Madrid om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Jeg ved, at to dage er rekordtid til at besøge Madrid, så jeg vil fortælle dig den bedste rejseplan for at nyde hvert minut i den spanske hovedstad.

Carolina Morales

Carolina Morales

7 minutters læst

Madrid om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Almudena-katedralen | ©antonio filigno

En 48-timers tur til Madrid kan være en uforglemmelig oplevelse. Faktum er, at den spanske hovedstad tilbyder et så bredt og varieret kulturelt og historisk katalog, at alle, der kender den, er lidenskabeligt optaget af den. Bare husk, at hvis du udelader noget, har du allerede en undskyldning for at komme tilbage så hurtigt som muligt.

Dag 1: Forundres over Madrid

Sightseeingbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho
Sightseeingbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho

På denne korte ferie er tiden altafgørende. Et kig på de største turist- og kulturattraktioner med en sightseeingbus kan hjælpe dig med at indsnævre, hvilke steder der er mest interessante for dig. Det gode ved Madrid er, at man bliver betaget ved første øjekast, og enhver plan kan blive uforglemmelig: fra et besøg på Prado-museet, en rundtur i Barrio de las Letras eller et besøg på det kongelige palads. Er du klar til det?

Start dagen med en bus- eller cykeltur

En god guidet tur gennem hjertet af Madrid vil vise dig de mest ikoniske steder i byen og give dig mulighed for at nyde arkitekturen og atmosfæren i denne store iberiske by. I den forstand er der to muligheder, der kan passe til din livsstil, og som vil hjælpe dig med at beslutte, hvilke steder du vil besøge mere indgående og detaljeret i Madrid.

En første mulighed er at tage til Prado-museet og derfra stige på Madrids sightseeingbus, der vil tage dig gennem de mest emblematiske gader og hjørner. Fra Cibeles til Plaza Mayor eller Puerta de Alcalá til det kongelige palads. Denne tur tilbyder forskellige ruter, tidsplaner og et audioguidesystem.

En anden mulighed er at booke en cykeltur i Madrid. Selvom det indebærer en ekstra fysisk anstrengelse, er det en meget original mulighed for at nyde de største turistattraktioner, mens du oplever Spaniens pulserende hovedstad.

Book en sightseeingbus til Madrid

Besøg Prado-museet

Nationalmuseet Prado| ©Hellotickets
Nationalmuseet Prado| ©Hellotickets

Du har to dage, men at besøge visse emblematiske steder er en chance for at lære en by at kende, som er en levende juvel. Det er næsten et must at booke et guidet besøg på Prado-museet for at nyde den europæiske kunsts pragt i alle dens udtryk.

Prado-museet er et af verdens mest værdsatte vidundere blandt både lokale og turister, og jeg anbefaler, at du booker dine billetter på forhånd for at gøre din oplevelse mere produktiv og for at kunne nyde værkerne af store kunstnere som Velázquez, El Greco, Rafael, Goya, Rubens eller El Bosco med ro i sindet.

Hvis din rejseplan omfatter dette emblematiske museum, så tøv ikke med at planlægge en frokost eller middag i nærheden, på de bedste restauranter nær Prado-museet. Der er et gastronomisk tilbud, som du ikke må gå glip af.

Book din billet til Prado-museet

Tag en tur tilbage i tiden gennem Barrio de las Letras

På vej ud af denne oplevelse kan du rejse tilbage i tiden til Madrids fortid ved at besøge Barrio de las Letras, et samfund, der er berømt for at være hjemsted for en lang række forfattere, kunstnere og personer, der var en del af den kastilianske guldalder, hvor litteraturen og kunsten nød godt af det spanske imperiums politiske og militære udvikling.

En mulighed for at besøge den er at tage på en elektrisk cykeltur i Madrid.

Book en tur på elcykel i Madrid

Gå ikke glip af det kongelige palads

Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall
Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall

Og hvis historien stadig er dit eventyr, kan du også tage et kig ind i arven fra en by, der er splittet mellem fortid og modernitet. Det kan du gøre ved at booke et besøg i det kongelige palads og nyde den mauriske arkitektur, der blander sig med barokken og afslører byens arv til menneskeheden.

Inde i det kongelige palads kan du gå rundt i sale, der rummer kunstneriske udtryk fra klassikere som Goya og Velázquez, og beundre den fantastiske samling af kongelige våbenskjolde og rustninger, der har gjort sig fortjent til titlen som en af de mest komplette i europæisk historie.

Ud over at besøge det overdådige kongelige palads er der andre steder, der passer ind i denne tur, bl.a. Cibeles-fontænen, Marinemuseet og Círculo de Bellas Artes.

Book et besøg på det kongelige palads

Besøg San Miguel-markedet eller tag på en gastronomisk tur

En bys sjæl er kendt gennem dens farver, dufte og smage. Derfor er det et must at booke en gastronomisk rundtur i Madrid. Calamari-sandwich, madrilenske gryderetter, tapas og vin er blot nogle få snacks, der ikke kun vil introducere dig til Madrids køkken, men også til smagene i hele Spanien.

Gastronomiske ture i Madrid er populære, fordi de som regel bliver guidet af lokale, som er specialister i venlighed og viden om det lokale køkken.

En god idé er den århundredgamle tradition med at besøge Mercado de San Miguel, et livligt og aktivt sted, der er blevet et af de foretrukne steder for både lokale og besøgende, med mere end 20 restauranter, der tilbyder tapas af høj kvalitet til enhver smag.

Book en gastronomisk tur i Madrid

Dag 2: Oplev dørenes og museernes by

Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn
Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn

Puerta del Sol, Puerta de Alcalá og Puerta de Toledo er blot nogle af de berømte porte i Madrid, som har inspireret kunstnere af alle slags. En tidløs invitation, der fremkalder ankomsten af udenforstående til en by, der blev formet af sameksistensen af en jødisk, arabisk og kristen arv.

Tag en spadseretur med din morgenkaffe

At gå rundt på de vigtigste steder i Madrid er normalt en økonomisk og udendørs plan, der giver dig mulighed for at sætte pris på byens vidundere som Gran Vía eller Cibeles-fontænen, steder, der definerer personligheden i denne kosmopolitiske og moderne by, hvor du kan nyde restauranter, caféer, udendørs terrasser og gademarkeder for at købe kuriositeter og typiske souvenirs.

Du kan også drikke din morgenkaffe og nyde en tur i Retiro de Madrid, som uden tvivl er en af de smukkeste parker i Spanien.

Book en rundtur i Retiro de Madrid

Genoptag din museumsplan med et besøg på Thyssen-Bornemisza National Museum

Blandt de mange museer i Madrid er Museo Nacional Thyssen-Bornemisza et alternativ, som jeg anbefaler på denne anden dag, og du finder det kun 10 minutters gang fra El Retiro Park.

Dette museum er en offentlig institution, der huser en af de vigtigste billedsamlinger i Europa med næsten 900 kunstværker, som Thyssen-Bornemisza-familien har samlet gennem syv årtier. Jeg anbefaler, at du booker din billet til Museo Nacional Thyssen-Bornemisza på forhånd, så du ikke går glip af den permanente samling og de midlertidige udstillinger.

Book din billet til Museo Nacional Thyssen-Bornemisza

Hvis din smag er eklektisk, så besøg Ikono Madrid

IkonoMadrid kan være en fristende mulighed for at fortsætte din tur, et rum på omkring 600 meter, der er blevet berømt blandt lokale og udlændinge, der tiltrækkes af de oplevelsesrige rum og forskellige sanseoplevelser.

En ekspedition, der blander det bedste fra den digitale verden, multimedieuniverset og den interaktive oplevelse, som giver dig mulighed for at afbryde forbindelsen til omverdenen og fordybe dig i en unik oplevelse. Indenfor finder du alt fra boldbassiner til vandreture gennem magiske skove, der giver de besøgende en unik oplevelse.

Det er værd at huske, at det er tilrådeligt at bestille din billet til Ikono Madrid på forhånd, da det betragtes som et af de første futuristiske museer i Europa, der passer til både voksne og børn.

Book dine billetter til Ikono Madrid

Fordyb dig i fortiden på Nationalmuseet for Antropologi

Nationalmuseet for antropologi| ©Zaqarbal
Nationalmuseet for antropologi| ©Zaqarbal

Hvis du rejser tilbage i tiden og følger med i opdagelsen af Amerika og dens betydning for den spanske kultur, skal du besøge Nationalmuseet for Antropologi, der blev indviet i 1872 af kong Alfonso XII.

Dets faciliteter huser en omfattende samling af genstande relateret til præ-spanske kulturer og andre spanske kolonier rundt om i verden, som i dag er grundlaget for mange nationer.

Oplev Madrids natteliv

Madrids natteliv er som regel intenst. En god musikalsk rejse eller gyder, der venter på legender og spøgelser, venter på os.

Først og fremmest anbefaler jeg, at du nyder en aften med sevillanas og flamenco. Til dette har du flere muligheder:

En anden mulighed er at tage på en tur om den spanske inkvisition, spøgelser og legender. Madrid var skueplads for en af menneskehedens mørkeste perioder: den såkaldte hellige inkvisition. En nattevandring gennem gyder og katakomber, hvor du lærer den spøgelsesagtige og mørke side at kende gennem de mundtlige historier og legender, der er tilbage fra dengang og frem til i dag.

Køb din billet til et flamenco-show

Nyd en aften i teatret i Madrid

Et andet ideelt alternativ til dit besøg i Madrid er at tage til et teaterstykke eller en monologkomedie. Teatret i Madrid tilbyder dig et varieret program af musicals, komedier, trylle- eller kabaretshows. Mulighederne er mange, og du kan opleve en magisk aften som afslutning på din Madrid-ferie.

Nogle tips til dit besøg i Madrid på to dage

Madrids centrum| ©Nicolas Vigier
Madrids centrum| ©Nicolas Vigier

To dage kan flyve af sted, men hvis du har en organiseret rejseplan, kan du nå at opleve fantastiske steder og se højdepunkterne i Madrid. For at du kan nå alt det, du har planlagt, er her mine sidste anbefalinger til at sammensætte din 2-dages plan i den spanske hovedstad:

  • Tjek sikkerhedsforanstaltningerne og adgangskravene for hvert af de steder, du vil besøge, såsom museer, gallerier, restauranter osv. Det giver dig mulighed for at forberede dig, så du undgår uheld under aktiviteterne.
  • Sørg for, at du på forhånd har oplysninger om tilgængelighed og maksimal kapacitet hvert sted. Forudbestilling kan ofte være en god måde at sikre en problemfri adgang til byens vigtigste turistattraktioner, især hvis du kun skal være der i to dage.
  • For at få mest muligt ud af dit 48-timers besøg råder jeg dig til at planlægge din rejseplan til perfektion, begyndende med at finde ud af de forskellige transportmuligheder fra lufthavnen til byen.
  • Ud over denne rejseplan skal du sørge for at tjekke alle de steder og planer, som Madrid har at tilbyde sine besøgende.

Book Madrid All Inclusive Pass