10 ting du kan lave på Tenerife i julen

Nyd det underholdende udvalg af fritidsaktiviteter, som Tenerife har at byde på for at byde julestemningen velkommen langs de vulkanske stier ved havet.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minutters læst

10 ting du kan lave på Tenerife i julen

Tenerife i julen | ©secrettenerife

Ved juletid pynter Tenerife op for at fejre højtiden med et tætpakket program af aktiviteter. Du kan deltage i julemandens løb, tage en tur på kamel som de tre vise mænd, besøge en vidunderlig sandkrybbe eller endda stå på skøjter.

Find ud af, hvad du bør skrive på din liste over ting, du skal se på Tenerife, hvis du har besluttet dig for at tilbringe julen på øen. Én ting er sikkert: du vil ikke kede dig.

1. Dyk i vandet i det nye år og svøm tværs over Santa Cruz de Tenerife

Katamaransejlads langs Tenerifes kystlinje| ©Mark
Katamaransejlads langs Tenerifes kystlinje| ©Mark

Deltag i nytårsfesterne med en bådtur på Tenerife med årets første dukkert inkluderet og deltag i øens nytårssvømning nytårsaften.

Hver 1. januar langs Muelle Sur i Santa Cruz de Tenerife vælger mere end 200 svømmere mellem en 1.000 eller 2.000 meter lang bane. Den årlige begivenhed arrangeres af Gesport Canarias og er en del af julesæsonen på Tenerife.

Det er en tradition at lytte til musik og nyde fyrværkeriet mellem strandene og bugterne. Og for mange kanariere - og ikke-kanariere - repræsenterer det at dykke i havet på denne tid af året en rensning af kroppen, en slags rensning for at starte året med fornyet energi.

Du kan starte året med kajaksejlads og snorkling med skildpadder, deltage i konkurrencen eller bare svømme i havet: det vigtigste er at byde året velkommen på en mindeværdig måde.

Book dit katamarankrydstogt

2. Cykle på ruten med fødselsscenerne

Kæmpemæssig julekrybbe i Santa Cruz| ©Bertrand Borie
Kæmpemæssig julekrybbe i Santa Cruz| ©Bertrand Borie

De, der elsker juletraditioner, får en særlig oplevelse, når de besøger julekrybber, som er ægte perler, der er værd at beundre, og med en cykel kan du besøge næsten alle. Begynd din rute gennem de symbolske julekrybber i Santa Cruz de Tenerife, idet du kommer gennem La Orotava og slutter i kommunen La Laguna.

Ved dit første stop vil du finde et meget smukt kunstværk med håndværkeren Jesús Gil's signatur. Det er den gigantiske julekrybbe fra Santa Cruz, som står på rådhusets døre. Jesu fødsel er repræsenteret på over 12 m2 i to højder, og figurerne er placeret på den ene side af et juletræ, der er mere end 4 meter højt.

Ruten fortsætter gennem det historiske centrum af La Laguna, hvor syv j ulekrybber besøges af tusindvis af mennesker hvert år.

Og glem ikke at fortsætte til La Orotava, den kommune, der har rekorden for antallet af julekrybber på Tenerife, med 30 af disse perler. Dette er et eventyr, der skal nydes i selskab.

Lej en cykel på Tenerife

3. Udnyt rabatterne, gør dine juleindkøb!

Udnytte fordelene ved rabatter| ©Polina Tankilevitch
Udnytte fordelene ved rabatter| ©Polina Tankilevitch

Da Tenerife har status som region i EU's yderste periferi, er skattesatsen på Tenerife 7 %, hvilket gør det muligt at gøre gode tilbud på tøj, keramik, lokalt kunsthåndværk, mærkevarer og andre kuriositeter, der er tilgængelige på markeder som dem omkring rådhuset eller det berømte La Recova-marked, hvor du finder alt, hvad der kan glæde din smag.

Hvis du foretrækker stormagasiner, kan du slentre rundt i det klassiske indkøbscenter Plaza del Duque med sit udendørs område, eller hvis du foretrækker en smagsprøve på byens mest trendy, kan du tage til Siam Mall.

Mens du shopper, kan du måske benytte lejligheden til at se juletræet blive tændt. Normalt den 24. december kan du se et stort træ omkring Plaza la Candelaria samt på de andre store pladser i kommunen.

4. Skriv din dykkerdåb ned som et nytårsønske

Dykning på Tenerife| ©S P8
Dykning på Tenerife| ©S P8

Start året med at opdage Tenerifes marine flora og fauna med dykning inkluderet. Ved du ikke, hvordan man gør det?

Stryk dette nytårsønske fra din liste, for på karnevalsøen finder du PADI-certificerede instruktører, der er klar til at hjælpe dig med at opnå det i det meste af juleperioden.

Klimaet på Tenerife er meget behageligt, temperaturerne forbliver milde i december, og de travle besøgende holder sig på land, så det er perfekt til at lære i fred og ro.

Ofte omfatter denne oplevelse teoriundervisning, enkle dykkerøvelser og dyk i åbent vand, som afsluttes med dit certifikat med bautizo de buceo. I de fleste tilfælde finder denne oplevelse sted i marinaen i Radazul.

Book din dykkerlektion på Tenerife

5. Deltag i julemandens kapsejlads

Julemandens løb| ©BENOIT TESSIER
Julemandens løb| ©BENOIT TESSIER

Ved juletid arrangerer Santa Cruz de Tenerife rådhus et julekapløb, som hele familien vil nyde. Denne særlige atletiske begivenhed må man ikke gå glip af, hvis man leder efter noget at lave med børn på Tenerife.

Deltagerne kan vælge mellem 2-5 kilometer, der går gennem Plaza España, Avenida Marítim og Cabildo-bygningen.

Tilmelding koster normalt fra 10 € og omfatter også en zumba masterclass. De indsamlede midler går til støtte for sportsprojekter, så du bidrager til et godt socialt formål. Besøg deres websted og deltag!

6. Rid på en kamel som de tre vise mænd

Kamelcenter| ©Santiago Torres
Kamelcenter| ©Santiago Torres

Det er muligt at ride på heste næsten overalt på fastlandet, men kamelridning er forbeholdt De Kanariske Øer, og hvilket tidspunkt er bedre end julen til at sætte sig på ryggen af disse dromedarer?

Rejs rundt i Tenerifes vulkanske land på kamel med udgangspunkt i de dyrekontaktfarme i den nordlige eller sydlige del af øen, der ligger på De Kanariske Øer:

Camel Center

Dette er mødestedet i den nordlige del af øen, i det høje område ved Teide. Camello Center er beliggende på Carretera General, TF-82, km 10,2, El Tanque, Santa Cruz de Tenerife.

Priserne starter fra 10 €. Derudover har du mulighed for at inkludere en menu med typisk kanarisk mad for et meget billigt tillæg. Hvis du beslutter dig for at besøge dette center, skal du bestille dit besøg fra fredag til onsdag mellem 10:00-17:00.

Kamelpark

Dette er stedet for kameler på den sydlige del af Tenerife. Camel Park ligger på Carretera General, 67, Los Cristianos, Santa Cruz de Tenerife.

Dette er den ældste kamelfarm på Tenerife, og de tilbyder en gratis shuttleservice fra Callao Salvaje og Golf del Sur. Fra €11 kan du komme op på kamelbulen.

Og hvis gårde er din ting, uden kameler

Du kan besøge en bananplantage omgivet af strudsefugle gennem den vulkanske dal til Caldera del Rey. Dette er en tuk-tuk-tur på Tenerife, og den naturlige skønhed på ruten er værd at investere fra 19 €.

Book en tuk tuk-tur til gården

7. Deltag i koncertsæsonen på Tenerife

Plaza El Principe i julen| ©Jasna S
Plaza El Principe i julen| ©Jasna S

Hvert år rejser omkring hundrede musikalske aktiviteter, kor, teaterstykker og koncerter rundt på øen for at fejre julen under julekoncertsæsonen i Santa Cruz de Tenerife. Jeg anbefaler, at du tager et kig på det udbudte program.

Julestemningen er stærk på øen, og du kan lytte til julesange forskellige steder som f.eks. koncerterne med Fregolinos, der varmer motorerne op med julemanden fra Plaza El Príncipe. De får selskab af militærorkestret, der fortsætter festlighederne samme sted, og El Cabo Artistic Union.

Andre steder, hvor man kan gå til koncerter i december, er Teatro Guimerá ogCentro de arte La Re, Recova. Og hvis du har lyst til at gå en tur om aftenen den 25. december, kan jeg anbefale et besøg på havnen i Santa Cruz, hvor Tenerifes symfoniorkester giver den store julekoncert.

8. God fornøjelse med aktiviteterne i PIT i Santa Cruz

Børne- og ungdomspark på Tenerife| ©M. Nieves Santos
Børne- og ungdomspark på Tenerife| ©M. Nieves Santos

Dette er endnu en af de perfekte aktiviteter at lave på Tenerife med børn i julen, da PIT hvert år mellem december og januar åbner sine døre for at tilbyde en række sjove aktiviteter, der minder os om familiens unge ånd.

Børne- og ungdomsparken på Tenerife - bedre kendt som PIT - byder på en verden af sjov og underholdning med digitale spil, besøg af julemanden, liveoptrædener, uddannelsesworkshops, rutsjebaner, oppustelige madrasser, mekaniske forlystelser og et væld af aktiviteter til en god tid med familien.

PIT ligger på Avenida de la Constitución, 12, i messecentret Santa Cruz de Tenerife. Der er et stort gratis parkeringsområde, og hvis du tager den offentlige bus, ligger den 4 minutters gang fra José Emilio García Gómez-stationen.

Sørg for at tjekke køreplanerne på den officielle hjemmeside.

9. Forkæl din smag med Tenerifes julegastronomi

Frokost på Guachinche Los Gómez| ©JJ Ignacio
Frokost på Guachinche Los Gómez| ©JJ Ignacio

I december bliver de kanariske måltider forvandlet til banketter. Hvis du besøger Tenerife og leder efter et godt sted at spise en autentisk fisk sancocho, juleørred, for at mindes øboernes traditionelle barndom med mormors kage, ropa vieja eller andre julespecialiteter med hjemmelavet smag og billige priser, bør du tage en gastronomisk rute gennem Guachinches.

Guachinches er typiske madsteder på øen, hvor retterne serveres med generøse portioner af hjemmelavet mad og hjemmedyrket vin. De startede som kantiner og har udviklet sig til familiebarer. Ved juletid er deres køkkener et fast inventar for både lokale og besøgende.

Du kan finde dem over hele øen, selv om det er værd at nævne, at de fleste af dem ligger i La Orotava kommune. Blandt guachinkerne har de fortjent en æresplads:

El Guachinche Los Gómez

Deres mad er lækker, og deres juleørred er stedets perle. Den ligger på Camino Los Gómez, 21 Guachinche Los Gómez, 21 Guachinche Los Gómez, La Orotava. Åbent fra tirsdag til søndag mellem kl. 12.00-24.00.

Guachinche El Ramal

Dette er stedet, hvor du skal gå til grillet kød, årgangsvin og fingersnurrende bedstemors kage. Det ligger på Carretera enlace el Ramal, 18H La Orotava. Åbningstider er onsdag til lørdag mellem 13:00-17:15 /19:00-23:00 og søndag mellem 13:00-17:00.

Guachinche El Primero

De er kongerne af blæksprutte og kikærter, men til jul skal du prøve deres gofio pella, en af husets delikatesser. Beliggende på Calle Malpais 10, Santa Úrsula. Åbent mandag, onsdag og søndag mellem 13:00-17:00 og tirsdag, torsdag, fredag og lørdag mellem 13:00-17:00 / 19:00-23:00.

Guachinche Casa Yayi

Specialiteten i juletiden er juleørreder med et personligt præg. Du finder den på Calle La Resbala 83, i La Matanza de Acentejo. Og den åbner sine døre fra onsdag til søndag mellem kl. 13.00-17.00.

Book en gastronomisk rundrejse på Tenerife

10. Skøjteløb

Skøjtebane på Tenerife| ©kirbycolin48
Skøjtebane på Tenerife| ©kirbycolin48

En af de klassiske juleaktiviteter er skøjteløb på skøjter. Det er bestemt svært at forestille sig at stå på skøjter på is i klimaet på Tenerife, men på denne kanariske ø kan du kombinere aktiviteter i solen med den typiske sæsonmæssige kulde på skøjtebanerne. De mest populære er:

Isbane i El Sauzal

Den åbner sine døre i december måned og ligger på Plaza de San Pedro i Santa Cruz de Tenerife. Dette er en af de gratis skøjtebaner, der tilbydes på øen.

Rinken Magma

Den største skøjtebane på Tenerife, som ligger i Magma Arte y Congresos, åbner hvert år mellem slutningen af november og januar. Dette er et fast julemødepunkt, hvor du kan få taget et billede med julemanden eller bare skøjte til dit hjertes indhold.

Billetpriserne er tilgængelige fra 8 €. Husk at pakke dig varmt ind - det er koldt, selv om du er på De Kanariske Øer.

Hvis du befinder dig i den sydlige del af Tenerife, kan du komme til en af de to skøjtebaner med bus eller cykel. Hvis du savner sneen, men ikke har lyst til isbanerne, kan du måske foretrække at gå til Avenida Marítima, lige foran Plaza España, hvor der hvert år installeres et snebjerg som en kæmpe rutsjebane.

11. Deltag i fritidstilbuddet i El Sauzal

Teater El Sauzal| ©Mercedes Soca
Teater El Sauzal| ©Mercedes Soca

El Sauzal-teatret præsenterer hvert år sit brede udvalg af juleshows med sjove komedier, dekorationer, julesange, historiefortælling og nye perspektiver på lokale traditioner for at overraske publikum.

Fordi det ikke kun er strand, sol og sand, er det ved siden af Tenerifes rådhus, at der i december afholdes en julemesse med attraktioner. Kom og oplev programmet for alle aldre.

12. Nøddeknækkeren i La Laguna

Nøddeknækkeren Ballet| ©tjpeters
Nøddeknækkeren Ballet| ©tjpeters

Tjajkovskijs klassiske eventyr fra 1891 præsenteres hvert år i Los Cristianos i Auditorio Infanta Leonor med deltagelse af prestigefyldte internationale balletskoler, der samles på øen for at fejre jul i La Laguna, der er verdensarv på De Kanariske Øer.

13. Nyd en juledag i vikingestil

Vikingebåd på Tenerife| ©Alex Koh
Vikingebåd på Tenerife| ©Alex Koh

Start denne halvdagsudflugt rundt på Tenerife ved Playa de las Vistas, hvor en vikingebåd sejler rundt i den sydlige del af øen midt i særlige sæsonbestemte aktiviteter.

De modige vikinger udfører forskellige koreografier for at lære voksne og børn at håndtere sværd, mens de inviterer besøgende til at klæde sig ud som rigtige vikinger, indtil de sidder på Erik den Rødes trone.

Det bliver 3 timers ren sjov, og især børnene nyder det meget. Om bord på karavellen er der snorkeludstyr til alle, og turen omfatter delfin- og hvalsafari.

Når solen går ned, forlader du båden og tager til Castillo de San Miguel, der ligger 15 minutters kørsel fra Playa de las Vistas i Aldea Blanca. På slottet vil du blive hilst velkommen af greven og grevinden, inden du nyder en dyst mellem riddere. For at runde dagen af på en god måde tilbydes en middelalderlig banket med juleakcenter.

Book et vikingekrydstogt i det sydlige Tenerife

Sådan er vejret på Tenerife i julen

December på Tenerife| ©Anton's Photostream
December på Tenerife| ©Anton's Photostream

Mens man venter på julemanden og de tre vise mænd, føles det ofte som forår på den største ø på De Kanariske Øer. Det er helt almindeligt, at en del af festlighederne foregår på strandene eller i det mindste udendørs.

Mellem december og januar svinger temperaturerne mellem 18º- 21º C, så det eneste, der er at gøre, er at nyde de fritidsaktiviteter, der tilbydes.