10 bedste musicals i Londons West-End

Hvis New York har Broadway, har London West End, Europas mekka for musicals. En af de mest specielle attraktioner i den engelske hovedstad.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

12 minutters læst

10 bedste musicals i Londons West-End

Piccadilly Circus | ©Andrzej Kidaj

West End har været et område, hvor landets elite var koncentreret, men berømmelsen skyldes ikke de magtfulde. Området huser langt de fleste af Londons teatre og er, sammen med Broadway i New York, verdens førende eksponent for engelsksproget teater. Der er ingen tvivl om, at det er en unik oplevelse at se en musical i London.

Lyceum Theatre, Apollo Theatre og Her Majesty's Theatre er nogle af de mest legendariske scener i West End. Store skuespil er blevet opført i deres sale med store skuespillere og et berømt publikum. Det var fra midten af det 20. århundrede, at musicals ankom til West End for at blive.

Musicalen The Phantom of the Opera er en af de musicals, der har kørt længst i teatrene, men den blev efterfulgt af en lang liste af store musicals, som nu er en del af Londons store attraktioner. Følg med, når jeg viser dig, hvilke musicals du kan se i West End i dag, og alt hvad du behøver at vide.

1. Fantomet i operaen

Den klassiske

The Phantom Of The Opera Billetter

Få de bedste billetter til The Phantom of the Opera i West End

Denne lidenskabelige kærlighedshistorie og dens utrolige iscenesættelse gør denne musical til en af de længst kørende musicals på Londons teatre.

Billetter til The Phantom of the Opera giver dig adgang til en af de mest kendte og længst kørende musicals i West End. Den har kørt uafbrudt siden 1986, og det skyldes dens store succes hos publikum. Ikke overraskende har dette værk, der er baseret på Gaston Leroux' roman, et spektakulært soundtrack og iscenesættelse.

Musicalen varer to en halv time (inklusive pause) og fortæller historien om en mystisk maskeret mand, der får tilnavnet spøgelse og terroriserer operahuset i Paris bare for at vinde en operasangers kærlighed. En velkendt historie.

Den opføres i det historiske Her Majesty's Theatre, meget tæt på Piccadilly Circus' metrostation og Trafalgar Square.

Hvorfor du ikke må gå glip af den

Fordi det er den mest klassiske musical, du kan finde i den engelske hovedstad. The Phantom of the Opera går aldrig af mode og fortsætter med at fylde teatre over hele verden hvert år. At se den i Londons West-End er en oplevelse, der er værd at investere i. Desuden er historien meget let at følge, uanset hvilket sprog man taler.

Ideel til

Voksne og unge mennesker, da små børn kan blive skræmte.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter på Hellotickets: Phantom of the Opera Tickets London

Nyttig info

2. Mamma Mia

Mytisk

Mamma Mia! Billetter

Få de bedste billetter til Mamma Mia i West End

Genoplev 70'erne med denne musical, der har fyldt teatrene siden 1999, og som hylder den legendariske gruppe Abba og deres legendariske sange.

Du nynner sikkert allerede med på sangene bare ved at høre navnet. Billetterne til musicalen Mamma Mia har været udsolgt i Londons teatre siden 1999. Gennem sangene fra det mest berømte svenske band nogensinde, Abba, udspiller denne historie om kærlighed og venskab sig på en græsk ø.

Musicalen varer 2 timer og 35 minutter inklusive pause. Den opføres på Novello Theatre, som ligger i nærheden af Lyceum Theatre på Strand Street.

Hvorfor du ikke må gå glip af den

Fordi det, uanset historien, er umuligt ikke at få et kick af en musical med Abba-sange. Efter mere end to årtier på plakaten er denne musical blevet en klassiker, som ikke efterlader noget publikum ligeglade.

Ideel til

Familier med børn over 6 år.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til Mamma Mia på Hellotickets' hjemmeside: Mamma Mia London Tickets

Nyttig information

 • Hvor kan man se den? På Novello Theatre, Aldwych, London WC2B 4LD
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 35 minutter inklusive pause.

3. Ondskabsfuld

Magi

Wicked Billetter

Få de bedste billetter til Wicked i West End

Mød den alternative version af Troldmanden fra Oz med dette unikke, prisvindende stykke, der turnerer verden rundt med sin spektakulære iscenesættelse.

Selvom dette stykke ikke er blandt klassikerne i West End, har det gjort sig fortjent til at blive anerkendt som en af Londons bedste musicals. Historien har figurer fra troldmanden fra Oz i hovedrollerne, men giver den et andet perspektiv. De, der køber billetter til Wicked, vil opdage en alternativ historie mellem to af de mest berømte figurer fra Troldmanden fra Oz: The Wicked Witch of the West og den gode heks, Glinda.

Det er normalt en favorit hos små børn og varer 2 timer og 45 minutter inklusive pause. Apollo Victoria Theatre, nær Victoria metro- og togstation, er spillestedet for denne musical.

Hvorfor du ikke må gå glip af den

Fordi det ikke er en historie, du kan se i biografen, fordi showet har vundet 3 Tony Awards og en Grammy, fordi det har elementer af intriger og humor i lige høj grad, og kort sagt, fordi du efter denne musical aldrig vil se på den klassiske Troldmanden fra Oz på samme måde igen.

Ideel til

Selvom det er for alle publikummer, kan yngre børn blive skræmt, så billetter anbefales fra 5 år og opefter.

Sådan køber du billetter

Du har dem i Hellotickets: Billetter Wicked London

Nyttig information

 • Hvor finder du forestillingen? Apollo Victoria Theatre, 17 Wilton Rd
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 45 minutter med en pause.

4. Matilda

Til hele familien

Matilda the Musical Billetter

Få de bedste billetter til Matilda i West End

Hvis du har set filmen om denne elskelige og kloge lille pige, kan du lade fantasien få frit løb med denne populære London-musical.

Ikke overraskende er denne musical opkaldt efter hovedpersonen i Roald Dahls skuespil. Matilda er en lille pige med en stor intelligens, som hendes forældre ikke sætter pris på, og hun fungerer som den røde tråd i en meget sjov historie specielt for børn.

Billetter til musicalen Matilda giver dig adgang til forestillingen på Cambridge Theatre, ved siden af Covent Garden Square, og den varer ca. 2 timer og 40 minutter.

Hvorfor du ikke bør gå glip af den

Fordi det er en historie, der inspirerer både børn og voksne, fordi den er sjov, og fordi det er første gang, den opføres på scenen. Når man ser den succes, den har, er det klart, at det ikke bliver den sidste.

Ideel til

Alle aldre.

Sådan køber du billetter

I Hellotickets har du billetter til musicalen Matilda i London.

Nyttig information

 • Hvor er det? Cambridge Theatre Earlham St, London WC2H 9HU
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 40 minutter inklusive en pause.

5. The Book of Mormon

Den sjoveste

The Book of Mormon Billetter

Få de bedste billetter til The Book of Mormon i West End!

Du vil ikke kunne lade være med at grine af denne satiriske historie med et socialt budskab. En musical, der er blevet hyldet af både publikum og kritikere.

Endnu en klassiker fra verdens bedste musikteater er denne sjove historie om to mormoner, der forsøger at prædike deres religion i Uganda og møder et fjendtligt miljø. The Book of Mormon er med sit provokerende og gribende budskab en konstruktiv samfundskritik med den mest kontroversielle humor; ikke for ingenting er den skrevet af skaberne af voksentegneserien South Park.

Med billetter til The Book of Mormon-musicalen på Prince of Wales Theatre i London kan du grine højlydt, når du hører personerne bande i en række katastrofale uheld. Når forestillingen er slut, vil du ikke blive overrasket over at høre, at den er blandt de mest prisbelønnede musicals i historien.

Hvorfor du ikke bør gå glip af den

Dette er en anderledes musical, som du skal gå ind til for at have det sjovt og grine meget, men samtidig formidler den værdier om respekt og social retfærdighed.

Ideel for...

Voksne, der nyder sort humor og social satire.

Sådan køber du billetter

På Hellotickets kan du købe billetter til musicalen The Book of Mormon i London.

Nyttig information

 • Hvor er spillestedet? Prince of Wales Theatre, 31 Coventry Street, London, W1D 6AS
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 30 minutter inklusive en pause.

6. Tilbage til fremtiden

Den mest ventede

Back To The Future - The Musical Billetter

Få de bedste billetter til Back to the Future i West End

Filmatiseringen af den legendariske 80'er-film vender op og ned på Londons scener - gå ikke glip af den!

Det er ikke nødvendigt at fortælle dig historien om Marty McFly og Doc, men Back to the Future vil vække din hukommelse med en utrolig iscenesættelse og en spektakulær musikalsk produktion. Faktisk medvirker blandt andre Alan Silvestri, som har komponeret soundtracket til en af de største blockbusters nogensinde, Marvel's End Game.

Den opføres på Adelphi Theatre nær Charing Cross metro- og togstation og varer 2,5 timer inklusive pause.

Hvorfor du ikke må gå glip af den

For hvis filmen tryllebandt publikum i sin tid, er dens scenetilpasning ikke langt bagefter. Musicalen er blevet en af Londons bedst sælgende og, hvorfor ikke sige det, også en af de sjoveste.

Ideel for

Alle aldre

Sådan køber du billetter

På Hellotickets kan du købe billetter til musicalen Back to the Future i London.

Nyttig information

 • **Hvor?**Adelphi Theatre, Strand, London WC2R 0NS
 • Hvor længe varer den? 2 timer og 30 minutter inkl. pause

7. Tina Tuner-musicalen

Til rockere

TINA - The Tina Turner Musical Billetter

Få de bedste billetter til The Tina Tuner Musical i West End

Den bedste hyldest til den nyligt afdøde Tina Turner er at fortsætte med at give det vildeste show med hendes musical i London.

Verdensdronningen af Rock 'n' Roll har også fået sin egen musical i West End. Musicalen er baseret på kunstnerens liv og musik og er en hyldest til kunstneren og hendes sange, som selvfølgelig er med i forestillingen. Et must-see for fans af en af de mest genkendelige kunstnere i historien.

Aldwych Theatre er det valgte spillested for Tina Turner-musicalen og ligger på Strand Street i nærheden af Novello Theatre.

Hvorfor du ikke må gå glip af den

For ud over at være en hyldest til den nyligt afdøde kunstner, er det også en hyldest til rock and roll. Du vil forlade teatret bevæget af historien og ivrig efter at danse. Du kan øve dig på sangene fra hele Tina Turners karriere, for de er med i musicalen.

Ideel til

Voksne og unge, især hvis de elsker rock and roll.

Sådan køber du billetter

På Hellotickets' hjemmeside kan du købe billetter til Tina Turners musical i London.

Nyttig information

 • Hvor er spillestedet? Aldwych Theatre, 49 Aldwych
 • Hvor længe varer den? 2 timer og 45 minutter

8. Grease The Musical

Til rockere

Grease The Musical Billetter

Få de bedste billetter til Grease The Musical i West End

Du vil ikke kunne blive siddende, hvis du ser klassikeren Grease i den opdaterede version.

Genoplev historien om Sandy og Danny Zuko på Rydell High School, og gå ikke glip af denne musical, der vil begejstre dig med dansene og sangene fra den ikoniske 70' er-film. I sin moderne version bringer Grease The Musical en af de mest populære og anerkendte musicals til West End.

Få dine billetter til Grease i London og nyd den overvældende energi fra Pink Ladys og Burger Palace Boys med hits som 'You're the One That I Want' og 'Summer Nights', der får dig til at vibrere i dit sæde på Dominion Theatre.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Dette er måske den bedste mulighed for at opleve denne klassiske musical indefra, og den vil bringe dig tilbage til dit teenage-jeg og uhæmmede sommerforelskelser. Åh, og til den bedst mulige pris!

Ideel for

Elskere af den legendariske film. Anbefales fra 7 år og opefter

Sådan køber du billetter

Billetter til Grease The Musical i London kan købes på Hellotickets hjemmeside.

Nyttig info

 • Hvor er spillestedet? Dominion Theatre London. 268-269 Tottenham Court Road, London, Greater London
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 30 minutter inklusive pause.

9. Moulin Rouge

Cabaret

Moulin Rouge - The Musical Billetter

Få de bedste billetter til Moulin Rouge i West End

Oplev den mest forførende lidenskab og dans i filmatiseringen af en af de største kassesucceser nogensinde. Kulisserne og musikken i Moulin Roge vil ikke efterlade dig ligeglad.

Uanset om du er fan af kabaret eller ej, vil du være enig med mig i, at filmen Moulin Rouge fra 2001 er en fantastisk filmoplevelse med en smuk kærlighedshistorie i baggrunden og et spektakulært soundtrack, der får nakkehårene til at rejse sig. Nu kan du opleve den live i denne musical i Londons West End efter den store succes på Broadway.

Med billetter til Moulin Rouge The Musical, der spiller på Londons Piccadilly Theatre, tror du, at du er rejst til boheme-Paris i 1899, og du træder ind i den franske can-cans libidinøse verden. Som i filmen handler handlingen om den romantiske kærlighedshistorie mellem digteren, der er forelsket i danseren fra verdens mest berømte kabaret, og som afbrydes af en aristokrats begær.

Hvorfor du ikke må gå glip af det

Det er absolut det hele værd bare for at høre de originale sange fra de to Oscar-vindende film, med sange af kunstnere som Madonna og Sia. Men læg dertil den utrolige iscenesættelse og scenografi, og du vil forstå, hvorfor Moulin Rouge er blevet en af Londons bedste West End-musicals siden premieren i 2021.

Ideel til

Voksne og unge, især dem, der nød filmen.

Sådan køber du billetter

På Hellotickets hjemmeside kan du bestille dine billetter til Moulin Rouge i London

Nyttig information

 • Hvor er det? Piccadilly Theatre. 16 Denman Street, London, Greater London
 • Hvor lang tid varer den? 2 timer og 45 minutter inklusive pause.

10. Løvernes Konge

Den mest anerkendte

The Lion King Billetter

Få de bedste billetter til Løvernes Konge i West End

Oplev magien i Løvernes Konge i London, og gå ikke glip af den utrolige scenografi. Det mindeværdige soundtrack vil få dine hår til at rejse sig.

Hvis du køber billetter til Løvernes Kon ge, får du adgang til et show, der ikke efterlader nogen ligeglade, uanset alder. Berømmelsen har spredt sig over hele verden takket være dens kostumer, iscenesættelse og verdensberømte soundtrack.

Fordi historien og sangene er så velkendte, behøver du ikke et meget højt niveau af engelsk for at nyde showet. Det er to og en halv times ren audiovisuel fornøjelse, inklusive pause. Det er det perfekte show, hvis du besøger London med børn, men det er også sjovt for voksne.

Musicalen har været på Lyceum Theatre i flere år. Det ligger lidt længere væk fra de andre teatre, men hvis du følger Strand fra Trafalgar Square, kan du ikke gå glip af det.

Hvorfor du ikke bør gå glip af det

Frem for alt på grund af stykkets omhyggelige scenografi; hver karakter er mere overraskende end den foregående på grund af kostumedesignet, karakteriseringen og kort sagt iscenesættelsen. Uden tvivl en anderledes musical med garanti for en klassisk historie, hvis soundtrack er kendt af alle.

Ideel for

Hele familien, voksne og børn i alle aldre.

Sådan køber du billetter

Du kan købe billetter til musicalen Løvernes Konge i London på Hellotickets' officielle hjemmeside: Løvernes Konge billetter London

Nyttig information

 • Hvor kan man se den? På Lyceum Theatre, 21 Wellington St.
 • Hvor lang tid varer den? 2,5 timer med pause.

Billetter til musicals i London

Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström
Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström

London-musicals har en variabel pris. Det betyder, at afhængigt af efterspørgslen og tidspunktet for hver forestilling, og frem for alt det område, hvor du ønsker at reservere din plads, vil priserne variere. Enhver musical i London kan koste dig fra 50 euro for den billigste billet (og det ville være meget billigt, det normale er omkring 70 euro) til mere end 200 euro.

Der er teatre med større kapacitet end andre og teaterstykker med større efterspørgsel end andre. Selvom det ikke er alle steder, er min generelle anbefaling, at du køber dine billetter så lang tid i forvejen som muligt for at undgå at stå uden dem. Og hvis du venter til sidste øjeblik, finder du kun billetter til de pladser, der er mindst synlige.

Køb billetter til de bedste musicals i London

Times over Londons musicals

Teaterstole| ©Joseph Mayers
Teaterstole| ©Joseph Mayers

Selvom de opføres på forskellige teatre, har alle musicals den samme tidsplan, og der er normalt ingen variationer. Der er forestillinger hver dag i ugen, med undtagelse af specifikke datoer, med to shows om dagen for hver forestilling. En kl. 14.30 om eftermiddagen og en anden kl. 19.30 om aftenen. Selvom de normalt ikke varierer, er der datoer, hvor tidsplanen kan ændre sig, så jeg anbefaler, at du tjekker på forhånd. Bemærk venligst, at den gennemsnitlige længde af forestillingerne er omkring to en halv time.

Køb billetter til de bedste musicals i London

Sådan kommer du til Londons West-End

Piccadilly Circus - hjertet af West-End| ©Jimmy Baikovicius
Piccadilly Circus - hjertet af West-End| ©Jimmy Baikovicius

De fleste teatre ligger i det område, der er kendt som West End, med Leicester Square og Covent Garden som referencepunkter, da næsten alle teatre ligger omkring dem. Da det er et meget afgrænset område, er det nemt at gå fra det ene til det andet. Den bedste måde at komme dertil på er med Londons undergrundsbane, og stoppestederne Piccadilly Circus, Leicester Square og Covent Garden er alle nyttige.

Køb billetter til de bedste musicals i London

Hvilket engelskniveau skal jeg have for at se en musical i London?

Hendes Majestæts Teater| ©Elliott Brown
Hendes Majestæts Teater| ©Elliott Brown

Du forstår måske ikke engelsk og tænker, at det ikke er værd at gå til en musical, hvis du ikke kan forstå det. Men lad mig fortælle dig, at det ikke behøver at være sådan. De fleste musicals, i hvert fald de mest klassiske, som The Phantom of the Opera eller Løvernes Konge, kan sagtens nydes, selv om man ikke taler engelsk. Deres sange og historier er verdensberømte, og du vil næsten helt sikkert kende dem på forhånd. Desuden er iscenesættelsen spektakulær, og man behøver ikke at kunne sproget flydende for at nyde det.

Til andre stykker som Come From Away, The Play That Goes Wrong og The Book of Mormon vil jeg anbefale at tage af sted alene, hvis engelsk ikke er et problem for dig.

Selvom teatrene er forskellige, har de alle et minimum af faciliteter. De har alle et cafeteria, hvor man kan få noget at drikke i pausen, garderobeservice, toiletter, og i de mere børneprægede stykker er der boostere til børnene.

Hvis du elsker musicals, ved du allerede, at Londons West End er et must-see.

Køb billetter til de bedste musicals i London