Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Engelsborg billetter: tilgængelige muligheder og hvordan man køber dem

Et af de mest gådefulde steder i Rom er Castel Sant'Angelo. Kom og oplev det indefra og lær om dets historie.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutters læst

Engelsborg billetter: tilgængelige muligheder og hvordan man køber dem

Udsigt over Castel Sant'Angelo udefra | ©Michele Bitetto

Castel Sant'Angelo er et levn fra kejsertiden: det blev bygget som et mausoleum for Hadrianus og har i løbet af sin historie været fængsel, fæstning og endda pavelig residens. Du kan besøge den i dit eget tempo, købe billetter på egen hånd eller deltage i en guidet tur. Jeg skal fortælle dig hvordan.

Den bedste løsning

Rom engelsborg billetter

Adgangsbillet til St'Angelo's Castle til den bedste pris

Hvis du ønsker at gå ind i slottet for at lære dets indre at kende og bruge så lidt som muligt og have friheden til at udforske det i dit eget tempo, er dette den bedste mulighed.

En af de to muligheder, du har for dette besøg, er at købe billetter til Castel Sant'Angelo online. Disse omfatter en audioguide, som du kan downloade til din mobiltelefon, og som hjælper dig med at finde rundt på turen, og har den store fordel, at du kan springe køen ved indgangen over, til en pris af 134 kr..

Selv om du ikke får en professionel guide med på turen, er det muligt at gennemføre denne tur helt på egen hånd: hovedruten er markeret, og hvis du bruger audioguiden, er det svært at gå glip af de vigtigste steder i fæstningen.

Jeg anbefaler den, hvis... du foretrækker at tage denne tur på egen hånd og i dit eget tempo uden at være afhængig af en gruppe og en fast tidsplan.


Den mest komplette løsning

Rom engelsborg guided tur

Besøg St'Angelo's Castle med en ekspertguide

Perfekt, hvis du ønsker at opleve slottets bedst bevarede hemmeligheder, dets historie og legender med en lokal ekspertguide.

Varighed: 2 timer

Turen starter ved Ponte Sant'Angelo, som du krydser sammen med din guide for at nå frem til slottet, der ligger foran dig, og du stopper op for at beundre de englefigurer, der hviler på begge sider af broen. Før du går ind i fæstningen, kan du se den hemmelige tunnel, der forbinder Castel Sant'Angelo med Vatikanet, og den mur, der beskytter den.

Når du er inde på slottet, vil rundvisningen på Castel Sant'Angelo tage dig med på en rejse, hvor du vil opleve bygningens udvikling fra opførelsen til i dag, hvor du kommer igennem forskellige historiske faser, hvor Castel Sant'Angelo har fungeret som gravsted, fængsel og paveligt tilflugtssted.

Jeg anbefaler den, hvis... du er særligt interesseret i at lære om Castel Sant'Angelos historie. Det er min erfaring, at et guidet besøg altid er mere interessant end en rundvisning på egen hånd, og at forstå et steds betydning er det første skridt til at beundre det.


Sådan køber du billetter online

Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Detalje af Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Jeg anbefaler, at du køber dine billetter online og på forhånd, når du kan. Du slipper for at stå i kø i timevis ved indgangen, og du kan også sammenligne priser, tilgængelighed og tider. Dette råd gælder for alle billetter, som du skal købe til et besøg på din rejse, da fordelen ved ikke at skulle stå i kø og sikkerheden ved adgang efter min mening er to meget betydelige fordele.

Bestil billetter til Castel Sant'Angelo

Køb billetter til Castel Sant'Angelo på billetkontoret

Sant'Angelo-slottet| ©David Edkins
Sant'Angelo-slottet| ©David Edkins

Hvis du er en af dem, der rejser uden en fast plan, kan du også købe dine billetter til Castel Sant'Angelo på billetkontoret. Ulemperne er de samme som altid: Du skal stå i kø, hvilket afhængigt af årstiden kan tage en stor del af din dag, og prisen er ikke altid den billigste.

Almindelig entré koster 10 €, men kun 5 € hvis du er EU-borger i alderen 18-25 år. Børn under 18 år har gratis adgang, og den første søndag i hver måned er der gratis adgang til slottet for alle besøgende.

Bestil billetter til Castel Sant'Angelo

Åbningstider og -dage

Statue af ærkeenglen Michael| ©Frielp
Statue af ærkeenglen Michael| ©Frielp

Du kan besøge Castel Sant'Angelo alle ugens dage fra 9:00 til 19:30. En stor del af denne bygnings interesse ligger i den panoramiske udsigt over Rom fra terrassen, så det kan være en god idé at lægge tidspunktet for besøget sammen med solnedgangen.

Alex' rejsetips

Udsigten over floden Tiberen, Ponte Sant'Angelo og Peterskirken fra terrassen på Castel Sant'Angelo er smuk ved solnedgang, så jeg anbefaler et besøg sidst på eftermiddagen.

Sådan kommer du dertil

Castel Sant'Angelo fra broen| ©Northfielder
Castel Sant'Angelo fra broen| ©Northfielder

Denne historiske bygning ligger inden for gåafstand fra Vatikanet. De nærmeste metrostationer er Lepanto og Ottaviano, og der er masser af busstoppesteder inden for gåafstand: 62, 23, 271, 271, 982, 982, 280, 40 og 34, for blot at nævne nogle få af de vigtigste linjer.

Tips til at besøge Castel Sant'Angelo

Udsigt over Vatikanet fra Castel Sant'Angelo| ©Sonse
Udsigt over Vatikanet fra Castel Sant'Angelo| ©Sonse

Hvis du vil besøge flere seværdigheder, kan du købe Roma Pass

Hvis du overvejer at købe Romapasset, vil du være interesseret i at vide, at indgangen med audioguide og uden køer er inkluderet i dette turistpas. Jeg anbefaler, at du benytter dig af passet og besøger slottet, da det efter min mening er en af de mest interessante indgange, som slottet har at byde på.

Brug online-lydguiden

Husk at tage din mobiltelefon med dig, hvis du køber billetten online, da det ikke kun er nemmere at vise billetten ved billetkontoret, men du skal også bruge den til at tage audioguiden, som du kan lytte til via en app.

Hvad du skal medbringe

Slottet er ikke et religiøst sted, så i modsætning til langt de fleste af Roms store bygninger er der ingen dresscode, som du skal overholde. Jeg anbefaler dog, at man tager sko med gode såler på, og at man er forsigtig med trapperne og nogle af gangene, da de kan være glatte.

Vær forberedt på et afslappet besøg

Af alle turiststeder i Rom er Castel Sant'Angelo ikke et af de mest besøgte på grund af det store antal interessante seværdigheder i byen. Det betyder, at din rundvisning i bygningen med lidt held vil være forholdsvis rolig og ikke overfyldt, hvilket gør det til den perfekte oplevelse til en mere afslappet dag på din tur til Rom.

Book dine billetter til Castel Sant'Angelo

Hvad du vil se på Castel Sant'Angelo

Sant'Angelo-broen| ©Abir Anwar
Sant'Angelo-broen| ©Abir Anwar

Hvis du køber en billet til denne historiske bygning og forbereder besøget på egen hånd, er her en rute til Castel Sant'Angelo, markeret med informative paneler og ledet af en audioguide. På den guidede tur følger du en lignende rute.

Bastionerne

Under belejringen af Rom i 1527 af Karl I's tropper brugte pave Clemens VII Castel Sant'Angelo som tilflugtssted. Bastionerne indeholder stadig de kanoner, der forsvarede fæstningen mod det, der er kendt som "Roms plyndring", og du kan gå rundt om dem, mens du beundrer den storslåede udsigt over Vatikanet.

Gangbroen

Den såkaldte "Il passetto di Borgo" er den mur, der forbinder Vatikanet med Castel Sant'Angelo. Indeni gemmer den en passage, hvor paven kunne bevæge sig ind i fæstningen fra Vatikanet i tilfælde af et angreb.

Indgangen til gangen er åben for offentligheden ved nogle lejligheder, især om sommeren, men du må højst sandsynligt nøjes med at se den udefra.

Hadrians mausoleum

Der er ikke meget tilbage af den pragt, der var tilbage af dette rum, som tidligere var foret med store marmorplader, og hvor asken fra kejser Hadrians familie blev opbevaret. Senere i dens historie blev den omdannet til fængselscelle, hvor der i dag hersker en lidt uhyggelig atmosfære.

Engles gårdsplads

Marmorskulpturen af ærkeenglen Mikael, der står i dag i denne gård, er den skulptur, der oprindeligt kronede Castel Sant'Angelo og gav fæstningen sit navn. Den blev skulptureret til minde om det syn, som pave Gregor havde på toppen af slottet, hvor han så ærkeenglen komme til syne og bebude afslutningen på den pest, der hærgede Rom i slutningen af det 6. århundrede.

Pavelige lejligheder

Her finder du slottets mest interessante rum, der er udsmykket med fresker fra renæssancen af kunstnere fra Raphaels skole, og hvor man kan forestille sig den luksus, som paven havde som residens, hvortil han trak sig tilbage i tilfælde af fare.

Nogle af de mest imponerende rum er Sala d'Apollo, Sala Paolina, Sala dei Festoni, Biblioteket og Sala del Perseo, hver med fresker og dekorationer, der passer til deres navn, og med deres respektive gårde og terrasser, hvorfra man kan se ud over det ydre indrammet af kolonnader og buer, og hvorfra man kan tage nogle storslåede billeder.

Den øverste terrasse

Et af højdepunkterne på besøget i Castel Sant'Angelo. Herfra vil du have udsigt over de mest symbolske steder i byen, og du vil kunne se detaljer i basilikaen og kuplen på Peterskirken, som ikke kan ses andre steder. Her finder du også statuen dedikeret til ærkeenglen Michael, som kroner slottet og er synlig på lang afstand.

Bestil en guidet rundvisning i Castel Sant'Angelo

Andre oplevelser, der også kan interessere dig

Hvis du ikke allerede har bestilt en generel rundvisning i Rom, kan jeg fortælle dig, at det er en af de bedste oplevelser at lære byen at kende i de første dage af din rejse og derefter udforske den på egen hånd. Jeg anbefaler, at du kigger forbi: Rom Tours.

Og før du bestiller dine billetter til Vatikanet, får du her en komplet guide til, hvordan du køber dem online til den bedste pris og med et par tips, der vil forbedre dit besøg: Vatikan-museet billetter: hvad koster de, hvor køber man dem, sådan sparer man penge….

Endelig skal du huske på, at Castel Sant'Angelo ligger i nærheden af Peterskirken, Colosseum og Forum Romanum, så hvis du overvejer, hvordan du skal planlægge din dag efter et besøg på et af disse steder, anbefaler jeg, at du tager en rundvisning i dette kejserlige mausoleum.