Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge

Jeg fortæller dig, hvad du ikke må gå glip af på de kapitolinske museer, og jeg giver dig nogle tips til, hvordan du får billetter til den bedste pris.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Rom Kapitol-museer billetter: al den information, du skal bruge

Inde i de kapitolinske museer | ©Mike Bradley

De kapitolinske museer er det første sted i historien, der er dedikeret til kunst. De ligger på toppen af Capitolinerhøjen og er to bygninger, der rummer en samling af kunst fra den katolske kirke, som pave Sixtus IV har doneret.

Hvis du overvejer at besøge dem under din rejse til Rom, vil jeg fortælle dig, hvordan du gør det:

Den mest økonomiske løsning

Rom kapitol museum billetter

Adgang til de kapitolinske museer uden køer og til den bedste pris

Perfekt, hvis du vil udforske museet i dit eget tempo og ikke deltage i en guidet tur. Med denne mulighed sparer du tid ved at springe køerne ved billetkontoret over.

Det er en god idé at købe dine billetter til de kapitolinske museer online for at spare dig for køerne og sikre dig et godt besøg. Museet opererer med tidsrum til at uddele billetter til de besøgende, så jeg anbefaler, at du køber din billet på forhånd.

Du vil kunne udforske rummene fulde af skulpturer, artefakter og arkæologiske levn fra Romerriget i dit eget tempo og uden at skynde dig, for selv om du har en fast indgangstid, kan du blive i de kapitolinske museers bygninger, så længe du vil.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er den nemmeste og billigste måde at besøge de kapitolinske museer på i dit eget tempo. Du behøver ikke at holde dig til en guides rejseplan, og du har tid til at besøge stedet i dit eget tempo.

Jeg anbefaler den, hvis... du er til selvledende rundvisning, eller hvis du ved nok om Roms historie til ikke at have brug for en guide under besøget.


Den mest komplette løsning

Rom kapitol museum guided tur

Oplev museet med en ekspertguide

Dette er den bedste mulighed for at deltage i en guidet rundvisning på engelsk i de kapitolinske museer. Du vil gå gennem alle rummene med en specialiseret guide, som vil sørge for, at du nyder turen fuldt ud.

En anden måde at gøre dette besøg på er at tage på en rundvisning på de kapitolinske museer, hvor en professionel guide, der er ekspert i Romerrigets historie, vil tage dig med til de mest unikke kunstværker og genstande, som dette museum har at byde på.

Ligesom ved at købe billetter på forhånd garanterer denne tur, at du slipper for køerne og får en fortælling udelukkende på engelsk. Efter den guidede rundvisning kan du vandre rundt på museet på egen hånd, hvis du stadig er sulten efter mere.

En ting, der adskiller denne tur fra de andre, er, at den foregår i en lille gruppe på højst 13 personer, hvilket sikrer et tæt forhold til guiden og forhindrer besværet med at være en del af en masse turister.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Efter min mening er en guidet tur på et sted med så meget historisk baggrund og så mange detaljer altid en god idé. Du vil være i stand til at forstå alt, hvad du ser, og en ekspertguide vil sørge for, at du ikke går glip af de vigtigste værker.

Jeg anbefaler det, hvis... du ønsker at forstå og sætte det, du ser, bedre i en sammenhæng, og hvis du vil være omgivet af en lille gruppe, hvilket gør besøget meget mere intimt.


Køb din billet til de kapitolinske museer ved billetkontoret

Statue af en she-wolf på Kapitolinen| ©Malditofriki
Statue af en she-wolf på Kapitolinen| ©Malditofriki

Du kan købe dine billetter på billetkontoret, som ligger i stueetagen i Palazzo dei Conservatori. Almindelig entré koster 15 €, og nedsat entré for personer mellem 6 og 25 år eller over 65 år koster 13 €. Min anbefaling, både til denne oplevelse og til alle andre besøg i Rom, der kræver en billet, er at købe billetter online på forhånd.

Den eneste fordel ved at købe billetter på billetkontoret er, at du kan improvisere besøget og vente til det øjeblik, du har lyst til det, men til gengæld mister du en masse tid i køen, og der er ingen garanti for, at du får en billet til det tidspunkt, du ønsker.

Hvad skal man se i de kapitolinske museer?

Udsigt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado
Udsigt fra Tabularium| ©Andrés Alvarado

De Capitolinske Museer er fordelt på to bygninger omkring Piazza del Campidoglio og betragtes som et enkelt museum, hvor du kan se det hele: romerske bronze- og marmorstatuer fra oldtiden, imponerende fresker fra middelalderen og renæssancen, og fra museet har du en fantastisk udsigt over Forum Romanum.

Her er den rejseplan, som jeg tog med på mit besøg på museet, og som jeg forberedte specielt før mit besøg for at sikre mig, at jeg ikke gik glip af noget vigtigt:

Palazzo dei Conservatori

Start dit besøg ved at gå ind i bygningen overfor det nye palads. I gården kan du beundre fragmenterne af den imponerende Konstantin-kolos, en statue, der tidligere havde en fremtrædende plads i Forum Romanum.

Fortsæt til gobelinsalen, også kendt som tronsalen, da den i det 18. århundrede blev brugt som kommandorum for Roms pave i Rom. Du kan se imponerende gobeliner med historiske scener fra det antikke Rom og reproduktioner af værker af Rubens.

I Hallen med Ulven kan du se en bronzestatue fra omkring det 5. århundrede, der forestiller Romulus og Remus, Roms mytiske grundlæggere, som ammer ulven. Dette værk er byens symbol, og dets hal er omgivet af fasces, lister over dommere, der er indgraveret i marmor.

I de andre rum i Palazzo dei Conservatori kan du se Spinario, også kendt som "Tornebarnet", og en bronzestatue fra det andet århundrede af kejser Marcus Aurelius på hesteryg fra det andet århundrede.

På en helt subjektiv måde er der en ting, du ikke må gå gæsernes hal, som du ikke må gå glip af i de kapitolinske museer. Berninis "Medusahoved", som du kan se der, har en vis aura, som vil gøre dig (i overført betydning) ærefrygtindgydende.

Galleria Lapidaria

Det er et underjordisk galleri, hvor mere end hundrede steninskriptioner, der blev brugt i både det offentlige og private liv i Rom i antikken, er udstillet. Du kan læse informative tekster om grave, love, handel, handels- og købmandsforhold og militære ordener.

For enden af galleriet kommer du til Tabularium, hvor du får en uforglemmelig udsigt over Forum Romanum.

Palazzo Nuovo

Det er efter min og mange andre, der besøger de kapitolinske museer, den fløj af museet, som man absolut ikke bør gå glip af. Her finder du nogle af de smukkeste marmorstatuer i kunsthistorien, og når du træder ind, vil du blive hypnotiseret af statuen af Marforio, flodguden, som byder dig velkommen i en portico flankeret af nicher med statuer i perfekt symmetri med gulvets udformning. En rigtig fantasi.

Herefter går du op i paladset og befinder dig i den store sal, som har bevaret sit oprindelige forgyldte træloft. På en solskinsdag vil lyset fra vinduerne give dette rum et drømmeagtigt udseende og skabe en atmosfære, som jeg ikke har fundet andre steder i Rom.

Som afslutning på besøget kan du beundre den mest berømte skulptur i hele museet, "Dying Galata", som er en marmorkopi af den originale skulptur, der nu er forsvundet.

Alex' rejsetips

Tunnelen i Galleria Lapidaria har en af de bedste udsigter i hele Rom: Forum Romanum og dets antikke ruiner på tæt hold. Uanset hvad du gør under dit besøg på de kapitolinske museer, må du ikke gå glip af denne panoramaudsigt.

Det skal du overveje, før du booker

Rytterstatue af Marcus Aurelius| ©Mike Steele
Rytterstatue af Marcus Aurelius| ©Mike Steele
  • Du modtager en bekræftelsesmail, når du bestiller dine billetter eller din tur på den e-mailadresse, du har oplyst. Åbn den for at kontrollere, at alt er korrekt, og mit råd er at opbevare den i en fremtrædende post, da du skal vise den til billetkontoret eller til din guide på mødestedet.
  • Du kan til enhver tid returnere billetterne eller aflyse turen, hvilket er en fordel i forhold til at købe billetter på andre måder. For at få 100 % refunderet skal du dog gøre det 24 timer før oplevelsens start. Du vil se instruktionerne i bekræftelses-e-mailen.

Tips til at besøge de kapitolinske museer

Capitolinske Museer værelse| ©Mike Steele
Capitolinske Museer værelse| ©Mike Steele
  • Ud over det, jeg har fortalt dig i min rejseplan, har museet en masse andre ting, som du kan se, f.eks. mønter og smykker fra oldtiden, som du vil elske at se, hvis du brænder for historie.
  • De kapitolinske museer er åbne for offentligheden fra tirsdag til søndag fra 9:30 til 19:30, undtagen den 24. og 31. december, hvor de lukker kl. 14:00. Den 1. januar, 1. maj og 25. december er museet lukket hele dagen.
  • Du kan tage billeder inde på museet, men det er ikke tilladt at tage billeder med blitz og stativer.
  • Hvis du har en stor rygsæk eller taske med, skal du aflevere den ved billetkontoret, hvilket koster 1 €. Hvis du gør det, skal du huske at medbringe småpenge.
  • Det nærmeste metrostop til de kapitolinske museer er Colosseo (linje B), som ligger ca. 15 minutters gang derfra. Nogle nærliggende busstoppesteder er Teatro Marcello-Ara Coeli, Teatro Marcello, Piazza Venezia, Piazza Venezia-Ara Coeli, Fori Imperiali og Plebiscito.

Andre aktiviteter, der kan interessere dig

Hvis du ikke allerede har besøgt de kapitolinske museer, anbefaler jeg, at du besøger Forum Romanum, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er masser af guidede ture og oplevelser, hvor du kan besøge dem sammen med Colosseum, og du kan læse mere om billetter til Colosseum i Rom og guidede ture til Colosseum.

Og hvis du er en af dem, der utrætteligt besøger museerne i de byer, du besøger, må du ikke gå glip af Vatikanmuseerne. Rigdom fra århundreder og århundreder af kunst er en skat i dens samling, som rummer værker af Da Vinci, Titian, Caravaggio, Raphael og et must-see i Rom, det Sixtinske Kapel.

Læs mere om, hvordan du får dine billetter til Vatikanet til den bedste pris, eller tag på en guidet rundvisning i Vatikanet med en ekspertguide for at få mest muligt ud af dit besøg.