Billetter til Auschwitz

Det første, du skal gøre for at organisere dit besøg i Auschwitz, er at købe billetter. Hvis du gør det online og på forhånd, sparer du både tid og penge.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Billetter til Auschwitz

Detalje fra Auschwitz | Lasma Artmane

At besøge Auschwitz er en af de store attraktioner, som hvert år trækker tusindvis af rejsende til Polen. Denne koncentrationslejr, der blev åbnet af nazisterne i 1940, består af flere områder, hvoraf Auschwitz I og Auschwitz II kan besøges.

For at besøge den skal du købe dine billetter, og det er bedst at gøre det online og på forhånd.

Den bedste løsning

Auschwitz Dagstur fra Krakow

Billetter, transfer og guidet tur til Auschwitz til den bedste pris

Hvis du rejser til Krakow og gerne vil besøge koncentrationslejren Auschwitz, inkluderer denne mulighed entré, en ekspertguidet tur og transport til og fra Krakow.

Varighed: fra 7 til 8 timer

Hvis du planlægger dit besøg i Auschwitz, skal du vide, at en guidet tur vil hjælpe dig til bedre at forstå denne episode i historien, lære mere om det, du ser, mens du går, og genopleve fangernes daglige liv. For en meget lille prisforskel i forhold til en enkeltbillet er det en god idé at købe denne pakke, som inkluderer den guidede tur på engelsk og transfer til og fra Krakow.

Turen varer i alt ca. 7 timer og inkluderer adgang uden til de to Auschwitz-Birkenau-lejre. Du kan vælge mellem forskellige afgangstider (med den første afgang kl. 6.30 og den sidste kl. 12.00), og selve den guidede tur varer ca. tre timer.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er helt sikkert den mest behagelige måde at besøge Auschwitz på. Hvis du tilføjer en guidet tur til din billet, bliver oplevelsen meget mere komplet.

Anbefales, hvis... du vil have mest muligt ud af din tid i Auschwitz for at få en meget bedre forståelse af, hvordan livet var i denne lejr, og for at dykke dybere ned i nazihistorien.


Sådan køber du Auschwitz-billetter ved billetkontoret

Sådan kommer du ind i Auschwitz| ©Fadjar Djulizar
Sådan kommer du ind i Auschwitz| ©Fadjar Djulizar

Det er muligt at købe billetter til Auschwitz i billetkontoret, selvom det ikke er den mest anbefalelsesværdige løsning. Især i de tidlige morgentimer er der normalt en ret lang kø ved indgangen, da store grupper normalt også ankommer på dette tidspunkt.

Hvis du alligevel foretrækker at købe dine billetter der, skal du betale omkring 23 euro pr. voksen. Billetterne inkluderer gratis adgang til en audioguide med hovedtelefoner, som tager dig med rundt i lejren med en ekspertstemme, der forklarer alt, hvad du ser.

Book dine billetter til Auschwitz med transfer

Billetter med guidede ture

Gruppe lytter til guiden| ©Signe Brockman
Gruppe lytter til guiden| ©Signe Brockman

Efter min smag er en tur med skip-the-line-billetter meget mere komplet, da det giver dig mulighed for at komme i kontakt med guiden, forklaringerne er normalt tættere og mere dynamiske og inkluderer altid en anekdote. Du kan også benytte lejligheden til at stille spørgsmål eller bede om anbefalinger. Og alt sammen uden at skulle stå i kø, når du kommer til indgangen.

Jeg anbefaler, at du tjekker min artikel om udflugter til Auschwitz fra Krakow for at se, hvad de består af, hvad de inkluderer, hvor meget de koster ... osv.

Book din guidede tur til Auschwitz

Priser på Auschwitz-billetter

Inde i fangebarakkerne| ©Russell Yarwood
Inde i fangebarakkerne| ©Russell Yarwood

Som jeg nævnte, koster en voksenbillet 23 euro, så for meget lidt mere er det værd at booke en tur, der inkluderer transport og en guidet tur. Her er en sammenligning af priserne på ture og billetter til Auschwitz:

  • Standardbillet (voksenpris): 23 euro
  • Indgang med guidet tur og privat transport til/fra Krakow: 25 €.
  • Transfer til/fra Krakow og entré (uden guidet tur): 23€.
  • Udflugt med entré og guidet tur til Auschwitz og Saltminerne: ca. 100 €.

Book billetter til Auschwitz med transfer

Åbningstider for Auschwitz

Vogn brugt til at bringe fanger til koncentrationslejren| ©Pedro Antunes
Vogn brugt til at bringe fanger til koncentrationslejren| ©Pedro Antunes

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau er åben fra mandag til søndag hele året rundt undtagen juledag, nytårsdag og påskedag.

Auschwitz er altid åben fra kl. 8, men lukketiden afhænger af vinter- eller sommersæsonen. I vintermånederne lukker det mellem 14.00 og 16.00, mens det om sommeren kan lukke så tidligt som kl. 19.00.

Book billetter til Auschwitz med transfer

Er det muligt at komme ind i Auschwitz gratis eller uden billetter?

Lejrens faciliteter| ©Jean Carlo Emer
Lejrens faciliteter| ©Jean Carlo Emer

Nej, for at komme ind i koncentrationslejren skal du have købt dine billetter på forhånd. Der er ingen dele af lejren, der er gratis eller kan besøges uden billetter.

Der er dog reducerede priser for grupper, pensionister og unge under 21 år, så hvis du er medlem af en af disse grupper og kan bevise det (du skal under alle omstændigheder bruge et identitetsdokument for at komme ind i Auschwitz), kan du få rabat.

Book billetter til Auschwitz med transfer

Kombinerede billetter til Auschwitz og Saltminerne

Besøg saltminerne| ©G. Weston
Besøg saltminerne| ©G. Weston

Som to af Polens mest populære attraktioner er der muligheder for at kombinere en guidet tur til begge steder på én dag, så du kan få mest muligt ud af din dagstur til Krakow.

I dette tilfælde koster pakken normalt omkring 100 euro og inkluderer skip-the-line-billetter til begge attraktioner, de to guidede ture og transporten mellem byen, Auschwitz og saltminerne. Naturligvis er transporten tilbage også inkluderet.

Book turen til Auschwitz og saltminerne