Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan får du rabat eller billige billeter til Colosseum

Hvis du ønsker at besøge Colosseum og Forum Romanum, skal du have en billet. Der findes ingen rabatkuponer til dette, men der findes reducerede priser - læs videre for at finde ud af, hvordan du får dem!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Sådan får du rabat eller billige billeter til Colosseum

Detalje af Colosseum | Mauricio Artieda

Colosseum er et af Roms (og verdens) mest populære monumenter, og hver dag modtager det tusindvis af besøgende, der er ivrige efter at se dets gallerier, dets indviklede detaljer og dets spektakulære tribuner.

Det er nemt at få billetter til Colosseum, der er et ret varieret udbud på internettet (jeg anbefaler 100% at undgå de lange køer ved billetkontorerne), og desværre er det svært at finde rabatter og praktisk talt umuligt at finde gratis billetter.

Der er dog altid undtagelser. Læs videre for at se, om du er en af dem, der har adgang til billigere billetter til Colosseum.

Sådan køber du billige billetter eller billetter til nedsat pris til Colosseum

Billetter til Colosseum| ©Justine Camacho
Billetter til Colosseum| ©Justine Camacho

Der er visse grupper, som har ret til at få gratis billetter eller billetter til nedsat pris. Generelt set er det følgende personer, der kan få rabat:

  • Italiensklærere, der er behørigt uddannede
  • Lærere med speciale i kunsthistorie, der ledsager en gruppe, kan også undersøge, om de har ret til gratis billetter eller billetter til nedsat pris
  • Handicappede og deres ledsagere, der er medlemmer af social- og sundhedsvæsenet.
  • Officielle guider og turisttolke fra EU, der udøver deres erhvervsmæssige virksomhed.
  • Lærere i kunsthistorie og lærere på sekundærtrinnet, der er behørigt akkrediterede
  • Lærere og studerende inden for arkitektur, bevarelse af kulturarven, uddannelsesvidenskab og litteratur eller litterære fag med arkæologisk eller kunsthistorisk retning.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Børn har adgang til billigere billetter til nedsat pris

Børn leger på deres ferie i Rom| ©Chayene Rafaela
Børn leger på deres ferie i Rom| ©Chayene Rafaela

Børn under 18 år behøver ikke at betale fuld pris ved køb af billetter til Coliseum. De skal dog altid være ledsaget af en voksen.

Der tilbydes også guidede rundvisninger i Colosseum til en nedsat pris. For eksempel koster en guidet tur ca. 58 € for en voksen, men et barn under 18 år kan få den til en lavere pris. Ved indgangen til Colosseum skal du dog medbringe et ID-bilag for at bekræfte din alder ved indgangen til Colosseum.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Sådan får du billige billetter til Forum Romanum

Udsigt over ruinerne af Forum Romanum| ©Erik
Udsigt over ruinerne af Forum Romanum| ©Erik

Her er du heldig: Næsten alle billetter til Colosseum og guidede ture omfatter også et besøg til Forum Romanum, så du behøver ikke at stå i kø eller betale ekstra for at besøge det arkæologiske område af Forum Romanum.

Derfor gælder de ovennævnte rabatter og nedsatte priser også for Forum Romanum. Palatinerhøjen er også inkluderet i langt de fleste billetter og besøg til Colosseum og Forum, men hvis du ønsker at besøge Palatinmuseet, bør du sikre dig, at din billet inkluderer fuld adgang til alle områder i og omkring Colosseum.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvornår er det gratis at komme ind i Colosseum

Udsigt over Colosseum| ©Craig Zdanowicz
Udsigt over Colosseum| ©Craig Zdanowicz

Den første søndag i hver måned åbner Colosseum gratis sine døre for alle besøgende, der ønsker at besøge Colosseum. Som du kan forestille dig, er køerne enorme, og de store menneskemængder kan ødelægge besøget.

Hvis du er fast besluttet på at få det bedste ud af det, anbefaler jeg, at du står meget tidligt op og er der tidligt om morgenen: det er den eneste måde at sikre dig en plads i verdens mest eftertragtede amfiteater.

Hvordan kan jeg spare på billetter til Colosseum?

Inde i Colosseum| ©Rafaella Ferraro
Inde i Colosseum| ©Rafaella Ferraro

En anden måde at reducere prisen på dit besøg i Colosseum på er at købe Roma Pass. Hvis du har planer om at besøge flere af byens museer og monumenter, kan du købe dette turistkort, som giver dig adgang til dem til en fast pris.

Du kan få flere oplysninger i min artikel om, hvordan det fungerer, og om alt, hvad du skal vide om Roma Pass.

Spar penge med din kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet

Italienerne går op i alt, og da Vatikanet og Colosseum er de to mest besøgte monumenter i byen, er der mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, så du kan besøge begge dele på én dag og hele tiden være ledsaget af en ekspertguide.

Det bedste ved denne mulighed er, at du ikke kun sparer penge, men også tid, da du kan springe køerne over i både Colosseum og Vatikanet. Det kan varmt anbefales!

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvad kan jeg se gratis i Colosseum-området?

Cirkus Massimo| ©tommao wang
Cirkus Massimo| ©tommao wang

Hvis du har et meget stramt budget og ønsker at begrænse dine udgifter til et minimum, når du besøger byen, kan du altid tage til området for at få de bedste billeder af Colosseum og Forum Romanum i dit hoved. En mulighed er at købe en enkeltbillet til Colosseum (ca. 17 €) og så bare se resten udefra.

Bemærk følgende steder, som er vigtige for at besøge Colosseum og dets omgivelser gratis:

Den bedste udsigt over Colosseums yderside

Når du går rundt om Colosseum, kan du få et indtryk af dets storslåede dimensioner og den enorme kapacitet af tribuner. Det vil også give dig mulighed for at se det fra forskellige vinkler (nogle dele er bedre bevaret end andre, og hvis du vender dig om, vil du blive overrasket).

Du kan også gå op ad trapperne, der fører op til Monti-kvarteret (du finder dem nemt, fordi de ligger lige oven på metrostationen Piazza del Coliseo), og stoppe der for at nyde udsigten.

Da den ligger ret højt, er du ude af syne af trafikken og de mange mennesker, der omgiver den ved foden, så du kan tage de bedste billeder. Solnedgangen derfra er magisk, og himlens farver med Forum Romanum og Colosseum foran dig vil ikke efterlade dig ligeglad.

Den bedste panoramaudsigt over Forum Romanum

En stor del af Forum Romanum kan ses perfekt fra Via dei Fori Imperiali, når man går mellem Colosseum og Piazza Venezia. Hvis du kan tage denne tur på en søndag, vil du se, at den store allé er lukket for trafik og er gågade. Det er en sand fornøjelse for både turister og romere, som benytter sig af muligheden for at nyde den åbne luft og den storslåede udsigt.

Et andet vigtigt sted, som jeg personligt anbefaler at besøge 100 %, er den højeste del af pladsen, hvor de kapitolinske museer ligger (benyt lejligheden til at se den symbolske statue af Romulus og Remus med deres hunulv). Hvis du kommer herop sidst på eftermiddagen, når Colosseum og Forum er lukket og tomt for turister, vil du være praktisk talt alene foran det gamle Roms uendelighed.

Det er sandt, at du herfra ikke har den nærhed og detaljerigdom, som en rundvisning inde i Forum Romanum giver dig, men jeg forsikrer dig, at panoramaudsigten ikke har noget at misunde en tur gennem Forum Romanum.

En afslappende gåtur rundt om Circus Massimo

Circus Massimo, hvor de populære hestevæddeløb blev afholdt i det gamle Rom, ligger relativt tæt på Colosseum og ved siden af Forum Romanum. Desværre er der ikke meget tilbage af det sted, hvor der engang var plads til 250.000 tilskuere, men til gengæld skal man ikke betale entré, og det er gratis at bevæge sig rundt.

Du kan gå rundt om den, når du har lyst, og det grønne område omkring den gør det til en meget behagelig gåtur, og det er naturligvis gratis.

Book din guidede rundvisning i Circus Maximus