Tenerife på 5 dage: alt du behøver at vide

Har du 5 dage til at besøge Tenerife, og ved du ikke, hvor du skal starte, eller hvad du skal se? Hvis svaret er ja, så læs videre, for jeg vil fortælle dig alt om det i denne artikel.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minutters læst

Tenerife på 5 dage: alt du behøver at vide

Tenerife | ©Vincent Dandrieu-Bergez

Tenerife er den største af De Kanariske Øer og den mest befolkede i Spanien. Derfor er der mange forskellige ting at se og gøre, og du har brug for flere dage til at lære alle de vigtigste steder at kende. Men bare rolig, hvis du organiserer dig godt, vil du på 5 dage kunne se alle de mest populære steder og nyde det i fulde drag.

Hvis du kun tænker på hav, sand og paradisiske strande, når du tænker på Tenerife, så lad mig aflive den første myte: På øen kan du finde det og meget, meget mere. Tenerifes kulturelle og historiske arv er lige så fantastisk som alle dens naturlige landskaber. Nedenfor vil jeg fortælle dig, hvad du skal se og lave på 5 dage på Tenerife. Læg mærke til denne rejseplan og organiser din tur, så du ikke går glip af noget.

Dag 1: San Cristóbal de la Laguna og Anaga Rural Park

I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui
I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui

Den første dag på din rejse begynder med at opdage en del af Tenerifes fantastiske nordvest, som er hjemsted for populære og uundgåelige naturskønheder, som du helt sikkert bør inkludere i din rejseplan, såsom San Cristobal de la Laguna og Parque de Anaga.

San Cristobal de la Laguna

Det første stop på din 5-dages tur til Tenerife er øens ældste by: San Cristóbal de la Laguna. Det er den næstmest befolkede by på Tenerife, og den blev erklæret for verdensarv af Unesco i 1999 for at være den eneste koloniale by uden mure.

Når du går gennem dens maleriske og gamle gader, vil du indånde en del af øens historie, da den er hjemsted for unikke monumenter, såsom Casa Lercaro, der huser museet for historie og antropologi på Tenerife, klosteret Santa Catalina de Siena og sognekirken Nuestra Señora de la Concepción.

I hjertet af byen finder du også den emblematiske Plaza del Adelantado, som er den mest centrale og vigtige plads, opkaldt efter øens erobrer, Adelantado Alonso Fernández de Lugo. Det skal bemærkes, at denne plads fik sin betydning mellem det 16. og 20. århundrede, da den var det vigtigste sted for vigtige offentlige begivenheder, da den var omgivet af byens vigtigste bygninger.

Den landlige park Anaga

Cirka 13 kilometer fra San Cristóbal de la Laguna, og cirka 20 minutter ad TF-12, finder du dagens anden destination: Anaga Rural Park. Dette sted er hjemsted for en imponerende naturlig skønhed, hvilket er grunden til, at det blev erklæret et biosfærereservat i 2015 og er blevet bevaret på en usædvanlig måde gennem årene.

Lad mig fortælle dig, at dette er en af de mest populære destinationer på Tenerife, og det er derfor, det er inkluderet i de 10 bedste aktiviteter at gøre på øen. Det bjergrige landskab vil uden tvivl forblænde dig, men du kan også gå langs de mange stier, indtil du når en af de betagende bugter med sort sand.

Hvis jeg må give dig et tip, er en god måde at udforske denne fantastiske park på med en guidet tur, hvor du vil lære en masse fra en ekspertguide uden at skulle bekymre dig om noget.

Book en guidet tur i Anaga Rural Park

Dag 2: Santa Cruz de Tenerife og La Candelaria

I La Candelaria| ©M. Nieves Santos
I La Candelaria| ©M. Nieves Santos

Den anden dag på øen vil omfatte to af dens mest klassiske og uundværlige steder, og hver af dem har en særlig betydning, den ene fordi den er dens hovedstad, og den anden fordi den kan defineres som dens spirituelle hovedstad. Jeg taler om Santa Cruz de Tenerife og La Candelaria.

Santa Cruz de Tenerife

Der er intet som at starte sin anden dag på denne ø med den by, der har været hovedstad siden det 17. århundrede, Santa Cruz de Tenerife. I denne by kan du besøge unikke turistattraktioner, som du kan nå til fods uden problemer eller, hvis du foretrækker det, ved at leje en cykel for at gøre turen mere dynamisk. Det er op til dig!

Blandt hovedattraktionerne kan du finde:

Santa Cruz de Tenerife er også et godt sted at stoppe for at spise en bid mad og benytte lejligheden til at hvile og genoplade batterierne til resten af dagen.

Lej en cykel for at opleve Santa Cruz de Tenerife

La Candelaria

Cirka 19 kilometer fra Santa Cruz de Tenerife finder du den lille by La Candelaria, hvor du skal tilbringe anden del af dagen. En spadseretur gennem byens historiske gader er en perfekt plan, som ikke må mangle på din rejseplan, da det indebærer at genopleve arven fra guancherne, Tenerifes oprindelige befolkning.

Blandt de vigtigste steder, du finder i denne by, vil jeg fortælle dig, hvilke du ikke må gå glip af:

 • Camino Viejo de Candelaria, som er den vej, du tager på vej fra Santa Cruz de Tenerife til La Candelaria, og som stadig bevarer nogle af sine oprindelige sektioner, der blev bygget for århundreder siden.
 • Den berømte basilika Nuestra Señora de Candelaria, som er den største og mest imponerende kirke i byen, blev erklæret for et aktiv af kulturel interesseog optager hele pladsen med samme navn. På denne plads kan man også finde 9 bronzestatuer til ære for Guanche-folkets 9 konger.
 • Ermita de San Blas, som er den naturlige hule, hvor guancherne fandt billedet af Jomfru Maria, og som i dag huser en kopi.
 • La Casa Cabildo, hvor det tidligere rådhus lå.
 • Keramikcentret "La Casa de las Miquelas", som er et gammelt hus, hvor der udstilles keramik.

Dag 3: Teide Nationalpark og Los Gigantes-klipperne

Besøg nationalparken Teide| ©Marek Piwnicki
Besøg nationalparken Teide| ©Marek Piwnicki

Den tredje dag på øen er et rent eventyr. I Teide Nationalpark kan du klatre op til det højeste punkt og på den anden side nyde de imponerende klipper kendt som Los Gigantes, som kan værdsættes meget mere, når man sejler i Atlanterhavet. Jeg fortæller dig mere om det nedenfor.

Teide Nationalpark

Teide Nationalpark blev erklæret nationalpark i 1954 og er en af de mest besøgte i Spanien. Det er et af de vigtigste steder at besøge på Tenerife, og min anbefaling er, at du skal planlægge at besøge det på en guidet tur til Teide for at nyde det fuldt ud.

Der kan du klatre op til det højeste punkt i Spanien på vulkanen El Teide og nyde andre interessante steder i nationalparken, som f.eks:

 • Los Roques de García, som er ideelle til vandreture.
 • Besøg teleskoperne på det astronomiske observatorium.
 • Besøg besøgscentret Telesforo Bravo og El Portillo.
 • Besøg det etnografiske museum Juan Évora.

Los Gigantes-klipperne

I Santiago del Teide kommune finder du et af de mest imponerende naturvidundere på Tenerife, Los Gigantes. Du kan komme dertil ad TF-38-vejen fra El Teide National Park, som ligger cirka 30 kilometer væk.

Lad mig fortælle dig, at den bedste måde at opleve de enorme, op til 600 meter høje vulkanske vægge på, er ombord på en båd, der sejler over Atlanterhavet. Denne unikke og uovertrufne oplevelse giver dig også mulighed for at nyde det enorme udvalg af delfiner og hvaler, der dukker op i området, det er det hele værd!

Men hvis du foretrækker ikke at tage en bådtur, anbefaler jeg, at du går op til udsigtspunktet Archipenque, som har en af de bedste udsigter til solnedgangen, du nogensinde vil se.

Book en bådtur til Los Gigantes

Dag 4: Rute gennem den nordlige del af Tenerife, herunder Puerto de la Cruz, La Orotava, Icod de los Vinos og Garachico

Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui
Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui

På din fjerde dag vil du simpelthen forelske dig hovedkulds i Tenerife, hvis du ikke allerede har gjort det. Landskaberne i nord har en særlig charme, og på én dag kan du besøge de vigtigste drømmesteder.

Puerto de la Cruz

Den fjerde dags tur på Tenerife begynder i et af de mest populære turiststeder på den nordlige del af øen, Puerto de la Cruz. Det er også et af de mest populære steder for mange turister at bo på deres rejse til Tenerife, da det er en af de livligste og travleste byer.

Her er mange interessante steder at besøge for turister, og du kan gøre det til fods, da alt er relativt tæt på. For at du kan få mest muligt ud af denne lille by, så lad mig fortælle dig om de vigtigste seværdigheder, som du ikke må gå glip af på din rejse:

Jeg har en anbefaling til dig, hvis du vil lære Puerto de la Cruz at kende på en anden måde og tilføje lidt adrenalin til din tur rundt i byen, her har du mulighed for at paraglide, en unik oplevelse!

Book en paragliding-flyvetur over Puerto de la Cruz

Landsbyen La Orotava

Det andet stop på den fjerde dag finder sted i Villa de la Orotava. Jeg er ikke i tvivl om, at en rundtur i den gamle bydel bør indgå i din rejseplan. Den ligger kun omkring 8 kilometer fra Puerto de la Cruz, og jeg anbefaler, at du tager dig tid til at udforske den i fred og ro, for den er ikke særlig stor, men den er fantastisk.

I denne lille by finder du nogle vigtige turiststeder at besøge, og jeg vil fortælle dig, hvilke der er de mest populære, så du ikke går glip af dem:

Icod de los Vinos

Omkring 21 kilometer langs TF-5-vejen når du det tredje stop på din fjerde dag på Tenerife, i Icod de los Vinos, en lille landsby, der er kendt for at være hjemsted for den berømte og populære Drago Milenario eller Drago Park, hvis navn kommer fra det enorme eksemplar af Drago-træet, der blev erklæret et nationalt monument i 1917 og er anerkendt som det ældste på De Kanariske Øer.

Den mest unikke og uforglemmelige oplevelse, man kan få i Icod de los Vinos, er uden tvivl at gå ind i det vulkanske rør i den mytiske Cueva del Viento.

Men det er ikke alt, for i Icod de los Vinos kan du også gå gennem de maleriske gader i det historiske kvarter, besøge og opdage de mest berømte museer i byen, såsom Guanche-museet og Casa del Plátano, og endda afslutte din gåtur med at køle af på stranden Playa de San Marcos, som ikke er den største strand, du vil se, men som har en helt særlig charme, der gør den unik.

Garachico

Lidt mere end 6 kilometer fra Icod de los Vinos, langs vejen TF-42, når du den næste og sidste destination på den fjerde dag på Tenerife, Garachico. Det mest fantastiske ved denne landsby er, at den blev næsten fuldstændig ødelagt efter Trevejo-vulkanens udbrud i 1706, og den blev fuldstændig genopbygget og blev endnu mere charmerende end før, som var den taget ud af et eventyr.

Lad mig fortælle dig, at denne lille landsby har flere emblematiske og ikoniske steder at besøge, selvom dens største turistattraktion uden tvivl er de naturlige pools i El Caletón. Disse bassiner blev skabt på en naturlig måde af den vulkanske lava, der ødelagde den gamle havn i Garachico, og jeg anbefaler, at du benytter dig af dem til at slappe af efter gåturen og dagen og forfriske dig med en forfriskende svømmetur.

Men inden da er der nogle vigtige steder, som jeg gerne vil anbefale, så du kan få mest muligt ud af Garachico:

 • Castillo de San Miguel er det gamle forsvarstårn, der ligger i denne landsby.
 • Parque de la Puerta de la Tierra, hvis særkende er, at den stadig bevarer buen fra indgangsporten til den gamle havn i det 16. århundrede.
 • El Roque de Garachico, en populær kystklippe i byen, som er en del af landskabet med en højde på 77 meter og et areal på 5 hektar. Den er adskilt fra land med 300 meter på grund af havets erosion, og den er hjemsted for forskellige fuglearter.
 • Udsigtspunktet El Emigrante, hvorfra du får den bedste panoramaudsigt over byen.

Hvis du foretrækker det, kan du besøge Icod og Garachico på en guidet tur uden at skulle bekymre dig om at organisere og optimere den tid, du har til at besøge Tenerife.

Book en guidet tur til Icod og Garachico

Dag 5: Verdens bedste park, Siam Park

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Til din sidste dag på Tenerife har jeg en klassisk og meget underholdende plan, som vil give dig lyst til at komme tilbage til øen for at besøge den igen. En unik oplevelse!

Siam Park er et vandland, men ikke et hvilket som helst vandland, det bedste, ikke kun på Tenerife, men i hele verden. Det er sådan, det er blevet anerkendt år efter år, og jeg kan forsikre dig om, at det ikke er nogen overdrivelse, du skal bare lære det at kende for at forstå hvorfor. Den er også med på listen over de 10 bedste parker på Tenerife.

Selvom det er en plan for hele familien, er der ingen aldersgrænse for at nyde den, og det siger sig selv, at det er den perfekte plan, hvis du planlægger at besøge øen med børn. Denne fantastiske og populære park ligger i den øvre del af Playa de las Americas og er fuldstændig inspireret af Thailand.

Hvis du elsker adrenalin, fart, højder og eventyr i almindelighed, vil du virkelig nyde denne plan, og du vil takke mig for anbefalingen. For at du kan forestille dig og forberede dig, vil jeg fortælle dig, at i Siam Park finder du rutsjebaner, hvor du kan komme op på 80 kilometer i timen! Derudover er der også andre former for spil og eventyr.

Et andet vigtigt faktum er, at denne park ikke lukker sine døre nogen dag om året, og du kan få dine billetter online på den officielle hjemmeside. Husk, at det vil koste dig cirka 28 euro.

Nu hvor du har en komplet rejseplan, kan du organisere din 5-dages tur til Tenerife på den bedst mulige måde og designe en unik, skræddersyet oplevelse, som du kan nyde så meget, at disse dage vil være nok for dig, og du vil ønske at komme tilbage for mere. Hvis du er kommet så langt, og du ikke synes, at 5 dage er nok for dig, vil jeg give dig denne rejseplan med ting, du kan se og gøre på Tenerife på 7 dage, så du kan sammenligne dem og ikke gå glip af noget.