Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge

Jeg fortæller dig, hvad du ikke må gå glip af på de kapitolinske museer, og jeg giver dig nogle tips til, hvordan du får billetter til den bedste pris.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge

Inde i de kapitolinske museer | ©Mike Bradley

De kapitolinske museer er det første sted i historien, der er dedikeret til kunst. De ligger på toppen af Capitolinerhøjen og består af to bygninger med en samling af kunst fra den katolske kirke, som pave Sixtus IV donerede.

Hvis du overvejer at besøge dem under din rejse til Rom, vil jeg fortælle dig, hvordan du gør det:

Den mest økonomiske løsning

Rom kapitol museum billetter

Adgang til de kapitolinske museer uden køer og til den bedste pris

Perfekt, hvis du vil udforske museet i dit eget tempo og ikke deltage i en guidet tur. Med denne mulighed sparer du tid ved at springe køerne ved billetkontoret over.

At købe dine billetter til de kapitolinske museer online er en meget god mulighed for at undgå indgangskøerne og sikre dit besøg. Dette museum opererer med tidsintervaller for at fordele billetterne til de besøgende, så jeg anbefaler stærkt at købe din billet på forhånd.

Du vil kunne udforske rummene fulde af skulpturer, artefakter og arkæologiske levn fra Romerriget i dit eget tempo og uden hastværk, for selv om du har et fast indgangstidspunkt, kan du blive i de kapitolinske museers bygninger, så længe du vil.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er den nemmeste og billigste måde at besøge de kapitolinske museer i dit eget tempo. Du behøver ikke at holde dig til en guides rejseplan, og du har tid til at besøge i dit eget tempo.

Jeg anbefaler det, hvis... du organiserer din tur på egen hånd, eller hvis du kender Roms historie godt nok til ikke at have brug for en guide under besøget.


:::product-card|aliases|badge=Den mest komplette løsning|title=Oplev museet med en ekspertguide|description=Dette er den bedste mulighed for at deltage i en guidet rundvisning på engelsk på de kapitolinske museer. Du vil gå gennem alle rummene med en specialiseret guide, som vil sørge for, at du nyder rundvisningen fuldt ud.|productName=Rom kapitol museum guided tur|url=/italien/rom/kapitol-museum-guided-tur/a/pa-249|textButton=Fra 0 kr hos Hellotickets|thumbnailHiResUrl=|first=false:::

En anden måde at gøre dette besøg på er med en guidet rundvisning på de kapitolinske museer, hvor en professionel guide, der er ekspert i Romerrigets historie, tager dig med til de mest unikke kunstværker og genstande, som dette museum har at byde på.

Noget, der adskiller denne tur fra de andre, er, at den foregår i en lille gruppe på højst 13 personer, hvilket sikrer et tæt forhold til guiden og undgår stress ved at være en del af en masse turister.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: En guidet tur på et sted med så meget historisk kontekst og så mange detaljer er efter min mening altid en god idé. Du vil være i stand til at forstå alt, hvad du ser, og en ekspertguide vil sørge for, at du ikke går glip af de vigtigste værker.

Jeg anbefaler det, hvis... du ønsker at forstå og sætte det, du ser, bedre i en sammenhæng, samt at være omgivet af en lille gruppe, hvilket vil gøre besøget meget mere intimt.


Køb din billet til de kapitolinske museer på billetkontoret

Statuen af den hunulv på Kapitolinsøen| ©Malditofriki
Statuen af den hunulv på Kapitolinsøen| ©Malditofriki

Du kan købe dine billetter på billetkontoret, som ligger i stueetagen i Palazzo dei Conservatori. Almindelig entré koster 15 €, og reduceret entré for personer mellem 6 og 25 år eller over 65 år koster 13 €. Min anbefaling, både til denne oplevelse og til alle andre besøg i Rom, der kræver en billet, er at købe billetter online på forhånd.

Den eneste fordel ved at beslutte sig for at købe billetter på billetkontoret er, at du kan improvisere besøget og lade det ligge til det øjeblik, du har lyst til det, men til gengæld mister du en masse tid i køen, og intet sikrer dig, at du får en billet til det tidspunkt, du ønsker.

Bestil billetter til de kapitolinske museer

Hvad skal man se på de kapitolinske museer

Udsigt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado
Udsigt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado

De Capitolinske Museer er fordelt på to bygninger, der omgiver Piazza del Campidoglio, og betragtes som et enkelt museum, hvor du kan se det hele: romerske bronze- og marmorstatuer fra oldtiden, imponerende fresker fra middelalderen og renæssancen, og fra museet har du også en fantastisk udsigt over Forum Romanum.

Her er nogle af de rum, du ikke må gå glip af:

Palazzo dei Conservatori

Start dit besøg ved at gå ind i bygningen overfor Palazzo Nuovo. I gården kan du beundre fragmenterne af den imponerende Konstantins kolos, en statue, der tidligere havde en fremtrædende plads i Forum Romanum.

Fortsæt til gobelinsalen, også kendt som tronsalen, da den i det 18. århundrede blev brugt som kommandorum for Roms pave. Du kan se imponerende gobeliner, der viser historiske scener fra det gamle Rom, og reproduktioner af værker af Rubens.

Lapidergalleri

Dette er et underjordisk galleri, der viser mere end hundrede steninskriptioner, som blev brugt i både det offentlige og private liv i Rom i antikken. Du kan læse informative tekster om grave, love, handel og handelsforhold samt militære ordener.

Palazzo Nuovo

Dette er efter min og mange andre, der besøger de kapitolinske museer, den fløj af museet, som man bestemt ikke må gå glip af. Her finder du nogle af kunsthistoriens smukkeste marmorstatuer, og når du træder ind, vil du falde under hypnose af statuen af Marforio, flodens gud, som vil hilse på dig i en portico flankeret af nicher beboet af statuer i perfekt symmetri med gulvets udformning. En sand fantasi.

Bestil en guidet rundvisning på de kapitolinske museer

Hvad skal du overveje, før du booker

Rytterstatue af Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Rytterstatue af Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Du vil modtage en bekræftelsesmail, når du bestiller dine billetter eller din tur, til den e-mailadresse, du har angivet. Åbn den for at kontrollere, at alt er korrekt, og mit råd er at opbevare den i en fremtrædende post, da du skal vise den på billetkontoret eller til din guide på mødestedet.
  • Du kan til enhver tid returnere billetterne eller annullere turen, hvilket er en fordel i forhold til at købe billetter på andre måder. For at få 100 % refunderet skal du dog gøre det 24 timer før oplevelsens start. Du vil se instruktionerne i bekræftelsesmailen.

Book en guidet rundvisning på de kapitolinske museer

Tips til besøg på de kapitolinske museer

Capitolinske Museers sal| ©Mike Steele
Capitolinske Museers sal| ©Mike Steele
  • Ud over det, jeg har fortalt dig om i min rejseplan, har museet en masse andre ting at se, såsom mønter og smykker fra oldtiden, som du vil elske at kigge på, hvis du er passioneret omkring historie.
  • De kapitolinske museer er åbne for offentligheden fra tirsdag til søndag fra 9:30 til 19:30, undtagen den 24. og 31. december, hvor de lukker kl. 14:00. Den 1. januar, 1. maj og 25. december er museet lukket hele dagen.
  • Du kan tage billeder inde på museet, men det er ikke tilladt at tage billeder med blitz og stativer.
  • Hvis du har en stor rygsæk eller taske med, skal du aflevere den ved billetkontoret, hvilket koster 1 €. Hvis du gør det, skal du huske at medbringe småpenge.
  • Det nærmeste metrostop til de kapitolinske museer er Colosseo (linje B), som ligger ca. 15 minutters gang derfra. Nogle nærliggende busstoppesteder er Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali og Plebiscito.

Bestil billetter til de kapitolinske museer

Andre aktiviteter, der kan interessere dig

Hvis du ikke allerede har besøgt de kapitolinske museer, anbefaler jeg, at du besøger Forum Romanum, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er masser af guidede ture og oplevelser, der tager dig med til dem sammen med Colosseum, og du kan læse mere om billetter til Colosseum i Rom og guidede ture til Colosseum.

Og hvis du er en af dem, der utrætteligt besøger museerne i de byer, du besøger, må du ikke gå glip af Vatikanmuseerne. Rigdommen af århundreders og århundreders kunst er skatten i dets samling, som rummer værker af Da Vinci, Titian, Caravaggio, Raphael og et must-see i Rom som det Sixtinske Kapel.

Læs mere om, hvordan du får dine billetter til Vatikanet til den bedste pris, eller tag på en guidet rundvisning i Vatikanet med en ekspertguide for at få mest muligt ud af dit besøg.