Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste monumenter i Venedig

Tag en spadseretur gennem Venedig, og lær byens højdepunkter at kende: dens emblematiske monumenter!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

10 bedste monumenter i Venedig

Venedigs kanal | ©Sergi Brylev

Venedig efterlader ingen ligeglade med sine smukke øer, sine ikoniske broer og sine repræsentative monumenter.

Jeg anbefaler, at du først og fremmest besøger Dogepaladset, en bygning fuld af historie og kunst, men uden at glemme Markuskirken, en af de mest berømte hellige bygninger, ikke kun i Italien, men i hele Europa. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis du var nødt til at tage flere pauser for at hvile og spise i Venedig, da der er mange flere monumenter at se, fotografere og nyde.

1. Dogepaladset

Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho
Facaden på Dogepaladset, Venedig| ©Son of Groucho

En af de smukkeste og lettest genkendelige bygninger i Europa er Dogepaladset (Palazzo Ducale). Det var ikke kun centrum for regeringen under Republikken Venedig, men også bolig for D ogen (den højeste myndighed i den tidligere Republik Venedig).

Oprindeligt var bygningen arkitektonisk ret ydmyg, men efter flere brande og ombygninger blev slottet til et palads i byzantinsk stil.

Hertugpaladset har facader fra 1309-1424, designet af Giovanni og Bartolomeo Buon. Paladset, der først blev bygget i det 9. århundrede, flere gange ombygget og færdiggjort i renæssancen, er en del af det store byplanlægningsprojekt, der fandt sted i den italienske renæssance.

Sørg for at træde et skridt tilbage og beundre facaden, men overse ikke de enkelte søjler, bygningens smukke udskårne kapitæler, skulpturerne, der dekorerer facaderne med udsigt over Canal Grande og Piazzettaen, og det indre af hertugpaladset. Derudover, og som en påmindelse om paladsets mørke fortid, finder du to søjler (den niende og den tiende) lavet af rød marmor, mellem hvilke dødsdomme blev afsagt.

Du skal bestille en billet til Dogepaladset for at se det indefra. Her er også et indlæg om entrépriserne til paladset.

 • Åbningstider: Hver dag fra 8.30 til 17.30 (til 19.00 fra april til oktober).
 • Priser: Voksne: 25 €. Børn mellem 6 og 14 år: 13 €.

Book spring køen over-billetter til Ducal Palace

2. Markuskirken

Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet
Indgang til Markuskirken| ©Mark Huguet

Markuskirken er det vigtigste religiøse tempel i byen Venedig og en af de smukkeste katedraler i Europa og verden. Denne enorme bygning ligger på Markuspladsen (Piazza San Marco) ved siden af Dogepaladset.

Markusbasilikaen har altid været centrum for det offentlige og religiøse liv i Venedig. I dag byder denne basilika hundredtusinder af besøgende velkommen hvert år. Bygningen har en helt særlig historisk interesse, da det var her, hertugerne af Venedig blev indviet.

Når man går ind i det indre, vil man se, at den har en religiøs og kristen stil, men hvis man går lidt i dybden, vil man se, at den stadig har nogle orientalske aspekter af sin oprindelse, som vil forbløffe dig med sin egenart og pragt; Markusbasilikaen er uden tvivl en kombination af arkitektoniske og kunstneriske stilarter.

Det vil heller ikke tage dig lang tid at indse, at det er et levende monument, der fortæller om rigdommen og magten i den fredfyldte republik Venedig, såvel som om indbyggernes hensynsløse eventyr i Middelhavet som købmænd og erobrere.

Der er gratis adgang til Markuskirken, men indgangskøen er som regel meget lang, så jeg anbefaler, at du booker en guidet tur i basil ikaen for at undgå unødvendige køer og forbedre din oplevelse.

Der er også flere spisesteder i nærheden af basilikaen, hvis du har lyst til at tage en pause eller - fortsætte med at se facaden fra en af restauranterne i området.

 • Åbningstider: Hver dag undtagen søndage fra kl. 9.30 til 17.00. Søndage: fra 14:00 til 16:00.
 • Priser: Gratis adgang.

Book en guidet tur i Markuskirken

3. Cà D'Oro-paladset

Cà D'Oro-paladset| ©Dimitris Kamaras
Cà D'Oro-paladset| ©Dimitris Kamaras

Af de mange smukke paladser, der dekorerer og pryder byen Venedig, er Ca d'Oro-paladset et af de mest elegante. Som navnet antyder, er "det gyldne hus" en afspejling af en bygning, der udtrykker luksus og magt. Kig op, og du vil se, at dets facade er den mest slående og detaljerede af alle paladserne på bredden af Canal Grande.

Ca d'Oro-paladset huser nu en rig samling af kunst. Det er en bygning i venetiansk gotisk stil med en unik charme takket være den ekstraordinære opdeling af de arkitektoniske elementer, der er inspireret af orientalsk kunst. Mens du er der, vil jeg anbefale dig at tage et kig på den smukke gårdhave med loggiaer og smukke mosaikker.

Det huser i øjeblikket en samling af skulpturer, malerier og en stor sektion af keramik.

For mere information om Ca' d'Oro besøg følgende officielle hjemmeside.

 • Åbningstider: Mandag fra kl. 8.15 til 14.00. Tirsdag til lørdag fra kl. 8.15 til 19.15. Søndage fra kl. 10.00 til 18.00.
 • Priser: Unge fra 18 til 25 år fra EU: 7,5€ Under 18 år og over 65 år fra EU: Gratis adgang. Andre tilfælde: 12,50€.

Book en privat rundtur i Venedig

4. Monument for Vittorio Emanuele II

Vittorio Emanuele II-monumentet| ©G.dallorto
Vittorio Emanuele II-monumentet| ©G.dallorto

Monumentet for Vittorio Emanuele II er kendt af venetianerne som "Monumentet" og er en symbolsk statue lavet i 1887 af den store romerske billedhugger Ettore Ferrari. Denne venetianske statue er placeret i Riva Degli Schiavoni, i det kastilianske distrikt i Venedig, og er den vigtigste statue i hele byen.

Denne bronzestatue blev lavet for at fejre tiårsdagen for Vittorio Emanuele II's død, den første konge af kongeriget Italien og en af de mest repræsentative figurer i Venedigs historie. Du vil se, at statuen står på en meget slående lyserød granitsokkel, ogalt efter hvor du ser den fra, har den en eller anden betydning. Bagsiden af statuen repræsenterer det underkuede Venedig, forsiden det triumferende Venedig, og siderne repræsenterer to vigtige begivenheder i Venedig: Slaget ved Palestroog Vittorio Emanuele II' s triumferende indtog i Venedig.

5. Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco| ©Didier Descouens
Scuola Grande di San Rocco| ©Didier Descouens

Denne berømte bygning og monument i Venedig fortæller historien om Venedig fra dens næsten ødelæggelse under pesten til dens vækst og popularitet under renæssancen. Jeg kan varmt anbefale, at du besøger denne bygning, for indenfor vil du se en blanding af religiøst og kunstnerisk i dens vægge, hvælvinger og søjler.

Denne bygning blev bygget i 1478 som et broderskab dannet af venetianske borgere for at hjælpe borgerne i tider med pest. Med tiden blev det en hellig bygning, da det var det eneste håb for de venetianske borgere om at overleve den tragiske sygdom. Med renæssancen ønskede kunstnerne at komme væk fra al melankolien og foretog strukturelle forbedringer af bygningen i renæssancens ånd.

Selvom det er muligt at se nogle kunstværker inde i bygningen med renæssancekunstnere, der boede der, betragtes det ikke som et museum, men som en bygning, der viser Venedigs historie på en kunstnerisk måde. Hvis du er interesseret i at lære om Venedigs historie, er Scuola Grande di San Rocco det rette sted at tage hen.

 • Åbningstider: dagligt fra 9:30 til 17:30.
 • Priser: Generel adgang: 10 € Børn under 26 år og over 65 år: 8 €.

6. Markus' klokketårn

Markusklokketårnet| ©Jean-Pol GRANDMONT
Markusklokketårnet| ©Jean-Pol GRANDMONT

Venedigs klokketårn ligger på nordsiden af Markuspladsen og markerer indgangen til Mercerie, der fører til Rialto.

Bygningen stammer fra 1496 og indeholder et ur med en guld- og blå emaljeskive. Det bedste er, at det ikke kun er et smukt ornament, men et funktionelt ur. Det er også udstyret med en klokkemekanisme, der aktiveres på Helligtrekongers- og Kristi Himmelfartsdagene og åbner rummet for at lukke de tre vise mænd ud ved juletid i Venedig.

Umiddelbart nedenunder, på tårnets høje facade, ses Markusløven, symboletRepublikken Venedig!

 • Åbningstider: Hver dag fra 12:00 til 16:00
 • Priser: Børn fra 6 til 14 år, studerende fra 15 til 25 år, over 65 år og indbyggere i Venedig: 7€ Andre tilfælde: 12€

7. Tårnet i San Giorgio

San Giorgios tårn og basilika| ©Dimitris Kamaras
San Giorgios tårn og basilika| ©Dimitris Kamaras

San Giorgio-tårnet giver en utrolig panoramaudsigt over byen og lagunen. Øen, hvor tårnet ligger, er isoleret fra resten af Venedig og al støjforureningen. Personligt synes jeg, at panoramaudsigten herfra er den bedste i Venedig, og selvom klokketårnet ikke er en skjult hemmelighed, er der langt færre besøgende end i San Marcos klokketårn.

Hvis du vil være alene og meditere under den utrolige udsigt, som tårnet tilbyder, skal du stå op klokken syv om morgenen (når det først åbner), så vil du se, hvor behageligt du vil have det.

Fra tårnet i San Giorgio Maggiore kan du se nogle af de vigtigste broer i Venedig ogde vigtigste områder i Venedig som Dogepaladset, Sukkenes Bro, Canal Grande og San Marco-basilikaen.

 • Åbningstider: dagligt fra kl. 9.00 til 12.30 og fra kl. 14.30 til 17.00.
 • Priser: Der er gratis adgang, men for at komme op på toppen skal man betale en entré på 3 €.

8. Paladset Contarini del Bovolo

Paladset Contarini del Bovolo| ©Dimitris Kamaras
Paladset Contarini del Bovolo| ©Dimitris Kamaras

I et skjult hjørne af Venedig, i en lille gård, Corte del Maltese, ligger en af Venedigs juveler: Palazzo Contarini del Bovolo.

Bygningen stammer fra det 14. århundrede, dens hovedfacade har udsigt over den smukke Rio di San Luca, men dens berømmelse stammer fra den berømte trappe på bagsiden af bygningen - den berømte vindeltrappe!

Scala del Bovolo (trappen), der blev tilføjet i slutningen af det 15. århundrede, blev designet af arkitekten Giovanni Candi i gotisk renæssancestil. Den er 26 meter høj og fordelt på 4 etager. At gå ned ad disse kuriøse og slående trapper er en af de bedste ting at gøre med børn i Venedig, de vil helt sikkert blive forbløffede.

Hvis du er heldig, kan du måske se en af de udstillinger, der afholdes på bygningens første sal. På toppen af bygningen er der også en vidunderlig panoramaudsigt: Markuskirkens kupler, klokketårnene og tagene i det glitrende Venedig.

 • Åbningstider: Torsdag til søndag fra kl. 10.00 til 18.00
 • Priser: Voksne: 7€ Børn under 12 år: Gratis adgang

9. Markus' klokketårn

Markusklokketårnet| ©Elliott Brown
Markusklokketårnet| ©Elliott Brown

Hvis du vil have en betagende udsigt over Markuspladsen, Venedigs tage, lagunen, sejlturene på Canal Grande og gondolturene, skal du bestige Markusklokketårnet. En næsten 100 meter høj bygning.

Denne bygning blev bygget med det formål at tjene som fyrtårn for sejlerne i lagunen; ja, det oprindelige klokketårn på Markuspladsen blev bygget på romerske fundamenter og var beregnet til at tjene som vagttårn.

Efter flere ændringer og transformationer gennem århundrederne er den nuværende form af klokketårnet på Markuspladsen i Venedig i tråd med det 15. århundredes arkitektur.

Når man kigger op, vil man se, at det har fire ansigter med ** Markusløven og det slanke bronzespir** med en gylden statue af ærkeenglen Gabriel på spidsen, der fungerer som vejrhane.

Siden 1902 har klokketårnet været hovedbygningen på Markuspladsen med tilnavnet "Paron", og klokketårnet har givet navn til det venetianske vinglas "Ombra" (da det plejede at blive drukket i skyggen af klokketårnet).

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 17:40
 • Priser: Voksne: 10€ Børn under 7 år: Gratis adgang

10. Ca' Rezzonico

Ca' Rezzonico| ©Dimitris Kamaras
Ca' Rezzonico| ©Dimitris Kamaras

Ca' Rezzonico er en af de vigtigste bygninger i Venedig og samtidig en af de få, der kan besøges i dag. Den ligger på bredden af Canal Grande i Dorsoduro-distriktet. Ca'Rezzonico er en rig venetiansk residens, der huser en værdifuld samling af venetianske møbler og malerier fra det 18. århundrede.

Denne luksuriøse bygning blev tegnet af Venedigs største barokarkitekt, Baldassare Longhena fra den aristokratiske Bon-familie, og byggeriet begyndte i 1649. Det indeholder også en vidunderlig samling af værker af Cima da Conegliano, Alvise Vivarini, Bonifacio de 'Pitati, Tintoretto, Palma den Yngre, Bernardo Strozzi, Ippolito Caffi, Emma Ciardi blandt andre, en juvel i Venedig, der skal opdages.

Ca' Rezzonico er uden tvivl et storslået rum i venetiansk stil fra 700-tallet, og du kan besøge det ved at købe en billet online på Ca' Rezzonicos officielle hjemmeside (billetten er også inkluderet i Venice Museum Pass, som giver adgang til 10 museer i byen).

 • Åbningstider: April til oktober fra kl. 10.00 til 18.00 dagligt. November til marts 10.00-17.00 dagligt.
 • Priser: Voksne: €12 Studerende 6-14 og over 65: €9,5