Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Granada i december

Rejs til Granada i december for at opleve festlighederne, seværdighederne og den kulturelle varme i Andalusien med disse dejlige planer for at nyde dit ophold: Koncerter, restauranter og endda skiløb!

Ana C.R.

Ana C.R.

8 minutters læst

10 ting at lave i Granada i december

Manutses | ©Manutses

Den længe ventede december måned afslutter året med vigtige datoer og mange begivenheder, som du kan føje til din liste over ting at se og gøre i Granada. På denne tid af året modtager byen mange mennesker, der har planer om at se monumenterne i den historiske arkitektur og de udsøgte tapas!

Og ikke nok med det, efter skiløb i Sierra Nevada kan du nyde de muslimske skatte og forny dig selv i det bedste hammam i Granada og afslutte dagen med fritidsaktiviteter og restauranter. Der er så meget mere at lave, her er hvad du ikke må gå glip af!

1. Oplev teatret og dets julepynt

Inde i Isabel la Católica-teatret| ©PhotoLanda
Inde i Isabel la Católica-teatret| ©PhotoLanda

I december måned er Isabel la Católica-teatret vært for en række forestillinger, der holder julestemningen i live.

Teatret vil genoplive mange kendte skuespil samt koncerter med julesange, som hvert år i december henrykker publikum med karakteristiske Granada-oplevelser.

Dette symbolske teater, der ligger i centrum af Granada, er det eneste teater, der er forblevet åbent på trods af de forandringer, som byen har gennemgået indtil nu.

De forskellige forestillinger finder sted i hele december måned, så du kan nyde og vælge i ro og mag, hvis din rejseplan er stram.

Praktiske oplysninger

  • Hvor: Isabel la Católica Theatre, Acera del Casino Street
  • Pris: Afhænger af forestillingen
  • Hvornår: I hele december måned, normalt om aftenen.

2. Tag en souvenir med hjem fra julemarkederne

Julemarked på Plaza Bib-Rambla| ©Study Abroad
Julemarked på Plaza Bib-Rambla| ©Study Abroad

Hvis der er noget typisk at gøre i Granada i juletiden, er det at besøge julemarkederne. Jeg vil anbefale dig at besøge markederne i Puerta Real og Bib-Rambla. Sidstnævnte indeholder mange julekrybber, som gør den til et meget symbolsk sted på denne tid af året. På grund af sin beliggenhed er den ideel at besøge efter et besøg i katedralen.

I Puerta Real vil du se et andet meget populært marked med mange boder omkring Fuente de las Batallas (slagets springvand). Her kan du finde mange originale gaver, da lokalt håndværk fremmes, samt keramik, håndlavet legetøj og læder, blandt andet.

Gå ikke glip af de håndlavede nougats på alle markederne, og gå til juleklostrene, som normalt har masser af typiske slikvarer!

3. Oplev den festlige atmosfære i gaderne

Julestemning| ©Ralf Peter Reimann
Julestemning| ©Ralf Peter Reimann

Granada er en virkelig smuk by, især når de farvede lys og duften af ristede kastanjer indbyder i hvert hjørne af gaderne. At smage på sidstnævnte er en af de ting, du ikke må gå glip af, hvis du rejser til Granada om vinteren.

Hvis du ankommer til Granada i den lange weekend i december (omkring den 6. og 8. december), vil du højst sandsynligt se byen med juleudsmykninger. Nu hvor det kolde vejr bliver koldere, vil jeg råde dig til at gøre et stop på din rute for at spise nogle churros med lækker varm chokolade.

Julesange, koncerter og julekrybber samt firkantede klokker, fester og cotillioner vil skabe en varm atmosfære, som vil glæde mange turister og lokale borgere.

Juleudsmykningen omfatter også et pariserhjul, hvor man kan sidde og betragte udsigten over Granada fra oven.

Bestil en guidet tur i Granada

4. Nyd et afslappende arabisk bad i det bedste hammam i Granada

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Temperaturerne falder i december, og der er ikke noget bedre tidspunkt at tage et fantastisk arabisk bad i det fredfyldte Hammam Al Ándalus, der ligger ved siden af Alhambra-paladset. Efter min mening er der ingen tvivl om, at dette er det bedste hammam i Granada.

Du kan tilbringe halvanden time i de behagelige termiske bade og dampbade, mens du drikker mynte-te omgivet af smukke dekorationer. Du kan også vælge at nyde en massage med udvalgte olier eller vælge at forkæle dig selv med et ritual, der omfatter eksfolierende behandlinger.

Book din session på Hammam Al Ándalus i Granada

5. Skiløb i sneen på de høje tinder i Sierra Nevada

Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater

De, der kan lide at stå på ski, ved allerede, hvor de skal tage hen i Granada. Sierra Nevada er uden tvivl et vigtigt stop for fans af denne sport.

Med 124 pister for alle niveauer fordelt over et stort område er det en sjov aktivitet, der kan tage en eftermiddag, en hel dag eller mere, afhængigt af dine intentioner. Det er også en af de bedste ting at gøre, hvis du har været i Granada med børn.

Jeg anbefaler, at du reserverer et hotel på forhånd, især hvis du planlægger at besøge Granada mellem den 6. og 8. december, da det er på disse datoer, at de fleste besøgende kommer for at lære og øve sig i skiløb i Sierra Nevada.

For at gøre det nemmere, kan du se her, hvordan du kommer fra Granada til Sierra Nevada.

Derudover giver denne aktivitet dig en smagsprøve på den julestemning, der begynder at vise sig i de sneklædte bjerge, med levende musik, kælkning, guidede udflugter, slædeture og skøjteløb.

6. Hør julesange på Granadas torve og pladser

Jul på Plaza del Carmen| ©JTVfoto
Jul på Plaza del Carmen| ©JTVfoto

Hvis du går gennem Granadas gader i december måned, især den 22. eller 23. december, vil jeg anbefale dig at stoppe op på de pladser, hvor der er opstillet scener. Du vil højst sandsynligt kunne se små gratis julesangskoncerter.

Ud over julekrybberne er julesangene i centrum og fanger både børns og forældres opmærksomhed. I slutningen af december arrangerer Granada kommune en julesangskonkurrence på flere pladser i byen.

Hvis du ikke er så vild med klassiske julesange, kan du i Granada finde andre typer julesange af stor kunstnerisk, antropologisk og naturligvis turistmæssig interesse.

Hvis du har tid, kan du tage til Sacromonte-kvarteret og booke et af de flamenco-shows, der finder sted der. Hvis du er heldig, kan du lytte til de berømte traditionelle flamenco-julesange. Det bliver helt sikkert en helt særlig måde at fejre julen på.

Book et flamenco-show i Granada

7. Oplev illuminationen af Granada

Julebelysning| ©mi)
Julebelysning| ©mi)

Hvert år klæder julelysene gaderne med farver, der sætter stemningen for julefrokosten, og man kan se træer, grantræer og klokker, når man går langs hovedgaderne.

Pladserne er ikke overset og er et centrum, hvor der er markeder med kunsthåndværk og flere lys, hvoraf nogle kan nå op på op til 2 meter, som i Pedro Antonio de Alarcón-gaden, hvor der ofte vises en simulering af en stjerneskærm.

Kort sagt vil julelysene ikke mangle i Granada, de vil endda være så talrige, at de vil være en del af hele landskabet og flyve over byen i form af buer og engle.

Tip til rejsende

Tag op til udsigtspunktet San Nicolás i Albaicín-kvarteret, hvis du vil have den bedste udsigt over Granada i julelyset.

8. Nytårsaften i Granada

Fyrværkeri i Granada| ©Javi
Fyrværkeri i Granada| ©Javi

Måske har du besluttet at sige farvel til året i Granada (det vil jeg faktisk anbefale dig at gøre, hvis du kan). Selv om det er kutyme at spise middag med familien, kan du helt sikkert finde alternativer til en god aften i byen.

Vil du gerne slutte året af med en fantastisk middag? Du kan nyde en kunstnerisk middag på restauranten La Platea på gaden José Luis Pérez Pujadas. Det er et velkendt sted i Granada for sin promovering af lokale kunstnere, hvis værker ledsager en meget omfattende menu.

Ud over det centrale og karakteristiske koncept for denne gastronomiske oplevelse har menuen, der er forberedt til nytårsaften, en nytårsplan for omkring 90 €. Meget anbefalelsesværdigt!

En meget tilbagevendende anbefaling i Granada er El Claustro, et sted, der lover endnu en unik oplevelse ved at sætte sig ned og spise i et spisekammer med en fantastisk arkitektur fra det 16. århundrede.

En meget avantgarde menu i unikke og historiske omgivelser med en meget anerkendt kok vil sikre, at du starter det nye år på den rigtige måde. Deres nytårsaftensmenu koster ikke mere end 140 €, og priserne retfærdiggør den opmærksomhed og den fremragende service, der er nødvendig for at få en god nytårsaften i Granada.

Efter middagen er det tid til at feste. Rådhuset arrangerer en spektakulær fest på Plaza del Carmen for at byde det nye år velkommen med levende musik og fyrværkeri.

Desuden udleveres kotillonposerne normalt mellem kl. 22.30 og 23.00. Fra kl. 00.00 og fremefter kan man feste på de utallige diskoteker og barer hele natten igennem.

9. Oplev Alhambra i julen

Granada's Alhambra ved solnedgang| ©Leon LEE
Granada's Alhambra ved solnedgang| ©Leon LEE

Selv om Alhambra kan besøges hele året rundt, er en af dets charmer den måde, det ændrer sig med årstiderne. Fra farverne i haverne, når Granada er om efteråreteller foråret, til de særlige aktiviteter
eller forår til de særlige aktiviteter, når du besøger os i slutningen af december.

Netop på disse sidste datoer præsenterer Alhambra og Generalife aktiviteter, der specifikt er rettet mod familier gennem programmet Jul med familien.

Mere eller mindre fra begyndelsen af skoleferien, omkring den 22. eller 23. december, kan du bestille rejser med et legende, pædagogisk og kreativt perspektiv. Hvis du gerne vil besøge Alhambra med dine børn
Hvis du ønsker at besøge Alhambra med børn, kan du med disse temaruter vise dem alle seværdighederne på en unik måde og med fokus på deres smag og behov.

For at gøre det mere behageligt for dem, finder besøgene normalt sted om morgenen, normalt indtil kl. 13.00, lige nok tid til at finde et godt sted at spise i nærheden af Alhambra.

I modsætning til når du ønsker at købe en normal billet til Alhambra, skal du bestille disse besøg online og på forhånd for at bestille dem. Prisen er ca. 6 € for voksne og ca. 3 € for børn over 9 år. Børn under denne alder er gratis.

Bestil dit besøg til Alhambra i Granada

10. Flygte til Alpujarra

At lære Alpujarra at kende| ©a13n5
At lære Alpujarra at kende| ©a13n5

Hvis du kan lide turisme på landet, finder du i nærheden af Granada det perfekte område for dig: Alpujarra. I december med vintervejret får alle de landsbyer, som den består af, en særlig charme, uden at glemme fordelen ved den mindre tilstedeværelse af turister.

En udflugt til Alpujarra kan være den perfekte afslutning på dit ophold, hvis du er i Granada i mindst 4 dage.

Mit råd er, at du skal studere de landsbyer, der udgør området, og hvordan du kommer dertil, da nogle kan være vanskelige at nå på grund af sneen.

Vejret i Granada

Granada i julen| ©Alison Waller
Granada i julen| ©Alison Waller

I december kan vejret i Granada nå en maksimumstemperatur på 13 grader celsius og en minimumstemperatur på 4 grader celsius.

I de køligere aftener kan det være nødvendigt at have varmt tøj på, især på overskyede dage. Hvis du skal op i Sierra Nevada, er det bedst at vælge termotøj.