Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan får du rabat eller billige billeter til Colosseum

Hvis du ønsker at besøge Colosseum og Forum Romanum, skal du have en billet. Der findes ingen rabatkuponer til dette, men der findes reducerede priser - læs videre for at finde ud af, hvordan du får dem!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Sådan får du rabat eller billige billeter til Colosseum

Detalje af Colosseum | Mauricio Artieda

Colosseum er et af Roms (og verdens) mest populære monumenter, og hver dag modtager det tusindvis af besøgende, der er ivrige efter at se dets gallerier, dets indviklede detaljer og dets spektakulære tribuner.

Det er nemt at få billetter til Colosseum. Der er et ret varieret udbud på internettet (jeg anbefaler 100% at undgå de lange køer ved billetkontorerne), og desværre er det svært at finde rabatter og praktisk talt umuligt at finde gratis billetter.

Der er dog altid undtagelser. Læs videre for at se, om du er en af dem, der har adgang til billigere billetter til Colosseum.

Den bedste løsning

Colosseum, Forum Romanum og Palatin Hill billetter

Besøg Colosseum med direkte adgang uden kø ved billetkontoret og til den bedste pris.

Med skip-the-line-billetter kan du besøge Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen i dit eget tempo med en digital audioguide til en meget rimelig pris.

Dette er et af de mest berømte og derfor mest besøgte monumenter i Rom, så den bedste idé er at købe dine billetter på nettet på forhånd for at undgå de lange køer ved billetkontorerne. Takket være disse digitale billetter til Colosseum behøver du ikke at udskrive noget, du skal blot vise dem ved indgangen. Desuden er det billige billetter, da de omfatter adgang til de tre monumenter: Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen.

Med den digitale audioguide, som du kan downloade, kan du besøge de tre store monumenter og forstå den historiske kontekst og den værdi, de repræsenterer for den romerske historie og for verden generelt.

Anbefales hvis... Hvis du ønsker at rejse tilbage i tiden og opleve, hvordan det var på højdepunktet af Romerrigets storhedstid.

Hvem kan nyde godt af billetter til Colosseum til nedsat pris?

Billetter til Colosseum| ©Justine Camacho
Billetter til Colosseum| ©Justine Camacho

Visse grupper har ret til gratis billetter eller billetter til nedsat pris. Nedenstående er en generel liste over personer, der er berettiget til rabatter:

  • Italiensklærere, der er behørigt akkrediteret
  • Lærere med speciale i kunsthistorie, der ledsager en gruppe, kan også undersøge, om de er berettiget til gratis billetter eller billetter til nedsat pris.
  • Handicappede personer og deres ledsagende medlemmer af sundheds- og socialvæsenet.
  • Officielle guider og turisttolke fra EU, der arbejder som led i deres erhvervsvirksomhed.
  • Kunsthistorie- og gymnasielærere, der er behørigt uddannede.
  • Lærere og studerende inden for arkitektur, bevarelse af kulturarven, pædagogik og litteratur eller litterære fag med arkæologisk eller kunsthistorisk sigte.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Børn har adgang til billetter til en reduceret pris

Børn leger på deres ferie i Rom| ©Chayene Rafaela
Børn leger på deres ferie i Rom| ©Chayene Rafaela

Børn under 18 år behøver ikke at betale fuld pris, når de køber billetter til Colosseum, men skal altid være ledsaget af en voksen. De skal dog altid være ledsaget af en voksen.

Også på guidede ture i Colosseum har de ret til en tur med rabat. F.eks. kan et barn under 18 år få en guidet rundvisning, der koster ca. 58 € for en voksen, til en lavere pris for et barn under 18 år. De skal dog medbringe et ID-dokument ved indgangen til Colosseum for at bekræfte deres alder.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Sådan får du billige billetter til Forum Romanum

Udsigt over ruinerne af Forum Romanum| ©Erik
Udsigt over ruinerne af Forum Romanum| ©Erik

Her er du heldig: Næsten alle billetter til Colosseum og guidede ture omfatter også et besøg på Forum Romanum, så du behøver ikke at stå i kø eller betale ekstra for at besøge det arkæologiske område af Forum Romanum.

Derfor gælder de førnævnte rabatter og nedsatte priser også for Forum Romanum. Palatinerhøjen er også inkluderet i langt de fleste billetter og besøg til Colosseum og Forum. Hvis du ønsker at besøge Palatinmuseet, skal du dog sikre dig, at din billet omfatter fuld adgang til alle områder af Colosseum og dets omgivelser.

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvornår er det gratis at komme ind i Colosseum

Udsigt over Colosseum| ©Craig Zdanowicz
Udsigt over Colosseum| ©Craig Zdanowicz

Den første søndag i hver måned åbner Colosseum gratis sine døre for alle besøgende, der ønsker at se det indre af Colosseum. Som du kan forestille dig, er køerne enorme, og de store menneskemængder kan ødelægge besøget. Hvis du er fast besluttet på at få det bedste ud af lejligheden, anbefaler jeg, at du står meget tidligt op og er der tidligt om morgenen: det er den eneste måde at sikre dig din plads i verdens mest eftertragtede amfiteater.

Hvordan kan jeg spare på billetter til Colosseum?

Inde i Colosseum| ©Rafaella Ferraro
Inde i Colosseum| ©Rafaella Ferraro

En anden måde at reducere prisen på dit besøg i Colosseum på er at købe Roma Pass. Hvis du planlægger at besøge flere af byens museer og monumenter, kan du købe dette turistkort, som giver dig adgang til dem til en "flat rate"-pris.

Hvis du vil have flere oplysninger, kan du læse min artikel om, hvordan det fungerer, og alt, hvad du behøver at vide om Roma Pass.

Spar penge med din kombinerede billet til Colosseum og Vatikanet

Italienerne er til alting, og da Vatikanet og Colosseum er de to mest besøgte monumenter i byen, er der mulighed for at købe en kombineret billet til Vatikanet og Colosseum, hvormed du besøger begge dele på én dag, og du vil hele tiden blive ledsaget af en ekspertguide.

Det bedste ved denne mulighed er, at du ikke kun sparer penge, men også tid, da du kan springe køerne over i både Colosseum og Vatikanet. Det kan varmt anbefales!

Bestil billetter til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Hvad kan jeg så se gratis i Colosseum-området?

Cirkus Massimo| ©tommao wang
Cirkus Massimo| ©tommao wang

Hvis du har et virkelig stramt budget og ønsker at holde dine udgifter på et minimum, når du besøger byen, kan du altid tage ind i området alligevel for at få de bedste billeder af Colosseum og Forum Romanum i dit hoved. En mulighed er at købe en enkeltbillet til Colosseum (ca. 17 €) og bare se resten udefra. Vær opmærksom på følgende steder, som vil være vigtige for at besøge Colosseum og dets omgivelser gratis:

Den bedste udsigt over Colosseums yderside

Når du går rundt i Colosseums enorme omkreds, kan du få et indtryk af dets storslåede dimensioner og den enorme kapacitet af tribuner. Det giver dig også mulighed for at se det fra forskellige vinkler (nogle dele er bedre bevaret end andre, og hvis du vender dig om, vil du blive overrasket).

Du kan også gå op ad trappen, der fører op til Monti-kvarteret (som ligger øverst ved metrostationen Piazza del Coliseo), og stoppe der for at nyde udsigten. Da du er ret højt oppe, er du ude af syne af den trafik og de menneskemængder, der kendetegner stedet, så du kan tage de bedste billeder. Solnedgangen derfra er magisk, og himlens farver sammen med Forum Romanum og Colosseum vil ikke efterlade dig ligeglad.

Den bedste panoramaudsigt over Forum Romanum

Der er en stor del af Forum Romanum, som kan ses perfekt fra Via dei Fori Imperiali, når du går mellem Colosseum og Piazza Venezia. Hvis du kan gøre denne tur på en søndag, vil du se, at den store allé er lukket for trafik og er gågade. Det er en sand fornøjelse for både turister og romere, som benytter lejligheden til at nyde den åbne luft og den storslåede udsigt.

Et andet vigtigt sted, som jeg personligt anbefaler at besøge 100 %, er den højeste del af pladsen, hvor de kapitolinske museer ligger. Hvis du går herop sidst på eftermiddagen, når Colosseum og Forum allerede er lukket og tømt for turister, vil du være praktisk talt alene foran det antikke Roms uendelighed. Det er rigtigt, at du herfra ikke får den nærhed og de detaljer, som en rundvisning inde i Forum tilbyder, men jeg kan forsikre dig om, at panoramaudsigten ikke har noget at misunde gåturen gennem Forum Romanum.

En afslappende spadseretur gennem Circus Massimo

Circus Massimo, hvor de populære hestevæddeløb blev afholdt i det gamle Rom, ligger relativt tæt på Colosseum og ved siden af Forum Romanum. Desværre er der ikke meget tilbage af det sted, der engang havde plads til 250.000 tilskuere, men det kræver ingen entré og er gratis at gå rundt. Du kan slentre rundt på den, som du vil, og det grønne område omkring den gør det til en meget behagelig gåtur, og det er naturligvis gratis.

Book dit guidede besøg i Circus Maximus