Besøg Alhambra-paladset om natten

Oplev Alhambra om natten på en helt særlig natlig tur til de mest emblematiske hjørner af monumentet, et besøg, du aldrig vil glemme!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Besøg Alhambra-paladset om natten

Alhambra om natten | Tetiana Shyshkin

Alhambra i Granada betragtes som verdens ottende vidunder, og dets skønhed har inspireret rejsende fra hele verden i generationer. I dagslys ser Nasrid-fæstningen imponerende og monumental ud, men efter solnedgang indhyller mørket og stilheden den i en mystisk og fascinerende atmosfære, der er værd at se.

At betragte Alhambra i måneskin er en magisk oplevelse, som du ikke må gå glip af på din rejse. Her kan du se, hvordan du får billetter til Alhambra og alt, hvad du skal vide om natlige besøg.

Den bedste løsning

Granada Alhambra guidet nat-tur

Besøg Alhambra om natten i denne magiske oplevelse

Oplev dette unikke monument på en guidet nattur, der vil tage dig med til at betragte det bedste af islamisk kunst i et særligt lys.

Varighed: 2 timer

Uanset om det er første gang, du besøger Alhambra, eller om du kommer der igen og igen, er denne guidede nattur til Alhambra en af de mest populære ting, man kan foretage sig i byen. Du kommer rundt i komplekset med en ekspertguide, som vil hjælpe dig med at opdage den særlige charme ved dette must-see-monument.

I små grupper på højst 10 personer udforsker I Alhambras forskellige paladser og rum på en to timers tur i Granadas spektakulære måneskin.

Anbefales, hvis... du ikke vil gå glip af den mest romantiske og originale plan, der er mulig, og betragte Alhambras natlige belysning.


Sådan booker du en guidet nat-tur i Alhambra

Oplyst dekoration om natten| ©Daniel Lobo
Oplyst dekoration om natten| ©Daniel Lobo

Guidede ture i Alhambra er den bedste måde at udforske den mytiske nasridiske paladsby, det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien.

Under turen vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som vil fortælle dig om historien og arkitekturen i dette benchmark for latinamerikansk-muslimsk kunst i Vesten og i detaljer forklare alt, hvad du ser. Takket være deres erfaring ved de, hvordan man gør et kulturelt besøg til noget sjovt og interessant, så et natbesøg i Alhambra er en plan, som du helt sikkert skal gøre under dit ophold

Prisen på de guidede ture til Alhambra varierer afhængigt af den type tur, du booker, og hvad turen inkluderer. På Hellotickets kan du booke en guidet nat-tur til Alhambra online. Men gør det i god tid inden din rejse, for de bliver hurtigt udsolgt.

Book et guidet besøg i Alhambra

Sådan får du billetter til at besøge Alhambra om natten

Oplyst Alhambra med Granada i baggrunden| ©Pablo
Oplyst Alhambra med Granada i baggrunden| ©Pablo

Der er i øjeblikket to typer natbesøg i Alhambra: til Nasrid-paladserne og til Generalife-paladset og haverne. Som med dagsbesøgene skal du også købe en billet til Alhambra by night for at se disse områder af monumentet separat.

Natbilletter til Nasrid-paladserne (som inkluderer adgang til Mexuar, Palacio de Comares, Palacio de los Leones og Corredor - Lindaraja) koster 8 euro, mens natbilletter til Generalife-paladset og haverne koster 5 euro.

Men efter min mening er det ikke den bedste løsning at købe billetter ved billetkontoret. Mit råd er at købe dine Alhambra-billetter online på forhånd for at undgå kø ved billetkontoret. Alhambra er et af de mest besøgte monumenter i Spanien, selv om natten!

Der er mange mennesker, der allerede har set monumentet om morgenen og nu ønsker at komme tilbage for at se det om natten for at få en original og anderledes oplevelse under stjernerne. Hvis du ikke booker dine billetter til Alhambra på forhånd, kan du risikere ikke at få dem, da kapaciteten er begrænset, og det ville være en skam!

Book en guidet tur i Alhambra

Er det værd at se Alhambra om natten?

Nyd skønheden i Alhambra og dens belysning.| ©www.twin-loc.fr
Nyd skønheden i Alhambra og dens belysning.| ©www.twin-loc.fr

Ja, absolut. Hvis Alhambras skønhed er slående i dagslys, må jeg sige, at det har en særlig charme om natten. At betragte det i nattens stilhed og i måneskinnet er en magisk oplevelse.

På trods af det mørke, som besøget foregår i, er rummene godt oplyst, hvilket gør det muligt bedre at værdsætte visse dekorative elementer som reliefferne i gipsarbejdet, arkitekturens clair-obscur eller muqarnas. Om natten viser Alhambra sine farver og sin skønhed i al sin pragt!

Og da der er stille om natten, og der ikke er så mange turister som om morgenen, er turen rundt om Alhambra fredelig, og man kan nyde sammensmeltningen mellem paladsbyen og den omgivende natur meget mere. At betragte Alhambra om natten, mens man lytter til lyden af vandet i baggrunden, er en intim og hyggelig oplevelse.

Under alle omstændigheder mener jeg, at natlige besøg i Alhambra er et supplement til besøg i dagtimerne og ikke en erstatning for dem. Det vil sige, at de giver et anderledes og unikt syn på monumentet, men hvis det er første gang, du besøger Alhambra, anbefaler jeg et besøg i dagtimerne, da du vil kunne se hele indhegningen og få et globalt overblik over fæstningen, mens natbesøg kun giver dig mulighed for at se en del af den: Nasrid-paladserne eller Generalife og dens haver.

Kort sagt anbefaler jeg et natbesøg i Alhambra, hvis du allerede kender det monumentale kompleks og gerne vil nyde udsigten til dette smukke sted på en original og overraskende måde, mens du opdager dets legender og dets mere gådefulde side.

Men hvis du er en af de rejsende, der foretrækker at undgå morgenmylderet, når du besøger paladsbyen, tror jeg også, at natturene til Alhambra kan være en meget interessant mulighed for dig. Så tøv ikke, du vil få en fantastisk oplevelse!

Book et guidet besøg i Alhambra

Hvor meget koster det at besøge Alhambra om natten?

Indvendig udsmykning af Alhambra| ©Daniel Lobo
Indvendig udsmykning af Alhambra| ©Daniel Lobo

Natrundvisningerne i Alhambra dækker ikke hele det monumentale kompleks, men kun en lille del (selvom den er meget vigtig), hvor man kun kan se Nasrid-paladserne og Generalife-paladset og haverne. Prisen er derfor lavere end den almindelige dagsbillet, som koster 14 euro i billetkontoret.

Således er prisen for natbilletter til Nasrid-paladserne (som inkluderer adgang til Mexuar, Comares-paladset, Løvernes palads, Karl V's palads og Corredor - Lindaraja) 8 euro, mens natbilletter til Generalife-paladset og haverne koster 5 euro.

Hvis du booker en guidet tur til Alhambra, kan entréprisen være lidt højere, omkring 60 euro, men det er det hele værd, da du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil forklare historien og arkitekturen i dette monument på en underholdende måde, så du får mest muligt ud af dit besøg. Du vil ikke gå glip af en eneste detalje!

Book en guidet tur til Alhambra

Hvor lang tid varer den guidede tur i Alhambra?

Beundre skønheden i Alhambra om natten| ©Paul VanDerWerf
Beundre skønheden i Alhambra om natten| ©Paul VanDerWerf

I modsætning til dagsture, som normalt varer mellem 3 og 4 timer, fordi de dækker hele komplekset, er natture i Alhambra kortere, da de kun dækker enten Nasrid-paladserne eller Generalife-paladset og haverne. Normalt varer en nattur i Alhambra omkring 2 timer.

Book en guidet tur i Alhambra

Kan jeg besøge Alhambra om natten med børn?

Smuk muqarnas-dekoration| ©Andrew Nash
Smuk muqarnas-dekoration| ©Andrew Nash

Selvfølgelig kan du det. De guidede ture i Alhambra er velegnede til familier, og guiderne er meget venlige over for børn.

Men det er forældrene, der kender børnene bedst, så de ved, om en tur af denne slags er noget, de har lyst til. Hvis det er tilfældet, kan jeg varmt anbefale natturen, fordi de ikke kun vil nyde den smukke udsigt over Alhambra, men de vil også lære ting på en sjov måde og høre nogle meget kuriøse legender.

Hvis børnene stadig er meget små, foretrækker forældre nogle gange at besøge monumenterne i deres eget tempo, hvis der opstår en nødsituation, eller de har brug for at holde en pause for at spise eller lege lidt. Hvis du tror, at din familie vil være mere tryg ved at besøge Alhambra om aftenen på egen hånd, er det bedst at købe almindelige adgangsbilletter.

Book en guidet tur til Alhambra

Hvad er åbningstiderne i Alhambra om aftenen?

Gå ikke glip af en uforglemmelig oplevelse!| ©Ben30
Gå ikke glip af en uforglemmelig oplevelse!| ©Ben30

For at besøge Alhambra om natten er der to typer besøg, Nasrid-paladserne og Generalife-paladset og haverne. Begge foregår på samme tid, men hver for sig.

  • Natbesøg om sommeren (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Natbesøgi vinterperioden (fra 15. oktober til 31. marts): fra kl. 20.00 til 21.30.

Book en guidet tur til Alhambra

Hvad vil jeg se på natbesøget i Alhambra?

Smuk udsigt fra Generalife| ©www.twin-loc.fr
Smuk udsigt fra Generalife| ©www.twin-loc.fr

Nasrid-paladserne

Nasrid-paladserne var det kompleks, hvor kongerne af Granada residerede. De består af tre separate bygninger kendt som Mexuar (audiensområdet), Palacio de Comares (kongens officielle hus) og Palacio de los Leones (haremmet og den kongelige families bolig).

Under rundvisningen i Nasrid-paladserne vil du se så smukke rum som Abencerrajes-salen (kongens soveværelse), ambassadørernes sal (det symbolske centrum for Nasrid-magten), kongernes sal (sultanens rådssal), Myrternes hof (hvor der blev afholdt ambassadereceptioner) og Løvernes hof (en allegori over paradiset).

Disse paladser er et eksempel på Nasrid-kongernes raffinement og gode smag, de sidste herskere i al-Andalus. Under dit besøg i Nasrid-paladserne anbefaler jeg, at du lægger mærke til de fantastiske ornamentale motiver, der dekorerer dem, såsom de imponerende muqarnas på buer og kupler, de glaserede flisesokler og det spektakulære gipsarbejde.

Generalife-paladset og haverne

Generalife var de nasridiske kongers sommervilla, hvor de tog hen, når de ville slappe af og flygte fra hoffets formaliteter.

Det ligger på Cerro del Sol og er et af de smukkeste steder i Alhambra og et af de få overlevende almunias fra middelalderen i hele Al-Andalus.

Det er en fornøjelse at slentre gennem Generalife blandt haverne og de velplejede gårdspladser om aftenen. En oase af ro, hvor man kan nyde den friske luft og den beroligende lyd af vandet fra paladsets springvand og bassiner.

Book en guidet tur i Alhambra