Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

The Phantom of the Opera i London: alt om musicalen

Af alle musicals i Londons West End har The Phantom of the Opera fortjent en særlig plads. Hvis du vil finde ud af hvorfor og lære alt om dette historiske værk, er du kommet til det rette sted.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

The Phantom of the Opera i London: alt om musicalen

Her Majesty's Theatre, hvor Phantom of te Opera opføres | ©Andy Roberts

Kvaliteten af musicals i Londons West End er enestående. Faktisk anses det sammen med Broadway for at være det engelske musicalmekka. Men der er én musical, der har fortjent en særlig plads i sin egen ret: The Phantom of the Opera.

Stykket, der er baseret på Gaston Leroux' roman, har været opført uafbrudt siden 1986, hvilket gør det til den næstlængstløbende musical i West End og den tredjelængstløbende i West End's historie. Siden da har den haft 13 000 forestillinger med mere end 140 000 tilskuere. Et fascinerende plot, en spektakulær iscenesættelse og et soundtrack, der er gået over i historien, er nogle af nøglerne til dens succes.

Sådan får du billetter til The Phantom of the Opera i London

Fantomet i operaen| ©Katie Rosseinsky
Fantomet i operaen| ©Katie Rosseinsky

The Phantom of the Opera er West End's største show, og tusindvis af turister strømmer til for at se det hver dag. Derfor er det næsten obligatorisk at købe dine Phantom of the Opera-billetter på forhånd.

En anden fordel ved at købe dine billetter online er, at det giver dig mulighed for at vælge dine pladser. Jo længere i forvejen du køber dine billetter, jo større chance har du for at få de bedste pladser. Jeg anbefaler, at du kigger mindst et par uger i forvejen. Den bedste udsigt er fra de midterste rækker tættest på scenen og pladserne på første række i den øverste række.

Der er altid mulighed for at købe billetter ved teatrets billetkontor. Der er ingen fordele i forhold til at købe billetter online, da det kun er de pladser med mindst udsyn, der er tilbage ved billetkontoret, hvis billetterne ikke er udsolgt. Men denne mulighed kan altid redde os fra travlhed, især for dem, der er mere tilbøjelige til at improvisere.

Bestil din billet til The Phantom of the Opera i London

Hvor meget koster billetter til The Phantom of the Opera i London?

Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström
Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström

Billetpriserne for billetter til The Phantom of the Opera musical varierer afhængigt af det valgte sted. De billigste billetter starter ved £45, eller 53 euro, og de dyreste billetter koster 175 euro.

  • Debilligste billetter ligger på mellem 53 og 67 euro. Disse pladser er længere væk fra scenen og på siderne.
  • De mellemliggende billetter starter ved 81 euro og går op til 95 euro cirka. De er de billetter, der giver mest værdi for pengene, og de er fordelt fra det område, der ligger længst væk fra scenen, til midten af salene, men mere centreret og med bedre udsyn end de foregående billetter.
  • De bedste billetter kan fås fra 100 euro og op til næsten 175 euro. De er altid placeret tæt på scenen, centreret og har perfekt synlighed.

Priserne kan variere afhængigt af datoen eller de tilgængeligerabatter. Så i spidsbelastningsperioder som f.eks. julen i London har priserne tendens til at stige.

Book din billet til Phantom of the Opera i London

Hvad kan man forvente til The Phantom of the Opera i London

Under forestillingen| ©Michael Lloyd
Under forestillingen| ©Michael Lloyd

Musicalen The Phantom of the Opera er et værk af instruktøren Andrew Lloyd Webber, som på glimrende vis har tilpasset den originale roman af Gaston Leroux.

Iscenesættelsen er ganske enkelt spektakulær. I hver forestilling anvendes ca. 230 kostumeelementer, 280 stearinlys tændes i hånden, og skuespillerne bærer over 100 parykker.

Handlingen

Historien drejer sig om en mand med et vansiret ansigt, der gemmer sig bag en maske og lever i Paris' operahus. Fantomet hersker over operaen gennem den frygt, han fremkalder hos de ansatte, og gennem vold. Men alt ændrer sig, da Christine, en sangerinde, som spøgelset forelsker sig i, dukker op på scenen. Hovedpersonens forsøg på at erobre den smukke sangerinde, som elsker Raoul, en operachef, er den centrale akse i en lidenskabelig historie om kærlighed og jalousi.

I stykket er historien opdelt i en prolog og to akter, der varer to og en halv time med 15 minutters pause. Mere end 40 skuespillere medvirker, herunder sangere, kormedlemmer, statister og dansere.

Book din billet til The Phantom of the Opera i London

Forestillingstider for Phantom of te Opera i London

Teaterstole| ©Joseph Mayers
Teaterstole| ©Joseph Mayers

Musicalen The Phantom of the Opera vises mandag til lørdag kl. **19.**30. Derudover er der to ekstra forestillinger torsdage og lørdage kl. 14.30.

Bemærk venligst, at musicalen varer 2,5 timer. Hvis du vil have et råd om, hvilken dag der er den bedste dag at gå, vil jeg anbefale mellem mandag og onsdag. Alle forestillinger er travle, men fra torsdag og frem er der tendens til at være større efterspørgsel, så hvis du tager af sted tidligere på ugen har du større chance for at få gode billetter.

Book dine billetter til The Phantom of the Opera London

Hvilket teater spiller The Phantom of the Opera i London, og hvad er adressen?

Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown
Her Majesty's Theatre| ©Elliott Brown

Musicalen opføres i det legendariske Her Majesty's Theatre. Det åbnede sine døre i 1897 og begyndte at være vært for skuespil af William Shakespeare og andre klassikere. The Phantom of the Opera er blevet opført på dets scene siden 1986. Teatret har plads til 1 216 tilskuere.

Bygningen ligger i Londons Haymarket Street, meget tæt på den berømte Trafalgar Square. På grund af sin beliggenhed i hjertet af London er det meget let at komme til.

Min foretrukne måde at komme dertil på er med Londons undergrundsbane. Den nærmeste er Piccadilly Circus, Piccadilly og Bakerloo lines, hvis stop ligger 5 minutters gang fra teatret. Med bus er linjerne, der fører dig til teatret, 6, 13, 15, 23, 139, 159 og 453.

Bilen er ikke den bedste løsning i betragtning af den travle trafik i det centrale London. Men hvis du vælger denne mulighed, ligger den nærmeste parkeringsplads ved siden af Leicester Square, 5 minutters gang fra Her Majesty's Theatre.

Book din billet til The Phantom of the Opera i London

Kan jeg se The Phantom of the Opera i London med børn, og er den egnet for børn?

Fantomet i operaen| ©Johan Persson
Fantomet i operaen| ©Johan Persson

The Phantom of the Opera er ikke den bedste musical at se, hvis du skal til London med børn, men det betyder ikke, at den udelukkende er for voksne. Selve historien er velegnet til børn, men nogle scener i musicalen har en mørk tone, som kan være skræmmende for yngre børn.

Hvis du leder efter musicals i West End for børn, er de bedste muligheder The Lion King, Matilda eller Mary Poppins.

Book din billet til Phantom of the Opera i London

Hvilket niveau af engelsk skal jeg have for at se The Phantom of the Opera i London?

Plakat med reklame for The Phantom of the Opera i London| ©Hossam el-Hamalawy
Plakat med reklame for The Phantom of the Opera i London| ©Hossam el-Hamalawy

Historien om The Phantom of the Opera er velkendt over hele verden. Hvis du allerede kender den fra romanen, filmene eller andre skuespil, behøver du ikke at have et godt engelskniveau for at nyde stykket. Scenografierne, kostumerne, forestillingerne ... Alt er på et meget højt niveau, så uden at forstå dialogen kan du uden problemer følge med i musicalens forløb.

Hvis du ikke kender historien og ikke ønsker at afsløre overraskelsen, er engelsk heller ikke obligatorisk, hvis du ikke kender historien og ikke ønsker at afsløre overraskelsen. Du vil sandsynligvis forstå stykket perfekt. Hvis du taler flydende engelsk, vil ingen detaljer undslippe dig, og musicalen vil være mere underholdende.

Book din billet til The Phantom of the Opera i London

Hvad er påklædningsreglerne til denne musical?

Folk, der venter på at komme ind til forestillingen| ©Frank Thompson
Folk, der venter på at komme ind til forestillingen| ©Frank Thompson

På papiret og officielt er der ingen dresscode i Londons West End-teatre. Så du kan frit vælge, hvordan du vil klæde dig.

Alle teatre, herunder Her Majesty's Theatre, har en garderobe, hvad angår påklædning. Denne service koster ca. 2 pund, ca. 2,36 euro pr. beklædningsgenstand.

Book din billet til The Phantom of the Opera i London

Skal jeg spise middag før eller efter forestillingen, og vil restauranterne være åbne i det omkringliggende område?

En cafe efter forestillingen| ©Elina Sazonova
En cafe efter forestillingen| ©Elina Sazonova

Aftenforestillingerne kl. 19.30 falder sammen med det sædvanlige spisetidspunkt i Storbritannien. Derfor har Her Majesty's Theatre og alle West End-teatre en caféservice. Det er almindeligt at bestille en snack før forestillingen og spise den i pausen. Hvis du vælger at gøre dette, vil du finde din bestilling klar med dit navn på den, når du går ud i pausen. Med aftenkortet forlader du forestillingen kl. 22.00, og restauranterne i London lukker normalt omkring kl. 23.00. Du har tid, men du ville have travlt. Derfor anbefaler jeg cafeteria-muligheden.

Torsdage og lørdage har de et 14.30-pas, og i dette tilfælde påvirker det ikke måltidet. Frokosttiden i London begynder omkring kl. 12, så du har masser af tid til at spise en afslappet frokost på en nærliggende restaurant.

Book dine billetter til Londons bedste musicals

Hvorfor anbefaler vi denne musical?

Under forestillingen| ©Katie Harding
Under forestillingen| ©Katie Harding

Det gode ved klassikere er, at de er et sikkert valg, og The Phantom of the Opera er ingen undtagelse. De mere end 30 år, den har været opført, er en god garanti for dette. Hvis du af alle musicals i Londons West End vælger denne, kan jeg forsikre dig for, at du ikke bliver skuffet.

Stykket er fremragende i alle de henseender, som en god musical bør have: en spektakulær iscenesættelse, kulisser, der er plejet ned til mindste detalje, en historie, der fanger og bevæger tilskueren, et cast, der matcher og naturligvis et soundtrack, der er en del af musicalens historie.

Book dine billetter til de bedste musicals i London

Andre lignende musicals, der måske vil interessere dig

En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto
En del af The Lion King Musical i London| ©tuveuxmaphoto

Hvis du af en eller anden grund ikke er overbevist af The Phantom of the Opera, eller hvis du har set den og er blevet forelsket i den, har West End masser af alternativer til dig. Her er de bedste af dem:

Les Miserables

Den anden store West End-klassiker. Kun Les Miserables har været på scenen længere end Phantom of the Opera. Kun 1 år længere. Stykket er baseret på Victor Hugos roman og er en storslået bearbejdning af den.

En spektakulær musical på 2,5 timer i Queen's Theatre, 5 minutters gang fra Piccadilly Circus metrostation.

Moulin Rouge

Hvis du kan lide kærlighedshistorier som Phantom of the Opera, vil Moulin Rouge helt sikkert fange din interesse. En forestilling, hvor Baz Luhrmanns film kommer til live med fantastiske optrædener og det legendariske soundtrack, der er glimrende fortolket.

Piccadilly Theatre, der ligger ved siden af pladsen og metrostationen af samme navn, er vært for denne fantastiske musical.

Du ved allerede alt om en af de største musicals i West End og på planeten. Hvis du besøger den britiske hovedstad, skal du blandt alle de ting, du kan se og gøre på dit besøg i London, kigge forbi Her Majesty's Theatre, The Phantom of the Opera er her.

Book dine billetter til de bedste musicals i London