Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting du kan lave i Malaga om sommeren

Malaga tilbyder sine besøgende smukke strande, en levende kulturel atmosfære og spektakulær gastronomi. Hvis du besøger byen om sommeren, kan du også nyde utallige aktiviteter og begivenheder.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

10 ting du kan lave i Malaga om sommeren

Malaga, Spanien | ©Christian Möller

Der er så meget at se, gøre og nyde i Malaga, at det er en fantastisk idé at besøge denne kystby på et hvilket som helst tidspunkt af året. Selvom den officielle sommersæson løber fra juli til september, har byen godt vejr og en festlig atmosfære næsten hele året rundt.

Hvis du er så heldig at besøge Malaga om sommeren, finder du nogle af de vigtigste festligheder på den årlige kalender med messer, gademarkeder, sommerkoncerter og meget mere.

1. Deltag i sommerens (og hele årets) mest ventede begivenhed: Malagas augustmesse

Malagas augustmesse.| ©Shutterstock
Malagas augustmesse.| ©Shutterstock

Sommeren er den tid, hvor en af de mest populære festligheder i Sydspanien finder sted: Malaga Fair. Den afholdes i midten af august til minde om det øjeblik, hvor byen blev forenet med Castiliens krone af de katolske monarker.

I en hel uge tiltrækker den ikoniske Feria de Málaga turister fra alle hjørner af landet og udlandet. Hvis du er i byen i disse dage, vil du ikke kunne ignorere det!

Arrangementskalenderen omfatter normalt blandt andet fyrværkeri, hesteparader, blomsterparader for skytshelgenen, flamenco- og Malaga-dans, børneoplæsning, live DJ's, messeaftener, corrida de Rejones, mekaniske spil og meget mere.

Festivalen finder sted både om dagen og om natten, og afhængigt af hvilken type rejsende du er, kan du vælge det ene eller det andet eller begge dele. Jeg anbefaler, at du tjekker Malagas rådhus' hjemmeside før din rejse for et detaljeret program med tid og sted.

Hvor finder det sted?

Bogstaveligt talt over hele byen. Selvom det varierer afhængigt af programmet, er nogle af de tilbagevendende områder, hvor du kan forvente nogle arrangementer, byens historiske centrum, Calle Marqués de Larios, den ikoniske Plaza de Toros de Malagueta, Real de la Feria og Plaza de la Merced.

Sådan køber du billetter

Arrangementerne er gratis for offentligheden og arrangeres af Malagas lokalregering.

2. Nyd processionen for Virgen de la Victoria, Malagas skytshelgen.

La Encarnación-katedralen| ©Michael Gaylard
La Encarnación-katedralen| ©Michael Gaylard

Den 8. september, midt om sommeren, fejres byens skytshelgen: Santa María de la Victoria. Det er en lokal hellig dag uden arbejde, og hele dagen er der mindearrangementer, som jeg anbefaler, at du deltager i.

Ommorgenen er der messe i Malagas katedral, som fejres af biskoppen. Selv hvis du ikke er specielt troende, er det værd at besøge det religiøse tempel for at beundre den imponerende renæssancearkitektur.

Om eftermiddagen er der en vigtig procession gennem Malagas gader. Processionen fører Jomfruen gennem hovedgaderne i centrum og vender tilbage til hendes oprindelige kapel i det populære Barrio de la Victoria.

Hvor finder den sted?

Den kirkelige fejring finder sted i katedralen i Malaga, og optoget foregår i forskellige gader i det historiske centrum med start fra katedralen og slut i Barrio de la Victoria.

Sådan køber du billetter

Det er ikke nødvendigt at købe billetter til nogen af begivenhederne.

Book en guidet tur i byens centrum og Malagas katedral

3. Deltag i festlighederne i forbindelse med Sankt Johannes aften.

Sankt Johannes aften.| ©@CarlosDorado
Sankt Johannes aften.| ©@CarlosDorado

Noche de San Juan er den festival i Malaga, der officielt byder sommeren velkommen i det sydlige Spanien. Denne ikoniske festival, der fejres natten mellem den 23. og 24. juni, falder sammen med sommersolhverv og fejrer Johannes Døberens fødsel.

At feste sankthansaften er et must, hvis du er i byen på disse datoer. På denne dag tager de lokale til strandene for at grille, spille livemusik, danse og spise det typiske sardinspyd fra Malaga.

Om natten tændes de ikoniske San Juan-bål i Malaga, hvor folk drikker og danser indtil de tidlige morgentimer.

Hvor finder det sted?

Overalt i byen, men hovedsageligt ved kysten og de vigtigste strande i Malaga.

Sådan køber du billetter

Billetter er ikke nødvendige, du skal bare bruge dit badetøj for at nyde dagen på havet.

Book en natlig tur til Malagas barer

4. Deltag i Terral Summer Festival: den mest ventede begivenhed.

Terral sommerfestival| ©maccosta
Terral sommerfestival| ©maccosta

Malagas ikoniske Terral Festival finder sted hvert år om sommeren. Den starter normalt i de første dage af juli og varer en hel måned med et varieret og intenst program af forestillinger.

Det er en af de mest ventede fester for Malagas indbyggere, især dem, der er interesserede i den lokale kunstneriske scene. Du kan nyde en bred vifte af forestillinger med gratis koncerter i forskellige genrer, fra jazz til elektronisk musik, swing, flamenco, blues, new age-musik, pop og rock.

Koncertprogrammet offentliggøres i forskellige lokale medier, herunder Málaga de Culturas hjemmeside.

Hvor finder det sted?

Siden starten i 2008 har arrangementet været organiseret af Cervantes-teatret, og langt de fleste forestillinger er blevet afholdt på dets scener.

I de senere år er der dog kommet andre spillesteder til, f.eks. Echegaray-teatret, og gadeforestillinger på steder som strandene i La Araña og La Malagueta.

Sådan køber du billetter

Billetter til koncerter er normalt gratis, indtil der er fuld kapacitet. Hvis du gerne vil se koncerten, er det en god idé at planlægge din rejse og ankomme i god tid, især hvis du kun skal være i byen i kort tid, f.eks. 3 dage i Malaga eller mindre.

5. Beundre kunstnerne på Acompasado, Malagas flamencofestival

Flamenco-show| ©Juan Bosco Hernández
Flamenco-show| ©Juan Bosco Hernández

Hvad ville en tur til Malaga være uden at overvære et godt flamenco-show? Et ufuldstændigt besøg! Arrangementet finder sted om sommeren, i midten af august, over flere dage og med forskellige forestillinger.

Af de mange arrangementer i Malaga, der er dedikeret til flamenco, skiller Acompasado sig ud ved sin placering i de smukke omgivelser på Cerro de San Cristobal og ved sit kunstneriske forslag.

Programmet varierer hvert år, men du kan forvente deltagelse af talentfulde flamencosangere, dansere og multiinstrumentalister. For at finde ud af datoerne for de forskellige forestillinger anbefaler jeg, at du tjekker Acompasado Festivalens hjemmeside et par dage før din rejse.

Hvor finder den sted?

Cerro de San Cristóbal i Vélez-Málaga, en lille kystby, der ligger kun 25 minutter fra Málaga i bil. Acompasao Festival er en fremragende mulighed for at lære andre byer i Malaga-regionenat kende.

Sådan køber du billetter

Der er gratis adgang til de forskellige koncerter, indtil der er fuldt hus. Dørene åbner normalt kl. 20.30, og koncerterne starter omkring kl. 22.30.

Book et flamenco-show i Malaga

6. Deltag i sommerfestivalen i haven ved La Térmica.

Haverne i La Térmica.| ©Javi Ruiz
Haverne i La Térmica.| ©Javi Ruiz

I nogle år har kulturcentret La Térmica været vært for en begivenhed for elskere af symfonisk musik og teater.

Forestillingerne begynder i slutningen af juni, når sommeren kommer, og varer indtil slutningen af juli. Det er uden tvivl en af de bedste ting, man kan lave i Malaga om aftenen om sommeren.

Selvom programmet kan variere en smule, er der som regel symfoniske koncerter med Malagas filharmoniske orkester, opførelser af flamencomusik og symfonisk jazzmusik samt forskellige teaterarrangementer ledet af lokale grupper.

For hvert års kalender, besøg La Térmicas hjemmeside.

Hvor finder det sted?

Arrangementerne finder sted i de indre haver i La Térmica kulturcenter, et sted, der er værd at besøge for at beundre arkitekturen, et klart eksempel på spansk regionalistisk arkitektur.

Sådan køber du billetter

Billetter kan købes flere uger før arrangementet på billetportaler som Mientrada.net eller direkte i billetkontoret på dagen for arrangementet.

7. Deltag i Malagas sommermarkeder

Farvernes marked| ©fairbrand
Farvernes marked| ©fairbrand

Udnyt dit besøg i Malaga til at besøge de mange sommermarkeder, der finder sted i byen hvert år.

Det er en glimrende mulighed for at tilbringe en sjov familieeftermiddag, hvis du f.eks. skal til Malaga med børn i din ferie.

Her er en liste over de mest populære, og hvor du kan finde de største kuriositeter.

LaMerced & Co

Det mest alternative loppemarked i byen; det finder sted den første søndag i hver måned, og om sommeren har det som regel særlige udgaver. Her finder du masser af kunst, herunder mode og tilbehør fra uafhængige kunstnere, håndlavet keramik, illustrationer og meget mere.

  • Åbningstider**:** Søndage fra kl. 11 til 19.

Farvernes marked

Dette marked finder sted på Muelle Uno i Malaga hvert år indtil midten af september. Udstillerne præsenterer lokalt kunsthåndværk, men frem for alt en masse af Malagas gastronomi.

  • Åbningstider**:** Mandag til fredag fra 12.00 til 23.00; lørdage og søndage fra 12.00 til 00.00.

Tag på en guidet tur i Malaga

8. Flygt fra varmen ved at opdage de bedste strande i Malaga.

Marbella Strand| ©Damien Ramos
Marbella Strand| ©Damien Ramos

Hvis du tager til Malaga om sommeren, vil en dukkert på den vidunderlige Costa del Sol helt sikkert være på din prioriteringsliste.

På trods af den konstante tilstrømning af turister i disse måneder, anbefaler jeg at besøge nogle af de bedste strande i Malaga, især hvis det er første gang, du er i byen. Her er nogle anbefalinger.

La Malagueta

Dens beliggenhed tæt på det historiske centrum og alle de store attraktioner gør den ideel for rejsende på kort ophold, selv på en dagstur til Malaga.

Du kan tage en hurtig svømmetur, nyde solnedgangen ved havet og slutte af med middag og et glas vin på en af de mange restauranter i området.

Torremolinos.

En af de mest berømte og en ægte juvel i Malaga. Den ligger kun 20 minutter væk i bil og er absolut en hel dags udflugt værd for at ligge i solen. Husk på, at der om sommeren og i weekenderne vil være et større antal badegæster.

Mijas.

Las Calas de Mijas ligger 30 minutters kørsel fra Malaga og er en af de bedste badedestinationer på hele Malaga-kysten. Ligesom Torremolinos plejer der at være meget travlt om sommeren. Jeg anbefaler, at man kommer tidligt og finder en god plads.

9. Om sommeren kan du udforske vandrestierne i Malaga.

Vandring langs Muralla de Gibralfaro.| ©Rafael Gómez
Vandring langs Muralla de Gibralfaro.| ©Rafael Gómez

Omgivelserne omkring Malaga by er kendetegnet ved sine mange vandrestier, hvor du kan nyde naturen i området.

Sommerener et af de bedste tidspunkter på året til dette eventyr, da den sparsomme nedbør holder stierne klare. Jeg anbefaler dog, at du vælger de køligste timer på dagen.

Vandring på Gibralfaro-væggen

Gibralfaro-vægruten byder på en fantastisk udsigt over Malaga. Den er åben hele året rundt og går rundt om Alcazaba-området i Malaga og slutter ved Puerta Oscura-haverne.

  • Sværhedsgrad: Let.
  • Varighed: Cirka 30 minutter.

Vandring langs Torrijos-stien.

Ruten, der er kendt som Sendero Torrijos, ligger i naturparken Montes de Málaga. Med en samlet længde på 1,6 km er det en af de bedste muligheder for at nyde bjergcharmen i Malaga-regionen.

  • Sværhedsgrad: Let.
  • Varighed: ca. 1 time at gennemføre.

Vandring gennem La Rahige.

La Rahige er en vandrerute i Malaga, der ikke er så besøgt af turister, måske fordi den ligger næsten en time fra byen. Men

er turen værd, da ruten løber parallelt med Almanchares-floden, og landskabet er virkelig betagende.

  • Sværhedsgrad**: Svær**, tidligere erfaring anbefales.
  • Varighed: Cirka 3 timer.

10. Deltag i Cala Mijas-festivalen

Cala Mijas Festival| ©Saeed Smail
Cala Mijas Festival| ©Saeed Smail

I slutningen af august og i løbet af 3 dage finder Cala Mijas Festival sted, begivenheden, der lover at være den bedste musikfestival i området.

Arrangementets placering giver en vidunderlig udsigt over Middelhavet og mulighed for at bade på en af de bedste strande på Costa del Sol.

Under hele arrangementet er der koncerter med førende rock-, pop- og elektroniske kunstnere. Internationale kunstnere som Arctic Monkeys, The Chemical Brothers, Chet Faker og Bomba Stéreo har brilleret under arrangementet.

Jeg anbefaler, at du holder øje medfestivalens officielle hjemmeside nogle dage før din rejse, da arrangørerne tilbyder overnatningsmuligheder for dem, der ønsker at deltage i festivalen i alle tre dage.

Hvor finder den sted?

La Cala de Mijas er en del af Mijas kommune og ligger 30 minutters kørsel fra centrum af Malaga. Du kan komme dertil med offentlig transport ved at tage Transporte Avanza L-528 fra Malagas hovedbanegård.

Sådan køber du billetter

Den bedste måde at købe billetter på er på den officielle hjemmeside for Festival Calas Mij as. Selvom det kan ændre sig, koster billetter normalt mellem 20 € og 50 €.