Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Pris for billetter til Vatikanet 2022

Det er muligt at besøge Vatikanet uden at sprænge dit rejsebudget. Jeg fortæller dig, hvad billetterne koster, hvordan du kan få rabat, og hvad du kan besøge gratis i Vatikanet - læs videre!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Pris for billetter til Vatikanet 2022

Interiør af Peterskirken | ©Mathew Schwartz

Hvis du overvejer at besøge Vatikanet, har du sikkert tænkt på, hvor meget budget du skal bruge i alt, hvilke entrépriser der gælder, hvad du kan besøge gratis, og hvor meget du skal bruge på entréer eller en guidet tur.

Det vigtigste at vide er, at du kan komme ind i Vatikanet fra 39 €, hvis du ønsker at få en guidet rundvisning på engelsk, og du kan bruge op til 110 € på en VIP-billet for at komme ind tidligt om morgenen, før dørene åbner for offentligheden, så du undgår overfyldning.

Hvor meget koster en billet til Vatikanet, hvor man kan springe køen over?

Peterskirkens kuppel| ©Aldo Loya
Peterskirkens kuppel| ©Aldo Loya

I Hellotickets kan du bestille billetten med en guidet tur på engelsk for 39 €, og du kan foretage ændringer eller refundere pengene, hvilket er vigtigt for at få mere fleksibilitet på din rejse. Med denne billet får du adgang til Vatikanmuseerne, hvor det Sixtinske Kapel ligger. Hvis du foretrækker at købe billetten alene, kan du gøre det på Vatikanets officielle websted for 17 €, men husk, at du skal vælge den nøjagtige dato og det nøjagtige tidspunkt for besøget nu, og at billetterne ikke kan refunderes, så du kan ikke foretage ændringer eller refundere pengene.

Hvorfor er det tilrådeligt at vælge den guidede tur? For ud over at rumme flere museer er mængden af fresker, skulpturer, malerier og kunstværker i Vatikanet uoverskueligt stor. I lyset af en sådan majestæt er det tilrådeligt at besøge den sammen med en ekspert, som vil sørge for, at du ser det vigtigste og forklarer det grundlæggende i det, du ser.

Der er også mulighed for at købe en Premium-billet for at komme ind i det Sixtinske Kapel som det første om morgenen. Med denne eksklusive tur kommer du ind i Vatikanet med en ekspertguide og en meget lille gruppe af turister, hvilket garanterer et mere intimt besøg. Den koster 111 EUR.

Husk, at du kan købe billetter på billetkontoret, men ud over at få den samme pris som online (de giver aldrig rabatter eller særlige priser) skal du bogstaveligt talt stå i kø i timevis ved Vatikanets porte. Hvorfor er det vigtigt at vælge muligheden for at springe køen over? Netop af den grund, for at undgå de meget lange køer foran Vatikanet, som er de længste i Rom.

Køb billetter til det Sixtinske Kapel uden kø til at springe køen over

Hvor meget koster en billet til Det Sixtinske Kapel?

Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash
Det Sixtinske Kapel| ©Unsplash

Den billet, du skal bruge for at komme ind i det Sixtinske Kapel, er billetten til Vatikanmuseerne, da det Sixtinske Kapel ligger i Vatikanmuseerne. Billetterne varierer fra 17 € på Vatikanets officielle websted (uden guide og uden mulighed for ombytning eller refundering) til 39 € på Hellotickets, hvor du kommer ind i Det Sixtinske Kapel med en ekspertguide, som du også besøger resten af Vatikanets gallerier med. En VIP-billet til det Sixtinske Kapel, før det åbnes for offentligheden, koster 110 €.

Køb billetter til Det Sixtinske Kapel

Adgangsgebyr til Vatikanet med Roma Pass eller Omnia Card

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Hvis du ud over det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne overvejer at besøge andre museer eller seværdigheder i Rom, f.eks. Borghese-galleriet, de kapitolinske museer, Colosseum eller endda tage turistbussen, kan du købe Roma Pass sammen med Omnia Card, som er byens turistkort.

Du kan købe Omnia Card for 116 € i Hellotickets og få adgang til Castel St' Angelo, Colosseum, Capitolinermuseerne og vigtigst af alt, Vatikanmuseerne med det Sixtinske Kapel og Peterskirken, uden køer.

Køb Roma Pass og Omnia Card

Kombineret billetpris til Vatikanet og Colosseum

Indgangen til Colosseum| ©Unsplash
Indgangen til Colosseum| ©Unsplash

En rigtig god mulighed for at spare på billetterne på din rejse til Rom er at købe billetterne til Vatikanet og Colosseum sammen. I Hellotickets kan du få adgang til Vatikanet og Colosseum kombineret med en guidet rundvisning i begge steder for 94 €. Desuden kan du springe køen til både Vatikanet og Colosseum over- et godt tilbud!

Bestil Colosseum & Vatikanet Sparpakke

Hvor meget koster det at komme ind i Peterskirken?

Peterskirken i Vatikanet| ©Michele Francioso
Peterskirken i Vatikanet| ©Michele Francioso

Du er heldig, for der er gratis adgang til Peterskirken. Selvfølgelig er køerne ved basilikaens døre uendelige, så der findes billetter til Vatikanet, som inkluderer adgang til museerne og basilikaen, så man slipper for køerne. Det er tilfældet med denne guidede rundvisning i Vatikanet og Peterskirken, som koster 39 € i Hellotickets. Når du ankommer og ser køerne ved døren, vil du være taknemmelig for, at du har booket denne mulighed på forhånd.

Hvor meget koster det at gå op i Peterskirkens kuppel?

Det koster 8 € at gå op til Peterskirkens kuppel, og billetter kan ikke købes online. Du skal gå ind i basilikaen for at købe dem ved en billetskranke. Det er tydeligt markeret, så du kan genkende det, så snart du kommer ind. Hvis du ønsker at tage liftkortet med mulighed for at gå op ad en sektion i liften, koster det 10 €.

Hvor meget koster det at gå ned i pavernes krypter?

For at komme ned i krypterne, hvor nogle af paverne er begravet, skal du betale en separat entré på 13 €, og igen kan du ikke få den online. Du skal købe billetterne til kuplen samme sted, hvor du køber dem, nemlig i Peterskirken.

Hvad kan jeg se gratis i Vatikanet?

Peterskirkens kuppel| ©Briana Tozour
Peterskirkens kuppel| ©Briana Tozour

Selve Vatikanstaten er gratis at besøge, gratis og kræver ingen entré. Du kan komme gratis dertil ved at gå en afslappet tur fra Roms centrum (normalt fra Castel Sant'Agenlo gennem den majestætiske Via della Conciliazione), indtil du når Peterspladsen med Berninis legendariske hvide søjlegang. Alt dette er gratis, og det er også gratis at komme ind i Peterskirken (man skal være tålmodig for at komme ind i kirken).

Du skal dog købe en billet for at få adgang til Det Sixtinske Kapel (som ligger i Vatikanmuseerne), Vatikanmuseerne og -haverne samt kuplen og krypterne i Peterskirken.

Særlige priser og rabatter

Vatikanstaten| ©Anelale Najera
Vatikanstaten| ©Anelale Najera

Hvis du er en korrekt akkrediteret pilgrim, journalist, kunstlærer eller historiker, kan du komme ind i Vatikanet på invitation, men du skal medbringe din officielle dokumentation korrekt udfyldt og gå til billetkontoret for at indløse din gratis eller nedsatte billet (du skal stå i kø i de samme køer som alle andre besøgende, der venter på at købe deres billet). Studerende er berettiget til den reducerede pris (8 € pr. billet uden rundvisning) indtil de fylder 25 år, men skal fremvise deres studiekort i døren.

Betaler børn entré til Vatikanet?

Peterspladsen| ©Unsplash
Peterspladsen| ©Unsplash

Ja, børn over 6 år skal have en billet for at komme ind i Vatikanet, men der er mulighed for nedsatte priser. For adgang til Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne er billetten til nedsat pris for børn f.eks. 8 € i stedet for 17 € for voksne. Børn under 6 år behøver ikke at betale entré.