Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Madrid om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Jeg er godt klar over, at to dage er rekordtid til at besøge et sted. Men her er nogle planer for at få mest muligt ud af hvert minut i denne by med den bedste rejseplan.

Carolina Morales

Carolina Morales

7 minutters læst

Madrid om 2 dage: alt hvad du behøver at vide

Almudena-katedralen | ©antonio filigno

En kort tur til det storslåede Madrid kan blive en uforglemmelig oplevelse. En by med et så varieret kulturelt og historisk katalog, at den kan tilfredsstille enhver smag. For at få mest muligt ud af dit 48-timers besøg anbefaler jeg, at du planlægger din rejseplan til perfektion og starter med at finde ud af, hvilke transportmuligheder der er fra lufthavnen til byen

Hvis der er én ting, som den spanske hovedstad kan prale af, er det de solrige dage, både om vinteren og om sommeren, samt det store udvalg af steder og planer, som Madrid har at tilbyde sine besøgende. Hvis du skulle være gået glip af noget, har du en undskyldning for at komme tilbage så hurtigt som muligt.

Dag 1: Velkommen til Madrid

Sightseeingbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho
Sightseeingbus gennem Madrids gader| ©Son of Groucho

I denne korte pause er tiden vigtig. Et kig på byens største turist- og kulturattraktioner kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke steder der er mest interessante for din rejsepersonlighed. Det gode ved Madrid er, at det overbeviser dig ved første øjekast, og enhver plan kan blive uforglemmelig.

Start dagen med en bus- eller cykeltur

En god guidet tur gennem hjertet af Madrid kan vise dig de mest ikoniske steder i byen og give dig mulighed for at nyde arkitekturen og atmosfæren i denne store iberiske by.

Der er to muligheder, der passer til din livsstil, og som vil hjælpe dig med at beslutte, hvilke steder du ønsker at besøge mere indgående og detaljeret i Madrid.

Den første mulighed er at tage til Prado-museet og derfra tage på en rundvisning, hvor du stiger om bord på en dobbeltdækkerbus med aircondition og udforsker byens mest symbolske gader og hjørner.

Fra Cibeles til Plaza Mayor eller fra Puerta de Alcalá til det kongelige palads- denne tur tilbyder forskellige ruter, tidsplaner og et audioguide-system på forskellige sprog, så den passer til enhver dagsorden.

En anden mulighed er at cykle gennem hjertet af Madrid. Selv om det indebærer en ekstra fysisk anstrengelse, giver det dig mulighed for at nyde byen i dit eget tempo og se de vigtigste turistattraktioner, mens du nyder Spaniens pulserende hovedstad.

Book din sightseeingbus til Madrid

Besøg Prado-museet

Nationalmuseet Prado| ©Hellotickets
Nationalmuseet Prado| ©Hellotickets

Du har to dage til rådighed, men et besøg på visse symbolske steder er en mulighed for at lære en by at kende, som er en levende juvel. Et besøg på Prado-museet er nærmest en forpligtelse for at værdsætte den europæiske kunsts pragt i alle dens udtryk.

Da Prado er et af verdens mest værdsatte vidundere for både lokale og turister, anbefaler jeg, at du køber dine billetter på forhånd for at gøre din oplevelse mere produktiv og for at kunne værdsætte værker af store kunstnere som Velázquez, El Greco, Rafael, Goya, Rubens eller El Bosco med ro i sindet.

Hvis dette symbolske museum er på din rejseplan, så tøv ikke med at planlægge en frokost eller middag i nærheden, for på restauranterne i nærheden af Prado-museet finder du et gastronomisk tilbud, som du ikke må gå glip af.

Bestil et besøg på Prado-museet

Rejs tilbage i tiden ved at besøge Barrio de las Letras

På vej ud af denne oplevelse kan du rejse til Madrids fortid og besøge Barrio de las Letras, et samfund, der er berømt for at være hjemsted for en lang række forfattere, kunstnere og personer, der var en del af den castilianske guldalder, hvor kunsten og litteraturen var på toppen af det spanske imperiums politiske og militære udvikling.

Gå ikke glip af det kongelige palads

Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall
Indgang til det kongelige palads| ©Edmund Gall

Og hvis historien stadig er dit eventyr, kan du også tage et kig på arven fra en by, der er splittet mellem fortid og modernitet. Et besøg i det overdådige kongepalads er den perfekte mulighed for at nyde den mauriske arkitektur, der blander sig med barokken og afslører byens arv for menneskeheden.

I kongepaladset kan du gå rundt i de sale, der rummer kunstneriske udtryk af klassikere som Goya og Velásquez, og du kan beundre den fantastiske samling af kongelige våbenskjolde og rustninger, som har fortjent titlen som en af de mest komplette i Europas historie.

Nogle andre steder i Madrid, som man ikke må gå glip af, og som passer ind i denne anbefalede tur, er Cibeles-fontænen, som ligger højst 10 minutters gang fra Prado-museet, flådemuseet og Círculo de Bellas Artes.

Bestil et besøg på det kongelige palads

Besøg San Miguel-markedet eller tag på en gastronomisk rundtur

En bys sjæl er kendt gennem dens farver, dufte og smagsoplevelser, så en gastronomisk rundtur er et must på din rejseplan. Blækspruttesandwiches, Madrid-gryderetter, tapas og vine er blot en appetitvækker for alle de muligheder, der vil få dig til at lære ikke kun Madrids køkken, men hele Spaniens smag at kende.

Gastronomiske ture i Madrid er populære, fordi de normalt er guidet af lokale, der er specialiseret i venlighed og viden om det lokale køkken, og som vil gøre udflugten til en unik oplevelse.

En god idé er den århundredgamle tradition med at besøge Mercado de San Miguel, et livligt og aktivt sted, der er blevet et af de foretrukne steder for både lokale og besøgende, med mere end 20 restauranter, der tilbyder tapas af høj kvalitet for enhver smag.

Book en gastronomisk rundtur i Madrid

Dag 2: I byen med døre og museer

Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn
Puerta del Sol| ©Hugh Llewelyn

Puerta del Sol, Puerta de Alcalá og Puerta de Toledo er blot nogle af de berømte porte i Madrid, der har inspireret kunstnere af alle slags. En tidløs invitation, der minder om fremmede menneskers ankomst til en by, der blev dannet af sameksistensen af en jødisk, arabisk og kristen arv.

Gratis gåtur med din morgenkaffe

At gå rundt på de vigtigste steder i Madrid er normalt en økonomisk og udendørs plan, der giver dig mulighed for at nyde byens vidundere såsom Gran Vía eller Cibeles-fontænen, steder, der definerer denne kosmopolitiske og moderne bys personlighed. Her kan du nyde restauranter, caféer, terrasser under åben himmel og gademarkeder, hvor du kan købe kuriositeter og typiske souvenirs.

Du kan også drikke din morgenkaffe og nyde en spadseretur i El Retiro, som uden tvivl er en af Spaniens smukkeste parker.

Fortsæt din museumsplan med et besøg på Nationalmuseet Thyssen-Bornemisza

Blandt de mange museer i Madrid er Thyssen-Bornemisza Nationalmuseet et alternativ, som jeg anbefaler på denne anden dag, kun 10 minutters gang fra El Retiro Park.

Dette museum er en offentlig institution, der huser en af de vigtigste malerisamlinger i Europa med næsten 900 kunstværker, som Thyssen-Bornemisza-familien har samlet gennem syv årtier.

Du kan tjekke åbningstider og priser på Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, så du ikke går glip af den permanente samling og de midlertidige udstillinger.

Hvis du har en eklektisk smag, skal du besøge Ikono Madrid

Ikono Madrid kan være en fristende mulighed for at fortsætte din tur. Dette er et rum på ca. 600 meter, som er blevet berømt blandt lokale og udlændinge, der er tiltrukket af oplevelsesrum og forskellige sanseoplevelser.

En ekspedition, der blander det bedste fra den digitale verden, multimedieuniverset og den interaktive oplevelse, der giver dig mulighed for at koble af fra omgivelserne og fordybe dig i en unik oplevelse. Indenfor finder du alt fra boldbassiner til vandreture gennem magiske skove, der giver de besøgende en unik oplevelse.

Det er værd at huske, at det er tilrådeligt at bestille billet til Ikono Madrid på forhånd, da det betragtes som et af de første futuristiske museer i Europa, der er velegnet til både voksne og børn.

Køb din billet til Ikono Madrid

Fordyb dig i fortiden på Nationalmuseet for Antropologi

Nationalmuseet for antropologi| ©Zaqarbal
Nationalmuseet for antropologi| ©Zaqarbal

Hvis du rejser tilbage i tiden og følger med i opdagelsen af Amerika og dens betydning for den spanske kultur, bør du besøge det nationale antropologiske museum, som blev indviet i 1872 af kong Alfonso XII.

Faciliteterne rummer en omfattende samling af genstande med relation til før-spanske kulturer og andre spanske kolonier rundt om i verden, som i dag er grundlaget for mange nationer.

Oplev Madrids natteliv

Madrids natteliv er normalt intenst. En god musikalsk rejse eller gyder, der venter på legender og spøgelser, venter os.

  • Nights of sevillanas og flamenco, melodier, der anses for at være de dybeste udtryk for den spanske kultur. Arven fra mange gamle nationer i et område, der har trukket det mellem koret af cantaoras (kvindelige sangere) og tablaos, som mellem tapa og drikkevarer byder på et uundgåeligt skuespil. Mens huden kradser, kan du også nyde flamencodans eller musikhistoriske kurser, ledsaget af specialister i dette kulturelle udtryk, dets oprindelse og mangfoldighed... og olé!
  • Rundvisning i den hellige inkvisition: Men ikke alt er lyksalighed i solens by, som også var skueplads for en af menneskehedens mørkeste perioder: den såkaldte hellige inkvisition. En natlig tur gennem gyder og katakomber, hvor du lærer den spøgelsesagtige og mørke side at kende gennem de mundtlige historier og legender, der har overlevet fra dengang og frem til i dag.
  • Ghost Tour: En anden populær rundvisning blandt besøgende er om spøgelserne i Madrid. Turen starter ved Linares-paladset, hvor landskabet også afslører hemmelighederne bag huset med de syv skorstene. Forræderier, nag og had mellem personer fra den spanske historie, der gemmer på nogle virkelige hemmeligheder, som du vil opdage i dit eget tempo, fortryllet af Goyitos spøgelse, og som vil være et vindue til historierne om et Madrid, der har været hjemsøgt siden 1571.

Køb din billet til et flamenco-show

Teateraften i Madrid

Et andet ideelt alternativ til dit besøg i Madrid er at gå til et teaterstykke eller et komisk monologshow. Teatret i Madrid byder på et meget varieret program med musicals, komedier, trylleshows og cabaret-lignende shows. Mulighederne er mange, og du kan opleve en magisk aften som afslutning på denne ferie i Madrid.

Nogle tips til dit to-dages besøg i Madrid

Madrid centrum| ©Nicolas Vigier
Madrid centrum| ©Nicolas Vigier

To dage kan flyve af sted, men hvis du har en veltilrettelagt rejseplan, vil du kunne opleve fantastiske steder og se Madrid's højdepunkter. For at du kan gøre alt som planlagt, er her mine sidste anbefalinger til at sammensætte din 2-dages plan for den spanske hovedstad:

  • Tjek sikkerhedsforanstaltninger og adgangskrav for hvert af de steder, du vil besøge, f.eks. museer, gallerier, restauranter osv. På den måde kan du forberede dig på at undgå uheld i forbindelse med aktiviteterne.
  • Sørg for at få oplysninger på forhånd om tilgængelighed og maksimal kapacitet på de enkelte steder. At booke på forhånd kan ofte være en god måde at sikre sig en rolig adgang til byens største turistattraktioner, især hvis du kun skal rejse i to dage.