Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Besøg Alhambra-paladset om natten

Oplev Alhambra om natten på en meget speciel natlig tur til de mest symbolske hjørner af monumentet, et besøg du ikke vil glemme!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Besøg Alhambra-paladset om natten

Alhambra om natten | Tetiana Shyshkin

Alhambra i Granada, der anses for at være verdens ottende vidunder, har i generationer inspireret rejsende fra hele verden med sin skønhed. I dagslys ser Nasrid-fæstningen imponerende og monumental ud, men efter solnedgang indhyller mørket og stilheden den i en mystisk og fascinerende atmosfære, der er værd at se.

At betragte Alhambra i måneskin er en magisk oplevelse, som du ikke må gå glip af under din rejse. Nedenfor fortæller jeg dig, hvordan du får fat i billetter til Alhambra, og alt, hvad du skal vide om natbesøg.

Sådan får du billetter til Alhambra om natten

Belyst Alhambra med Granada i baggrunden| ©Pablo
Belyst Alhambra med Granada i baggrunden| ©Pablo

Der er i øjeblikket to typer af natbesøg i Alhambra: til Nasridpaladserne og til Generalife-paladset og -haverne. Som det er tilfældet med besøgene om dagen, skal du også købe en billet til Alhambra om natten for at se disse områder af monumentet separat.

Natbilletter til Nasridpaladserne (som omfatter adgang til Mexuar, Comares-paladset, Løvepaladset og Korridoren - Lindaraja) koster 8 euro, mens natbilletter til Generalife-paladset og -haverne koster 5 euro.

Men efter min mening er det ikke den bedste løsning at købe billetter på billetkontoret. Mit råd er at købe dine Alhambra-billetter online og på forhånd for at undgå at stå i kø ved billetkontoret - Alhambra er et af de mest besøgte monumenter i Spanien, selv om natten!

Der er mange mennesker, der allerede har set monumentet om morgenen og nu ønsker at vende tilbage for at se det om aftenen og få en original og anderledes oplevelse under stjernerne. Hvis du ikke bestiller dine billetter til Alhambra på forhånd, kan du risikere ikke at få dem, da kapaciteten er begrænset, og det ville være en skam!

Book dine billetter til Alhambra

Sådan får du en guidet rundvisning om natten i Alhambra

Belyst dekoration om natten| ©Daniel Lobo
Belyst dekoration om natten| ©Daniel Lobo

Guidede ture til Alhambra er den bedste måde at udforske den mytiske paladsby fra Nasriderne på, som er det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien.

Under turen vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig om historien og arkitekturen i dette referencepunkt for spansk-muslimsk kunst i Vesten og i detaljer forklare alt, hvad du ser. Takket være deres erfaring ved de, hvordan de kan gøre et kulturelt besøg til noget sjovt og interessant, så et natligt besøg i Alhambra er helt sikkert et must under dit ophold.

Prisen for guidede ture til Alhambra varierer afhængigt af, hvilken type tur du bestiller, og hvad turen omfatter. I Hellotickets kan du sammenligne guidede natbesøg i Alhambra, billetter til rådighed og priser, og du vil helt sikkert finde den, der passer bedst til dig!

Book dine billetter til Alhambra

Er det værd at se Alhambra om natten?

Nyd Alhambra's skønhed og dets belysning.| ©www.twin-loc.fr
Nyd Alhambra's skønhed og dets belysning.| ©www.twin-loc.fr

Absolut. Selv om Alhambras skønhed er slående i dagslys, må jeg sige, at det har en særlig charme om natten. At betragte den i nattens stilhed og i måneskin er en magisk oplevelse.

På trods af det mørke, som besøget foregår i, er rummene godt oplyst, hvilket gør det muligt bedre at vurdere visse ornamentale elementer som f.eks. gipsrelieffer, arkitekturens lysstyrke eller muqarnas. Om natten viser Alhambra sine farver og sin skønhed i al sin pragt!

Da Alhambra finder sted i nattens stilhed, og der ikke er så mange turister som om morgenen, er gåturen gennem Alhambra desuden fredelig, og du kan nyde sammensmeltningen mellem paladset og den omkringliggende natur meget mere. Det er en intim og hyggelig oplevelse at betragte Alhambra om aftenen, mens man lytter til lyden af vandet i baggrunden.

Under alle omstændigheder mener jeg, at natbesøg i Alhambra er et supplement til besøg om dagen og ikke en erstatning for dem. Det vil sige, at de giver et andet og unikt syn på monumentet, men hvis det er første gang, du besøger Alhambra, anbefaler jeg et besøg om dagen, da du kan se hele området og få et samlet overblik over fæstningen, mens du om natten kun kan se en del af den: Nasridpaladserne eller Generalife og dens haver.

Kort sagt anbefaler jeg et natbesøg i Alhambra, hvis du allerede kender det monumentale kompleks og ønsker at nyde udsigten over dette smukke sted på en original og overraskende måde, mens du opdager dets legender og dets mest gådefulde side.
Men hvis du er en af de rejsende, der foretrækker at undgå morgenmængderne, når du besøger Palatinerbyen, tror jeg også, at natbesøg i Alhambra kan være en meget interessant mulighed for dig. Så tøv ikke, du vil have det sjovt!

Book dine billetter til Alhambra

Hvor meget koster det at besøge Alhambra om natten?

Indretning af Alhambra| ©Daniel Lobo
Indretning af Alhambra| ©Daniel Lobo

Natomvisningerne i Alhambra dækker ikke hele det monumentale kompleks, men kun en lille del (om end meget vigtig), hvor man kun kan se Nasridpaladserne, Generalife-paladset og haverne. Prisen er derfor lavere end den almindelige dagbillet, som koster 14 euro ved billetkontoret.

Således koster natbilletterne til Nasridpaladserne (som omfatter adgang til Mexuar, Comares-paladset, Løvepaladset, Karl V's palads og Corredor - Lindaraja) 8 euro, mens natbilletterne til Generalife-paladset og haverne koster 5 euro.

Ved en guidet rundvisning i Alhambra kan det godt være, at entréprisen er lidt højere, men det er det hele værd, da du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil forklare historien og arkitekturen i dette monument på en underholdende måde, så du får mest muligt ud af dit besøg. Du vil ikke gå glip af en eneste detalje!

Book dine billetter til Alhambra

Hvor længe varer Alhambra Night Tour?

Beundre Alhambras skønhed om natten| ©Paul VanDerWerf
Beundre Alhambras skønhed om natten| ©Paul VanDerWerf

I modsætning til dagturene, som normalt varer mellem 3 og 4 timer, fordi de dækker hele komplekset, er natturene i Alhambra kortere, da de kun dækker enten Nasridpaladserne eller Generalife-paladset og -haverne. Normalt varer en natrundvisning i Alhambra 1 time og 30 minutter.

Kan jeg besøge Alhambra om natten med børn?

Smukke muqarnas dekoration| ©Andrew Nash
Smukke muqarnas dekoration| ©Andrew Nash

Selvfølgelig. De guidede ture i Alhambra er familievenlige, og guiderne er meget børnevenlige.

Men de mennesker, der kender børnene bedst og ved, om en sådan tur er noget, de kunne tænke sig, er deres forældre. Hvis det er tilfældet, kan jeg varmt anbefale en nattetur, for de vil ikke kun nyde den smukke udsigt over Alhambra, men de vil også lære noget på en sjov måde og høre nogle meget nysgerrige legender.

Hvis børnene stadig er meget små, foretrækker forældrene nogle gange at besøge monumenterne i deres eget tempo, hvis der opstår en nødsituation, eller hvis de har brug for at holde en pause for at spise eller lege lidt. Hvis du tror, at din familie vil føle sig mere tryg ved at besøge Alhambra om aftenen på egen hånd, er det bedst at købe billetter med almindelig adgang.

Hvad er Alhambras åbningstider om aftenen?

Gå ikke glip af en uforglemmelig oplevelse| ©Ben30
Gå ikke glip af en uforglemmelig oplevelse| ©Ben30

For at besøge Alhambra om aftenen er der to typer besøg, en til Nasridpaladserne og en til Generalife-paladset og -haverne. Begge besøg finder sted på samme tid, men hver for sig.

  • Natbesøg om sommeren (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Natbesøg om vinteren (fra 15. oktober til 31. marts): fra kl. 20.00 til 21.30.

Hvad vil jeg se på aftenbesøget i Alhambra?

Smuk udsigt fra Generalife| ©www.twin-loc.fr
Smuk udsigt fra Generalife| ©www.twin-loc.fr

Nasridiske paladser

Nasridpaladserne var det kompleks, hvor kongerne af Granada havde deres residens. De består af tre separate bygninger, der er kendt som Mexuar (audiensområdet), Comares-paladset (kongens officielle bolig) og Løvepaladset (den kongelige families harem og bolig).

Under din rundvisning i de nasridiske paladser vil du se smukke rum som Abencerrajes-salen (kongens soveværelse), ambassadørernes sal (det symbolske centrum for den nasridiske magt), kongernes sal (sultanens rådssal), Myrternes gård (hvor ambassadernes receptioner blev afholdt) og Løvernes gård (en allegori på paradiset).

Disse paladser er et eksempel på Nasrid-kongernes, de sidste herskere i al-Andalus, raffinement og gode smag. Under besøget i Nasridpaladserne anbefaler jeg, at du er opmærksom på de fantastiske ornamentale motiver, der pryder dem, f.eks. de imponerende muqarnas på buerne og kuplerne, soklerne af glaserede fliser og det spektakulære gipsværk.

Generalife-paladset og -haverne

Generalife var de nasridiske kongers sommervilla, hvor de tog hen, når de ønskede at slappe af og slippe for hoffets formaliteter.

Beliggende på Cerro del Sol er det et af de smukkeste steder i Alhambra og et af de få overlevende almunias fra middelalderen i hele Al-Andalus.

Det er en fornøjelse at slentre rundt i Generalife blandt haverne og de velplejede gårde om aftenen. En oase af ro, hvor du kan nyde den friske luft og den beroligende lyd af vandet fra slottets springvand og pools.