Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Granada i oktober

Sommeren er forbi, og temperaturerne inviterer os igen til at nyde Granada i al sin pragt. Oktober er den perfekte måned til vandreture, kulturbesøg og "granaíno" flamenco.

Ana C.R.

Ana C.R.

8 minutters læst

10 ting at lave i Granada i oktober

Grenada | ©Amamolina

Oktober er et af de bedste tidspunkter at rejse til Granada på. Ja, det er rigtigt, at man kan tage til byen på alle tider af året, men denne måned er den perfekte måned at gøre det i. Hvorfor? Ganske enkelt fordi sommerferien er forbi, og den friske luft beroliger gaderne, og det indbyder uden tvivl til rolige spadsereture og afslappede besøg.

Granada mangler ikke noget, det er ikke kun rigt på arkitektur og musik, det er også rigt på hav og bjerge... og selvfølgelig på gastronomi. I denne artikel vil jeg forklare ti aktiviteter, som du kan tilføje til din liste over, hvad du skal se og lave i Granada.

1. Romantisk efterår ved Mirador de San Nicolás

San Nicolás udsigtspunkt| ©Serguei
San Nicolás udsigtspunkt| ©Serguei

San Nicolás-kirken, der blev bygget i det 16. århundrede oven på en moské, har givet navn til pladsen og til dette udsigtspunkt, som er det mest berømte i Granada og ligger i Albaicín-området. Og ja, der er en udsigt, man ikke må gå glip af: Alhambra og Generalife, med byen for sine fødder og Sierra Nevada i baggrunden.

Hvorfor tage til dette udsigtspunkt i oktober? Fordi luften er frisk i oktober, dagene er klarere, og frem for alt skinner træernes grønne farve efter sommeren. Et meget romantisk billede at nyde med sine kære, synes du ikke?

Desuden er her som regel ret livligt, og du kan finde små boder, der sælger en masse forskellige ting, så du kan bruge lidt tid på at kigge dig omkring. Det er en fantastisk måde at se Alhambra og Generalife fra et andet synspunkt, når du først har besøgt disse to vidundere af kultur og arv.

Book en guidet tur til Alhambra og Generalife

2. Fordyb dig i vandet i en ægte Hammam

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Mellem så mange gåture og så mange aktiviteter vil du sikkert gerne finde et øjeblik til at hvile dig lidt sidst på dagen. Hvilken bedre måde at gøre det på end i en Hammam? Selvom oktober ikke er en af de koldeste måneder, er det på denne tid af året meget almindeligt, at det begynder at blive køligere om aftenen, så det er en perfekt plan, som du kan begynde at nyde, i selskab eller alene.

Min anbefaling er at booke en session i det bedste hammam i Granada, Hammam Al Andalus, der har åbent mellem kl. 9 og 20. Dette hammam, eller arabiske bad, er det første, der er åbnet i Spanien efter at have været lukket i fem århundreder. Hverken mere eller mindre.

Her kan du ikke bare tage et afslappende bad, men også rense dig selv i andalusisk stil eller forkæle dig selv med en behagelig massage. Og det bedste af det hele er, at det ligger i gåafstand fra Alhambra, så du kan kombinere det perfekt med dit besøg.

Book din session hos Hammam Al Ándalus i Granada

3. Besøg det kongelige kapel i Granada på festen den 12. oktober

Katedralens facade| ©José vargas.
Katedralens facade| ©José vargas.

Dette kapel, som blev bygget mellem 1506 og 1517 på anmodning af dronning Isabella I af Kastilien, indeholder gravene for så vigtige historiske personer som de katolske monarker, Juana den Gale og Filip den Smukke. For at lære alt om det kongelige kapels historie i detaljer anbefaler jeg, at du bestiller denne guidede tur, som også inkluderer adgang til Granadas katedral

Selvom det ydre er ret slående, er det indre stramt, lidt trangt og lidt mørkt efter nogens smag. Men i sakristiet kan man se en del af arven fra de katolske monarker: malerier, deres krone, scepter og nogle bøger og tøj.

Hvis du kommer her den 12. oktober, vil du være interesseret i at vide, at det er det vigtigste sted for de festligheder, der afholdes i anledning af Columbus Day, såsom den nysgerrige tremolering af byens standard.

Book en guidet tur til det kongelige kapel og katedralen i Granada

4. Gå ikke glip af koncerterne i Granada Vibra

Granada Vibra| ©SnippyHolloW
Granada Vibra| ©SnippyHolloW

Hvis du er musikelsker og besøger Granada i oktober, er du heldig. Ud over de traditionelle flamenco-shows, som byen byder på, er der en fantastisk festival med alle mulige stilarter, Granada Vibra.

Faktisk består denne begivenhed af fire store musikalske begivenheder med et varieret program af stilarter og tilstedeværelsen af kendte kunstnere:

 • Den første af disse begivenheder, Granada Urbana, er dedikeret til reggaeton og trap.
 • De to næste, Bull Days, byder som regel på rock, pop og fusionsmusik.
 • Endelig er den dag, der afslutter festivalen, som regel dedikeret til elektronisk musik, og der afholdes også en afskedsfest.

Men hvis du kan lide flamenco, så husk, at du i Granada også kan nyde sang- og danseshows i oktober og på alle andre tidspunkter af året.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Paseo Cortijo del Conde
 • Pris: hver af begivenhederne har en forskellig pris.
 • Hvornår: hver lørdag i oktober

Book et flamenco-show i en hule-restaurant i Granada

5. Gå ikke glip af tapas, selv i oktober

Tapas| ©Granada Inn
Tapas| ©Granada Inn

Ja, i oktober er tapas stadig tapas. Især i Granada er de en institution. Nogle steder får man to ad gangen. Andre steder kan du vælge dem, du vil have, mens du andre steder må nøjes med dem, de vælger for dig. Selvfølgelig er tapas altid gratis og serveres med en drink, hvis pris normalt ikke er mere end 2,10 euro. Ikke dårligt, synes du ikke?

Og hvor kan du få disse tapas? Jeg foreslår flere områder:

 • I rådhusområdet kan du gå på La Chicotá, som er en klassiker.
 • Hvis du foretrækker det, kan du gå rundt i området ved Darro og Camino de Ronda, hvor jeg anbefaler de stegte auberginer på La Blanca Paloma, de er udsøgte. Hvis du tager en rute gennem Albaicín-kvarteret, så spørg efter Casa Rafa, de lokale kan vise dig, hvordan du kommer til dette emblematiske sted.
 • Et andet område til tapas er Realejo og Alhambra. I dette gamle jødiske kvarter finder du mange barer at vælge imellem. Vær forsigtig, der kan være mange mennesker, og det ville ikke være mærkeligt, hvis du måtte spise stående.

6. Kan du lide noir? Så vil du elske Granada Noir

Ølsmagning| ©ELEVATE
Ølsmagning| ©ELEVATE

Hvis du elsker detektivhistorier og forbrydelser, der skal opklares, er du heldig. Granada Noir-festivalen er den eneste i Andalusien, der er dedikeret til noir-genren, og du kan nyde den i oktober.

Alle de forskellige aspekter af genren er dækket: tegneserier, romaner, film og endda musik. Granada Noir tilbyder også aktiviteter som læseklubber, rundbordssamtaler og bogpræsentationer, blandt andet.

De, der ønsker at kombinere deres passion for denne genre med gastronomi, er også heldige. En del af festivalen, kaldet Gastronomía Noir, arrangerer ølsmagninger, og derudover tilbyder flere barer i byen en særlig tapa med dette tema.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: forskellige kulturelle steder rundt om i byen
 • Pris: gratis
 • Hvornår: normalt i slutningen af oktober

7. Tag del i Halloween og nattelivet i Granada

Fejring af Halloween| ©Kenny Eliason
Fejring af Halloween| ©Kenny Eliason

Som du allerede ved, er fejringen af Halloween gradvist blevet en del af vores kultur, og Granada er ingen undtagelse. Og med de tusindvis af universitetsstuderende, der vender tilbage efter ferien, kan man sige, at det er en fest, der har fået meget momentum.

Hvis du er så heldig at være i Granada den 31. oktober og har lyst til at fejre denne dag, skal du ikke bekymre dig, for du kommer aldrig til at mangle arrangementer:

 • Der er ofte temaaftener på barer og natklubber i Granada. Generelt kommer kunderne til barerne og får til gengæld en gratis drink.
 • I butikkerne i Almuñécar uddeler de for eksempel slik under sloganet "Truco o trato" (slik eller ballade), og i Soportújar arrangerer de "heksenætter".

Jeg anbefaler, at du et par uger før denne magiske aften får et program over aktiviteterne, så du kan beslutte, hvad der interesserer dig mest. Det vil normalt være nemt at finde flere muligheder, hvis du tjekker online.

Spøgelsestur i Granada

Selvom denne type ture kan gennemføres på andre tidspunkter, vil jeg råde dig til at tilmelde dig, hvis du leder efter aktiviteter i Granada om vinteren eller selvfølgelig i slutningen af oktober, tæt på Halloween.

Der er mange historier i Granada, som er fulde af mystik og rædsel, nogle virkelige og andre legender. Flere firmaer i byen tilbyder guidede ture med dette tema, som tager deltagerne med gennem de gader og kvarterer, der er mest berømte for deres paranormale myter.

Mange af disse ture er dramatiserede, så de mere skræmte bør måske afstå.

8. Nyd et besøg i Alhambra og dens omgivelser

Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE
Alhambra i Granada ved solnedgang| ©Leon LEE

Dette besøg var ganske vist forudsigeligt ... men kan nogen forestille sig at tage til Granada uden at se alt det, der er at se i Alhambra?

Desuden er vejret i oktober fantastisk til at slentre rundt, mens en ekspertguide forklarer denne arkitektoniske juvel, og med undtagelse af den lange weekend den 12. oktober er der måske ikke så mange mennesker ved monumentet.

Alhambra er på verdensarvslisten og et af de mest besøgte steder i verden, så jeg anbefaler, at du bestiller dine Alhambra-billetter to måneder i forvejen. Og når du har besøgt Alhambra, anbefaler jeg dig at besøge omgivelserne, hvor du finder smukke steder som Generalife-haverne (her giver jeg dig information om billetter til Generalife), hvor kongerne plejede at trække sig tilbage.

Book en guidet tur til Alhambra og Generalife i Granada

9. Smuk natur, Sierra Nevada

Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Sierra Nevada er en bjergkæde, der ligger mellem Granada og Almeria. Den er den højeste i Vesteuropa efter Alperne, og dens botaniske, landskabelige og naturmæssige værdi er enorm. Normalt starter skisæsonen i november, men jeg foreslår, at du nyder Sierra på en anden måde.

For eksempel ved at booke en 4x4-udflugt til Sierra Nevada fra Granada, hvor du vil blive henrykt over dette biosfærereservat og dets typiske bjerglandsbyer, dets søer, dets gamle middelhavsskove, dets massiver og dets dybe dale, der er skåret ud af is og floder gennem tusinder af år. Det må du absolut ikke gå glip af.

I oktober kan man desuden lave mange andre aktiviteter: trekking, bjergløb, cykelture og endda astronomiske observationer. Det er nemt at komme til Sierra Nevada fra Granada, da man kan tage med bus eller på en organiseret udflugt, som jeg nævnte før.

Book en tur til Sierra Nevada fra Granada

10. FICH - La Chana uafhængig festival

Alquerías Park| ©Ronie
Alquerías Park| ©Ronie

Det er muligt, at du er en af dem, der gerne vil lære en by at kende ud over dens mest turistede steder. For at gøre det er der ikke noget bedre end at slentre gennem de mindre centrale kvarterer. Hvis der, som det sker i Granada i oktober, afholdes en festival, øges chancerne for at lære stedet bedre at kende.

I kvarteret La Chana afholdes der i begyndelsen af oktober FICH i Parque de las Alquerías. Arrangementet starter tidligt og slutter først omkring midnat.

Det er en festlig dag med musikkoncerter (med særlig vægt på små grupper fra området), udstillinger, børneaktiviteter og kreative workshops. Hvis du tager med, kan du også finde steder, hvor du kan smage byens bedste hjemmelavede mad.

Praktiske oplysninger

 • Hvor: Alquerías Park, La Chana-kvarteret,
 • Pris: gratis
 • Hvornår: normalt den første weekend i oktober.

Temperaturer i Granada i oktober

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

Vejret i Granada i oktober er ganske behageligt. Maksimumstemperaturen er normalt omkring 15 grader, og minimumstemperaturen kommer sjældent under 10 grader.

Af disse grunde er det et ideelt tidspunkt at besøge området på, især hvis du har tænkt dig at tage på lange sightseeingture eller bruge en masse tid på at gå rundt. Under alle omstændigheder er det altid en god idé at tjekke vejret, kort før du starter din rejse.