Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varighed af besøg til Colosseum og Forum Romanum

Hvis du planlægger din rejse til Rom og gerne vil vide, hvor lang tid du skal bruge for at nå hele Colosseum og det antikke Rom, så er dette interessant for dig - læs videre!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Varighed af besøg til Colosseum og Forum Romanum

Udsigt til Colosseum og Forum Romanum | David Edkins

Der er ingen tid at spilde under dit besøg i Rom. Dens pladser, små gader, farverige facader, terrasser ... vil straks stjæle dit hjerte, og du vil have lyst til at nyde byen så længe som muligt.

Hvis du vil tilrettelægge din tur godt, og hvis du spekulerer på, hvor meget tid du virkelig har brug for for at nyde dit besøg i Colosseum og Forum Romanum, anbefaler jeg dig at læse videre.

Hvor lang tid skal jeg bruge på at besøge Colosseum og Forum Romanum i alt?

Forum Romanum| ©Lucía García González
Forum Romanum| ©Lucía García González

Generelt har du brug for mindst en halv dag til at få et godt indtryk af hele området, besøge Colosseum og se Forum Romanum.

Du kan selvfølgelig forlænge denne tid, hvis du ønsker at stoppe op for at se nærmere på de arkæologiske levn fra Forum Romanum, gå rundt i Circus Massimo, stoppe op for at tage billeder af hele området...

Jeg anbefaler også, at du benytter lejligheden til at gå rundt uden for Colosseum (det tager ca. 20 minutter at gå rundt om det) og se det fra alle vinkler.

Fra trappen op til Monti-kvarteret (du finder den lige over Colosseo-metrostoppestedet) har du en betagende udsigt over Colosseum.

Hvis du ikke har købt dine billetter i forvejen, skal du lægge op til et par timer i køen ved billetkontoret til alt den tid, du skal bruge til besøget.

Book din guidede rundvisning i Colosseum og Forum Romanum

Hvor lang tid varer den guidede rundvisning i Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen?

Palatin Hill| ©Fred Romero
Palatin Hill| ©Fred Romero

Guidede rundvisninger i Colosseum varierer i længde afhængigt af, hvad der er inkluderet i rundvisningen - forvent mellem 1 og 3 timer i alt. Der findes f.eks. en ekspresrundvisning i Colosseum, som varer 1 time og er ideel, hvis du har kort tid i Rom, men guidede rundvisninger, der omfatter Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen, varer normalt omkring 3 timer.

Det gode ved disse ture er, at billetterne, som de omfatter, har prioriteret adgang, så du slipper for de lange køer for at komme ind i både Colosseum og Forum.

Der er også en endnu mere omfattende (og derfor længere) mulighed, hvor du kombinerer et besøg i Colosseum med et besøg i Vatikanet, altid ledsaget af en ekspertguide. Begge besøg finder sted på samme dag, og den samlede varighed af turen er ca. 6 timer, så du kan forvente at have travlt det meste af dagen.

Book din guidede tur til Colosseum, Forum Romanum og Palatinhøjen

Hvor lang tid skal jeg bruge i Colosseum, hvis jeg besøger det på egen hånd?

Det romerske kolosseum| ©Martijn Vonk
Det romerske kolosseum| ©Martijn Vonk

En anden mulighed for at besøge området på egen hånd er at købe billetterne til Colosseum på egen hånd (jeg anbefaler, at du altid gør det online og på forhånd, så du kan sikre dig tilgængelighed og springe køerne over på dagen for besøget).

Hvis du besøger Colosseum på egen hånd, skal du regne med, at du skal bruge mindst en time indenfor, 20 minutter udenfor og endnu en time på at gå rundt i Forum Romanum.

I alt skal du bruge mindst 3 timer i området, hvis du vil tage af sted efter at have set alt det vigtigste. Hvis du går fra Roms centrum, vil det nok tage dig 30 minutter ekstra at komme hertil, men udsigten er bestemt det hele værd.

Hvor lang tid tager det at besøge Colosseums Arena?

Arenaen i Colosseum| ©Ruben Ramirez
Arenaen i Colosseum| ©Ruben Ramirez

Du vil kunne træde ind i Colosseums arena med en guidet tur, der omfatter denne del af turen (sørg for at tjekke, før du booker, da det ikke er alle guidede ture, der omfatter denne del af turen). Dette stop er normalt inkluderet i den 3 timers guidede tur og vil ikke tilføje ekstra tid til rejseplanen.

Men det vil give dig en anden udsigt over tribunerne og de underjordiske labyrinter og få dig til at føle dig lille i forhold til amfiteatrets enorme størrelse. Herfra kan du føle, hvad de rigtige gladiatorer i det gamle Rom følte, når de gik ud for at kæmpe.

Selv om prisen for besøget med arenaen inkluderet er lidt højere end ved et standardbesøg (når man tager i betragtning, at det er et eksklusivt sted med reduceret pladskapacitet, er forskellen forståelig), kan det varmt anbefales!

Bestil en guidet rundvisning i Colosseum, arenaen og undergrunden

Hvor lang tid skal jeg bruge til at besøge Forum Romanum?

Oplev overraskelserne i Forum Romanum| ©chrisobayda
Oplev overraskelserne i Forum Romanum| ©chrisobayda

Det vil tage dig mindst en time at udforske Forum Romanum, afhængigt af hvor grundigt du ønsker at være i dit besøg. Den arkæologiske park Forum Romanum ligger ved siden af Colosseum (du kan ikke overse det, du kan se det med det samme), og med dine billetter til Colosseum kan du få adgang til den betalte del af Forum Romanum.

Undervejs kan du se de arkæologiske rester af det, der engang var templer, basilikaer og mødesteder. Det, der vil tiltrække din opmærksomhed mest (især fordi det er meget velbevaret), er Triumfbuen.

Vær særlig opmærksom på dimensionerne af de søjlerester, som du finder undervejs; de vil give dig et indtryk af de enorme dimensioner af datidens konstruktioner.

Hvis du vil have den bedste panoramaudsigt over Forum, før eller efter dit besøg, skal du gå op på toppen af Piazza del Campidoglio (hvor de kapitolinske museer ligger) og kigge efter udsigtspunktet med udsigt over Forum og Colosseum. Simpelthen spektakulær.

Hvor lang tid skal jeg bruge til at besøge Circus Massimo?

Cirkus Massimo| ©Fred Romero
Cirkus Massimo| ©Fred Romero

Med en kapacitet på 250.000 mennesker kan du forestille dig, at Circo Massimo er enormt stort. Den er ca. 600 meter lang og 250 meter bred, så det kan sagtens tage mere end en time at gå rundt om den.

Desværre er der ikke meget tilbage af det, der engang var den mest eftertragtede bane for hestevæddeløb i det antikke Rom, så i dag kan du kun se overfladen, og efter min mening er det ikke rigtig en hel rundvisning værd.

Hvis du ønsker at tage derhen, se dens panoramaudsigt, forundres over dens dimensioner og komme tilbage, skal du ikke bruge mere end 20-30 minutter i alt.

Book din guidede rundvisning i Circus Maximus

Hvor lang tid tager det mig at gå langs Via dei Fori Imperiali?

Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate
Via dei Fori Imperiali| ©Shadowgate

Strækningen af Via dei Fori Imperiali, der forbinder Piazza Venezia med Colosseum i Rom, er ca. 1 km lang og tager ca. 12 minutter at gå. Det bedste er, at om søndagen er denne store avenue lukket for trafik, og du kan slentre langs den, mens du nærmer dig Colosseum.

Udsigten fra alle steder er spektakulær, fordi du også har en høj udsigt over en stor del af Forum Romanum, hvilket giver dig mulighed for at tage de bedste billeder af Forum Romanum.

Først ser du Colosseum i det fjerne, og lidt efter lidt kommer du tættere og tættere på og får et indtryk af dette enorme amfiteaters virkelige dimensioner. På den anden side kan du finde lidt skygge under et træ her, men det meste af turen foregår i solen, så beskyt dig selv mod varmen og solens stråler med solcreme og nogle forfriskninger, hvis du har brug for det.

Hvor lang tid tager det mig at komme til Colosseum fra centrum af Rom?

Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto
Trevi-fontænen| ©Michele Bitetto

Byens "turistcentrum" er relativt lille, og selv om der er hundredvis af gader og pladser, der er et besøg værd, tager det mellem 20 og 30 minutter at gå fra byens centrum, afhængigt af hvor man befinder sig, hvis man ønsker at gå fra centrum.

Hvis du ønsker at organisere din rejse godt, får du her en kort vejledning om, hvordan du kommer til Colosseum.