Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Billetter til Auschwitz

Det første, du skal gøre for at begynde at organisere dit besøg i Auschwitz, er at købe billetter. Hvis du gør det online og på forhånd, sparer du både tid og penge.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Billetter til Auschwitz

Detalje fra Auschwitz | Lasma Artmane

Besøg i Auschwitz er en af de store attraktioner, der hvert år får tusindvis af rejsende til Polen. Denne koncentrationslejr, der blev åbnet af nazisterne i 1940, består af flere områder, hvoraf Auschwitz I og Auschwitz II kan besøges.

For at besøge den skal du købe dine billetter, og det er bedst at gøre det online og på forhånd.

Den bedste løsning

Auschwitz Dagstur fra Krakow

Billetter, transport og guidet tur til Auschwitz til den bedste pris

Hvis du rejser til Krakow og ønsker at besøge koncentrationslejren Auschwitz, omfatter denne mulighed entré, en guidet rundvisning og transport til og fra Krakow.

Varighed: 7 hours

Hvis du planlægger dit besøg i Auschwitz, skal du vide, at en guidet tur vil hjælpe dig til bedre at forstå denne episode i historien, lære mere om det, du ser undervejs, og genopleve fangernes dagligdag. For en meget lille prisforskel i forhold til en enkeltbillet er det en god mulighed at købe denne pakke, som omfatter den guidede rundvisning på engelsk og transport til og fra Krakow.

Rundvisningen varer i alt ca. 7 timer og omfatter adgang uden kø til de to lejre i Auschwitz-Birkenau. Du kan vælge mellem forskellige afgangstider (med den første afgang kl. 6.30 og den sidste kl. 12.00), og selve den guidede rundvisning varer ca. tre timer.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er helt klart den mest behagelige måde at besøge Auschwitz på. Hvis du tilføjer en guidet rundvisning til din billet, bliver oplevelsen meget mere komplet.

Anbefales hvis... du ønsker at få mest muligt ud af din tid i Auschwitz for at få en meget bedre forståelse af, hvordan livet var i denne lejr, og for at dykke dybere ned i nazisternes historie.


Sådan køber du billetter til Auschwitz ved billetkontoret

Sådan kommer du ind i Auschwitz| ©Fadjar Djulizar
Sådan kommer du ind i Auschwitz| ©Fadjar Djulizar

Det er muligt at købe billetter til Auschwitz ved billetkontoret, selv om det ikke er den mest anbefalede løsning. Især i de tidlige morgentimer er der normalt en ret lang kø ved indgangen, da store grupper normalt også ankommer på dette tidspunkt.

Hvis du alligevel foretrækker at få dine billetter der, skal du betale omkring 23 € pr. voksen. Billetterne inkluderer gratis adgang til en audioguide med hovedtelefoner, som vil føre dig rundt i lejren med en ekspertstemme, der forklarer alt, hvad du ser.

Book dine billetter til Auschwitz med overførsel

Billetter med guidede ture

Gruppe, der lytter til guiden| ©Signe Brockman
Gruppe, der lytter til guiden| ©Signe Brockman

For mig er en rundvisning med billetter til at springe over køen meget mere komplet, da det giver dig mulighed for at komme i kontakt med guiden, forklaringerne er normalt tættere og mere dynamiske og omfatter altid en anekdote. Du kan også benytte lejligheden til at stille spørgsmål eller bede om anbefalinger. Og alt sammen uden at skulle stå i kø, når du først kommer til indgangen.

Jeg anbefaler, at du tjekker min artikel om udflugter til Auschwitz fra Krakow for at se, hvad de består af, hvad de inkluderer, hvad de koster ... osv.

Book din guidede tur til Auschwitz

Billetpriser til Auschwitz

Inde i fangernes barakker| ©Russell Yarwood
Inde i fangernes barakker| ©Russell Yarwood

Som nævnt koster en voksenbillet 23 €, så for meget lidt mere er det værd at booke en tur, der inkluderer transport og en guidet rundvisning. Her er en sammenligning af priserne på ture og billetter til Auschwitz:

  • Standardbillet (voksenpris): 23 €.
  • Entré med guidet rundvisning og privat transport til/fra Krakow: 25 €.
  • Transport til/fra Krakow og entré (uden guidet rundvisning): 23 €.
  • Udflugt med entré og rundvisning til Auschwitz og saltminerne: ca. 100 €.

Bestil billetter til Auschwitz med transfer

Åbningstider for Auschwitz

Vogn, der blev brugt til at bringe fanger til koncentrationslejren| ©Pedro Antunes
Vogn, der blev brugt til at bringe fanger til koncentrationslejren| ©Pedro Antunes

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau er åben fra mandag til søndag hele året rundt undtagen juledag, nytårsdag og påskesøndag.

Auschwitz er altid åben fra kl. 8 om morgenen, men lukketiden afhænger af vinter- eller sommersæsonen. Mens den i vintermånederne lukker mellem kl. 14.00 og 16.00, kan den om sommeren lukke allerede kl. 19.00 om aftenen.

Bestil billetter til Auschwitz med overførsel

Er det muligt at komme gratis ind i Auschwitz eller uden billetter?

Lejrens faciliteter| ©Jean Carlo Emer
Lejrens faciliteter| ©Jean Carlo Emer

Nej. For at komme ind i koncentrationslejren skal du have købt dine billetter på forhånd. Der er ingen dele af lejren, der er gratis eller kan besøges uden billetter.

Der er dog nedsatte priser for grupper, ældre og unge under 21 år, så hvis du er medlem af en af disse grupper og kan bevise det (du skal under alle omstændigheder have et identitetsdokument for at komme ind i Auschwitz), kan du få en nedsat pris.

Bestil billetter til Auschwitz med overførsel

Kombibilletter til Auschwitz og saltminerne

Besøg saltminerne| ©G. Weston
Besøg saltminerne| ©G. Weston

Da det er to af Polens mest populære attraktioner, er der muligheder for at kombinere en guidet tur til begge steder på én dag, så du kan få mest muligt ud af din dagstur til Krakow.

I dette tilfælde koster pakken normalt omkring 100 euro og omfatter billetter til begge attraktioner uden kø, de to guidede ture og transfer mellem byen, Auschwitz og saltminerne. Selvfølgelig er hjemtransporten også inkluderet.

Bestil turen til Auschwitz og saltminerne