Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Engelsborg billetter: tilgængelige muligheder og hvordan man køber dem

Et af de mest gådefulde steder i Rom er Castel Sant'Angelo. Kom og oplev det indefra og lær om dets historie.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Engelsborg billetter: tilgængelige muligheder og hvordan man køber dem

Udsigt over Castel Sant'Angelo udefra | ©Michele Bitetto

Castel Sant'Angelo er et levn fra kejsertiden: det blev bygget som et mausoleum for Hadrianus og har i løbet af sin historie været fængsel, fæstning og endda pavebolig. Du kan besøge det i dit eget tempo ved at købe billetter på egen hånd eller deltage i en guidet tur. Jeg fortæller dig hvordan.

Den bedste løsning

Rom engelsborg billetter

Adgangsbillet til St'Angelo's Castle til den bedste pris

Hvis du ønsker at gå ind i slottet for at lære dets indre at kende og bruge så lidt som muligt og have friheden til at udforske det i dit eget tempo, er dette den bedste mulighed.

En af de to muligheder, du har for dette besøg, er at købe billetter til Castel Sant'Angelo online. Disse omfatter en audioguide, som du kan downloade til din mobiltelefon, og som vil hjælpe dig med at finde rundt under besøget, og har den store fordel, at du kan springe køen ved indgangen over, til en pris på 158 kr

Selv om du ikke får den professionelle fortælling fra en guide, er det muligt at gøre dette besøg helt på egen hånd: hovedruten er markeret, og hvis du bruger audioguiden, er det svært at gå glip af de vigtigste steder i fæstningen.

Jeg anbefaler det, hvis... du foretrækker at gøre denne tur på egen hånd og i dit eget tempo uden at være afhængig af en gruppe og et fast skema.


Den mest komplette løsning

Rom engelsborg guided tur

Besøg St'Angelo's Castle med en ekspertguide

Perfekt, hvis du ønsker at opleve slottets bedst bevarede hemmeligheder, dets historie og legender med en lokal ekspertguide.

Varighed: 2 timer

Turen starter ved Ponte Sant'Angelo, som du krydser sammen med din guide for at nå frem til slottet, der rejser sig foran dig, og du stopper op for at beundre de statuer af engle, der hviler på begge sider af broen. Inden du går ind i borgen, vil du se den hemmelige tunnel, der forbinder Castel Sant'Angelo med Vatikanet, og den mur, der bevogter den.

Når du er inde i borgen, vil turen til Castel Sant'Angelo tage dig med på en rejse, hvor du vil opleve bygningens udvikling fra opførelsen til i dag, hvor du kommer igennem forskellige historiske faser, hvor Castel Sant'Angelo har fungeret som grav, fængsel og paveligt tilflugtssted.

Jeg anbefaler den, hvis... du er særligt interesseret i at lære om Castel Sant'Angelos historie. Min erfaring er, at et guidet besøg altid er mere interessant end en rundvisning på egen hånd, og at forstå et steds betydning er det første skridt til at beundre det.


Sådan køber du billetter online

Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Min anbefaling er at købe dine billetter online og på forhånd, når du kan. Du sparer timevis af kø ved indgangen, og du vil også kunne sammenligne priser, tilgængelighed og åbningstider. Dette råd gælder for alle billetter, du skal købe til et besøg under din rejse, da fordelen ved ikke at skulle stå i kø og den garanterede adgang efter min mening er to meget betydelige fordele.

Bestil billetter til Castel Sant'Angelo

Billetpriser til Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©David Edkins
Castel Sant'Angelo| ©David Edkins

Almindelig entré koster ca. 19 €, reduceret til 7 €, hvis du er europæisk statsborger i alderen 18-25 år. Børn under 18 år betaler 4 €, og den første søndag i hver måned er der gratis adgang til slottet for alle besøgende.

Hvis du er en person, der rejser uden en fast plan, kan du også købe dine billetter til Castel Sant'Angelo på billetkontoret. Ulemperne er de samme som altid: du skal stå i kø, hvilket alt efter årstiden kan tage meget tid af din dag, og prisen er ikke altid billigere.

Bestil dine billetter til Castel Sant'Angelo

Åbningstider og dage

Statue af ærkeenglen Michael| ©Frielp
Statue af ærkeenglen Michael| ©Frielp

Du kan besøge Castel Sant'Angelo alle ugens dage fra kl. 9:00 til 19:30. En stor del af bygningens interesse ligger i den panoramiske udsigt over Rom fra terrassen, så det kan være en god idé at planlægge slutningen af dit besøg, så det falder sammen med solnedgangen.

Alex' rejsetips

Udsigten over floden Tiberen, Ponte Sant'Angelo og Peterskirken fra terrassen på Castel Sant'Angelo er smuk ved solnedgang, så jeg anbefaler et besøg sidst på eftermiddagen.

Sådan kommer du dertil

Castel Sant'Angelo fra broen| ©Northfielder
Castel Sant'Angelo fra broen| ©Northfielder

Denne historiske bygning ligger i gåafstand fra Vatikanet. For at komme dertil med metro er de nærmeste stationer Lepanto og Ottaviano, og der er masser af busstoppesteder inden for gåafstand: 62, 23, 271, 271, 982, 280, 40 og 34, for at nævne nogle af de vigtigste linjer.

Tips til at besøge Castel Sant'Angelo

Udsigt over Vatikanet fra Castel Sant'Angelo| ©Sonse
Udsigt over Vatikanet fra Castel Sant'Angelo| ©Sonse

Hvis du vil besøge flere seværdigheder, skal du købe Roma Pass

Hvis du overvejede at købe Roma Pass, vil du være interesseret i at vide, at indgangen med audioguide og springe køen over er inkluderet i dette turistpas. Jeg anbefaler dig at udnytte passet og besøge slottet, da det efter min mening er en af de mest interessante indgange, som det tilbyder.

Brug den online audioguide

Husk at tage din mobiltelefon med dig, hvis du køber billetten online, da det ikke kun er nemmere at fremvise billetten ved billetkontoret, men du skal også bruge den til at tage audioguiden, som du kan lytte til via en app.

Hvad skal du medbringe

Slottet er ikke et religiøst sted, så i modsætning til langt de fleste af Roms større bygninger har du ikke nogen dresscode, som du skal overholde. Jeg anbefaler dog, at du har kondisko med gode såler på, og at du er forsigtig med trapperne og nogle af gangene, da de kan være glatte.

Vær forberedt på et stille besøg

Af alle turiststederne i Rom er Castel Sant'Angelo ikke et af de mest besøgte på grund af det store antal interessante seværdigheder i byen. Det betyder, at din rundvisning i bygningen med lidt held vil være forholdsvis rolig og ikke overfyldt, hvilket gør det til den perfekte oplevelse til en lidt mere afslappet dag på din tur til Rom.

Book dine billetter til Castel Sant'Angelo

Hvad du vil se på Castel Sant'Angelo

Sant'Angelo-broen| ©Abir Anwar
Sant'Angelo-broen| ©Abir Anwar

Hvis du køber en billet til denne historiske bygning og forbereder besøget på egen hånd, er her en rute til Castel Sant'Angelo, markeret med informationstavler og guidet af audioguiden. På den guidede rundvisning følger du en lignende rute.

  • Bastionerne: Under belejringen af Rom i 1527 af Karl I's tropper brugte pave Clemens VII Castel Sant'Angelo som tilflugtssted. Bastionerne rummer stadig de kanoner, der forsvarede fæstningen mod det, der er kendt som "Roms plyndring", og du kan slentre rundt i dem, mens du beundrer den storslåede udsigt over Vatikanet.
  • Il passetto: Den såkaldte "Il passetto di Borgo" er den mur, der forbinder Vatikanet med Castel Sant'Angelo. Indeni gemmer den en passage, hvorigennem paven kunne bevæge sig til fæstningen fra Vatikanet i tilfælde af et angreb.
  • Hadrians mausoleum: Der er kun få rester tilbage af pragtfuldheden i dette rum, som tidligere var foret med store marmorplader, og hvor asken fra kejser Hadrians familie blev opbevaret. Senere i sin historie blev det til en fængselscelle, hvor der i dag hersker en lidt uhyggelig atmosfære.
  • Englens gård: Marmorskulpturen af ærkeenglen Michael, der i dag står i denne gård, er den marmorskulptur, der oprindeligt kronede Castel Sant'Angelo og gav fæstningen sit navn. Den blev skulptureret til minde om det syn, pave Gregor havde på toppen af borgen, hvor han så ærkeenglen dukke op for at annoncere afslutningen på den pest, der hærgede Rom i slutningen af det 6. århundrede.
  • Pavens lejligheder: Her finder du slottets mest interessante rum, der er udsmykket med renæssancefresker af kunstnere fra Raphaels skole, og hvor man kan forestille sig den luksus, der var afsat til pavens boliger, som han trak sig tilbage til i tilfælde af fare.
  • Den øverste terrasse: Et af højdepunkterne på et besøg på Castel Sant'Angelo. Herfra har du udsigt over de mest symbolske steder i byen, og du vil kunne værdsætte detaljer af basilikaen og kuplen på Peterskirken, som ikke kan ses fra andre steder. Her finder du også statuen dedikeret til ærkeenglen Michael, som kroner slottet og er synlig på lang afstand.

Book en guidet rundvisning på Castel Sant'Angelo

Andre oplevelser, der måske også interesserer dig

Hvis du ikke allerede har booket en generel rundvisning i Rom, så lad mig fortælle dig, at det er en af de bedste oplevelser at lære byen at kende i de første dage af din rejse og derefter udforske den på egen hånd. Jeg vil anbefale dig at tjekke det ud her: Rom Tours.

Og før du bestiller dine billetter til Vatikanet nogen steder, er her en komplet guide til, hvordan du køber dem online til den bedste pris og med et par tips, der vil forbedre dit besøg: Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge….

Endelig skal du huske på, at Castel Sant'Angelo ligger i nærheden af Peterskirken, Colosseum og Forum Romanum, så hvis du overvejer, hvordan du skal planlægge din dag efter et besøg på et af disse steder, anbefaler jeg dig at tage en rundvisning i dette kejserlige mausoleum.