Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London med børn, tips og ting at gøre

Har du tænkt på, hvad du skal lave i London med børnene i ferien? Gå ikke glip af disse idéer og tips, så din tur går glat!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minutters læst

London med børn, tips og ting at gøre

Børn, der har det sjovt i London | ©Robert Tudor

Hvis du planlægger at rejse til London med din familie snart, vil du helt sikkert gerne planlægge nogle aktiviteter under dit ophold, så børnene også kan have det sjovt og få mest muligt ud af denne oplevelse.

Der er et bredt udvalg af fritidsaktiviteter i den britiske hovedstad, og der er mange ting at se og gøre der. For at hjælpe dig med at vælge, finder du i dette indlæg flere forslag og tips til at nyde London med børnene fuldt ud. Vi er sikre på, at I vil have masser af fantastiske anekdoter og minder at fortælle, når I kommer hjem igen!

1. Hop på turistbussen med børnene og udforsk London

London Sightseeing Bus| ©Hellotickets
London Sightseeing Bus| ©Hellotickets

London er en af de største byer i Europa, og der er ofte lang afstand mellem de forskellige turistattraktioner.

At rejse op og ned gennem byen på sightseeing for at komme til hver enkelt af dem kan være en meget tiltalende plan for voksne med en opdagelsesrejsende sjæl, men for børn kan det være enormt trættende. Især for de små.

For at de også kan nyde den mest turistede side af London uden at blive hurtigt trætte og kan spare deres energi til besøg på de forskellige museer og monumenter i byen, anbefaler jeg, at du køber billetter til Londons sightseeingbus.

Den vil give dig mulighed for at opleve de vigtigste seværdigheder i den britiske hovedstad, mens du rejser komfortabelt siddende undervejs og kan stige af og på ved det stoppested, du ønsker at besøge et bestemt område.

Desuden vil de små elske at køre i en stor rød dobbeltdækkerbus! Det vil være som et lille eventyr for dem. Hvis du gerne vil benytte denne transportform under din tur til London, anbefaler jeg dig at læse indlægget De bedste turistbusser, hvor du finder alle detaljer om denne aktivitet.

Book din plads på London sightseeingbus

2. Book dine billetter til West End-musicals på forhånd

En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto
En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto

At overvære en af West End-musicalerne er et must at gøre i London med børn en eftermiddag under en ferie i byen. Efter at have tilbragt hele dagen blandt museer, monumenter og butikker har de små også brug for lidt tid til at have det sjovt på turen.

Den bedste måde at afslutte en dag med sightseeing med forældrene på er at fordybe sig i et par timer i de fantasiverdener, som musicals transporterer dem til med deres fantastiske historier, iscenesættelser og musikalske numre fulde af lys, magi og farver.

West End-musicals er nogle af de bedste i verden (med Broadways tilladelse!), så mange mennesker ønsker at overvære en forestilling under deres ophold i London. Hvis du har planer om at gøre det samme som en overraskelse for børnene, er mit råd at købe billetterne på forhånd for at sikre dig pladserne til en bestemt forestilling på den ønskede dato.

Og hvordan kan du gøre det? Den bedste måde er at købe dine billetter online, da det giver dig mulighed for at bestille dem hjemmefra, inden du rejser. På den måde kan du undgå at stå i kø i evigheder med dine børn ved teaterkassen og bruge tid på at lave andre planer med dem i London.

Vær ikke genert, hvis du ikke taler engelsk. Mange af de musicals, der vises, har en filmversion (Mary Poppins, Løvernes konge, Askepot, Prinsen af Egypten osv.), så selv om du ikke taler sproget, kan du sagtens følge med i handlingen. Det er en oplevelse, som børnene sent vil glemme!

Køb billetter til musicals i London

3. Oplev magien fra Harry Potter i Warner Bros. Studios

Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett
Gå ned ad Driagon Alley med børnene| ©Bill Bartlett

På ferien i London vil børnene blive begejstrede for at besøge Harry Potter Studios Park, hvor alle Harry Potter-filmene blev optaget - det er et magisk sted!

De vil have det sjovt med at gå rundt i de originale kulisser fra filmene (Gryffindors fællesrum, den store sal, Hogwarts' korridorer osv.), lære, hvordan filmene blev lavet og de special effects, der blev brugt til at genskabe denne fantasiverden. For et øjeblik vil du føle dig som en del af historien, som om du var elev på den berømte troldmandsskole.

I behøver faktisk ikke besøge Harry Potter Studios Park klædt ud som mugglere, men I kan klæde jer ud som hekse og troldmænd for at fordybe jer endnu mere i denne særlige atmosfære. Jeg er sikker på, at børnene vil synes, det er en sjov idé, og I vil også få nogle fantastiske billeder.

Men planlæg i god tid, da det er en af Londons mest populære attraktioner, og billetterne bliver udsolgt. Hvis du vil vide, hvordan og hvor du kan købe dem, må du ikke gå glip af indlægget Harry Potter Studios London Park Tickets.

Bestil billetter til Harry Potter Park

4. Tag dem med til vagtskifte i Buckingham for at lære om den lokale kultur

Deltagelse i vagtskifte| ©Chin Hsu
Deltagelse i vagtskifte| ©Chin Hsu

Børnene har sikkert set et billede i en bog eller brochure om fodvagterne og har spurgt dig, hvem de er i de røde frakker og store sorte pelsede hatte.

Hvis disse soldater falder dem i øjnene, så tag dem med til Buckingham Palace for at møde dem under det berømte vagtskifte- de vil blive forbløffet!

Hvordan er oplevelsen?

Det er en meget farverig parade i militærstil, der varer ca. 45 minutter og finder sted ved hovedindgangen til Buckingham Palace for at afløse dronningens vagter, som er ansvarlige for sikkerheden på dronning Elizabeth II's residens.

Under ceremonien vil du se regimenter af vagter til hest og til fods, som ledsages af et militærorkester, der spiller noget af det mest usædvanlige musik for at sætte liv i opvisningen (Løvernes konge, Beatles, Star Wars osv.) Det er meget sjovt! Og det er gratis, da der ikke kræves nogen billet til vagtskifte.

For børn vil dette være en meget original og underholdende måde at lære den britiske kultur at kende på. De vil helt sikkert elske denne oplevelse.

Book dit besøg i Buckingham med vagtskifte

5. Besøg Hamleys, Londons ældste legetøjsforretning

Hamleys, Londons mest berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple
Hamleys, Londons mest berømte legetøjsforretning| ©Sheep purple

Børnene vil sikkert blive begejstrede, hvis du køber dem en souvenir fra din tur til London, men hvor kan du finde den ideelle souvenir til børnene? Hvis du vil have den rigtige gave, anbefaler jeg, at du tager til Hamleys, en af de ældste legetøjsbutikker i London, som er over 250 år gammel. Det er ingenting!

Hvis du nogensinde har været i New York, minder Hamleys dig sikkert om den berømte FAO Schwarz, men på en britisk måde. Det er en butik med flere etager opdelt efter områder: udendørs legetøj, bamser, videospil, brætspil, slik og meget mere.

Det pudsige ved Hamleys er, at ud over at man kan beundre tusindvis af legetøj på hylderne, giver butikspersonalet også levende demonstrationer og arrangerer endda lege med børnene. Det er noget, man ikke ser så ofte, og børnene vil helt sikkert elske tanken om at kunne more sig med så meget legetøj - de vil ikke have lyst til at gå!

Hvis du vil tage en tur rundt i legetøjsbutikken, finder du den på 188-196 Regent Street, en af de mest populære shoppinggader i det centrale London.

Og hvis du kan lide interaktive spil, foreslår jeg for dig og dine børn denne anden virtuelle udforskningsspiloplevelse, hvormed I kan udforske Mayfair-kvarteret og opdage dets mysterier og legender. Det eneste, du skal gøre, er at downloade appen, og du kan opdage de mest skjulte steder i London ved at følge de skjulte spor.

Køb spillet Haunting Stories & Legends

6. Undgå natkrydstogter med børn

Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall
Krydstogt på Themsen| ©Gina Hall

Natkrydstogter på Themsen er ideelle til at nyde Londons oplyste seværdigheder og se byen fra et andet perspektiv. Der findes endda krydstogter med levende musik, men de er mere beregnet til en romantisk og intim aften (jubilæum, Valentinsdag eller fødselsdag) end til en familieaktivitet.

Faktisk har de tendens til at finde sted sent på dagen, når børnene er mere trætte efter en udmattende dag med sightseeing, og nogle af disse aftenkrydstogter tillader ikke børn under 12 år, så de er ikke den bedste mulighed, når du tager af sted med børn.

Hvilke krydstogter egner sig bedst til børn?

Der findes krydstogter på Themsen om dagen, hvor der er særlige priser eller satser for børnebilletter, og hvor krydstogtets varighed er kortere end aftenkrydstogter.

På denne måde kan børnene føle spændingen ved at sejle i en båd og navigere på floden, mens de har det sjovt med at se de monumenter, der er opstillet på bredden, og forestille sig, at de er frygtløse opdagelsesrejsende.

Hvis du er interesseret i at tage på krydstogt i London med børnene, anbefaler jeg dig at tage et kig på indlægget De bedste krydstogter på Themsen, hvor du vil finde nogle meget seje forslag til at lave med familien.

Book et krydstogt på Themsen

7. Tag ud og leg på Londons legepladser

Barn leger i parken| ©Maria Lindsey
Barn leger i parken| ©Maria Lindsey

London er en tempofyldt by, hvor der altid er tusind ting at lave, selv hvis du beslutter dig for at besøge den britiske hovedstad som familie. Men midt i så megen aktivitet er det altid rart at tage en pause og finde et øjeblik, hvor man kan koble af fra turismens travlhed.

Et sted, hvor jeg elsker at nyde en rolig atmosfære, er Londons parker. Hvis det er en solskinsdag, og temperaturen er varm nok, er en sjov familiedag en picnic i en af de mange haver og parker rundt omkring i byen.

Ud over at spise en snack på græsset eller nyde solen kan man også nyde udsigten over landskabet og det grønne, mens man lytter til fuglenes kvidren. Og så kan du selvfølgelig have det sjovt med at lege med børnene. De vil elske at have lidt fritid mellem alle sightseeingturene til at hoppe, løbe og lege efter hjertens lyst.

Her er nogle af de fedeste legepladser, du kan tage børnene med til:

8. Bliv forbløffet af voksefigurerne på Madame Tussauds

Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp
Kongen af pop, Michael Jackson.| ©Abi Skipp

Hvis du efter at have besøgt nogle af Londons museer i forbindelse med kulturelle besøg har lyst til at tilbringe en anden slags tid på et museum, må du ikke gå glip af Madame Tussauds voksmuseum, en af de mest populære turistattraktioner i byen, siden det åbnede i det 19. århundrede.

Det er en oplevelse, hvor børnene vil have det sjovt, og som de altid vil huske, for i modsætning til andre museer kan alle besøgende på Madame Tussauds interagere med de voksfigurer, der indgår i udstillingerne. Her finder de deres yndlingskunstnere og fiktive figurer som Taylor Swift, Little Mix, One Direction, Spiderman, Captain America eller Hulk blandt mange andre, som de kan tage alle de billeder, de vil, med på museets kulisser.

Og det er ikke det hele! Inde i Madame Tussauds er der også flere "interaktive oplevelser", som vil gøre dit besøg meget sjovere. På den ene side kan du i " Alien Escape " kravle om bord på Covenant-skibet for at møde den frygtindgydende Alien, og i "Kong: The Skull Island" står du ansigt til ansigt med den gigantiske King Kong.

På den anden side vil børnene, hvis de kan lide superhelte, blive begejstrede for "Marvel 4-D Cinema Experience", en film med fantastiske special effects, der får dig til at føle, at du kæmper side om side med disse figurer i en kamp.

Bestil billetter til Madame Tussauds

9. Gå rundt blandt hajerne i Sea Life Aquarium.

Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge
Børn på besøg i Sea Life Aquarium| ©Gary Bembridge

Alle børn elsker dyr, og det er helt sikkert en god måde at tilbringe tid sammen med dem på. Derfor er en attraktion, som du ikke må gå glip af på din tur til London, Sea Life Aquarium, det største akvarium i England.

Det ligger i hjertet af byen og er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag med familien og nyde undervandsnaturen. Det er hjemsted for mere end 500 forskellige dyrearter, herunder hajer, søheste, blæksprutter, pingviner og mantarokker for blot at nævne nogle få.

De er opdelt i temaområder, hvor du kan lære en masse interessante fakta om deres levested og levevis, selv om den mest imponerende del af besøget efter min mening er Sea Life Aquariums glastunnel, en korridor nedsænket i vandet, hvor du kan gå igennem, mens du bliver ledsaget af glubske hajer og andre vanddyr. Det er en fantastisk oplevelse!

Book billetter til Sea Life Aquarium

10. Træd indenfor i HMS Belfast

HMS Belfast| ©Alvesgaspar
HMS Belfast| ©Alvesgaspar

Hvis du beslutter dig for at tage en sejltur på Themsen med børnene, kan du på en del af vejen langs floden se HMS Belfast, et stort destroyer-skib, der var involveret i mange flådeoperationer under Anden Verdenskrig og Korea-krigen, og som ligger for anker på en af bredderne. Hvis børnene kan lide både, vil dette være et besøg, som de virkelig vil nyde, så tøv ikke med at sætte det på din dagsorden

Skibets yderside er imponerende, og det er virkelig sejt indeni! Turen til London er en god mulighed for at se en så anderledes attraktion som denne.

HMS Belfast er i dag et skibsmuseum for den britiske Royal Navy, der åbner sine døre for at vise dig, hvordan livet på åbent hav var på et skib af denne type i fortiden.

Rundvisningen er mere underholdende, end det umiddelbart ser ud til, for ud over at lære om skibets historie kan du også komme ind i de rum, hvor soldater og søfolk tilbragte meget af deres tid under missionerne, såsom kontrolrummet, kahytterne, infirmeriet, køkkenet og kælderen m.m. Du vil ikke have set noget lignende!

Andre sjove aktiviteter at lave med børnene

Sommerfugl i et træ| © Christoph Schmid
Sommerfugl i et træ| © Christoph Schmid

Men det er ikke enden på Londons uendelige sjov for børn. Her er et udvalg af andre planer, som hele familien kan nyde:

 • London Zoo har over 750 dyrearter, og du kan gå rundt i haven i det, der betragtes som verdens ældste dyrepark. Du vil elske at møde familien af sølvryg-gorillaer!
 • Dine børn må ikke gå glip af den utrolige oplevelse i den interaktive by Kidzania i London, hvor der er uendelige aktiviteter, så de kan nyde at forestille sig, hvad de vil være, når de bliver voksne: De kan klæde sig ud som deres yndlingsfag.
 • Shrek's Adventure er en fantastisk forlystelsespark, hvor du kan møde de mest populære figurer fra Dreamworks' magiske verden.
 • Kultur og sjov er heller ikke uforenelige. Derfor har National Gallery en eksklusiv guidet rundvisning for børn, der viser de imponerende værker i samlingen på en lærerig, men underholdende måde.

Udnyt de nedsatte priser for børn på rundvisninger og billetter

Børn på London Eye| ©Martin Sillaots
Børn på London Eye| ©Martin Sillaots

London er ikke ligefrem en billig by. Så hvis I rejser dertil som familie, vil I sikkert gerne vide, hvordan I kan spare lidt penge på ferien.

En god måde er at udnytte de nedsatte priser på børnebilletter til de forskellige turistattraktioner. Babyer op til 3 år er normalt gratis, men det afhænger af aktiviteten og aldersgruppen. Under alle omstændigheder kan du finde meget interessante priser for børn. Her er nogle eksempler:

 • London Eye: Fra 35 € for billetter til nedsat pris for børn (mellem 3 og 15 år).
 • Sea Life Aquarium: Fra 28 € for billetter til nedsat pris for børn (mellem 3 og 15 år).
 • Madame Tussauds Museum: Fra 32 € for billetter til børn til nedsat pris (3-15 år).
 • Harry Potter Studios Park: Fra 46 € for billetter til børn til nedsat pris (5-15 år).
 • HMSBelfast: Fra 14 € for billetter til børn til nedsat pris (5-15 år).

Når du bestiller dine billetter online på forhånd på websteder som Hellotickets, kan du f.eks. vælge børnenes aldersgruppe, så den nedsatte pris, du skal betale for hvert enkelt barn, beregnes med det samme.

Selv om spædbørn har gratis adgang til et væld af aktiviteter, er det tilrådeligt at vælge deres gratis adgang, da dette vil undgå forvirring, når de skal have adgang til monumenter, museer og andre seværdigheder.

Få London Sightseeing Passes for at få mest muligt ud af din rejse

London Pass| ©ba7raini
London Pass| ©ba7raini

Hvis du planlægger at besøge mange steder på din ferie til den britiske hovedstad, kan London-turistpas hjælpe dig med at opfylde dine planer uden at gå fallit i forsøget.

giver dig adgang til et væld af attraktioner, samtidig med at du sparer penge ved ikke at skulle betale for hver billet separat og ved at have en reduceret pris for børnepas.

 • London Pass: Fra 48 € for børnepasset.
 • London Explorer Pass: Fra 22 € for børnepasset.
 • Merlin's Magical London Pass: Fra 47 € for børnepasset.

Det er også en god mulighed at overveje, når du rejser med børn, fordi de har særlige tilbud i mange teatre, restauranter, butikker og andre underholdningssteder, noget, der altid er praktisk. Desuden kan du med disse turistkort undgå køerne ved indgangsportene med disse turistkort. Som du kan se, er det alt sammen fordele!

Hvis du besøger London med børn, anbefaler jeg dig at vælge London Explorer Pass, Merlin's Magical London Pass eller Magic London Pass, men hvis du vil vide mere detaljeret om disse turistkort, så gå ikke glip af indlægget Det bedste London-turistkort, hvor de alle analyseres i dybden.

Bestil et London Sightseeing Pass

Planlæg dine besøg bedre om morgenen og giv dem tid til at lege

Gør dig klar til at tage på sightseeing| ©Katie E
Gør dig klar til at tage på sightseeing| ©Katie E

Når det drejer sig om sightseeing som familie, er det bedste tidspunkt på dagen at planlægge udflugten tidligt om morgenen, da børn har tendens til at være tidligt oppe og vågne med masser af energi. På den måde vil de være mere vågne og aktive til udflugter og kulturelle besøg.

Tidligt om morgenen har Londons turistattraktioner normalt heller ikke så mange besøgende eller store grupper, så du undgår de menneskemængder, der har tendens til at danne sig på myldretidspunkterne, hvilket kan sætte børnenes tålmodighed på prøve, når der er kø.

Endelig foreslår jeg, at I om eftermiddagen, når de er mere trætte, planlægger en aktivitet, hvor børnene kan have det sjovt, inden I tager tilbage til hotellet for at hvile jer og få kræfter til næste dag. Tag f.eks. på en tur til legetøjsbutikkerne i London, Madame Tussauds Museum eller Sea Life Aquarium.

Planlæg dine måltider i god tid

Spise en dessert| ©Patrick Fore
Spise en dessert| ©Patrick Fore

Hvis I planlægger at bruge hele dagen på sightseeing på jeres London-ferie, er det en god idé at planlægge børnenes måltider i forvejen.

Dette er ikke en triviel sag, for selv om byen har et fantastisk gastronomisk tilbud, er den også et meget turistet sted, og i de centrale timer af dagen (især på helligdage eller i højsæsonen) er det ikke let at finde et ledigt bord i visse områder, hvis du ikke har reserveret bord.

Det kan være et problem, hvis du ikke kender meget til London, og du efter en aktivitet skal gå rundt i centrum for at finde et ledigt sted, fordi alt er fyldt op. Det kan ende med, at børnene mister tålmodigheden og får et raserianfald, hvis de er meget sultne!

Derfor er det altid en god idé at have nogle snacks med i tasken og selvfølgelig på forhånd at kende nogle gode restauranter, hvor man kan spise i nærheden af nogle turistattraktioner som London Eye, The Shard eller Tower of London. Det vil hjælpe dig meget, når tiden er inde!