10 ting at gøre i Fuerteventura med børn

Hvis du er på udkig efter ting at lave på Fuerteventura med børn, er du heldig. Denne ø byder på en lang række aktiviteter, der kan underholde de små, lige fra en tur i ubåd til et besøg på et helligt bjerg.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 ting at gøre i Fuerteventura med børn

Fuerteventura | ©Alex Healing

Fuerteventura er et af de bedste rejsemål for børnefamilier på grund af dets fritids- og kulturtilbud. Øen har alle mulige planer for alle aldre, men hvis du tager dine børn med, er der også masser at lave for dem.

Fra udflugter på piratskibe til bølgeskibsbassiner eller naturreservater med vilde dyr. I dem alle vil de yngste medlemmer af familien have det sjovt. Så hvis du planlægger at tage til Fuerteventura med børn, så læs videre, så skal jeg fortælle dig mere.

1. Sejl på havet på et piratskib

Piratskib| ©Anders
Piratskib| ©Anders

Med denne aktivitet får du dine børn til at huske deres rejse til Fuerteventura for altid. Turen på piratskibet skonnert Pedro Sartaña vil få deres fantasi til at flyve i et par timer. Bemærk venligst, at denne aktivitet ikke er egnet for børn under 3 år.

Og som om det ikke var nok, vil de voksne ikke kun nyde at se dem have det sjovt, men også at se udsigten, som udflugten giver dem.

Udflugten starter fra havnen i Morro Jable, som er let tilgængelig i bil. Ud over den smukke tur langs Fuerteventuras kyst fungerer båden også som en tur til at se på delfiner.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dette ikke altid er muligt på grund af delfinernes frihed. På den anden side er det også muligt at tilføje vandaktiviteter som f.eks. snorkling til reservationen.

Hvad omfatter turen med piratskibet?

I denne aktivitet lærer både børn og voksne at binde knuder og lære forskellige navigationsmanøvrer. Du kan også deltage i forskellige konkurrencer og lege med de små, og du kan vinde en af præmierne.

Under turen gør båden flere stop, så passagererne kan tage en dukkert. Reservationen omfatter også en typisk kanarisk frokost på havet.

 • Pris: Fra 35 euro
 • Hvor: Puerto de Morro Jable
 • Varighed: Ca. 4 timer.

Book en tur med delfiner på observation

2. Oplev havets dybder i en ubåd

Subcat Morro Jable| ©Joachim S. Müller
Subcat Morro Jable| ©Joachim S. Müller

En af de mest imponerende aktiviteter, du kan lave på Fuerteventura med børn, er at tage på en udflugt på Subcat Morro Jable. Dette er en helt anderledes båd end noget, du nogensinde har set før.

Subcat Morro Jable er en af kun 3 katamaranubåde i verden. Ja, du læste rigtigt. Denne båd kombinerer begge metoder for at give en usædvanlig oplevelse.

I begyndelsen af turen sejler du på havet i en katamaran og nyder havbrisen i dit hår og den utrolige udsigt. Det gør denne del af aktiviteten til en af de bedste bådture på Fuerteventura.

Undervejs vil du se de bedste strande på øen, og du vil endda få mulighed for at tage en dukkert eller to. Under denne del af udflugten vil en guide forklare områdets marine fauna og flora og de særlige kendetegn ved deres særpræg.

Dyk ned i den marine verden

Efter turen i katamaranen går du og resten af passagererne ind i ubåden. Det er her, dykningen begynder og den mest spændende del af turen.

Gennem undervandsbådens vinduer kan du se de forskellige dyr, der lever i havets dybder. Det er imponerende at se dem i fuld frihed og på så kort afstand. Denne plan er uden tvivl ideel for alle familiemedlemmer.

Book en bådtur på Fuerteventura

3. Gå til Acua Water Park

Acua Water Park| ©Jonathan Timmins
Acua Water Park| ©Jonathan Timmins

Denne aktivitet vil blive en af børnenes favoritter, og de vil have det sjovt med at køre på alle mulige forlystelser. Acua Water Park er en af de bedste vandparker på Fuerteventura.

Der er forlystelser for alle aldre, så du skal ikke udelukke et besøg, hvis du mener, at dine børn er for små. Dette er uden tvivl en perfekt plan for de varme dage på Fuerteventura. På den måde kan du slippe væk fra varmen og samtidig have det sjovt med familien.

En af de mest berømte og mest velegnede attraktioner for børnefamilier er Rio Lento. Det er et vandkredsløb med flydere. Til orientering skal børn under en meter være udstyret med høretelefoner og ledsages af en voksen. Storebror til Rio Lento er Rio Rápido, denne gang en bane fuld af kurver, som du skal krydse i en flyder.

Ud over ovenstående er en anden sjov attraktion bølgebassinet, som efterligner havets bølger. Denne pool har forskellige dybder, med en minimumsdybde på 20 centimeter og en maksimal dybde på 2,50 meter. For de mere vovede anbefaler jeg attraktioner som Zig Zag, slottet eller Kamikazes. Den anden er et sæt rutsjebaner med en højde på 14 meter. Der kræves dog en minimumshøjde på 1,20 meter.

Hvilke tjenester tilbyder Acua Water Park?

Acua Water Park har en restaurant, der serverer fastfood, f.eks. hotdogs, hamburgere og sandwiches.

Der er også en iskiosk og en souvenirbutik. Husk at medbringe solcreme og hatte for at beskytte de små mod solen.

 • Pris: Ca. 20 euro for børn og 26 euro for voksne (0-3 år gratis). Der er rabat, hvis du køber din billet på forhånd på deres hjemmeside
 • Hvor: Avenida Nuestra Señora del Carmen, 41, Corralejo, Fuerteventura
 • Åbningstider: Åbent hver dag fra 10:30 til 17:30.

4. Besøg Oasis Wildlife

Hos Oasis Wildlife| ©mimijeanmichel
Hos Oasis Wildlife| ©mimijeanmichel

Oasis Wildlife er et dyrereservat på Fuerteventura, hvor du kan se alle slags vilde dyr på tæt hold. Det er det største center for redning af dyr på De Kanariske Øer.

Stedet er perfekt til at besøge med børn, som vil blive forbløffet over de afrikanske elefanter, krokodiller og geparder. I parken kan du finde alle slags dyr, der er typiske for det afrikanske kontinent, såsom kameler, søløver og flodheste.

Du vil også lære om de processer, der gennemføres for at redde truede arter. En del af indgangsgebyret er øremærket til bevarelse af visse arter, så med dit besøg bidrager du til at redde dem.

På den anden side er der også forskellige uddannelses- og fritidsaktiviteter for børn. Som om det ikke var nok, har reservatet også en gård med husdyr samt en botanisk have, som faktisk er den største i Europa.

 • Pris: Fra ca. 23 euro for børn i alderen 4-11 år og 38 euro for voksne. Der er rabat, hvis du køber din billet på forhånd på deres websted
 • Hvor: Carretera Gral Jandía s/n i Fuerteventuras sydlige område.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 9 til 18

5. Lær på saltmuseet

På saltmuseet| ©Jaume Guardiola Barbe
På saltmuseet| ©Jaume Guardiola Barbe

Måske er museer ikke det perfekte sted at tage hen med børn, især ikke de yngste. I betragtning af den kunstneriske og historiske betydning af de genstande, de opbevarer, er museerne meget strenge med deres regler. Børn er dog ofte ikke i stand til at overholde disse regler.

Der findes dog alle slags museer, og blandt dem er der nogle, der er ideelle for børn, f.eks. interaktive museer. Et af de mest berømte interaktive museer på Fuerteventura er saltmuseet.

Saltmuseet ligger i landsbyen Las Salinas del Carmen. Den forsøger at vise værdien af øens salttradition og fortæller om kuriositeter om dette produkt af stor historisk betydning. Uden for museet kan man se, hvordan saltfremstillingen foregår, som har været den samme siden det 19. århundrede.

 • Pris: Fra 6 euro
 • Hvor: Barrio Las Salinas, nº 2
 • Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 10 til 18

6. Lad dine børn glide ned ad klitterne i Corralejo

Corralejo klitter| ©Canary Islands Photos
Corralejo klitter| ©Canary Islands Photos

Et andet forslag til Fuerteventura med børn er et besøg i Parque Natural Dunas de Corralejo, som er en af de største attraktioner i øens naturarv.

Køreturen til parken er nem og utrolig smuk, med havet som et udstillingsvindue hele vejen. Desuden ligger nogle af Fuerteventuras bedste strande i dette område. Derfor foreslår jeg, at I tager af sted tidligt om morgenen, så I kan stoppe op og nyde nogle af disse strande.

Naturparken Corralejo Dunes of Corralejo består af i alt 2.600 hektar klitter af stor interesse for videnskaben, som er badet i turkisblåt vand.

Dette er et helt anderledes sted end noget andet, du har set før, et paradis, der indbyder til fred og afslapning. I parken kan du se forskellige fuglearter. Børnene vil elske at klatre op ad klitterne og glide ned ad dem som på en rutsjebane.

De store strande i Corralejo

Jeg anbefaler også, at du tager til de strande, der er kendt som de store strande i Corralejo. I modsætning til andre strande i området er vandet normalt roligt i dette område, hvilket gør det til et sikkert sted at bade for de yngste medlemmer af familien.

Desuden har de store strande alle former for service, såsom strandbarer, parkering og offentlige toiletter. Det gør det til det perfekte sted at tilbringe en dag i solen.

Hvis du foretrækker det, er der forskellige virksomheder, der arrangerer ture i naturparken Corralejo Dunes Natural Park. Der er alle slags muligheder, fra buggy-udflugter til quad-safari'er eller bådture.

Book en buggy-tur på Fuerteventura

7. Oplev den smukke ø Lobos med dine børn

På Lobos Island| ©Fernando Arranz
På Lobos Island| ©Fernando Arranz

Den næste aktivitet ligger meget tæt op ad den foregående. Isla de Lobos er opkaldt efter de søløver, som besøgte øen for mange år siden. Disse dyr er dog ikke længere til stede på grund af det fiskeri, der finder sted i dette område af Fuerteventura.

For at komme til Isla de Lobos fra Corralejo skal du blot gå til molen, hvorfra der arrangeres daglige bådture. Det tager ca. 15 minutter at nå frem til din destination.

Selv om det er en meget lille ø, er det en af de bedste ting at lave på Fuerteventura. Desuden er den lille størrelse ideel for de små, da det ikke tager mere end en time at gå fra den ene ende til den anden.

På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om, at børnene klager. På grund af sin økologiske rigdom er Isla de Lobos blevet erklæret nationalpark, og de omkringliggende farvande er et undervandsreservat. Som om alt dette ikke var nok, er det også blevet erklæret fuglebeskyttelsesområde. Af alle de ovennævnte grunde er det vigtigt, at du tager hensyn til miljøet under dit besøg.

Hvad man kan lave på Lobos Island

Der er en restaurant på øen, som drives af de to eneste lokale beboere. Her serveres menuer med frisk lokal fisk. Efter frokost anbefaler jeg, at du tager badetøj og krabberegner på og tager en svømmetur i det paradisiske vand, som Lobos-øen er badet i.

Da vandet er krystalklart, er det et af de bedste steder at snorkle på Fuerteventura, og du vil kunne se områdets marine fauna.

Hvis du rejser med børn, der ikke er for små, vil jeg også anbefale dig at bestige vulkanen La Caldera, hvorfra du har den bedste udsigt over hele øen med udsigt over både Fuerteventura og Lanzarote.

Endelig er der også organiserede udflugter med vandaktiviteter, såsom paddle surfing eller kajaksejlads.

Book en tur/retur færge til Lobos Island fra Corralejo

8. Vis dine børn det magiske bjerg på Fuerteventura

Tindaya| ©Jose Mesa
Tindaya| ©Jose Mesa

Tindaya-bjerget, også kendt som Fuerteventuras hellige bjerg, er et magisk sted, som du skal besøge på dit besøg på øen.

Det ligger i Llano de Esquinzo i kommunen La Oliva og er en del af biosfærereservatet. Det er 400 meter højt og har helt andre geografiske karakteristika end resten af bjergene.

Den er ikke kun et besøg værd på grund af dens farver, form og udsigt, men også på grund af den historie, den gemmer på. Tindaya-bjerget har i årevis været af stor arkæologisk interesse, da det er hjemsted for graveringer fra hulealderen og fodspor med århundreders historie.

På et tidspunkt tillagde øens indfødte bjerget magiske egenskaber, hvilket gav det navnet Montaña Sagrada (det hellige bjerg). I dag er det blevet erklæret et kulturelt aktiv af stor betydning samt et naturmonument og et sted af geologisk interesse.

Hvad skal man se og lave på Tindaya-bjerget?

Her kan du se unikke arter som f.eks. cuernúa, en lilla plante, der er typisk for De Kanariske Øer og Maruecos. Du vil også have mulighed for at se fugle som f.eks. den sahariske racerfugl eller Houbara-trappen samt spidsmus og atlantiske øgler.

På dit besøg på Tindaya-bjerget anbefaler jeg, at du besøger Bailadero de Las Brujas-hulen, et sted, hvor der blev udført ritualer for flere hundrede år siden.

For at gennemføre denne udflugt skal du først tage til landsbyen La Oliva. Hvis du vil gøre det på egen hånd, skal du desuden søge om en tilladelse hos Fuerteventuras miljøafdeling. Hvis du hyrer et firma, tager de sig af papirarbejdet.

9. Udforsk grotterne i Ajuy med de små

Ajuy-hulerne| ©Jesús López Triguero
Ajuy-hulerne| ©Jesús López Triguero

I Betancuria Rural Park ligger et område, der er erklæret naturmonument: Ajuy-hulerne. Disse grotter ligger i kommunen Ajuy og er af stor betydning på regionalt plan, da de er de første geologiske formationer på De Kanariske Øer.

De dækker i alt 32 hektar og er en del af den undersøiske lava, der kom frem i kridttiden og gav anledning til øen.

Faktisk er deres værdi så høj, at de er et af de 150 områder af størst geologisk interesse i verden. Når du besøger dem, vil du føle dig som en figur i en film om jordens begyndelse, da de er af en sådan karakter.

Hvordan er udflugten til Ajuy-hulerne?

Udflugten til grotterne starter i landsbyen, som du kan nå i bil. Når du er nået frem til landsbyen, skal du gå til Ajuy-stranden, som ligger ca. 500 meter fra grotterne.

Jeg anbefaler at tage på denne udflugt på en solskinsdag med god tid til at stoppe ved stranden for at tage en dukkert og få en drink. Herefter kan du gå langs stien, der fører til grotterne, som er fulde af klitter og kalkovne.

Når du kommer til grotterne, falder temperaturen et par grader på grund af luftfugtigheden, så det er tilrådeligt at medbringe varmt tøj. Min anbefaling er at vente på solnedgangen og derefter tage til landsbyen Ajuy.

10. Udforsk Fuerteventuras bedste strande

La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO
La Concha-stranden| ©MAURO ANGELO

Selvfølgelig kan du ikke besøge Fuerteventura uden at vandre langs de vidunderlige strande. Det er øens hovedattraktion, så jeg anbefaler, at du oplever så mange af dem som muligt.

At tage til stranden er en af de små børns yndlingsplaner, som har det sjovt med at lave sandslotte eller plaske i havet. Og det kræver ikke meget planlægning, bare et par snacks og solcreme.

Du kan også få en fantastisk dag, hvis du bestiller en af kajakturene på Fuerteventura, som er en anden sjov måde at sejle i Atlanterhavet på.

Blandt de bedste strande på Fuerteventura for familier med børn er Costa Calma-stranden, Esmeralda-stranden, Los Lagos-stranden, Caleta de Fuste-stranden og Morro Jable-stranden.