10 ting du ikke må gå glip af i Tower of London

Planlægger du et besøg i Tower of London? Oplev alle de ting, du kan se på turen!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

10 ting du ikke må gå glip af i Tower of London

Tower of London, udsigt fra Themsen | ©Gavin Allanwood

Tower of London ligger på bredden af Themsen og er en af de mest populære turistattraktioner i byen på grund af den blanding af intriger og frygt, som dens historie inspirerer til.

Der er ingen tvivl om, at det er et af de vigtigste steder at se i London på din rejse. Det har også været på UNESCO's verdensarvsliste siden 1988. Hvis du vil vide alt, hvad du kan se i Tower of London, anbefaler jeg dig at læse dette indlæg og få dine billetter til Tower of London på forhånd, så du ikke bliver overrasket.

1. Kronjuvelerne

Kronjuvelerne i Tower of London| ©Christopher Carr
Kronjuvelerne i Tower of London| ©Christopher Carr

Under dit besøg i Tower of London har du mulighed for at se det britiske monarkis kron juveler, storslåede stykker ædelmetalarbejde.

Ud over de smykker, som dronning Elizabeth II af England normalt bar ved sine offentlige optrædener, kan du også se insignier, kroner, sværd, sceptre og andre genstande af stor værdi, der bruges ved forskellige begivenheder og ceremonielle handlinger, som f.eks:

  • St Edwards krone: den vigtigste i den kongelige samling og den, der bruges til at krone monarker i Westminster Abbey.
  • The Imperial Crown of State: Den blev lavet til kroningen af dronning Victoria og bruges til åbningsceremonien i det britiske parlament.
  • Duens scepter og korsets scepter: holdes af monarken i det øjeblik, hun krones.
  • Offerets juvelbesatte sværd: skabt til George IV's kroning, bruges det også ved kongers kroningsceremoni.

Book billetter til Tower of London

2. Det hvide tårn

Det Hvide Tårn ved Tower of London| ©longplay
Det Hvide Tårn ved Tower of London| ©longplay

The White Tower er et ikonisk vartegn i London, som har stået der i næsten et årtusinde. Det står i midten af Inner Ward og har fungeret som kongelig residens, fængsel og våbenkammer gennem årene. Det har fået sit navn på grund af den hvide sten, der blev brugt til at bygge det, og som giver det sit smukke skinnende udseende.

Inde i Det Hvide Tårn kan du se to meget interessante steder:

  • Kongerækken: en af de tidligste udstillinger i verden. Den går tilbage til det 17. århundrede, hvor kong Charles II præsenterede denne våbensamling for offentligheden for at promovere sit nyetablerede monarki efter den engelske revolution.
  • St John's Chapel: ligger på første sal i Det Hvide Tårn. Det blev bygget i slutningen af det 11. århundrede til brug for den kongelige familie, mens de boede i fæstningen. Det er et smukt eksempel på normannisk kirkearkitektur.

Book billetter til Tower + rundtur i London

3. Fæstningen

Tower of London og fæstningen| ©Hilarmont
Tower of London og fæstningen| ©Hilarmont

Tower of London blev bygget af kong Vilhelm Erobreren i det 10. århundrede for at beskytte London og holde øje med skibstrafikken på Themsen. Dets omdømme som fæstning er uændret, da det blev belejret flere gange, men aldrig indtaget.

Under dit besøg i Tower of London kan du lære om fæstningssiden, udforske de uindtagelige forsvarsværker og forestille dig, hvordan det var at være soldat dengang på en mission for at forsvare denne vigtigste bastion.

Bliv ikke overrasket, hvis du ser soldater bevogte Dronningens Hus eller Juvelhuset. Du kan endda støde på de berømte Beefeaters, som har bevogtet stedet med stor nidkærhed siden Tudor-tiden, og som nu giver guidede ture i Tower of London.

Book en rundvisning i Tower of London

4. Det middelalderlige palads

Inde i middelalderpaladsets lejligheder| ©Virtu
Inde i middelalderpaladsets lejligheder| ©Virtu

Under dit besøg i Tower of London kommer du ind i gemakkerne hos to engelske konger, Henry III og Edward I, som i det 13. århundrede udvidede fæstningens forsvarsværker og byggede et luksuriøst nyt palads indeni.

Middelalderpaladset består af Wakefield Tower, St Thomas' Tower og Lanthorn Tower. Indenfor kan man se fantastiske genskabelser af de rum, hvor monarkerne boede under deres besøg.

I St Thomas' Tower kan du for eksempel se en genskabelse af kong Edward I 's soveværelse med et lille kapel. Men der, hvor jeg vil råde dig til at åbne øjnene på vid gab, er i Lanthorn Tower, hvor der er udstillet en meget mærkelig samling af sjældne genstande fra middelalderen.

Book billetter til Tower of London

5. Det grønne tårn

Det grønne tårn i Tower of London| ©dhcomet
Det grønne tårn i Tower of London| ©dhcomet

Ud over at være en kongelig residens og fæstning blev Tower of London også brugt som fængsel og skafot til henrettelse af dem, der var dømt for forræderi og andre forbrydelser.

Dette er en af de mest skræmmende dele af besøget, for under rundvisningen kan du følge i fodsporene på dem, der blev dømt til døden der.

Døden i Det Grønne Tårn (som ligger vest for Det Hvide Tårn) var et "privilegium" forbeholdt personer af høj rang eller personer, som havde stor folkelig opbakning, og som ikke kunne henrettes foran folkemængden. Nogle af de mennesker, der omkom her, var:

  • Anne Boleyn
  • Catherine Howard
  • Dronning Jane Grey

6. Dronningens hus

Dronningens hus i Tower of London| ©Michael-C
Dronningens hus i Tower of London| ©Michael-C

På den ene side af Green Tower finder du The Queen's House, et bindingsværkshus, der er bedst kendt som det sted, hvor dronning Anne Boleyn tilbragte sine sidste dage før henrettelsen.

Men du vil måske også blive overrasket over at høre, at det var her, Guy Fawkes, en katolsk revolutionær, der deltog i krudtkomplottet i 1605 for at dræbe kong James I, som nægtede at give katolikkerne i kongeriget en vis religiøs tolerance, blev retsforfulgt.

7. Det blodige tårn

Det blodige tårn| ©John Prior
Det blodige tårn| ©John Prior

Navnet giver dig et fingerpeg om, at dette var et af de mindst anbefalede steder at være i Tower of London.

Det kaldes Bloody Tower, fordi det er forbundet med den spæde kong Edward V's og hans yngre bror Richards forsvinden og formodede død i 1483. Begge blev indespærret her på ordre fra deres onkel, den fremtidige kong Richard III, og noget tid senere forsvandt de på mystisk vis, hvilket efterlod ham med en klar vej til tronen.

En anden af de mest berømte fanger i Bloody Tower var Sir Walter Raleigh, dronning Elizabeth I af Englands foretrukne kaper til at angribe det spanske imperium, før hun faldt i unåde. Du kan se hans celle, som den så ud under hans mange fængslinger her, før han blev henrettet for forræderi.

Book billetter til Tower + vagtskifte

8. Udstilling om tortur i Tower of London

Instrumenter til tortur| ©Rudolf Schuba
Instrumenter til tortur| ©Rudolf Schuba

En anden af de mest uhyggelige dele af et besøg i Tower of London, sammen med Bloody Tower eller Green Tower, er udstillingen om tortur i Lower Wakefield Tower.

Perioden mellem det 16. og 17. århundrede var en tid med ekstrem religiøs og politisk uro i England, hvilket resulterede i et væld af henrettelser og tortur for indbyggerne.

Der er beviser for, at næsten 50 mennesker led fysisk og psykisk tortur i Tower of London for at praktisere katolicisme, for at tvinge dem til at tilstå gerninger eller angive andre, før de blev ført til skafottet. I denne udstilling kan du se nogle af de torturmetoder, der blev brugt i Tower

Isabel's Traveler Tip

Denne udstilling vil få dine hår til at rejse sig, så hvis du besøger Tower of London med børn, eller hvis du er en følsom person, er det bedst at undgå den for at undgå at få mareridt.

9. Kragerne i Tower of London

Ravnen ved Tower of London| ©Kasturi Roy
Ravnen ved Tower of London| ©Kasturi Roy

Tower of Londons mest berømte indbyggere er de smukke sorte krager. Vidste du, at der siden kong Charles II's tid har cirkuleret en legende om, at hvis disse krager forsvandt fra Tower of London, ville det kollapse og hele kongeriget med det?

Englænderne tager denne overtro meget alvorligt og sørger for, at der er mindst syv krager, der strejfer om på grunden. Så hvis du besøger Tower of London, vil du helt sikkert se dem. De tager dog også nogle ekstra forholdsregler og klipper derfor fuglenes vinger, så de ikke kan stikke af.

Under alle omstændigheder bliver kragerne i Tower of London passet godt på og fodret af en Ravenmaster, og i nyere tid er der endda blevet født flere krageunger her som en del af avlsprogrammet i Tower of London.

Book en guidet tur i Tower of London

10. Tower of Londons menageri

Skulpturer som repræsentation af udyrets hus| ©ARK
Skulpturer som repræsentation af udyrets hus| ©ARK

Vidste du, at der engang var et menageri i Tower of London? De var der fra det 13. århundrede til det 19. århundrede, hvor de blev flyttet til Regent's Park Zoo.

Menageriets funktion var ikke kun at underholde den kongelige familie og deres gæster ved at se på eksotiske dyr (der var endda en isbjørn!), men også at bevogte selve Tower of London. Dyrene blev derfor placeret på strategiske steder i nærheden af det midterste tårn og voldgraven.

I dag kan du se nogle skulpturer, der forestiller de vilde dyr (som de berømte "Beefeaters" havde ansvaret for) og de pladser, de indtog.

Book billetter til tårnet + rundvisning i London