Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

5 steder at besøge i nær af Rom

Den perfekte beliggenhed i den evige by giver dig mulighed for at fuldende din rejse med et besøg i dens omgivelser, der er fulde af natur, historie og arkitektur.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

5 steder at besøge i nær af Rom

Ovalt springvand i Villa de L'Este, Tivoli | ©Astelus

Middelalderbyer, ruiner, kejserlige villaer, vinmarker, det toscanske landskab ... uden for Roms ydre mure er der et utal af steder, hvor man kan se, røre og føle den gamle historie. Læs videre, så fortæller jeg dig, hvilke udflugter i nærheden af Rom der er et besøg værd.

1. Assisi og Orvieto

Udsigt over Orvieto fra udsigtspunktet| ©Christos Constantinou
Udsigt over Orvieto fra udsigtspunktet| ©Christos Constantinou

Denne oplevelse er det ideelle supplement til en tur til Rom: du vil kunne nyde en mere enkel og rolig atmosfære end i byen med de syv bakker. På denne tur til Assisi og Orvieto fra Rom rejser du til regionen Umbrien og ser Orvieto og dens utrolige katedral, hvis facade ligner en billedtriptychon, der viser scener fra Det Nye Testamente i mosaik.

Gå rundt i byen, og nyd den fantastiske udsigt over de omkringliggende sletter.

Efter besøget i Orvieto kører du til Trasimenosøen, en smuk blå flade omgivet af små landsbyer og beboet af skarver, isfugle og skarver, hvor du gør holdt for at spise frokost.

Som afslutning på dagen vil du tage til Assisi, hvor du vil besøge de vigtigste steder, hvor de historiske figurer Sankt Frans af Assisi og Sankt Klara har fundet sted. Du vil besøge klostre, basilikaer og paladser samt et gammelt romersk tempel. Når du vender tilbage til Rom, slutter udflugten med en kort rundvisning i basilikaen Santa Maria degli Angeli og martyrerne, som ligger ved siden af Piazza della Repubblica.

Efter min mening er denne tur absolut værd at tage med, da den omfatter transport til og fra byen, en professionel guide, der forklarer alle detaljer om besøgene og frokost ved søen.

Anbefales hvis

Hvis du har en dag til overs på din rejse til Rom og ønsker at udforske historien om Sankt Frans af Assisi, er denne tur noget for dig.

Sammenlign de bedste ture fra Rom

2. Ostia Antica

Teatret i Ostia Antica| ©Wikimedia
Teatret i Ostia Antica| ©Wikimedia

Ostia Antica er navnet på det arkæologiske område, der engang var en vigtig havn i nærheden af Rom. Disse ruiner er et vindue til den antikke verden, og du kan slentre gennem et perfekt bevaret friluftsteater, en handelsplads med mosaikker fra de forskellige gilder i bygden, forummet, templet og et stort antal lagerhuse, da det var et sted, der var dedikeret til udveksling af varer.

På denne udflugt til Ostia Antica fra Rom vil du have en professionel guide til din rådighed, som kender ruinerne som sin egen bukselomme og ved, hvordan han skal sætte scenen, så du kan forestille dig selv i det romerske imperiums pragtfulde dage.

Oplevelsen omfatter guidens fortælling og transport til og fra Rom, men ikke frokost, som indtages på ruinrestauranten.

Anbefales hvis

Hvis du har fået lyst til at udforske antikke ruiner efter et besøg i Pompeji (eller hvis du ønsker en kortere udflugt end Pompeji), er dette et godt valg for dig.

Sammenlign de bedste udflugter fra Rom

3. Villa Adriana og Villa d'Este

Villa de l'Este| ©Wikimedia
Villa de l'Este| ©Wikimedia

Udflugten til de berømte villaer i Tivoli, Villa Adriana og Villa d'Este, er en af de bedste oplevelser, du kan få med på din rejse til Rom.

Hadrians Villa var, som navnet antyder, kejser Hadrians residens, hvorfra han regerede over det romerske imperiums vidder. Som sådan er det et sted som intet andet, bygget i et miljø af bassiner og naturlige akvædukter, hvor der blev anlagt haver til kejserens hvile.

De mere end 30 bygninger i Hadrians Villa er i dag ruiner, herunder boliger, spisesale, et teater, bade og bygninger inspireret af forskellige steder i verden. Med en guides fortælling er det ikke svært at forestille sig selv i kejserrigets tid.

Villa d'Este er et diametralt modsat besøg, idet det er en luksuriøs villa fra det 16. århundrede med spektakulære haver og et utal af springvand og statuer, så udsøgt, at jeg under mit besøg følte mig som om jeg var på en teaterscene.

Både udsigten over det omkringliggende landskab og den overvældende samling af gobeliner, malerier og skulpturer i Villa d'Este's hovedboliger er en fryd for øjnene, som du vil få svært ved ikke at huske i lang tid efter din rejse.

Denne tur inkluderer tur og returrejse fra Rom i airconditioneret bus samt fuld fortælling af en professionel guide.

Anbefales hvis

Hvis du har lyst til at kombinere to besøg af arkitektonisk og historisk interesse og foretrækker ikke at tage på udflugt til en anden by uden for Rom.

Sammenlign de bedste udflugter fra Rom

4. Katakomberne i Rom

Katakomberne i Rom| ©Riccardo Cuppini
Katakomberne i Rom| ©Riccardo Cuppini

Denne rundvisning i Roms katakomber tager dig med på opdagelse i Sankt Callixtus' katakomber, som er den vigtigste sted for tidlig kristen tilbedelse i historien og gravsted for nogle af Roms mest berømte martyrer og de første seksten paver.

Derfor finder du en enorm mængde tidlig kristen symbolik og kunst, såsom Chrismon, Kristi monogram, alfa og omega og ictus, som alle var en del af den hemmelige kode for denne tidlige forfulgte kult.

En af hovedattraktionerne i disse katakomber er de pavelige grave samt de mange smukt bevarede grave og kunstværker, som udgør den vigtigste udstilling af kristen kunst i verden.

Rundvisningen i katakomberne varer 45 minutter, og du vil se et multimedieværk om det antikke Roms historie, som varer 25 minutter.

Anbefales hvis

Hvis du er særligt interesseret i kristen historie eller ønsker at besøge Rom bogstaveligt talt fra top til bund.

Sammenlign de bedste udflugter til katakomberne

5. Det skal du vide, før du bestiller en udflugt i Rom

Domkirken i Orvieto| ©Wikimedia
Domkirken i Orvieto| ©Wikimedia
  • Når du foretager din reservation, modtager du en bekræftelsesmail til din e-mailadresse. Det er ikke nødvendigt at udskrive bekræftelsen, du skal blot møde din guide på mødestedet og vise ham/hende kuponen, der er inkluderet i e-mailen, fra din mobiltelefon.
  • Nogle af turene foregår på engelsk. Husk dette, inden du booker, og tjek det på oplevelsessiden for at undgå overraskelser.
  • Hvis du ikke kan deltage i turen eller af andre grunde ikke kan komme med på turen, skal du afbestille mindst 24 timer i forvejen for at få pengene tilbage.

Tips til udflugter i Rom

Basilica of Saint Francis of Assisi| ©Wikimedia
Basilica of Saint Francis of Assisi| ©Wikimedia
  • En ting, du ikke må glemme at tage på: behagelige sko. Uanset hvilken tur du vælger, vil du være taknemmelig for, at du har kondisko på, når dagen er omme.
  • Med undtagelse af udflugten til Assisi og Orvieto er frokost ikke inkluderet i de ovennævnte oplevelser. Så da du ikke har så meget frihed til at vælge et sted at spise, kan det være en god idé at pakke din frokost med i rygsækken fra Rom.
  • Især når det gælder Villa Adriana og Villa d'Este fra Rom, er det vigtigt at tage på en organiseret udflugt. De er så store steder, at man på egen hånd let kan gå glip af de vigtigste seværdigheder og vente i endeløse køer, hvilket man ikke behøver at gøre med en guide.
  • Når du besøger katakomberne, skal du huske, at du skal dække dine knæ og skuldre, som du ville gøre det på ethvert andet katolsk sted for tilbedelse. Jeans og en trøje er normalt nok til det kolde vejr i Rom i vintermånederne, men om sommeren er lange bukser det sidste, du har lyst til at tage på. Prøv at pakke noget dækkende, men let tøj, hvis du rejser i sommersæsonen- du får brug for det til at besøge byens utallige katolske seværdigheder.
  • En ting, som de ikke fortæller dig, når du forbereder dig på disse udflugter, er, at de, især når det gælder Ostia Antica og Villa Adriana og Villa d'Este, er dårligt tilpasset til personer med særlige behov for mobilitet. Ruinerne er fulde af sten og høje, som kan gøre adgangen vanskelig, så husk det, før du beslutter dig for en oplevelse.

Andre ture, som du måske er interesseret i

Rom er en spændende by, som du aldrig helt vil lære helt at kende, men de uendelige muligheder, som den byder på, når det gælder udflugter, er uden tvivl noget, du skal tage med på din rejse. Du kan læse mere om de andre udflugter, som vi anbefaler, på dette link: Dagsture og udflugter fra Rom.

Hvis du har fået lyst til at besøge Pompeji og med egne øjne se de ruiner, der blev efterladt af Vesuvens udbrud, kan du læse mere om, hvordan du kan tage til Pompeji fra Rom her: Pompeji Dagsture fra Rom.

Derudover er det også muligt at besøge de berømte byer Firenze, Napoli og Pisa på en dagstur fra Rom. På disse oplevelser kan du se Michelangelos David, opleve den fantastiske domkirke i Firenze og dens arkitektoniske genialitet eller smage autentisk italiensk pizza. Her er to artikler, hvor du kan læse alle detaljer om disse oplevelser: Firenze dagsture fra Rom y Napoli dagsture fra Rom.