Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Udflugter til Merzouga-ørkenen i Marokko

Hvis du er klar til et eventyr i stil med Tusind og en nat, er Merzouga-ørkenudflugterne i Marokko perfekte for dig: fra luksuscamping, kamelvandring, betagende klitter eller 4x4-safari, du finder det hele her!

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Udflugter til Merzouga-ørkenen i Marokko

Postkort fra den marokkanske ørken | ©Maria Sanchez

Merzouga er et yndet rejsemål for turister og rejsende fra hele verden på grund af de 150 meter høje sandklitter, der skaber smukke billeder, når vinden blæser. Ved foden af klitterne finder du mange campingpladser og faciliteter, der vil gøre din udflugt til den marokkanske ørken til et eventyr ud over det sædvanlige. Merzouga-ørkenen er den perfekte baggrund for unikke oplevelser, og i dag vil jeg dele en liste over mine favoritter med dig.

Når vi taler om Marokko, er det næsten umuligt for os at undgå at tænke på den enorme ørken, der ledsager landet: Sahara-ørkenen, den største ørken på vores planet, er også den mest forskelligartede. I Marokko finder du to populære ørkenområder. En af dem, Erg Chebbi-ørkenen, ligger kun et stenkast fra byen Merzouga, og derfor kalder mange denne by for "porten til ørkenen". Det er også grunden til, at Erg Chebbi-ørkenen almindeligvis er kendt som Merzouga-ørkenen.

1- Udflugt til Merzouga-ørkenen på kamel ved solopgang eller solnedgang

På kamel i Merzouga| ©Saâd Jebbour
På kamel i Merzouga| ©Saâd Jebbour

Kamelture i klitterne er et must, hvis du besøger Merzouga-ørkenen. Afhængigt af hvilket selskab du hyrer, starter turen sidst på eftermiddagen eller tidligt om morgenen.

Det tager 30 minutter at komme til sandklitterne, og kamelerne skal holde sig ca. 80 meter fra de højeste klitter i Merzouga. Hvis du vil nyde panoramaudsigten herfra, skal du klatre op til toppen af klitterne på en gennemsnitlig 10-minutters gåtur. Hvis du ikke ønsker at klatre op på toppen, er området omkring klitterne også perfekt til at beundre solnedgangen eller solopgangen.

Solnedgangen tager normalt ca. 30 minutter, så du har masser af tid til at hvile dig og tage så mange billeder, som du vil. Når oplevelsen er slut, stiger du op på din kamel for at køre tilbage til Merzouga. Turen omfatter normalt et ekstra stop ved et interessant sted.

 • Pris: ca. 25 € pr. oplevelse
 • Turens varighed: 2 til 2,5 timer i gennemsnit.
 • Anbefales hvis... Du bor i byen Merzouga og ønsker at tage en kort tur ud i ørkenen for at se solnedgangen.

Book din udflugt til Merzouga-ørkenen

2- Udflugt ved solopgang med camping og aktiviteter i ørkenen

Lejrbål i Merzouga| ©Tomáš Malík
Lejrbål i Merzouga| ©Tomáš Malík

Atovernatte i en ørkenlejr er en af de mange tusinde rejsende fra hele verden, der besøger Merzouga klitterne.

Dette alternativ er særligt interessant, fordi det giver mulighed for at kombinere en natlig camping under stjernerne med en tur på kamel for at se solopgangen over ørkenen og mange andre aktiviteter. Jeg tror ikke, at man kan gøre noget lignende noget andet sted i verden.

Hvordan er lejrene?

Camping i ørkenen er et interessant eventyr. Bortset fra hvor rustik eller ubehagelig camping kan være for mange, tilbyder de fleste campingpladser i Erg Chebbi-ørkenen et overraskende niveau af luksus.

Derfor er oplevelsen af at campere under stjernerne i Sahara kendt som glamping. De faciliteter, der tilbydes, varierer alt efter hvilket selskab du lejer og hvilken type indkvartering du vælger.

 • Med standardindkvartering: De tilbyder enkeltseng, middag, morgenmad og kamelture.
 • Med deluxe indkvartering: De har en stor seng, eget badeværelse, håndvask, Wifi, borde og stole i berberteltet.

Jeg anbefaler, at du kigger nærmere på overnatningsmulighederne og priserne, da de overnatningsmuligheder, der omfatter flere faciliteter eller ekstra aktiviteter, som hovedregel koster lidt mere.

 • Pris: Afhængigt af antallet af nætter, du tilbringer i Sahara, og hvilken type lejr du vælger, varierer priserne på lejrene fra 40 € til over 100 € pr. nat.
 • Udflugtens varighed: Mindst en dag for at tilbringe natten i ørkenen, derefter kan du bestille flere nætter.
 • Anbefales hvis... Du vil gerne opleve at sove under stjernerne, spise i ørkenen og ride på kamel i klitterne.

Book din udflugt til Merzouga-ørkenen

3- Safari 4X4-udflugt i ørkenen

Besøg i Hassi Labied| ©bachmont
Besøg i Hassi Labied| ©bachmont

Du kan vælge en 4X4-safari, der tager dig med til Merzouga-ørkenens klitter og udforsker området på en anderledes måde. Gør dig klar til at ride gennem klitterne i selskab med en ekspertguide, og nyd en smuk solnedgang over de sandede bjerge.

På denne type udflugt vil du ikke kun opleve ørkenen, men også omgivelserne omkring Merzouga. Eventyret omfatter stop ved interessante steder som f.eks. et besøg i blyminerne i Mifis, et besøg ved en sæsonbestemt sø, et møde med ørkenens nomadefamilier eller et besøg i landsbyen Hassi Labied med dens haver.

 • Pris: Disse udflugter er normalt tilgængelige fra 30 €.
 • Turens varighed: Afhængigt af de stop, der er inkluderet i ruten, varer turen normalt 3 timer eller mere.
 • Anbefales ja... til dem, der kan lide ekstreme eventyr og fart, men også til dem, der synes, at kamelvandring ikke er deres stil.

Book din udflugt til Merzouga-ørkenen

Hvad skal man lave i Merzouga-ørkenen?

Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi
Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi

Sandboarding

Hvis din tur til Merzouga omfatter et par timers fritid, kan du overveje at tage på sandboarding i ørkensandet. Dette eventyr omfatter normalt professionelle brætter og det nødvendige sikkerhedsudstyr.

Jeg anbefaler det ikke til amatører. Hvis du har tidligere erfaring med surfbræt eller skateboard, er det en anden mulighed for at glide ned ad klitterne i Sahara-ørkenen, som adrenalin-junkier vil sætte pris på.

Nyd en solopgang i ørkenen

Hvis du beslutter dig for at overnatte i en af lejrene i Erg Chebbi, skal du forberede dig på en af de vigtigste begivenheder i oplevelsen: solopgangene i klitterne.

Omkring kl. 06:00 står vi campister op for at gå søvnigt over klitterne og beundre solens lysende røde kugle, der står op over det mørke sand. Det er et af de mest storslåede syner, du nogensinde vil se i dit liv, med den største og klareste sol, dine øjne nogensinde har set.

Dette show kan kombineres med en tur på kamel, så du slipper for at skulle gå. Mange lejre inkluderer en tur på kamel ved solopgang på deres liste over oplevelser.

Hvis du ikke kan se det på din rejseplan, bør du spørge din rejseleder eller lejrens arrangører om oplysninger på forhånd.Tip: Vent ikke til morgenen før udflugten med at undersøge det, ellers går du måske glip af det.

Tag billeder om natten

På grund af den lave lysforurening i området er natfotografering i ørkenen virkelig betagende, og den klare nattehimmel i Erg Chebbi giver dig mulighed for at tælle milliarder af stjerner. Hvis du elsker at fotografere og har et godt udstyr, kan du udnytte din nat i ørkenen til at tage natbilleder af en af de mest perfekte himmler på planeten.

En anbefaling til folk, der rejser med meget følsomt udstyr, er at beskytte det godt mod sand og vind. Sørg for, at kameraets beskyttelsesudstyr er designet til at forhindre sand og støv i at trænge ind i kameraet.

Hvordan kommer man til Merzouga-ørkenen i Marokko?

Med 4x4 guidet tur til Merzouga| ©Artur Aldyrkhanov
Med 4x4 guidet tur til Merzouga| ©Artur Aldyrkhanov

Først skal du være opmærksom på, at Merzouga-ørkenen ligger tæt på byen Merzouga, og at det ikke er helt let at komme til Merzouga-området fra Marrakech. En enkeltrejse kan tage op til 12 timer, afhængigt af hvilken metode der anvendes.

Mulighed I: Guidede ture fra Marrakech

Mit yndlingsalternativ af alle. En guidet tur fra Marrakech kan gøre dig fri for bekymringer og behovet for at planlægge på forhånd. Det er det perfekte alternativ, hvis du besøger landet for første gang, og det er den ideelle løsning for turister, der ønsker en problemfri ferie. Du skal betale mindst 100 € for denne oplevelse.

Mulighed II: Lej dit eget transportmiddel

Selv om dette alternativ kræver lidt mere planlægning fra din side, er det en meget attraktiv mulighed, da du selv kan arrangere dine egne stop undervejs, besøge interessante historiske steder og bruge så meget tid, som du finder fornuftigt.

Det koster omkring 8-10 € om dagen at leje en lille, enkel bil i Marrakech. Tænk på brændstof og vejafgifter som en ekstra udgift.

Mulighed III Tag busrute fra Marrakech

Nogle lokale selskaber tilbyder busforbindelser fra større marokkanske byer til destinationer som Merzouga. Dette er en interessant mulighed for dem, der rejser på et budget.

Hvor skal du sove på din rejse til Merzouga-ørkenen?

Camping i ørkenen| ©Jaanus Jagomägi
Camping i ørkenen| ©Jaanus Jagomägi

Merzouga er en destination, der tilbyder rejsende en række forskellige overnatningsmuligheder. Du kan nyde ørkenens godhed og sjov i løbet af dagen og bo på et komfortabelt hotel i byen, eller du kan få en medrivende oplevelse ved at campere under stjernerne i en af de luksuslejre, der ligger midt i ørkenen.

Hvis du beslutter dig for at bo i landsbyen Merzouga

Ørkenen ligger kun 10 minutters kameltur væk. Det tager dog normalt 30 minutter på kamel at komme op til de højeste klitter, som er den mest interessante attraktion. Men tiden flyver af sted, distraheret af landskabets skønhed.

Camping i ørkenen

Et andet alternativ er Glam Camp, en virkelig komfortabel luksuscamping, hvor du kan overnatte i Sahara-ørkenen omgivet af klitterne i Erg Chebbis sand.

Nogle overnatningsmuligheder, der er værd at udforske:

Hvad er det bedste tidspunkt på året at besøge Merzouga-ørkenen?

Besøg i Merzouga| ©Jeff Jewiss
Besøg i Merzouga| ©Jeff Jewiss

Det bedste tidspunkt at besøge Merzouga er mellem forår og efterår. På dette tidspunkt er vejret i Marokko normalt lidt mere behageligt, hvilket gør de anstrengende aktiviteter i solen mere tålelige end i den ekstreme sommervarme.

Husk på, at foråret bringer sporadiske sandstorme med sig, selv om rejsearrangørerne er godt rustet til at håndtere sådanne situationer.

Mange rejsende finder de varme sommernætter i ørkenen tiltrækkende og foretrækker denne tid af året for at undgå at fryse, når temperaturen falder. Dagens varme kan dog være meget anstrengende, og i nogle år med ekstrem varme har mange operatører været tvunget til at lukke deres ture i juli og august.

Vinteren er en anden årstid, der har tendens til at tiltrække rejsende fra hele verden til Merzouga-ørkenen. Skyer i ørkenen gør dagtemperaturen meget behagelig, men om natten kan det være ret koldt. Hvis du er en person, der kan klare lave temperaturer, er dette en mulighed, du bør overveje.

Bestil din rejse til Merzouga-ørkenen

Andre udflugter i ørkenen

I Zagora| ©gemmmm
I Zagora| ©gemmmm

For andre udflugtsalternativer til den marokkanske Sahara-ørken se denne information.