Tenerife på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

7 dage er mere end nok til at nyde de fleste af verdens turistmål, og Tenerife er ingen undtagelse fra denne regel. Jeg vil forklare, hvordan du kan nyde øen i løbet af hver af de enkelte dage af din rejse, så du kan få mest muligt ud af dit besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

13 minutters læst

Tenerife på 7 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Tenerife | ©Andreas M

Der er tusindvis af turist- og familieunderholdningsmuligheder på De Kanariske Øer, og en stor del af disse aktiviteter finder sted på Tenerife, da det er den største og mest befolkede ø i øgruppen. Samtidig er de bedste ting at se og gøre på Tenerife spredt mellem den nordlige og sydlige del af øen, hvilket gør den logistiske planlægning af en rejseplan mindre en fordel og mere en nødvendighed.

Med det i tankerne har jeg i dette indlæg samlet alle mulige planer og alle mulige steder, så du kan vende hjem med en påstand om at have set de mest attraktive og interessante steder på Tenerife. Læs videre, hvis du vil få en klarere og mere overskuelig idé om, hvad det er for en tur, du kan få, hvis du besøger Tenerife i 7 sammenhængende dage.

Dag 1: Start turen i den nordlige del af øen

I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui
I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui

Den nordøstlige del af Tenerife er et af de mest befolkede områder på hele øen, fordi hovedstaden ligger der. Samtidig er det karakteriseret som en del af øen med en meget defineret naturskønhed, da den grønne natur i naturparken Anaga sammen med den fortryllede skov i La Ensillada skaber et kontrastfuldt panorama med klippekysterne fulde af klipper.

Jeg råder dig til at starte din rejse i denne del af øen vel vidende, at den er et besøg værd. Husk på, at du denne dag og resten af turen skal bruge en lejebil for at komme hurtigt og sikkert fra det ene punkt til det andet.

Udforsk gaderne i Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er den mest folkerige by af alle De Kanariske Øer og fremstår som et kosmopolitisk samfund, hvor den historiske atmosfære i de ældre kvarterer blandes med nye moderne byggerier. Som f.eks. Auditorio Adan Martin eller Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Den koloniale kirke Den ubesmittede undfangelse, Palacio de Carta og museet for naturen og mennesket er blot nogle af de steder, du bør besøge på et kort besøg i denne smukke by. Plaza de España er et andet must-see i centrum af Santa Cruz de Tenerife.

Fortsæt dagen med at besøge La Laguna

Mens du er i Santa Cruz de Tenerife, kan det varmt anbefales at besøge byen San Cristóbal de La Laguna. Det er en malerisk by, som skal udforskes til fods, så jeg anbefaler, at du lader bilen stå på parkeringspladsen i det historiske centrum. Det er for at du kan besøge katedralen, der bærer samme navn som byen, samt det omkringliggende område og den berømte Plaza del Adelantado.

Plaza de la Concepción og Museet for Tenerifes historie og antropologi på Tenerife er også stop, som du skal gøre på din korte rundtur i byen.

Gå langs den gamle vej til Pico del Inglés

Fra centrum af La Laguna kan du begynde at køre mod øens nordspids og tage TF-12-vejen gennem Parque Rural de Anaga. Denne vej fører dig til den sidste destination på turens første dag, men der er en lille omvej, som du kan tage for at køre til Mirador del Pico del Inglés. Det er en mulighed, som du ikke må gå glip af.

Det er en smal rute gennem en tæt del af parkens vegetation, hvilket skaber en sti, der ligner et eventyr. På grund af denne egenskab er den med tiden blevet et af de mest fotograferede steder på hele Tenerife.

Kør til Las Teresitas for at opleve en smuk solnedgang

Hvis du fortsætter med at køre en times tid mere, kan du tilbringe den sene eftermiddag og tidlige aften på Las Teresitas-stranden. Dette er et smukt kystsamfund med næsten to kilometer ubrudt hvidt sand og anses for at være et af de bedste badebyer på øen.

Det er et fantastisk sted at nyde rejsens første badning på stranden samt en lækker middag fra dagens fangst på en af restauranterne i den maleriske by San Andres. Tilbagevenden til byen kan være hurtigere og mere behagelig, da du har alternativet at køre ad TF-11-vejen.

Dag 2: Besøg Puerto de la Cruz og omegn

Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui
Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui

Puerto de la Cruz er en anden af de vigtigste bymæssige bebyggelser på Tenerife, og siden slutningen af det 19. århundrede har den præsenteret sig for verden som en af de første spanske byer, der var orienteret mod turisme og underholdning.

I hele dette samfund finder du alle slags planer, men en kort gåtur gennem det historiske centrum, en spadseretur langs fiskemolen og en middag på en af de hundredvis af restauranter i byen må du ikke gå glip af under dit besøg.

Start dagen ved udsigtspunktet Mirador Cruz De La Atalaya

I udkanten af Puerto de la Cruz, på vejen til Candelaria nær landsbyen Tamaide, ligger et beskedent udsigtspunkt, der har en af de bedste udsigter i hele regionen.

Dette er Mirador Cruz De La Atalaya og er et glimrende sted at starte din anden dag, da det giver dig mulighed for at se morgenens første himmelstrøg, inden du kører langs TF-21 mod din næste destination, som også ligger i udkanten af Puerto de la Cruz.

Rundvisning i den statelige arkitektur i La Orotava

Den berømte by La Orotava er lokalt kendt som balkonernes by. Det har noget at gøre med dens berømte træbalkoner, der hører til de gamle palæer, som er bygget langs hele vejen i de brostensbelagte gader.

Blandt højdepunkterne i denne lokalitet er Victoria Gardens, som er kendetegnet ved deres trappedesign fuld af springvand og blomster, der skaber en meget smuk og ejendommelig atmosfære. Casa de Los Balcones er en anden af byens store attraktioner og består af en stor og statelig bygning, hvor der i dag er et museum, som er tilgængeligt for offentligheden, der kan lære om de forskellige aspekter af håndværkets verden i Europa og Latinamerika.

Book dine billetter til museet La Casa de Los Balcones

Tilbring eftermiddagen i Loro Parque

Loro Parque er et meget berømt familieunderholdningskompleks på Tenerife, der fungerer som en slags zoologisk have. Det er et sted, der også kombinerer pædagogiske aktiviteter og dynamik til at interagere med de dyr, der er beskyttet der fra farerne i deres naturlige omgivelser.

Der er pingviner, gorillaer, tigre, røde pandaer, delfinbassiner og masser af andre imponerende dyr. Der er udstillinger, der er indrettet i stil med et naturhistorisk museum, og der er også nogle cafeterier, hvor du kan spise frokost.

Jeg vil dog råde dig til at gøre det helst på en af restauranterne i det nærliggende Punta Brava-kvarter, så du kan benytte dig af muligheden for at vandre rundt i de maleriske gader.

Se solnedgangen i Playa de Los Roques

Solnedgangene i denne del af Tenerife er værd at beundre, og hvis der er ét sted at nyde dem i Puerto de La Cruz' omgivelser, så er det Playa de Los Roques. Det er en praktisk talt jomfruelig strand, der er kendetegnet ved, at der ikke er noget sand, og at der findes adskillige klipper, som er placeret foran vandets stærke bølger, hvilket skaber et ganske fængslende landskab.

Du kan ikke komme til stranden med din lejebil, men du kan efterlade den på den offentlige parkeringsplads og gå ned til stranden ad en kort sti, der er perfekt skiltet og konditioneret.

Dag 3: Se klipperne på den nordvestlige side af stranden

Fyrtårnet i Punta Teno| ©Man Castillo
Fyrtårnet i Punta Teno| ©Man Castillo

Tenerifes nordvestlige spids er kendetegnet ved nogle af verdens smukkeste klipper med sit barske terræn, der stikker ud fra kysten.

Inde i landet er regionen også hjemsted for en række naturattraktioner. For snoede veje snor sig gennem Teno Rural Park. Denne har de fleste kløfter og klipper på hele øen på grund af den måde, hvorpå områdets vulkanske massiv er udformet.

Tag til fyrtårnet Punta Teno

Punta de Teno er et turistmæssigt hotspot på Tenerife på grund af det faktum, at det er den vestligste del af hele øen. Det er en glimrende idé at starte den tredje dag af dit besøg her, da du kan nyde en energigivende svømmetur på stranden, der bærer samme navn som området.

Det er et must at gå ind i fyrtårnet for at nyde den panoramiske udsigt. Men i det hypotetiske tilfælde, at du ikke kan komme ind, har du også mulighed for at nyde udsigten over landskabet fra udsigtspunktet Punta del Frailete eller Punto del Teno.

Vandretur gennem Teno naturpark

Hvis du tager vej TF-445 og derefter kører sydpå ad vej TF-436, vil du nyde det privilegium at køre gennem de landsbyer, der ligger i hele området omkring naturparken Teno.

El Palmar, Las Lagunetas og Masca med sit berømte udsigtspunkt er blot nogle af de samfund, der ligger på din rute, og hvor du vil få mulighed for at gøre et kort stop for at slentre gennem deres smalle gader og beundre deres håndværksbutikker. De er også ideelle steder at nyde en typisk kanarisk morgenmad, hvis du ikke har haft mulighed for at spise på det tidspunkt på dagen.

Beundre Los Gigantes' uendelighed

Los Gigantes er uden tvivl en af de smukkeste klipper på planeten og er en af de store naturattraktioner på Tenerife og alle de kanariske øer. Du har forskellige alternativer til at nyde og beundre deres skønhed, og valget af dem afhænger af din tid og dine interesser.

Du kan f.eks. sætte dig til frokost på en af restauranterne i Puerto de Los Gigantes, som er kendetegnet ved en direkte og privilegeret udsigt til disse imponerende geologiske formationer. Det er også en glimrende idé at nyde en katamaran- eller sejltur, hvor man kombinerer en nærmere udforskning af Los Gigantes med en hvalsafari.

Det mest praktiske er, at disse typer af havture normalt afgår fra netop Puerto de Los Gigantes. Restauranterne i Playa Puerto de Santiago er også en gunstig mulighed for at spise efter at have deltaget i disse ture, især fordi de bringer dig endnu tættere på din næste aktivitet på dagen.

Nyd hvalsafari i Los Gigantes og Masca

Tag en dukkert i den naturlige pool Acantilado de Los Gigantes

Hvis du kan lide de naturlige pools, der er skabt af forholdene ved klippekysterne, må du ikke gå glip af en svømmetur i solnedgangen i Natural Pool Acantilado de Los Gigantes.

Den er også kendt som Charco de Isla Cangrejo, og det er et gratis og helt sikkert sted, hvor du kan nyde en god solnedgang. Alt dette mens du bader i en saltvandspool i bedste kanariske stil.

Dag 4: Tag på en strandtur

Den gyldne mil| ©Simon Eldin
Den gyldne mil| ©Simon Eldin

På rejsens fjerde dag har du sikkert en stor interesse for at få det meste ud af nogle af Tenerifes mest berømte strande. Denne dags rejseplan fokuserer derfor udelukkende på at udforske skønheden på øens sydlige kyster.

Gå en tur på den gyldne mil

Inden du begynder at svømme i Atlanterhavets vand, der skvatter ved øens strande, vil du sikkert gerne benytte dig af en kort shoppingtur i en af øens mest berømte shoppinggader. Dette er Golden Mile og er i bund og grund en velkendt allé, hvor nogle af de mest berømte hoteller i Playa de Las Americas er bygget. Samt flere restauranter som Hard Rock Café eller indkøbscentre.

Tilbring formiddagen på Los Cristianos-stranden

Det næste, du bør gøre for at begynde at opleve strandstemningen på Tenerifes sydkyst, er at hænge ud på nabopladsen Playa de Los Cristianos, en af de mest kendte og mest gunstige til at bade.

Hvis denne del af kysten ikke passer dig, kan du stadig tilbringe formiddagen på Playa de las Vistas eller blot gå langs promenaden på Playa de los Tarajales. Husk, at dette er en af de aktiviteter, som man skal se eller lave med børn på Tenerife, da det alle er strande med små bølger og en kystvagt.

Besøg stranden ved Costa Adeje

Et par kilometer nordpå ligger turistområdet Costa Adeje. Det er kendt for sin store koncentration af hotel- og kommercielle komplekser, der skaber en af de mest betydningsfulde industrier på hele øen. Langs området er der også flere strande, som du måske vil finde interessante, f.eks. Playa de El Bobo, Playa de Troya eller den vidtstrakte Playa de Fañabé.

Husk, at nogle af udflugterne til hvalsafari på Tenerife afgår fra dette sted. Det kan derfor være et godt underholdningsalternativ, hvis du ikke havde mulighed for at nyde bådturen under dit besøg på klipperne i Los Gigantes.

Køb billetter til hvalsafari i Costa Adeje

Få en tur på jetski i Puerto Colon

Lige i centrum af Costa Adeje ligger et sted, der er kendt som Puerto Colon. I grunden er det områdets marina, hvor de fleste af anløbsbroerne til luksusyachter, sejlbåde, katamaraner og alle slags både er placeret.

Dens nærhed til den smukke Playa de La Pinta er noget praktisk, hvis ingen af de andre kyststrækninger indtil videre har betaget dig.

Det bedste ved det hele er, at der arrangeres nogle jetskiudflugter fra denne kystlokalitet. Disse kunne være den dosis adrenalin, du har ledt efter som afslutning på din strandudforskning af Tenerifes mest turistede område.

Nyd et jetski-eventyr i den sydlige del af Tenerife

Dag 5: Fokuser din dag på Teide-bjerget og dets vidundere

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Teide er en vulkan på over 3.700 meter over havets overflade og ligger lige midt på øen og udgør et sted af største geologiske og turistmæssige betydning for hele Spanien.

For det første fordi det er den højeste top i hele landet, og for det andet fordi det er en vulkansk formation, der ikke ligger på kontinentalsoklen, men på en ø i en øgruppe i Atlanterhavet.

Området er fyldt med planer og aktiviteter, der kan holde dig meget underholdt hele dagen. Det er derfor en god idé at dedikere jer fuldt ud til at nyde dette smukke hjørne af De Kanariske Øer på den femte dag af jeres rejse.

Besøg øens astronomiske observatorium

Det er en glimrende beslutning at starte din dag og din rundtur i området omkring El Teide ved observatoriet på Kanarernes Astrofysiske Institut for Kanariske Øer. Dette kompleks er en verdensreference, når det gælder overvågning af kosmologiske fænomener og studier relateret til det ydre rum.

Dette særlige sted er det største solobservatorium på planeten, og du har mulighed for at nyde en guidet rundvisning samt beundre dets struktur udefra.

Tag den smukke svævebane op til Teide-bjerget

Hvis du kører fra observatoriet ad vejen TF-21, kommer du direkte til bunden af Teide-kabelbanen. En tur med dette sjove transportsystem er et must for at komme op på toppen af Spaniens højeste bjerg.

Når du kommer til toppen, har du mulighed for at tage nogle af de vandrestier, der fører dig til andre udsigtspunkter længere væk, eller du kan også nyde det perspektiv, som udsigtspunktet ved selve svævebanestationen tilbyder. På kabelbanens basestation kan du også spise, hvis du har lyst, da der er en restaurant til de hundredtusindvis af turister, der hvert år besøger Teides top.

Prøv at kramme det store fyrretræ på vejen ned ad bjerget

Hvis du fortsætter med at køre langs TF-21, vil der være et punkt, hvor du begynder at køre ned ad bjerget og passerer områder som Las Lajas Recreational Area.

Lige før du når den maleriske landsby Vilaflor, er der et berømt turistmål, som traditionelt er et grundlæggende stop på nedturen på udflugterne til Teide-bjerget: Pino Gordo og Pino de las dos Pernadas.

Førstnævnte er et stort kanarisk fyrretræ med en så tyk stamme, at det har tiltrukket sig de lokale turistkontorers opmærksomhed i en sådan grad, at der er blevet oprettet en parkeringsplads i nærheden. Den anden er et mærkeligt fyrretræ med en stamme, der deler sig i to i toppen af sin struktur.

Nyd en ejendommelig middag på slottet San Miguel

Hvis man fortsætter ad TF-21 og når man når TF-28 begynder at køre mod vest, kommer man til byen San Miguel. Herfra kan du køre sydpå ad TF-25, og efter ca. 15 minutter er du ved indgangen til Castillo de San Miguel.

Det er et slot inspireret af middelalderarkitektur, og når du besøger det om aftenen, har du mulighed for at nyde en temamiddag. Under denne oplevelse vil I se et middelaldershow med riddere i rustning og alle mulige teaterrekvisitter.

Det er en god underholdningsaktivitet for hele familien og kan også være den ideelle pause efter en dag med kørsel rundt på Teide-bjerget i alle dets længder og bredder.

Middelalderligt show og banket på slottet San Miguel på Tenerife.

Dag 6: Lær Güímar og omgivelserne at kende

Pyramiderne i Güímar| ©Peter Allan
Pyramiderne i Güímar| ©Peter Allan

På dette tidspunkt af rejsen er den sydvestlige del af Tenerife den eneste del af øen, som I ikke har haft mulighed for at besøge. Den smukke landsby Güímar og dens nabobyer er den perfekte mulighed for at vende hjem med den besked, at I har nydt det meste af Tenerife.

Besøg pyramiderne i Güímar

Pyramiderne i Güímar er strukturer bygget i vulkansk sten, der hører til et etnografisk museum, som er kombineret med en botanisk have.

Dette sted giver turisterne et nærbillede af den præcolumbianske fortid på De Kanariske Øer. Samt alle former for information om øens natur som et særligt biosfære-reservat på De Kanariske Øer.

Køb dine billetter til Pyramiderne i Güimar

Få en vandretur gennem Malpaís de Güímar

Når du har deltaget i alle de aktiviteter, der er tilgængelige på museet Pyramiderne i Güímar, er det en god idé at starte en vandrerute gennem det særlige naturreservat Malpaís de Güímar.

Dette er et meget vigtigt stykke land for øen, da det er et område på ca. 290 hektar med fuldstændig vulkansk jord og vegetation. Reservatet har et bjerg, der er ret let at bestige, og nogle vælger at vandre til kysten for at observere bølgernes brusen mod klippen, der blev dannet af vulkaniske lavastrømme for 5.000 år siden.

Gåtur rundt om La Candelaria og Punta Larga

Hvis du går mod nord ad vejen TF-21, kan du nå frem til samfundet La Candelaria. Det er en kyst- og fiskerby med en basilika, der har været et pilgrimssted for det kanariske samfund i et par årtier.

Nabobyen Punta Larga er også et besøg værd, og mellem de to steder kan du spise frokost og nyde en gåtur langs de sorte sandstrande af vulkansk oprindelse.

Dag 7: Forlad øen for at tage på en kort udflugt

Gomera| ©Vasile Cotovanu
Gomera| ©Vasile Cotovanu

På den sidste dag af jeres uge på Tenerife kan I vælge at tage på udflugt til nogle af de nærmeste øer.

Derfor vil jeg fortælle jer om de to mest almindelige alternativer, som giver jer mulighed for at lære et nyt rejsemål at kende og derefter vende tilbage i tide om eftermiddagen eller aftenen samme dag. Dette vel vidende, at det næste i din logistik vil være flyet eller færgen hjemad.

Tag til La Gomera fra Tenerife som Colon gjorde

La Gomera er den nærmeste ø syd for Tenerife og er en destination med et utal af turistattraktioner som f.eks. nationalparken Garajonay eller den maleriske hovedstad, San Sebastian.

Du skal vide, at disse typer daglige udflugter til La Gomera fra Tenerife normalt afgår fra Los Cristianos eller Puerto de La Cruz tidligt om morgenen, og hjemkomsten er normalt fastsat til omkring kl. 17 eller 18. Logistikken af transporten og turistruten til La Gomera er normalt bestemt af den type udflugt, du vælger.

Nyd en udflugt til La Gomera fra Tenerife

Vælg at besøge den mindste ø på De Kanariske Øer

El Hierro er den mindste ø af alle de befolkede områder på De Kanariske Øer, og samtidig er den en af de mest specielle og smukke. De udflugter, der tager dig til dette punkt i øgruppen, afgår også normalt fra Puerto de La Cruz eller fra en hvilken som helst anden havn i den sydøstlige del af Tenerife.

På denne type dagstur fra Tenerife til El Hierro besøger du steder som Mirador de Jinama eller Laurisilva naturpark sammen med et kort besøg på steder som Hotel Punta Grande eller Roques de Salmor.