Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London med børn, tips og ting at gøre

Har du tænkt over, hvad du kan lave i London med børnene i din ferie? Gå ikke glip af disse ideer og tips til at få din tur til at forløbe problemfrit!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minutters læst

London med børn, tips og ting at gøre

Børn har det sjovt i London | ©Robert Tudor

Hvis du snart planlægger at rejse til London med din familie, vil du sikkert gerne planlægge nogle aktiviteter under jeres ophold, så børnene også kan have det sjovt og få mest muligt ud af denne oplevelse.

Der er en bred vifte af fritidsaktiviteter i den britiske hovedstad, og der er mange ting at se og gøre der. For at hjælpe dig med at vælge finder du i dette indlæg flere forslag og tips til, hvordan du kan nyde London fuldt ud med børnene, og vi er sikre på, at du vil have masser af fantastiske historier og minder at fortælle, når du kommer hjem!

1. Oplev Harry Potters magi hos Warner Bros

Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett
Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett

Når du er på ferie i London, vil børnene elske at besøge Harry Potter Studios Park, hvor alle Potter-filmene blev optaget - det er et magisk sted!

De vil have det sjovt med at besøge de originale filmkulisser, lære om, hvordan filmene blev lavet, og de special effects, der blev brugt til at genskabe denne fantasiverden. For et øjeblik vil du føle dig som en del af historien, som om du var elev på den berømte troldmandsskole.

 • Tip: Billetterne bliver udsolgt, så køb dem i forvejen og online for at sikre, at du ikke går glip af noget.
 • Hvis du vil vide mere...: Gå ikke glip af indlægget Harry Potter London Studio Park Tickets.

Book billetter til Harry Potter Park

2. Gå ikke glip af West End-musicals

En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto
En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto

At overvære en af West End-musicalerne er et must i London med børn en eftermiddag i løbet af en ferie i byen. Efter at have tilbragt hele dagen blandt museer, monumenter og butikker, har de små også brug for lidt tid til at have det sjovt på turen.

Den bedste måde at afslutte en dag med sightseeing med forældrene er at fordybe sig et par timer i West End-musicalernes fantasiverdener og lade sig rive med af deres fantastiske historier, iscenesættelser og musiknumre fulde af lys, magi og farver. Og så er de nogle af de bedste i verden (med Broadways tilladelse!).

 • Anbefaling: Der er mange, der gerne vil se forestillingen, så mit råd er at købe billetter på forhånd, så du er sikker på at få plads til en bestemt forestilling på den ønskede dato.
 • Sådan køber du billetter: Den bedste måde at købe billetter på er online, da det giver dig mulighed for at booke dem hjemmefra, før du rejser. På den måde kan du undgå at stå i kø i evigheder med børnene ved billetkontoret og bruge tiden på at lægge andre planer med dem i London.
 • Kan vi tage af sted uden at kunne engelsk: selvfølgelig! Mange af musicalerne på plakaten har en filmversion (Mary Poppins, Løvernes Konge, Askepot, Prinsen af Egypten osv.), så selv om du ikke taler sproget, kan du sagtens følge med i handlingen.

Køb billetter til musicals i London

3. Lad dig forbløffe af Madame Tussauds og andre museer

Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp
Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp

Hvis du tror, at museer i London ikke er for børn, tager du fejl! Der er flere muligheder, som de virkelig kan nyde. Her er mit personlige udvalg af dem, som de kan nyde med stil:

 • Madame Tussauds voksmuseum: Voksmuseet er en af de mest populære turistattraktioner i byen. Alle besøgende kan interagere med figurerne og møde deres yndlingskunstnere og fiktive figurer som Taylor Swift, Little Mix, One Direction, Spiderman, Captain America eller Hulk, blandt mange andre, som de kan tage alle de billeder med, de har lyst til.
 • National Gallery: Hvis du helt havde udelukket National Gallery på dit besøg i London med børn, har du måske været for hurtig. Museet arrangerer guidede ture med børn og for hele familien, ledet af en ekspert, som på mesterlig vis formidler kultur til de små.
 • Science Museum: På dette sjove museum vil de have det sjovt, da mange af områderne har interaktive eller virtual reality-aktiviteter, hvor de små vil have det sjovt i deres eget tempo.
 • Postmuseum: På dette museum kan børnene blive postbude for en dag og opdage posthistorien på en sjov måde.

Book billetter til Madame Tussauds

4. Besøg stadionerne

london, chelsea|©nathan17
london, chelsea|©nathan17

Er de små på din rejse fodboldfans? Så må du ikke gå glip af en guidet tur til to af byens mest berømte stadioner for to af Englands mest berømte klubber:

 • ChelseaStadium Tour: Chelsea er den mest succesrige engelske klub i det 21. århundrede, og på denne 90-minutters guidede tur bliver du ført rundt på stadion og dets museum af en professionel guide. Du vil også besøge områder som omklædningsrummene og tunnelen.
 • Arsenal FC Stadium Tour: I dette tilfælde kommer du rundt på Emirates Stadium i halvanden time, men med en audioguide. Hvis børnene er ældre, vil de kunne lide denne tur, men hvis de stadig er for små, vil audioguiden måske kede dem lidt.

Book en rundvisning på Chelsea Stadium

5. Hav det sjovt i de mest kuriøse tema-attraktioner

Børn i leg|©Arun Joseph
Børn i leg|©Arun Joseph

En tur til London med børn bør ikke være komplet uden et besøg i nogle af de sjoveste tematiserede attraktioner i byen. Man kan også besøge forlystelsesparker, men hvis de små er bange for højder, er her nogle gode alternativer, hvor de kan have det lige så sjovt, men uden at skulle have fødderne ned fra jorden:

 • Kidzania: Kidzania er en slags interaktiv by for børn, hvor de kan klæde sig ud og lade fantasien få frit løb og lade, som om de er professionelle i forskellige jobs. Den er designet til børn mellem 1 og 16 år, og de kan udforske den 5.000 kvadratmeter store by, når det passer dem.
 • Monopoly i naturlig størrelse: Børn elsker dette berømte brætspil, og i denne attraktion kan I alle sammen nyde et Monopoly i naturlig størrelse, mens I spiller et spil. Det lyder sjovt, gør det ikke?
 • Shrek's Adventure: Hvilket barn elsker ikke Shrek? Tegneseriefiguren har sin egen attraktion i London, hvor hele familien kan besøge de mest ikoniske steder fra filmen, møde figurerne og nyde i alt 10 forlystelser.

Book billetter til Kidzania

6. Lad dem opdage dyrene i zoologisk have

London Zoo|©M Liao
London Zoo|©M Liao

Der er ikke det barn, der ikke kan lide dyr, og med en billet til London Zoo kan de gøre det med stil. Det er selvfølgelig også noget, som voksne nyder meget, nogle gange endda mere. Så det er en perfekt aktivitet for hele familien.

Gorillaer, lemurer, tigre, giraffer, krybdyr, løver, pingviner? Der er endda et sommerfugleområde! Denne zoo er hjemsted for mere end 17.000 forskellige arter. Men mest interessant af alt: Vidste du, at London Zoo er den ældste zoologiske have i verden? Du må virkelig ikke gå glip af det, for du får en fantastisk dag.

Book billetter til London Zoo

7. Hop på sightseeingbussen for at udforske London

Sightseeing-bus til London| ©Hellotickets
Sightseeing-bus til London| ©Hellotickets

London er en af de største byer i Europa, og der er ofte langt mellem de forskellige turistattraktioner. At rejse op og ned gennem byen på sightseeing for at nå frem til hver af dem kan være en meget tiltalende plan for voksne med en opdagelsesrejsende sjæl, men for børn kan det være ekstremt trættende, især for de yngre. Især for de små.

For at de også kan nyde den mest turistede side af London uden at blive hurtigt trætte og kan spare deres energi til besøg på de forskellige museer og monumenter i byen, anbefaler jeg, at du får billetter til Londons sightseeingbus.

 • Rute: de vigtigste seværdigheder i den britiske hovedstad, den har i alt 45 stoppesteder.
 • Sådan fungerer det: Du kan stige på og af ved det stoppested, du ønsker, for at udforske et bestemt område.
 • For at finde ud af mere... Læs indlægget De bedste turistbusser, hvor du finder alle detaljerne om denne aktivitet.

Book din plads på London Sightseeing Bus

8. Tag dem med til vagtafløsningen

Overværelse af vagtskiftet| ©Chin Hsu
Overværelse af vagtskiftet| ©Chin Hsu

Jeg er sikker på, at dine børn har set et billede i en bog eller brochure om fodgarden og har spurgt dig, hvem de mennesker i røde frakker og store sorte pelsede hatte er. Hvis disse soldater fanger deres opmærksomhed, så tag dem med til Buckingham Palace for at møde dem under det berømte vagtskifte. De vil blive forbløffede!

For børnene vil dette også være en meget original og fornøjelig måde at lære britisk kultur at kende på. De vil helt sikkert elske oplevelsen.

Hvordan er oplevelsen?

Det er en meget farverig militærparade på ca. 45 minutter, som finder sted ved hovedindgangen til Buckingham Palace for at afløse dronningens garde, som har ansvaret for sikkerheden i kongens residens.

Under ceremonien vil du se regimenter af vagter til hest og til fods, som ledsages af et militærorkester, der spiller noget af den sjoveste musik (The Lion King, The Beatles, Star Wars osv.). Det er rigtig sjovt!

Book et krydstogt i London med vagtskifte inkluderet!

9. Besøg Hamleys, Londons ældste legetøjsbutik

Hamleys, Londons mest berømte legetøjsbutik| ©Sheep purple
Hamleys, Londons mest berømte legetøjsbutik| ©Sheep purple

Jeg er sikker på, at børnene vil blive begejstrede, hvis du køber en souvenir til dem fra jeres tur til London, men hvor kan du finde den ideelle souvenir til børnene? Hvis du vil finde den rigtige gave, foreslår jeg, at du tager til Hamleys, en af de ældste legetøjsbutikker i London, over 250 år gammel. Det er ingenting!

Det er en butik med flere etager opdelt efter områder: udendørs legetøj, bamser, videospil, brætspil, slik og meget mere. Det pudsige ved Hamleys er, at ud over at man kan beundre tusindvis af stykker legetøj på hylderne, så giver butikkens medarbejdere også live-demonstrationer og arrangerer endda lege med børnene.

 • Sted: 188-196 Regent Street, en af de mest kommercielle gader i det centrale London.
 • Ekstra aktivitet: Jeg vil foreslå dig og dine børn dette virtuelle udforskningsspil, hvor I kan udforske Mayfair-kvarteret og opdage dets mysterier og legender. Det eneste, du skal gøre, er at downloade appen, og så kan du opdage de mest skjulte steder i London ved at følge de skjulte spor.

Køb spillet Haunting Stories & Legends

10. Tag børnene med på krydstogt

Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall
Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall

Der er krydstogter på Themsen i :::link|text=dagtimerne|element=pa-2233:::, hvor der er særlige priser eller priser for børnebilletter, og krydstogtet er kortere end krydstogter om natten.

På den måde kan børnene opleve spændingen ved at sejle på en båd og navigere på floden, mens de har det sjovt med at se monumenterne på bredden og forestille sig, at de er frygtløse opdagelsesrejsende.

Book et krydstogt på Themsen

11. Gå en tur blandt hajerne i Sea Life Aquarium

Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge
Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge

At besøge Sea Life Aquarium er at besøge det største akvarium i England. Og som jeg sagde før, elsker børn dyr. Så hvis de har haft det sjovt i zoologisk have, skal du ikke tøve med at besøge dette.

Der lever mere end 500 forskellige dyrearter, herunder hajer, søheste, blæksprutter, pingviner og manta rays osv. De er opdelt i temaområder, hvor du kan lære en masse interessante fakta om deres levesteder og levevis, selvom det er en fantastisk oplevelse!

 • Beliggenhed: i hjertet af byen.
 • Hvad du ikke må gå glip af: Efter min mening er den mest imponerende del af besøget glastunnelen, en korridor nedsænket i vandet, som du kan gå igennem, mens du bliver ledsaget af voldsomme hajer og andre vanddyr.
 • For at finde ud af mere... Læs indlægget om Sea Life Aquarium

Book billetter til Sea Life Aquarium

11. Leg på Londons legepladser

Et barn leger på en legeplads| ©Maria Lindsey
Et barn leger på en legeplads| ©Maria Lindsey

Midt i al den aktivitet er det altid rart at tage en pause og finde et øjeblik, hvor man kan koble af fra turismens travlhed. Nogle af de steder, jeg elsker at nyde en rolig atmosfære, er Londons parker. Hvis det er en solskinsdag, og temperaturen er varm nok, er det en sjov plan for hele familien at tage på picnic i en af dem.

Børnene vil elske at have lidt fritid mellem sightseeingen til at hoppe, løbe og lege af hjertens lyst. Her er nogle af de fedeste legepladser, du kan tage børnene med til:

12. Træd indenfor i HMS Belfast

HMS Belfast| ©Alvesgaspar
HMS Belfast| ©Alvesgaspar

Hvis du beslutter dig for at :::link|text=tage på krydstogt på Themsen|element=pa-2233::: med børnene, vil du et stykke af vejen langs floden se HMS Belfast, en enorm destroyer, der var involveret i mange flådeoperationer under Anden Verdenskrig og Koreakrigen, forankret på en af bredderne. Hvis børnene kan lide både, er dette et besøg, de virkelig vil nyde, så tøv ikke med at tilføje det til din dagsorden

Skibets ydre er imponerende, og det indre er virkelig cool! HMS Belfast er nu et museumsskib fra den britiske Royal Navy, som åbner dørene for at vise, hvordan livet på åbent hav var på et skib af denne type før i tiden.

Benyt dig af reducerede priser for børn på ture og billetter

Børn i London Eye| ©Martin Sillaots
Børn i London Eye| ©Martin Sillaots

London er ikke ligefrem en billig by. Så hvis du rejser dertil som familie, vil du sikkert gerne vide, hvordan du kan spare lidt penge på din ferie.

En god måde er at drage fordel af de reducerede priser på børnebilletter til de forskellige turistattraktioner. Babyer op til 3 år er normalt gratis, men det afhænger af aktiviteten og aldersgruppen. Under alle omstændigheder kan du finde meget interessante priser for børn. Her er nogle eksempler:

 • London Eye: fra 35 € (3 til 15 år)
 • Sea Life Aquarium: fra 28 € (mellem 3 og 15 år)
 • Madame Tussauds Museum: fra 32 € (3-15 år)
 • Harry Potter Studios Park: fra 46 £ (5-15 år)
 • HMS Belfast: fra 14 € (5-15 år)

Sådan får du disse priser

Når du booker dine billetter online på forhånd på hjemmesider som Hellotickets, kan du f.eks. vælge børnenes aldersgruppe, så den reducerede pris, du skal betale for hver af dem, beregnes med det samme.

Selvom babyer har gratis adgang til en lang række aktiviteter, er det en god idé også at vælge deres gratis adgang, så man undgår forvirring, når det gælder adgang til monumenter, museer og andre interessante steder.

Få sightseeingpas til London for at få mest muligt ud af din rejse

London-pas| ©ba7raini
London-pas| ©ba7raini

Hvis du planlægger at besøge en masse steder på din ferie til den britiske hovedstad, kan London turistpas hjælpe dig med at holde fast i dine planer uden at gå fallit i forsøget.

De giver dig adgang til en lang række attraktioner, samtidig med at du sparer penge ved ikke at skulle betale for hver attraktion separat og ved at tilbyde en reduceret pris for børnepas. Det er også en god mulighed at overveje, når man rejser med børn, fordi de har særlige tilbud på mange teatre, restauranter, butikker og andre underholdningssteder.

 • London Pass: fra 57 € for et børnepas.
 • London Explorer Pass: fra 46 € for et børnepas.
 • Merlin's Magical London Pass: fra 47 € for et børnepas.

Hvis du vil vide mere om disse turistkort, må du ikke gå glip af indlægget Det bedste turistkort i London, hvor de alle er analyseret i dybden.

Book et London Sightseeing Pass

Planlæg dine børns besøg om morgenen, og giv dem tid til at lege

Gør dig klar til at tage på sightseeing| ©Katie E
Gør dig klar til at tage på sightseeing| ©Katie E

Når det kommer til sightseeing som familie, er det bedste tidspunkt at planlægge en udflugt tidligt om morgenen, da børn har tendens til at stå tidligt op og vågne med masser af energi. På den måde vil de være mere vågne og aktive til udflugter og kulturelle besøg.

Tidligt om morgenen har Londons turistattraktioner også tendens til at have færre besøgende og større grupper, så du undgår de menneskemængder, der kan teste dine børns tålmodighed, når det kommer til at stå i kø.

Endelig foreslår jeg, at du om eftermiddagen, når de er mere trætte, planlægger en aktivitet, hvor børnene kan have det sjovt, inden de tager tilbage til hotellet for at hvile sig og samle kræfter til næste dag. Tag for eksempel en tur til Londons legetøjsbutikker, Madame Tussauds Museum eller Sea Life Aquarium.

Planlæg dine måltider i god tid

Spise en dessert| ©Patrick Fore
Spise en dessert| ©Patrick Fore

Dette er ikke en triviel sag, for selvom byen har et stort gastronomisk udbud, er det også et meget turistet sted, og i de centrale timer af dagen (især på helligdage eller i højsæsonen) er det ikke en let opgave at finde et ledigt bord i visse områder, hvis du ikke har en reservation.

Det kan være et problem, hvis man ikke kender meget til London, og man efter en aktivitet er nødt til at gå rundt i centrum og lede efter en ledig plads, fordi alt er fyldt. Børnene kan ende med at miste tålmodigheden og få et raserianfald, hvis de er meget sultne! Derfor er det altid en god idé at have nogle snacks med i tasken og selvfølgelig på forhånd at kende nogle gode restauranter, hvor man kan spise i nærheden af nogle turistattraktioner som f.eks: