De 10 bedste rejsetips til Amsterdam

Disse Amsterdam-specifikke tips vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit besøg og undgå uheld, der kan ødelægge dit ophold.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

De 10 bedste rejsetips til Amsterdam

Udsigt over Amsterdam | ©Javier M

Amsterdam er en charmerende by, som nogle gange virker som taget ud af et eventyr. Men hvis du ved, hvordan du skal nyde den, bliver din rejse komplet.

Hovedidéen bag disse tips er, at du kan spare penge, undgå at begå fejl, spise godt og øge chancerne for, at alt går som forventet- eller bedre.

1. Få et turistpas

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Hvor tror du, at du kommer til at bruge de fleste af dine penge under dit ophold i Amsterdam, bortset fra på overnatning? Jeg er sikker på, at du tænker på lokal transport, kanalrundfarter, museumsbilletter, mad og så videre.

Derfor anbefaler jeg, at du bestiller Amsterdam All Inclusive Pass, hvor du kan spare penge på alle disse aktiviteter. Det inkluderer:

  • Gratis adgang til de fleste af Amsterdams bedste museer.
  • Ubegrænset brug af offentlig transport (sporvogne, busser og metroer).
  • Gratis leje af cykler og ture
  • Gratis eller nedsattekanalrundfarter
  • Rabatter på mange restauranter

Interessante detaljer

Afhængigt af længden af dit ophold kan du få et kort, der er gyldigt fra 1 til 5 dage.

Et 24-timers kort koster 59 €, og et 5-dages kort koster 124 € Hvis du vil vide mere om dette og andre Amsterdam-sightseeingpas, anbefaler jeg, at du læser artiklen omDe bedste Amsterdam-sightseeingpas.

Book Amsterdam All Inclusive Pass

2. Gå til Amsterdams coffeshops

Skilt med coffeeshops| ©Hellotickets
Skilt med coffeeshops| ©Hellotickets

En coffeeshop i Amsterdam er ikke det samme som en kaffebar, men betyder noget helt andet.

Jeg føler, at det er min pligt at informere dig, så du ikke bliver overrasket. Du ved sikkert allerede, at Amsterdam er et af de få steder i verden, hvor man lovligt kan købe og indtage marihuana til eget brug.

Det sker ikke på gaden, men i coffeeshops, hvor du kan se forskellige typer af hash og spiselige produkter. Hvis du gerne vil opleve denne del, men er lidt tøvende eller usikker, kan enrundvisning i Amsterdam måske rydde et par tvivlsspørgsmål af vejen.

Book en rundvisning i Amsterdam

3. Tag ikke billeder i Red Light District

Amsterdams Red Light District| ©Julian Pan
Amsterdams Red Light District| ©Julian Pan

Prostitution er lovligt i Amsterdam, og Red Light District kommer til live, så snart mørket falder på.

Hvis du går gennem Red Light District om natten, vil du se prostituerede stikke hovedet ud af næsten alle glasruder i området. Hvis dubesøger Amsterdams Red Light District, skal du ikke fotografere sexarbejdere, da det er respektløst over for dem. Det er ikke kun ilde set, men du kan også fåalvorlige problemer med myndighederne og endda betale en klækkelig bøde.

Du kan også bestille billetter til museet Red Light Secrets i Amsterdam for at lære mere om dette område.

Book billetter til Red Light Secrets Museum

4. Spar penge, når du spiser ude i Amsterdam

Food truck i Amsterdam| ©Tobias Niepel
Food truck i Amsterdam| ©Tobias Niepel

Gademad er en redningsplanke for dem, der gerne vil spare penge på deres rejse.

Du kan finde gadesælgere og food trucks med hollandske favoritter som stroopvafler, kippers, frites, bitterballen, leidse kaas og poffertjes. "Dagschotel " er en slags dagens ret i Amsterdam og findes på de fleste restauranters menukort.

Det er den billigste ret på menukortet, så du kan spare et par euro. At spise,hvor de lokale gør, er et af de mest nyttige rejsetips. Hollænderne i Amsterdam bruger deres tid på det, de kalder ' bruin cafés' eller brune caféer. De ligner pubber og serverer autentisk mad til en overkommelig pris. De Wetering, In 't Aepjen, Papeneiland og Het Molenpad er nogle af de bedste.

Oplev buffeterne

Amsterdams buffeter er også en god måde at spare penge på. De serverer mad for under 20 euro, men tilbyder for det meste kinesiske eller asiatiske specialiteter. Nogle af de gode restauranter af denne type er:

Og hvis du vil forkæle dig selv på en bestemt dag i Amsterdam til en overkommelig pris, anbefaler jeg, at du bestiller bord på Hard Rock Café. For 22 euro kan du være sikker på at få flere retter amerikansk mad med levende musik.

Book en menu på Hard Rock Café Amsterdam

5. Undgå Amsterdams turistfælder

Besøg på Rijksmuseum| ©Becky Houtman
Besøg på Rijksmuseum| ©Becky Houtman

Alle berømte byer har en tendens til at have "turistfælder".

Med det mener jeg spisesteder, der er dyre og af gennemsnitlig kvalitet, steder, der ikke lever op til de forventninger, de lover, og steder, der udnytter turisternes illusioner. Amsterdam har f.eks. mange falske museer. Nogle af dem er butikker, der udgiver sig for at være museer. For at nævne nogle få er der vodkamuseet, ostemuseet, tulipanmuseet osv. I stedet for at tage til disse steder anbefaler jeg, at du besøger et rigtigt museum som Rijksmuseum eller køber en billet til Van Gogh-museet.

Hvis du vil have god mad for pengene, skal du tage til De Pijp, FoodHallen eller Noord. Jeg anbefaler også at undgå "Tours and ticket"-butikkerne, de findes i alle turistområderne og er meget dyre. I stedet anbefaler jeg at købe turistpas, hvis du er ude efter besparelser og bekvemmelighed.

Book billetter og besøg på Van Gogh-museet

6. Pas på cyklisterne

Cykler er det mest almindelige transportmiddel i Holland.| ©Anneke Vermeulen
Cykler er det mest almindelige transportmiddel i Holland.| ©Anneke Vermeulen

Noget af det første, du vil lægge mærke til i Amsterdam, er vejene, der er domineret af cykler. Byen er fuld af dem, og de lokale elsker at rejse på cykel. Hvis du ikke vidste det, er Amsterdam blevet erklæret for den mest cykelvenlige by i verden.

Bemærk, at cykelstierne i Amsterdam normalt er røde. De er alle markeret med et cykelikon ved hver indgang, så cykelstien ikke kan forveksles med en gangsti.

Mange turister er dog ikke klar over dette og går på dem. Hvis du ikke vil have en ulykke, skal du holde øje med disse baner. I nogle områder er denæsten farligere end vejene.

Men hvis du tør være hollænder, kan du booke en cykeltur i Amsterdam og lære mere om skikkene.

Book en cykeltur i Amsterdam

7. Hav altid en paraply med dig

Person med en paraply| ©Nayara Dinato
Person med en paraply| ©Nayara Dinato

Amsterdams vejr er ret uforudsigeligt, og byen har i gennemsnit 200 regnvejrsdage om året, hvilket betyder, at risikoen for at blive fanget i regnen er ret stor.

Så uanset hvad vejr-appen siger, skal du altid have en mackintosh eller en paraply ved hånden! Detoceaniske klima, der påvirkes af Nordsøen, er hovedårsagen til den kraftige nedbør.

Men takket være de mange museer, gallerier, butikker og et effektivt offentligt transportsystem er der altid noget at lave uanset vejret.

8. Medbring en flaske og drik vand fra hanen

Vand fra vandhanen| ©Steve Johnson
Vand fra vandhanen| ©Steve Johnson

Holland er et af de lande, hvor kvaliteten af vand fra hanen er reguleret, og det er helt sikkert at drikke og smager godt. Det er ikke miljøvenligt at købe vand på flaske hele tiden. Hvis du tror, at vand på flaske er renere, så lad mig fortælle dig, at det afhænger af, hvordan det opbevares og transporteres.

Disse flasker er lavet af plastik, og hvis de opbevares i solen i lang tid, er de ikke længere så sikre. Desuden er flaskevand ikkebilligt i Amsterdam og kan koste op til 2,50 euro i nogle turistområder. Du får sjældent gratis vand på restauranter, så det er en god idé at tage en flaske med hjemmefra og fylde den op ved nogle af byens offentlige drikkevandspunkter.

9. Parker væk fra centrum

Gasper Camping| ©Nadine S
Gasper Camping| ©Nadine S

Deter dyrt at parkere i Amsterdam, og det kan koste op til 10 euro i timen.

Så hvis du kører til Amsterdam, anbefaler jeg, at du parkerer væk fra byens centrum for at spare penge. På motorvejen til Amsterdam skal du være opmærksom på**"P + R** "-skiltene, for det er her, du skal parkere din bil.

Parkering her koster normalt 1 euro om dagen, og fra disse steder kan du nemt tage Amsterdams offentlige transport til, hvor du vil hen. Hvis du ankommer til Amsterdam med autocamper, vil du være glad for at vide, at der ermasser af steder at parkere, selv om det er lidt langt fra byens centrum. De bedste er Gasper Camping og Camping Zeeburg.

10. Tag dit billed-ID med dig

Foto-ID| ©Dom J
Foto-ID| ©Dom J

Du har ikke kun brug for billedlegitimation, hvis du besøger et museum eller et vigtigt sted, men politiet kan også stoppe dig på gaden og bede om legitimation.

Det sker for det meste, når folk virker berusede af stoffer. Nogle gange kan det bare være, fordi du er træt, på grund af din gangart, eller fordi du ikke sover om natten. Men hvis du vil undgå uheld, skal du altid havedit ID på dig. Hvis du er bange for at miste dit pas, ville det ikke være en dårlig idé at have dit kørekort på dig.