Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Firenze dagsture fra Rom

Firenze er kunstens hovedstad og er et godt valg for en dagstur til Rom.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Firenze dagsture fra Rom

Billede af Ponte Vecchio over floden Arno | ©Faruk Kaymak

Firenze er et vigtigt stop på den længe lovede rejse til Italien. En spadseretur gennem katedralen, pladserne, markederne og andre charmerende hjørner, som du ikke finder i Rom, gør denne udflugt til en god idé. Hvis du har lyst til at tage på en organiseret tur, så du ikke behøver at tage dig af logistikken med at vente på offentlig transport, så læs videre:

Den bedste løsning

Firenze og pisa dagstur fra rom

Besøg Firenze og Pisa på en organiseret tur.

Perfekt, hvis du ser frem til at besøge disse symbolske italienske byer uden at skulle bekymre dig om at organisere rejsen. Du vil hele tiden blive ledsaget af en specialiseret guide.

Denne tur til Firenze og Pisa tager dig ikke kun til de mest uforglemmelige seværdigheder i Firenze, men går også gennem Pisa for at se det ikoniske skæve tårn, der har gjort byen så berømt.

En lokal guide, der er ekspert i begge byers historie, vil tage dig med til alle de seværdigheder, du skal se: Domkirken i Firenze, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, som har overlevet naturkatastrofer og krige og derfor er et af byens symboler, Galleria dell'Accademia, hvor Michelangelos berømte David står, og på besøget i Pisa det berømte tårn.

Hvis du vil besøge Galleria dell'Accademia, skal du vælge den mulighed, der omfatter adgangsbilletter. Ellers inkluderer turen hjemturen i en bus med aircondition, men ikke frokost.


Sådan booker du udflugten til Firenze

Udsigt over Arno-floden| ©Maxime Steckle
Udsigt over Arno-floden| ©Maxime Steckle

Når du har foretaget din reservation, modtager du en bekræftelse pr. e-mail på den adresse, du har angivet. Du behøver ikke at udskrive noget, du skal bare møde op på mødestedet, hilse på din guide og vise ham/hende den kupon, der er inkluderet i e-mailen fra din mobiltelefon.

Guiderne vil fortælle tosproget, dvs. på engelsk og spansk samtidig. Vigtigst af alt vil guiden sørge for, at du ikke går glip af nogen af byens højdepunkter.

Bestil en tur til Firenze og Pisa

Tips til din rejse til Firenze fra Rom

Gader i Firenze centrum| ©Maxime Steckle
Gader i Firenze centrum| ©Maxime Steckle

Nyd seværdighederne undervejs

Uanset hvilken transportform du vælger for at rejse til Firenze fra Rom, vil du nyde en enestående udsigt. Du vil kunne se de toscanske bjerge og passere gennem nogle af regionens større byer som Assisi og Orvieto.

Bestig domkirken i Duomo, hvis du har tid nok

Hvis du har mulighed for det, vil jeg anbefale dig at bestige kuplen på Firenzes domkirke. Ikke alene er udsigten fra toppen betagende, men du vil også støde på smukke fresker og malerier på vejen op, hvilket gør det til en meget komplet oplevelse.

Smag det lokale køkken

Firenze ophøjer også gastronomien til kunst, så hold øjnene åbne, når du kommer forbi byens markeder og restauranter. Florentinsk brød, og især Schiacciata, en slags focaccia, er en sand fornøjelse. Og du har sikkert hørt om florentinsk bøf, en ret, som du ikke vil gå glip af sammen med en god toscansk vin.

Smag den bedste kaffe i Firenze

Hvis du vil have en kop kaffe efter frokost eller ved solnedgang, kan du besøge Caffetteria delle Oblate: Det er en tagcafé på taget af et offentligt bibliotek med en smuk udsigt over domkirken.

Kom rundt til fods

Du behøver ikke engang bruge offentlig transport: Firenze er en perfekt by at gå rundt i, især hvis din gåtur slutter ved Ponte Vecchio, hvor du kan se en vidunderlig solnedgang over Arno-floden. Da du skal gå, skal du huske at tage behagelige sko på: du vil være taknemmelig for, at du havde kondisko på.

Besøg Palazzo Pitti og Boboli-haven

Hvis du har tid tilovers i Firenze, anbefaler jeg et besøg i Palazzo Pitti og Boboli-haven bag paladset, hvor du kan se et friluftsteater, et springvand tilegnet Neptun og mange statuer.

Bær varmt tøj om vinteren

Jeg anbefaler, at du tager varme lag på, især hvis du besøger Firenze om vinteren (mellem november og april), og selv om vejret er meget varmt om sommeren, kan det blive lidt køligt om aftenen. Generelt er temperaturen i byen ikke særlig omskiftelig.

Bestil en udflugt til Firenze og Pisa

Se Cattedrale di Santa Maria del Fiore (Domkirken)

Firenzes majestætiske Duomo| ©Moka
Firenzes majestætiske Duomo| ©Moka

Firenzes storslåede katedral er et stolt symbol på byen, og dens kuppel er et vidnesbyrd om Brunelleschis kunstneriske og tekniske storhed, da han udtænkte en ny arkitektonisk struktur for at skabe et dobbelt hvælv, som kan besøges på en rundvisning i Domkirken.

Katedralens indre er et sted som intet andet og giver en følelse af uendelighed, når du kigger op på den imponerende, freskomalerede kuppel.

Domkirken i sin helhed er det vigtigste besøg i Firenze for at beundre katedralen, døbefonten og klokketårnet som en helhed.

Indånd historien i Palazzo og Ponte Vecchio

Ponte Vecchio belyst om natten| ©Xavier Mejorada
Ponte Vecchio belyst om natten| ©Xavier Mejorada

Et besøg i Palazzo Vecchio er kun værd at besøge på grund af den berømte Salone dei Cinquecento, et spektakulært billedgalleri, hvor malerier af Vasari er bevaret, og hvor du kan beundre storheden i Firenze i Medici-æraen. Denne salon var hjemsted for hertug Cosimo I's hof og hans råd, der bestod af fem hundrede medlemmer.

Det er ikke kun i Salone dei Cinquecento, at du kan finde fantastiske kunstværker, hele Palazzo rummer en overvældende kunstsamling og rum af stor interesse som f.eks. salen med geografiske kort, og du kan finde unikke kunstgenstande i verden, f.eks. digteren Dante Alighieris dødsmaske.

Selvfølgelig er Palazzo Vecchio og dets omgivelser en uforglemmelig gåtur, især langs Ponte Vecchio, en middelalderbro, der gennem hele sin historie har været et vigtigt handelsknudepunkt i Firenze, og som under Anden Verdenskrig ifølge legenden blev efterladt intakt af tysk artilleri på udtrykkelig ordre fra Adolf Hitler.

Bestil en udflugt til Firenze og Pisa

Besøg David i Galleria dell'Accademia

Michelangelos David| ©Zenda Libros
Michelangelos David| ©Zenda Libros

Jeg kender ingen, der har rejst til Firenze uden at have besøgt Michelangelos David. Det er ikke kun et af de vigtigste skulpturelle værker fra renæssancen, det er også en rigtig god undskyldning for at besøge et imponerende museum, der er dedikeret til denne historiske periode. Derfor kan du bestille en udflugt til Firenze og Pisa fra Rom med billetter til Galleria dell'Accademia inkluderet.

I dette galleri kan du se adskillige kunstværker såsom religiøse triptykker, et frodigt skulpturrum fyldt med buster og endda beundre originale musikinstrumenter fra perioden.

Bestil en rundtur i Firenze og Pisa

Slentre gennem Piazza della Signoria

Palazzo Vecchio på Piazza della Signoria| ©Bianca Ackermann
Palazzo Vecchio på Piazza della Signoria| ©Bianca Ackermann

Dette er den vigtigste plads i Firenze, centrum for byens offentlige liv, hvor du kan finde masser af butikker, barer og restauranter og skulpturer (herunder en kopi af Michelangelos David, lige på det sted, hvor den oprindelige skulptur oprindeligt stod).

Neptunfontænen er et andet arkitektonisk vidunder på pladsen sammen med store bygninger som Købmandsgården, Palazzo Uguccioni og Loggia della Signoria, en gotisk portico, der nu fungerer som et frilandsmuseum, der giver pladsens skulpturer ly.

Husk at besøge Santa Maria Novella

Santa Maria Novella| ©MCAD Library
Santa Maria Novella| ©MCAD Library

Denne kirke med latinsk kors koncentrerer en stor del af sin skønhed på sin facade, som er et af de vigtigste arkitektoniske værker fra den florentinske renæssance. Kirken Santa Maria Novella er inspireret af en af de ældste basilikaer i Toscana, San Miniato al Monte, og den tofarvede marmormotivation er af uovertruffen skønhed.

Inde i kirken kan du beundre en række renæssancemalerier og besøge Santa Maria Novellas apotek, det ældste i Europa, som blev bygget i begyndelsen af det 13. århundrede.

Bestil en udflugt til Firenze og Pisa

Andre aktiviteter, der kan interessere dig

Mens du er i Rom, kan du udnytte dit ophold til at tage på en række udflugter til andre byer og regioner. Før du beslutter dig for en, anbefaler jeg, at du læser vores tips her: Dagsture og udflugter fra Rom.

Og hvis du er typen, der kan lide at have tingene klart for dig, kan jeg anbefale dig at tage en tur til Pompeji, hvor du kan se Vesuvens hærgen og kigge ud af et vindue til det gamle Rom. Du kan læse alt om det her: Pompeji Dagsture fra Rom.

Lad os nu nyde Firenze! Det er en by, der har så meget at tilføje til din rejse til Italien og er det perfekte supplement til Rom, og hvis du går rundt i de charmerende gader, vil du få nogle minder, du sent vil glemme.