Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London med børn, tips og ting at gøre

Har du tænkt på, hvad du skal lave i London med børnene i ferien? Gå ikke glip af disse idéer og tips, så din tur går glat!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minutters læst

London med børn, tips og ting at gøre

Børn, der har det sjovt i London | ©Robert Tudor

Hvis du planlægger at rejse til London med din familie snart, vil du helt sikkert gerne planlægge nogle aktiviteter under dit ophold, så børnene også kan have det sjovt og få mest muligt ud af denne oplevelse.

Der er et bredt udvalg af fritidsaktiviteter i den britiske hovedstad, og der er mange ting at se og gøre der. For at hjælpe dig med at vælge, finder du i dette indlæg flere forslag og tips til at nyde London med børnene fuldt ud. Vi er sikre på, at du vil have masser af fantastiske anekdoter og minder at fortælle, når du kommer hjem!

1. Tag med børnene på turbus og udforsk London

London Sightseeing Bus| ©Hellotickets
London Sightseeing Bus| ©Hellotickets

London er en af de største byer i Europa, og der er ofte lang afstand mellem de forskellige turistattraktioner.

At vandre op og ned gennem byen for at besøge hver enkelt af dem kan være en meget tiltalende plan for voksne med en opdagelsesrejsende sjæl, men for børn kan det være meget trættende, især for de små. Især for de små.

For at de også kan nyde den mest turistede side af London uden at blive hurtigt trætte og kan spare deres energi til besøg på de forskellige museer og monumenter i byen, anbefaler jeg dig at købe billetter til London sightseeing bus.

Det vil give dig mulighed for at opdage de vigtigste seværdigheder i den britiske hovedstad, mens du rejser komfortabelt siddende undervejs og kan stige af og på ved det stoppested, du ønsker at besøge et bestemt område.

Desuden vil de små elske at køre i en stor rød dobbeltdækkerbus! Det vil være som et lille eventyr for dem. Hvis du gerne vil benytte denne transportform på din tur til London, anbefaler jeg dig at læse indlægget De bedste turistbusser, hvor du kan finde alle detaljer om denne aktivitet.

Book din plads på Londons sightseeingbus

2. Book dine billetter til West End-musicals på forhånd

En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto
En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto

At se en af West End-musicalerne er et must at gøre i London med børn en eftermiddag under en ferie i byen. Efter at have tilbragt en hel dag blandt museer, monumenter og butikker har de små også brug for lidt tid til at have det sjovt på turen.

Den bedste måde at afslutte en dag med sightseeing med forældrene på er at fordybe sig i et par timer i de fantasiverdener, som musicals transporterer dem til med deres fantastiske historier, iscenesættelser og musikalske numre fulde af lys, magi og farver.

West End-musicals er nogle af de bedste i verden (med Broadways tilladelse!), så mange mennesker ønsker at overvære en forestilling under deres ophold i London. Hvis du planlægger at gøre det samme som en overraskelse for børnene, er mit råd at købe billetterne på forhånd for at sikre dig pladserne til en bestemt forestilling på den ønskede dato.

Og hvordan gør du det? Den bedste måde er at købe dine billetter online, da du så kan bestille dem hjemmefra, inden du rejser. På den måde kan du undgå at stå i lang kø med dine børn ved teaterkassen og bruge tid på at lave andre planer med dem i London.

Vær ikke genert, hvis du ikke taler engelsk. Mange af musicals på plakaten har en filmversion (Mary Poppins, Løvernes konge, Askepot, Prinsen af Egypten osv.), så selv hvis du ikke taler sproget, vil du nemt kunne følge med i handlingen. Det bliver en oplevelse, som børnene sent vil glemme!

Køb billetter til musicals i London

3. Oplev Harry Potters magi i Warner Bros. Studios

Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett
Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett

På ferien i London vil børnene blive begejstrede for at besøge Harry Potter Studios Park, hvor alle Harry Potter-filmene blev optaget - det er et magisk sted!

De vil have det sjovt med at se de originale kulisser fra filmene (Gryffindors fællesrum, den store sal, Hogwarts' korridorer osv.), lære, hvordan filmene blev lavet og de special effects, der blev brugt til at genskabe denne fantasiverden. For et øjeblik vil du føle dig som en del af historien, som om du var elev på den berømte troldmandsskole.

Faktisk behøver du ikke at besøge Harry Potter Studios Park klædt ud som mugglere, men du kan klæde dig ud som hekse og troldmænd for at fordybe dig endnu mere i denne særlige atmosfære. Jeg er sikker på, at børnene vil synes, det er en sjov idé, og du vil også få nogle gode billeder.

Men planlæg i god tid, da dette er en af Londons mest populære attraktioner, og billetterne bliver hurtigt brugt. Hvis du vil vide, hvordan og hvor du kan købe dem, må du ikke gå glip af indlægget Harry Potter Studios London Park Tickets.

Bestil billetter til Harry Potter Park

4. Tag dem med til vagtskifte i Buckingham for at lære om den lokale kultur

Deltagelse i vagtskiftet| ©Chin Hsu
Deltagelse i vagtskiftet| ©Chin Hsu

Jeg er sikker på, at børnene har set et billede i en bog eller en brochure om fodvagterne og har spurgt dig, hvem de er i de røde frakker og store sorte pelsede hatte.

Hvis disse soldater fanger deres opmærksomhed, så tag dem med til Buckingham Palace under det berømte vagtskifte- de vil blive overraskede!

Hvordan er oplevelsen?

Det er en meget farverig parade i militær stil, der varer ca. 45 minutter og finder sted ved hovedindgangen til Buckingham Palace for at afløse dronningens vagter, som er ansvarlige for sikkerheden på dronning Elizabeth II's residens.

Under ceremonien vil du se regimenter af vagter til hest og til fods, der ledsages af et militærorkester, som spiller noget af det mest usædvanlige musik for at sætte liv i opvisningen (Løvernes Konge, Beatles, Star Wars osv.) Det er meget sjovt! Og det er gratis, da der ikke kræves billet til vagtskifte.

For børn er dette en meget original og underholdende måde at lære den britiske kultur at kende på. De vil helt sikkert elske denne oplevelse.

Bestil dit besøg i Buckingham med vagtskifte

5. Besøg Hamleys, Londons ældste legetøjsforretning

Hamleys, Londons mest berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple
Hamleys, Londons mest berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple

Jeg er sikker på, at børnene vil blive begejstrede, hvis du køber dem en souvenir fra din tur til London, men hvor kan du finde den ideelle souvenir til børnene? Hvis du vil have den rigtige gave, anbefaler jeg, at du tager til Hamleys, en af de ældste legetøjsbutikker i London, som er over 250 år gammel. Det er ingenting!

Hvis du nogensinde har været i New York, minder Hamleys dig sikkert om den berømte FAO Schwarz, men på en britisk måde. Det er en butik med flere etager opdelt efter områder: udendørs legetøj, bamser, videospil, brætspil, slik og meget mere.

Det mærkelige ved Hamleys er, at ud over at man kan beundre tusindvis af legetøj på hylderne, giver personalet i butikken også levende demonstrationer og arrangerer endda lege med børnene. Det er noget, man ikke ser så ofte, og børnene vil helt sikkert elske tanken om at kunne more sig med så meget legetøj - de vil ikke have lyst til at gå!

Hvis du vil tage en tur rundt i legetøjsbutikken, finder du den på 188-196 Regent Street, en af de mest populære shoppinggader i det centrale London.

Og hvis du kan lide interaktive spil, vil jeg foreslå dig og dine børn denne anden virtuelle udforskningsspiloplevelse, hvor I kan udforske Mayfair-kvarteret og opdage dets mysterier og legender. Alt du skal gøre er at downloade appen, og du kan opdage de mest skjulte steder i London ved at følge de skjulte spor.

Køb spillet Haunting Stories & Legends

6. Undgå natkrydstogter med børn

Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall
Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall

Natkrydstogter på Themsen er ideelle til at nyde Londons oplyste seværdigheder og se byen fra et andet perspektiv. Der findes endda krydstogter med levende musik, men de er mere beregnet til en romantisk og intim aften (jubilæum, Valentinsdag eller fødselsdag) end til en familieaktivitet.

De finder ofte sted sent på dagen, når børnene er mere trætte efter en udmattende dag med sightseeing, og nogle af disse aftenkrydstogter tillader ikke børn under 12 år, så de er ikke den bedste løsning, når du rejser med børn.

Hvilke krydstogter er bedst egnet til børn?

Der er krydstogter på Themsen om dagen, hvor der er særlige priser eller priser for børnebilletter, og hvor krydstogterne er kortere end natkrydstogter.

På denne måde kan børnene opleve spændingen ved at sejle i en båd og navigere på floden, mens de kan more sig med at se de monumenter, der er opstillet på bredden, og forestille sig, at de er frygtløse opdagelsesrejsende.

Hvis du er interesseret i at tage på krydstogt i London med børnene, kan jeg anbefale dig at tage et kig på indlægget De bedste krydstogter på Themsen, hvor du vil finde nogle meget seje forslag til at tage på krydstogt med familien.

Book et krydstogt på Themsen

7. Gå ud og leg på Londons legepladser

Barn leger i parken| ©Maria Lindsey
Barn leger i parken| ©Maria Lindsey

London er en tempofyldt by, hvor der altid er tusind ting at lave, selv hvis du beslutter dig for at besøge den britiske hovedstad som en familie. Men midt i så megen aktivitet er det altid rart at tage en pause og finde et øjeblik, hvor man kan koble af fra turismens travlhed.

Et sted, hvor jeg elsker at nyde en rolig atmosfære, er Londons parker. Hvis det er en solskinsdag, og temperaturen er varm nok, er en sjov familiedag en picnic i en af de mange haver og parker rundt omkring i byen.

Du kan spise på græsset eller nyde solen og nyde udsigten over landskabet og det grønne, mens du lytter til fuglenes kvidren. Og selvfølgelig kan du have det sjovt med at lege med børnene. De vil elske at have lidt fritid mellem alle sightseeingturene, hvor de kan hoppe, løbe og lege efter hjertets lyst.

Her er nogle af de fedeste legepladser, du kan tage børnene med til:

8. Se voksefigurerne på Madame Tussauds

Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp
Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp

Hvis du efter at have besøgt nogle af Londons museer på kulturbesøg har lyst til at tilbringe en anden slags tid på et museum, må du ikke gå glip af Madame Tussauds Voksmuseum, som er en af de mest populære turistattraktioner i byen, siden det åbnede i det 19. århundrede.

Det er en oplevelse, hvor børn vil have det sjovt, og som de altid vil huske, for i modsætning til andre museer kan alle besøgende på Madame Tussauds interagere med de voksfigurer, der indgår i udstillingerne. Her finder de deres yndlingskunstnere og fiktive figurer som Taylor Swift, Little Mix, One Direction, Spiderman, Captain America eller Hulk og mange andre, som de kan tage alle de billeder, de vil, med i museets kulisser.

Og det er ikke det hele! I Madame Tussauds er der også flere "interaktive oplevelser", som vil gøre dit besøg meget sjovere. På den ene side kan du i Alien Escape gå om bord på Covenant-skibet og møde den frygtindgydende Alien, og i "Kong: The Skull Island" står du ansigt til ansigt med den gigantiske King Kong.

På den anden side vil børnene, hvis de kan lide superhelte, blive begejstrede for "Marvel 4-D Cinema Experience", en film med fantastiske special effects, der får dig til at føle det, som om du kæmpede side om side med disse figurer i en kamp.

Bestil billetter til Madame Tussauds

9. Gå en tur blandt hajerne i Sea Life Aquarium.

Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge
Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge

Alle børn elsker dyr, og det vil være en god måde at tilbringe tid sammen med dem på. Derfor må du ikke gå glip af Sea Life Aquarium, det største akvarium i England, på din tur til London.

Det ligger i hjertet af byen og er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag med familien og nyde den undersøiske natur. Det er hjemsted for mere end 500 forskellige dyrearter, herunder hajer, søheste, blæksprutter, pingviner og mantaer, for blot at nævne nogle få.

De er opdelt i temaområder, hvor du kan lære en masse interessante fakta om deres levested og levevis, men efter min mening er den mest imponerende del af besøget glas-tunnelen i Sea Life Aquarium, en korridor nedsænket i vandet, hvor du kan gå igennem, mens du bliver ledsaget af glubske hajer og andre vanddyr. Det er en fantastisk oplevelse!

Book billetter til Sea Life Aquarium

10. Kom indenfor på HMS Belfast

HMS Belfast| ©Alvesgaspar
HMS Belfast| ©Alvesgaspar

Hvis du beslutter dig for at tage en sejltur på Themsen med børnene, kan du på en del af vejen langs floden se HMS Belfast, et stort destroyer-skib, der var involveret i mange flådeoperationer under Anden Verdenskrig og Korea-krigen, og som ligger for anker på en af bredderne. Hvis børnene kan lide både, er dette et besøg de vil nyde, så tøv ikke med at sætte det på din dagsorden

. Udvendigt er skibet imponerende, og indvendigt er det virkelig sejt! En tur til London er en fantastisk mulighed for at se en så anderledes attraktion som denne.

HMS Belfast er i dag et skibsmuseum for den britiske Royal Navy, der åbner sine døre for at vise dig, hvordan livet på åbent hav var på et skib af denne type i fortiden.

Rundvisningen er mere underholdende, end det umiddelbart ser ud til, for ud over at lære om skibets historie kan du også komme ind i de rum, hvor soldater og søfolk tilbragte meget af deres tid under missionerne, såsom kontrolrummet, kahytterne, infirmeriet, køkkenet og kælderen m.m. Du vil ikke have set noget lignende!

Andre sjove aktiviteter med børn

Londons uendelige sjov for børn slutter ikke her. Her er et udvalg af andre planer for hele familien:

 • London Zoo har mere end 750 dyrearter, og du kan også besøge haverne i det, der betragtes som den ældste dyrepark i verden. Du vil elske at møde familien af sølvryg-gorillaer!
 • Dine børn må ikke gå glip af den utrolige oplevelse i den interaktive by Kidzania i London, hvor der er uendelige aktiviteter, så de kan nyde at forestille sig, hvad de vil være, når de bliver voksne: De kan klæde sig ud som deres yndlingsfag.
 • Shrek's Adventure er en fantastisk forlystelsespark, hvor du kan møde de mest populære figurer fra Dreamworks' magiske verden.
 • Kultur og sjov er heller ikke uforenelige. Derfor har National Gallery en eksklusiv guidet rundvisning for børn, der viser de imponerende værker i samlingen på en lærerig, men underholdende måde.

Drag fordel af de nedsatte priser for børn på ture og billetter

Børn på London Eye| ©Martin Sillaots
Børn på London Eye| ©Martin Sillaots

London er ikke ligefrem en billig by. Så hvis du rejser dertil som familie, vil du sikkert gerne vide, hvordan du kan spare lidt penge på din ferie.

En god måde at gøre det på er at benytte sig af de nedsatte priser på børnebilletter til de forskellige turistattraktioner. Babyer op til 3 år er normalt gratis, men det afhænger af aktiviteten og aldersgruppen. Under alle omstændigheder kan du finde meget interessante priser for børn. Her er nogle eksempler:

 • London Eye: Fra 35 € for billetter til nedsat pris for børn (mellem 3 og 15 år).
 • Sea Life Aquarium: Fra 28 € for billetter til børn til nedsat pris (mellem 3 og 15 år).
 • Madame Tussauds Museum: Fra 32 € for billetter til børn (3-15 år).
 • Harry Potter Studios Park: Fra 46 € for billetter til børn (5-15 år).
 • HMS Belfast: Fra 14 € for billetter til børn (5-15 år).

Når du f.eks. bestiller dine billetter online på forhånd på websteder som Hellotickets, kan du vælge børnenes aldersgruppe, så den nedsatte pris, du skal betale for hver enkelt af dem, beregnes med det samme.

Selv om spædbørn har gratis adgang til et væld af aktiviteter, er det tilrådeligt at vælge deres gratis adgang, da det vil undgå forvirring, når de skal besøge monumenter, museer og andre interessante steder.

Få London Sightseeing Passes for at få mest muligt ud af din rejse

London Pass| ©ba7raini
London Pass| ©ba7raini

Hvis du planlægger at besøge mange steder på din ferie til den britiske hovedstad, kan London-turistpas hjælpe dig med at opfylde dine planer uden at gå fallit.

giver dig adgang til et væld af attraktioner, samtidig med at du sparer penge, da du ikke skal betale for hver enkelt billet separat, og børnepas fås til en reduceret pris.

 • London Pass: Fra 48 € for børnepasset.
 • London Explorer Pass: Fra 22 € for børnepasset.
 • Merlin's Magical London Pass: Fra 47 € for børnepasset.

Det er også en god mulighed at overveje, når man rejser med børn, fordi de har særlige tilbud i mange teatre, restauranter, butikker og andre underholdningssteder, hvilket altid er praktisk. Med disse turistkort kan du desuden undgå køerne ved indgangsportene. Som du kan se, er de alle sammen fordele!

Hvis du besøger London med børn, anbefaler jeg dig at vælge London Explorer Pass, Merlin's Magical London Pass eller Magic London Pass, men hvis du vil vide mere detaljeret om disse turistkort, så gå ikke glip af indlægget Det bedste London-turistkort, hvor de alle analyseres i dybden.

Bestil et London Sightseeing Pass

Planlæg dine besøg bedre om morgenen, så de får tid til at lege

Klar til at tage på sightseeing| ©Katie E
Klar til at tage på sightseeing| ©Katie E

Når du skal på sightseeing med familien, er det bedste tidspunkt på dagen at planlægge din udflugt tidligt om morgenen, da børn ofte er tidligt oppe og vågner med masser af energi. På den måde er de mere vågne og aktive til udflugter og kulturelle besøg.

Tidligt om morgenen har Londons turistattraktioner normalt ikke så mange besøgende eller store grupper, så du undgår de menneskemængder, der har tendens til at danne sig i spidsbelastningstiden, og som kan sætte de smås tålmodighed på prøve, når der er kø.

Endelig foreslår jeg, at I om eftermiddagen, når de er mere trætte, planlægger en aktivitet, hvor børnene kan have det sjovt, inden I tager tilbage til hotellet for at hvile jer og komme til kræfter til næste dag. Du kan f.eks. tage en tur til legetøjsbutikkerne i London, Madame Tussauds Museum eller Sea Life Aquarium.

Planlæg dine måltider i god tid

Spise en dessert| ©Patrick Fore
Spise en dessert| ©Patrick Fore

Hvis du planlægger at bruge hele dagen på sightseeing på din ferie i London, er det en god idé at planlægge børnenes måltider på forhånd.

Dette er ikke en triviel sag, for selv om byen har et fantastisk gastronomisk tilbud, er den også et meget turistet sted, og i de centrale timer af dagen (især på helligdage eller i højsæsonen) er det ikke let at finde et ledigt bord i visse områder, hvis man ikke har reserveret bord.

Det kan være et problem, hvis man ikke kender meget til London, og man ved afslutningen af en aktivitet skal gå rundt i centrum for at finde et ledigt sted, fordi alt er fyldt op. Børnene kan ende med at miste tålmodigheden og få et raserianfald, hvis de er meget sultne!

Derfor er det altid en god idé at have nogle snacks med i tasken og selvfølgelig på forhånd at kende nogle gode restauranter, hvor man kan spise i nærheden af nogle turistattraktioner som London Eye, The Shard eller Tower of London. Det vil hjælpe dig meget, når tiden er inde!