Tips til hvalsafari på Tenerife

Du kan ikke forlade Tenerife uden at tage på et hvalsafari - det er fantastisk! Gå ikke glip af disse tips til at gøre det til en succes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Tips til hvalsafari på Tenerife

Hval på kysten | ©Gustavo A.

At se hvaler midt i havet er fascinerende og en drøm for mange rejsende. For at få mest muligt ud af din hvalsafari på Tenerife anbefaler jeg, at du tager disse tips til efterretning, så du kan planlægge din hvalsafari i detaljer.

1. Book din tur på forhånd inden din rejsedato

Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S
Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S

Hvalsafari på Tenerife er en af de mest populære aktiviteter for at nyde naturen på øen, især blandt familier og udenlandske turister, da det er et af de bedste steder at observere vilde hvaler og delfiner på alle tider af året i Europa.

For at være sikker på, at du ikke går glip af en af disse bådture i Atlanterhavet, anbefaler jeg, at du bestiller din plads online og så langt forud for din rejsedato som muligt, især hvis det falder sammen med højsæsonen for turister på Tenerife (sommer og vinter).

Det er en god idé at bestille dine billetter online for at deltage i et hvalsafari, fordi du derved kan sammenligne bl.a. tidsplaner, tilgængelighed, varighed, priser og ruteformer.

Der er f.eks. aktiviteter, hvor du ud over at se hvaler om bord på en båd også kan lytte til de lyde, som disse dyr laver, dykke ned i det kanariske farvand for at snorkle eller spise på båden.

I Hellotickets har du mange muligheder at vælge imellem, men før du køber dine billetter, anbefaler jeg, at du tager et kig på indlægget Hval- og delfinobservation på Tenerife for at hjælpe dig med at beslutte dig for den bedste udflugt for dig.

Jeg vil gerne på hvalsafari

2. Tjek det bedste tidspunkt at se hvaler på Tenerife

Hval under vandet| ©Frontierofficial
Hval under vandet| ©Frontierofficial

For at være helt præcis er vinter og forår de bedste tidspunkter at se hvaler og delfiner på øen. I indlægget Bedste tidspunkt for hval- og delfinobservation på Tenerife kan du læse mere om dette, og jeg fortæller dig også, hvordan øens klima er på de forskellige årstider.

Det er sandt, at deres adfærd afhænger af mange faktorer, men Tenerife er heldig nok til at være et af de bedste steder i Europa, hvor man kan se dem i naturen på alle tider af året.

Jeg vil på hvalsafari

3. Kamera eller telefon til at fotografere hvaler og delfiner på Tenerife?

Gør dit kamera klar| ©Stacey Gabrielle Koenitz Rozells
Gør dit kamera klar| ©Stacey Gabrielle Koenitz Rozells

Der er ingen tvivl om, at på denne type udflugt er det uundværligt at have et godt kamera med i rygsækken, så du kan indfange de bedste øjeblikke af denne oplevelse til dine minder.

Hvaler er hurtige dyr, der altid bevæger sig fra den ene side til den anden, så det er ikke let at få dem til at "posere" til et billede. Et trick til at få et godt resultat, når du ser et af disse dyr i vandet, er at fokusere på at fotografere det alene og glemme alt om resten af havdyrene omkring det.

Et andet tip: Hvis du tager et DSLR-kamera med, så prøv at bruge den hurtige lukkerfunktion, når du tager billedet, og hvis du vælger en mobiltelefon, anbefaler jeg dig at vælge en vandtæt telefon med et vandtæt etui, hvis du planlægger at snorkle under udflugten, så du beskytter den, når du tager billeder i vandet.

Jeg vil på hvalsafari

4. Hvad skal du ellers pakke?

Glem ikke dit snorkeludstyr| ©david henrichs
Glem ikke dit snorkeludstyr| ©david henrichs

For at se hvaler og delfiner på Tenerife anbefaler jeg, at du ud over et kamera også tager en lille kikkert med, så du kan se disse dyr på afstand.

Nogle gange forårsager havet et fald i vindafkølingen, så det er altid en god idé at medbringe en vandtæt jakke til krydstogtet samt solcreme, en kasket og solbriller.

Hvis dit hvalsafari omfatter et snorklingstop, skal du huske at medbringe badetøj og et håndklæde til at tørre dig efter turen. Tjek, om snorkeludstyr er inkluderet i den tur, du vælger, ellers skal du leje det. Bare rolig, der er masser af butikker på øen!

Og hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg på bådene, skal du huske at medbringe medicin mod køresyge, så kvalmen ikke ødelægger oplevelsen.

Jeg vil på hvalsafari

5. Se nogle af de vilde dyr, som du vil se på turen, for bedre at kunne identificere dem

Hvaler på overfladen| ©Tony Hisgett
Hvaler på overfladen| ©Tony Hisgett

Selv om de vilde dyrs adfærd ikke er forudsigelig, er fordelen ved at tage med på et hvalsafari på Tenerife, at hvalsæsonen varer hele året rundt, og at det næsten hver dag er muligt at se en hval svømme fredeligt i havet.

For at du ikke bliver overrasket på dagen for udflugten, vil jeg råde dig til at læse lidt om de hvaler, der lever i de kanariske farvande, så du nemt kan identificere dem og lære dem bedre at kende. Især hvis du tager af sted med børn og ønsker at fortælle dem, hvad de ser.

På Tenerife er der en fastboende bestand af storhvaler og grindehvaler, men mange andre arter vandrer også til øen fra tid til anden. I indlægget Hvilke typer hvaler kan jeg se på Tenerife? kan du finde flere oplysninger om de havdyr, du kan se på en bådtur. Gå ikke glip af det!

Jeg vil på hvalsafari

6. Er det bedre med et 2 eller 3 timers hvalsafari?

Både til hvalsafari| ©Malcolm Murdoch
Både til hvalsafari| ©Malcolm Murdoch

Det afhænger af, hvad du ønsker at opnå med aktiviteten. Hvis du bare ønsker at blive underholdt i et stykke tid med at se hvaler og delfiner, kan du vælge en kort bådtur på ca. 2 timer, hvor du får en informativ tilgang til disse venlige dyr, mens hvis du er på udkig efter en plan til søs med lidt mere spræl, anbefaler jeg et hvalsafari af en mere rekreativ type, der omfatter frokost om bord og et stop for snorkling.

Det tager lidt længere tid, ca. 3 timer, men det er en mere komplet og sjov oplevelse, som du helt sikkert vil huske for livet.

Hvor afgår krydstogterne fra?

Normalt afgår de fleste hvalsafari-krydstogter på Tenerife fra Puerto Colón, Puerto de los Cristianos eller fra Los Gigantes Marina. Jeg anbefaler sidstnævnte mulighed, da du ved at sejle fra Los Gigantes får en smuk udsigt over klipperne langs ruten og en meget bedre chance for at se disse havdyr.

Jeg vil på hvalsafari

7. Få mest muligt ud af sejlturen, hvis du tager af sted med børn

Et barn nyder båden| ©alex yosifov
Et barn nyder båden| ©alex yosifov

Hvis du rejser med din familie til Tenerife, og du har mulighed for det, kan jeg varmt anbefale dig at gøre denne aktivitet med børnene, fordi de vil have en fantastisk tid på en båd og se dyr i deres eget habitat. Det vil være en oplevelse, de aldrig vil glemme!

Men som ved alle udflugter med børn er der visse ting, du skal være opmærksom på, for at det hele kan gå glat. Beskyt dem f.eks. godt mod solen, hvis du tager på krydstogt om sommeren med en hat, solbriller og solcreme. Hvis dagen er køligere, skal du gøre det samme med kulden og tage noget varmt tøj med.

På den anden side er børn uforudsigelige og kan få madlede når som helst, så glem ikke at pakke snacks og vand i rygsækken for en sikkerheds skyld.

Hvis du vil have flere tips om, hvordan du kan gøre dette besøg som familie, anbefaler jeg, at du tager et kig på indlægget Hval- og delfinobservation med børn.

Jeg vil på hvalsafari