Anne Frank museum: billetter, ture, tips...

Anne Frank-museet i Amsterdam er et fantastisk sted at besøge: opdag attraktionerne i dette stykke hollandsk historie, og hvordan du kommer ind i Anne Franks skjulested.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Anne Frank museum: billetter, ture, tips...

Anne Franks Hus, Amsterdam, | ©Charles

Anne Frank House Museum i Amsterdam blev skabt i samarbejde med Otto Frank, faderen til den pige, hvis historie gik verden rundt. Organisationen, der driver museet, fortæller Anne Franks historie til verden og åbner det skjulested, hvor hendes familie boede under Holocaust, så du kan se det. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kommer på besøg.

Hvor meget koster billetter til Anne Frank Museum?

Kø for at komme ind i Anne Franks hus| ©mattmangum
Kø for at komme ind i Anne Franks hus| ©mattmangum

Billetter til Anne Frank Museum koster ca. 16 euro for voksne, 7 euro for børn i alderen 10-17 år og 1 euro for børn i alderen 0-9 år.

Hvis du også vil booke introduktionsprogrammet, skal du betale 7 euro ekstra. Programmet er tilgængeligt for besøgende på 10 år og derover.

Den guidede Anne Frank-tur, som giver dig et indblik i historien om den jødiske piges eksil, mens du går gennem gaderne i hendes kvarter, koster ca. 28 euro.

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam

Hvordan får man billetter til Anne Frank Museum?

Det udvendige af Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell
Det udvendige af Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell

Billetter til Anne Frank-museet kan kun købes online på museets officielle hjemmeside. Du kan købe dem til en forudbestemt tid, som du kan vælge blandt de muligheder, museet tilbyder. Dette gælder for offentligheden såvel som for børnebilletter og Anne Frank Museums rabatkortbilletter.

Billetter til en måned sættes til salg den første tirsdag i måneden, så vær opmærksom på, at hvis de er udsolgt, kan du ikke købe dem.

Hvis du ikke når det i tide og ikke kan få billetter til museet, kan du tilmelde dig Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter. Denne aktivitet vil give dig mulighed for at lære mere om historien og det miljø, hvor den tyske pige og hendes familie gemte sig, takket være forklaringerne fra en ekspertguide.

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam

Den bedste måde at afslutte dit besøg på: Anne Frank-turen i det jødiske kvarter

Gaderne i Jodenbuurt| ©maduarte
Gaderne i Jodenbuurt| ©maduarte

En anden måde at lære om Anne Franks liv på, hvis du foretrækker at få en ekspertguide til at fortælle dig detaljerne om hendes liv, er at tage Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter.

Denne to-timers tur tager dig med til de steder, hvor familien måtte gemme sig for at undslippe nazisternes forfølgelse, og giver dig et overblik over det barske liv i byen under Holocaust.

Du vil gå gennem Jodenbuurt, Amsterdams jødiske kvarter, Jordaan-kvarteret, hvor det "hemmelige anneks" ligger, og området omkring det jødiske historiske museum, blandt andre steder. En hel bydel fuld af hyldester til det jødiske samfund, og som forsøger at genskabe dets hukommelse.

Book Anne Frank-turen i Amsterdam

Er der guidede ture på Anne Frank-museet, og er det det værd?

Indgang til museet| ©Chan K
Indgang til museet| ©Chan K

På Anne Frank Museum har du mulighed for at købe en billet med et introduktionsprogram, som vil hjælpe dig med at blive bekendt med museet. Museet tilbyder dog ikke guidede ture.

Min anbefaling er dog at besøge Anne Frank-museet og tidligere på dagen tage på en Anne Frank-tur i Amsterdams jødiske kvarter, hvor museet ligger. På disse ture vil fokus være på den unge Anne, så du vil ankomme til Anne Franks Hus med en anden slags motivation.

Turen varer to timer og er en god måde at lære det jødiske kvarter at kende på, inden man går ind på museet. Den er ideel for historieinteresserede fra det 20. århundrede. Den guidede tur kan bestilles på det sprog, du ønsker, så du ikke går glip af nogen detaljer om Holocausts historie.

Under turen går du strækningen mellem det jødiske kvarter og Anne Franks hus og lærer om en af de mørkeste episoder i verdenshistorien.

Book Anne Frank-turen i Amsterdam

Åbningstider for Anne Frank-museet

Anne Franks værelse| ©Jil D
Anne Franks værelse| ©Jil D

Du kan besøge Anne Frank Museum fra mandag til torsdag fra kl. 9.00 til 17.00, eller hvis du beslutter dig for at besøge museet på en dag mellem fredag og søndag, fra kl. 9.00 til 19.00.

Bemærk venligst, at billetter skal købes på forhånd, og du skal vælge et tidsrum inden for dette interval, før du køber din billet. Billetter kan ikke købes uden at definere, hvilket tidsrum du vil deltage i.

Når det gælder Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter, kan du vælge mellem to tidspunkter for turen, enten kl. 10.00 eller kl. 14.00, som du også skal vælge, når du foretager din reservation, og turen varer 2 timer.

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam

Sådan kommer du til Anne Frank-museet

Kørselsvejledning til Anne Franks Hus| ©Talya Price
Kørselsvejledning til Anne Franks Hus| ©Talya Price

Anne Franks Hus i Amsterdam ligger i byens centrum. Det ligger på 263-267 Prinsengracht Street. Indgangen til huset er dog lige rundt om hjørnet, på Westermarkt 20.

Du skal vide, at det er cirka tyve minutters gang fra hovedbanegården. Du kan også tage sporvogn 13 eller 17 og stå af ved stoppestedet "Westermarkt".

Du kan også tage bus 170, 171 og 172. Glem ikke altid at have Google Maps og et godt internetsignal ved hånden, så du kan undgå at fare vild og bevæge dig rundt i byen, som om du altid har kendt den.

Er det tilrådeligt at booke introduktionsprogrammet for at besøge Anne Frank Museum?

Inde i huset| ©Chan K
Inde i huset| ©Chan K

Introduktionsprogrammet er et 30 minutters foredrag, der introducerer dig til oplevelsen ved at besøge museet. Om du skal booke dette program eller ej, afhænger af, om du kan hollandsk eller engelsk, som er de sprog, programmet tilbydes på. Hvis svaret er ja, så vil det helt sikkert være en god idé at booke det.

Introduktionsprogrammet til Anne Frank-museet varer en halv time. Bagefter kan du besøge museet. Det er en god måde at få lidt kontekst på, inden man går en tur gennem huset til pigen, der bevægede hele verden med sin dagbog med teenageerindringer.

Med introduktionsprogrammet får du information, der hjælper med at supplere den information, du allerede har med dig, så du er mere i overensstemmelse med den kontekst, du kommer ind i. Du vil blandt andet få information om Annes historie, om Anden Verdenskrig. Derudover vil du lære alt om, hvordan museet er organiseret, og hvilken organisation der styrer det.

Er billetter til Anne Frank-museet inkluderet i et sightseeingpas til Amsterdam?

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Amsterdam Pass inkluderer ikke adgang til Anne Frank-museet. Der er dog ingen andre Amsterdam City Pass, der inkluderer det i pakken. For eksempel gør I Amsterdam City Card det ikke.

Men hvis du bestiller en af de bedste ture i Amsterdam, vil du se, at nogle af dem har dette stop, så du kan besøge Anne Frank-museet og gå rundt i Amsterdam på samme tid.

Selv hvis du har det hollandske museumskort, skal du købe billetter. I dette tilfælde betaler du kun reservationsgebyret, men hvis du ikke køber en billet, kan du ikke besøge museet.

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam

Er det tilrådeligt at tage på Anne Frank Museum med børn?

Statue til minde om Anne Frank| ©jack_g
Statue til minde om Anne Frank| ©jack_g

Først og fremmest skal du vide, at selve museet har billetter til børn fra den yngste alder og opefter. Det skyldes, at der bestemt ikke er noget på museet, der gør det utilrådeligt at tage af sted med børn. Jeg synes dog, at det er en beslutning, man bør tage personligt.

Her er, hvordan jeg ser fordele og ulemper ved at tage på Anne Frank Museum med børn.

Fordele:

  • Hvis du er på ferie, behøver du ikke at tænke over, hvor du skal efterlade dem.
  • Hvis du gerne vil lære dine børn at respektere mangfoldighed, vil du helt sikkert finde det meget lærerigt.
  • Billetter til børn og teenagere er virkelig overkommelige.

Ulemper:

  • Hvis dine børn græder eller skriger meget, kan du blive afskåret fra vejret.
  • Ikke meget andet: tag dem med!

Hvis du har besluttet dig for at rejse til Amsterdam, så tøv ikke med at tjekke vores 10 tips til at rejse til Amsterdam!

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam

De bedste ting, du ikke må gå glip af på Anne Frank-museet

Anne Franks skjulested| ©Dennis Jarvis
Anne Franks skjulested| ©Dennis Jarvis

Anne Frank-museet i Amsterdam tager som bekendt det fysiske rum, hvor Anne Frank boede, før hun blev fundet, og genskaber rummet, så du kan leve dig helt ind i hendes tragiske historie. Her er en oversigt over de bedste ting at se på dette museum:

Det hemmelige anneks

Undrer du dig over, hvad det hemmelige anneks er? Jo, det er det hus, hvor Anne Frank og hendes familie gemte sig for nazisterne, der invaderede deres by. De ansatte, der havde ansvaret for skjulestedet, var i stand til at redde nogle af Anne Franks ejendele, efter at hun var blevet arresteret, men de fleste af dem gik tabt.

De værelser, du vil se, når du går gennem denne del af museet, vil være forskellige fra de værelser, som Anne Frank faktisk havde til rådighed for at overleve krigen. Men du kan genskabe dem med fotos, skilte, plakater og dine egne indtryk fra Anne Franks dagbog. Er du nu enig med mig i, at det er bedst at læse den først?

Anne Franks dagbøger

En anden ting, du bestemt ikke må glemme, er at være opmærksom, når du er på vej ned i stueetagen. Du vil se et rum med mange udstillede genstande, og inde i det, ja: Anne Franks originale dagbøger. Du vil være adskilt af glas fra at kunne røre ved dem, men du vil helt sikkert være i stand til at se dem.

Uden tvivl et af de mest spændende elementer på Anne Frank Museum: at kunne se de gamle notater, der engang lå under Anne Franks pen, på nært hold.

Free2choose-rummet

Endelig anbefaler vi et besøg i Free2choose-rummet, som er et pædagogisk rum, hvor du kan lære og teste din overbevisning om frihedsrettigheder og racisme på samme tid. Du vil kunne lære dig selv bedre at kende og måle din tolerance over for forskelle.

Du vil opdage, at Anne Frank-museet ikke bare er et sted for turister: Det er et rum for modstand, hvor folk handler for at ændre tingenes gang.

Hvor lang tid skal du bruge på at besøge Anne Frank Museum?

Billeder af Anne Frank inde på museet| ©Jil D
Billeder af Anne Frank inde på museet| ©Jil D

Selvom der ikke er nogen tids begrænsning for dit besøg på Anne Frank-museet, er det nyttigt at vide, at du kan besøge museet på omkring en time.

Hvis du derefter vil bruge mere tid på at gå rundt på museet, tage en drink i caféen eller kigge i Anne Frank-museets butik, kan du frit gøre, hvad du vil.

Hvis du bestiller en tidsbegrænset adgangsbillet til Anne Franks Hus, får du et foruddefineret tidspunkt for at komme ind på museet. Tidspunktet for afgang er op til dig.

Hvor kan man spise i nærheden af Anne Frank-museet?

Café på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares
Café på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares

Du vil elske dette. Du kan få en kop kaffe ikke bare i nærheden af, men også inde i Anne Frank-museet. Selve museet har sin egen café med udsigt over Prinsengracht. I caféen på Anne Frank-museet kan du vælge mellem varme og kolde drikke.

Du kan også bestille snacks i caféen på Anne Frank-museet i Amsterdam, og du kan endda vælge at spise frokost der.

Du kan kun komme ind i caféen, hvis du besøger Anne Franks Hus, og indenfor kan du kun betale med kreditkort. Bare det at lære denne café med den utrolige udsigt at kende er bestemt grund nok til at tage på museet, og det er ikke engang den mest interessante grund.

Er det vigtigt at have læst Anne Franks dagbog, før man besøger museet?

Resten af Anne Franks dagbog| ©Heather Cowper
Resten af Anne Franks dagbog| ©Heather Cowper

Det er ikke et svar, jeg kan give dig, for jeg tror virkelig, det afhænger af den enkelte persons kriterier. I mit tilfælde, hvor jeg har læst den, kan jeg sige, at jeg tror, at jo flere værktøjer vi har til at komme ind i rum som dette, jo mere vil vi få ud af dem.

Det er ikke sådan, at du ikke forstår, hvad der sker, hvis du ikke læser dagbogen, selvfølgelig ikke. Men jeg formoder, at man på andre måder genkender de ting, man observerer, ved at have læst den unge Annes beretning i første person.

Forresten synes jeg, at det er et must at læse, selv hvis man ikke har tænkt sig at besøge Anne Frank-museet i Amsterdam. Det er bestemt en fascinerende og bevægende oplevelse at læse om den skjulte teenagepige og hendes hverdagsagtige problemer, mens alt kollapser omkring hende.

Men jeg må fortælle dig, at hvis du ikke har læst Anne Franks Dagbog og ikke har planer om at gøre det, før du rejser til Amsterdam, kan du stadig købe den i Anne Frank-museets butik. Den er ikke til at komme udenom, vel?

Book en Anne Frank-tur i Amsterdam