10 ting at gøre i Prag i august

August er en meget festlig måned med både lokale og udenlandske arrangementer. Derudover er der både gastronomiske og musikalske messer, en fremragende kombination for øret og ganen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 ting at gøre i Prag i august

Udsigt over Prag | ©Denis Poltoradnev

Blandt de mest interessante musikfestivaler er Prague Rock Festival, en international begivenhed, der tiltrækker tusindvis af rock- og musikfans. På samme måde er der Prague Holi Festival, en international udendørs elektronisk musikbegivenhed, der tiltrækker mange unge mennesker.

Du kan også nyde mange af Prags lokale gastronomiske begivenheder (vinfestival, tefestival) og andre lokale musikbegivenheder som Prague Jazz Week eller Organ Grinders Live!

1. Cykeltur til Karlstejn Slot

Karlstejn Slot| ©Jürgen Regel
Karlstejn Slot| ©Jürgen Regel

En af de mest populære sports- og sightseeingaktiviteter i august er en cykeltur fra byens centrum til Karlstejn Slot, det tidligere sommersæde for Karl IV, den person, der er ansvarlig for mange af Prags gotiske skønheder. Denne tur tilskyndes af, at slottet kun kan besøges i weekenderne i august, og at det er hurtigere at cykle end at tage sporvognen.

Der er masser af cykler til leje i byens centrum, så du behøver ikke bekymre dig om det. Cykling er også den eneste måde, hvorpå du kan stoppe lige foran det berømte Sankt Kors-kapel, en af de smukkeste bygninger i byen, som du kan se på din cykeltur.

Book en cykeltur i Prag

2. Den årlige Letní Letná-festival

Den årlige Letní Letná-festival| ©Marie Čcheidzeová
Den årlige Letní Letná-festival| ©Marie Čcheidzeová

Dette er en af de mest ventede akrobatik- og showmanship-festivaler i Tjekkiet. Festivalen finder sted i midten af august i Prags Letná Park. For at give dig en idé om niveauet, tager det normalt næsten ti dage at arrangere det hele.

Fire franske firmaer arrangerer begivenheden. Showet vil vise det bedste inden for akrobatik med optrædener, koreografi og kunstnerisk teater. De fleste af begivenhederne vil finde sted i cirkustelte, men der vil også være en gratis udendørs scene. Derudover vil der også være områder reserveret til børnepublikum, hvilket gør dette til en af de bedste planer for børn i Prag. For mere information se arrangementets officielle hjemmeside.

Hvis du kan lide denne slags shows, vil jeg også anbefale dig at deltage i teaterforestillingen med sort lys i Prag, som vil fordybe dig i en magisk verden og også er velegnet til hele familien. Showet foregår på en kulsort scene, helt i mørke, som er strategisk oplyst for at skabe en fantastisk forestilling af lys og skygge.

Book din billet til black light-teatret

3. Oplev smagen af tjekkisk gastronomi

Střelecký ostrov vinfestival| ©Místo konání
Střelecký ostrov vinfestival| ©Místo konání

Når du besøger Prag i august, må du ikke gå glip af at eksperimentere med lokal mad for at opdage nye smagsoplevelser. Det er klart, at man ikke rigtig kender et land, før man har smagt dets køkken. Gullasch, koleno, bramboračka, vepřo-knedlo-zelo og knedlíky er blot nogle af de typiske retter i regionen.

Du ved sikkert ikke, hvad de enkelte retter er, eller hvad de indeholder. Og det er helt normalt, for det er en udfordring at lære et lands mad at kende, fordi det er ukendt for os. Så hvis du vil gøre oplevelsen mere udholdelig (og endda sjov), opfordrer jeg dig til at tilmelde dig en gastronomisk tur i Prag, hvor du kan prøve alle landets delikatesser og besøge nogle af de bedste restauranter i byen. Og ikke nok med det, du får også mulighed for at smage typiske drinks. Når du er færdig, ved du, hvad du skal spise i Prag, og du vil kunne nyde dine yndlingsretter resten af din rejse.

Book en kulinarisk tur i Prag

4. Krydstogt på Prags floder

Prag, Vltava|©DANI28256
Prag, Vltava|©DANI28256

Vltava og Vltava er to af Prags vigtigste floder. De giver en helt anden og smuk udsigt over byen, så jeg opfordrer dig til at gå om bord på en båd og selv opleve følelsen af at genopdage hovedstaden fra et andet perspektiv.

Krydstogter er den mest almindelige transportform til denne type aktivitet, og mange af dem inkluderer middag eller frokost samt kommentarer, der giver dig et indblik i Prags fortid og nutid.

Book et sightseeing-krydstogt i Prag

5. Få mest muligt ud af det gode vejr, og besøg tjekkiske landsbyer

Kurbad i Karlovy Vary|©dani ruiz
Kurbad i Karlovy Vary|©dani ruiz

På grund af det gode vejr er august en af højsæsonens måneder i Prag. Derfor anbefaler jeg at komme ud af den travle by og benytte lejligheden til at besøge nogle af de smukke byer og landsbyer i nærheden. Turister har en tendens til at begrænse deres rejse til hovedstaden og færre vover sig længere væk til andre dele af landet, men jeg kan varmt anbefale at gøre det. Dette er tre af de områder, jeg bedst kunne lide:

  • Karlovy Vary og Marianske Lazne: Ud over at være to kurbyer, er førstnævnte hjemsted for tolv kilder og det interessante Moser Crystal Museum. Sidstnævnte er på den anden side meget stille, og du vil elske at slentre gennem dens gader samt dens hyggelige caféer.
  • Český Krumlov: Denne middelalderby har stadig bevaret essensen af sin utrolige fortid. Jeg anbefaler, at du besøger Sankt Vitus-kirken, dens smalle gader og klatrer op i slottets tårn.
  • Kutná Hora: Denne by i hjertet af Tjekkiet har et misundelsesværdigt historisk centrum, som du ikke må gå glip af, såvel som dens katedral og dens benhus.

Du kan selvfølgelig tage på disse udflugter på egen hånd, men der findes også guidede ture, som hjælper dig med at få mest muligt ud af din tid (hvilket anbefales, hvis dit ophold i landet er begrænset), og hvis du vil lære om historien i alle disse områder.

Book en udflugt til Karlovy Vary og Marianske Lazne:

6. Det årlige orgelspil live!

Sankt Nikolaj Kirke i Prag| ©Henry Burrows
Sankt Nikolaj Kirke i Prag| ©Henry Burrows

Denne musikfestival finder sted en lørdag i midten af august på tre forskellige steder i Prag. Om formiddagen er der koncert i St. Nicholas Church på torvet i den gamle bydel, om eftermiddagen i Kampa og til sidst en koncert i Czech Museum of Music.

Denne helt gratis festival har til formål at fremme tjekkisk musikkultur. Desuden kan man under de 3 koncerter nyde både traditionel tjekkisk musik, gademusik og moderne musik. Af en gratis begivenhed at være er det ret velorganiseret og en god måde at lære tjekkisk musikkultur at kende på. For mere information besøg følgende hjemmeside.

7. Prag te-messe

Výstaviště, hvor tefestivalen finder sted| ©Vity
Výstaviště, hvor tefestivalen finder sted| ©Vity

Te-messen er en begivenhed, der tiltrækker både turister og lokale. Den gratis tem esse afholdes i et stort udendørs lokale, hvor der serveres forskellige typer te, mens man nyder traditionel tjekkisk musik og dans. Čajomír Fest varer to dage og afholdes i slutningen af august i Výstaviště.

Te er den mest udbredte ikke-alkoholiske drik i Tjekkiet. Arrangementet starter tidligt om morgenen og varer til kl. 20. Programmet omfatter også workshops og forestillinger- meget underholdende! For mere information besøg den officielle hjemmeside for arrangementet.

8. Udstilling om kelternes historie

Nationalmuseet i Prag| ©Otto8
Nationalmuseet i Prag| ©Otto8

Hvis du er kunstfan, giver august dig en chance for at lære om kelternes kultur og det præg, de har sat på hele Centraleuropa siden historisk tid. Denne begivenhed finder sted på Nationalmuseet. Dagen varierer fra år til år, men falder som regel i slutningen af måneden.

Der er helt gratis adgang, men det tilrådes at booke i forvejen, da det er en meget eftertragtet kulturel og historisk begivenhed. Der er kun lidt information om keltisk kultur, så jeg anbefaler, at du tager af sted, hvis historie er noget, du brænder for. Ved denne begivenhed vil du lære mere om deres liv, vaner, ritualer, håndværk og også den indflydelse, deres tilstedeværelse havde på andre kulturer. For mere information besøg museets hjemmeside.

9. Holi Open Air Festival

Mennesker på Holi Open Air Festival| ©James Dennes
Mennesker på Holi Open Air Festival| ©James Dennes

Holi Open Air Festival er inspireret af den indiske festival af samme navn og fejres i mange lande verden over. Prags version finder sted på øen Strelecky (jeg anbefaler dette indlæg om udflugter i Prag), hvor folk samles for at nyde en dag med afslapning, levende elektronisk musik og en farverig atmosfære.

Denne festival er kendt over hele verden, da den normalt tiltrækker mange internationalt anerkendte kunstnere fra den elektroniske musikindustri. Der tilbydes ikke mad eller drikke på denne festival, så du bliver nødt til at medbringe noget hjemmefra eller købe fra madboderne uden for festivalen. For mere information anbefaler jeg, at du besøger festivalens officielle hjemmeside.

10. Jazzugen i Prag

Mennesker ved jazzugen| ©Brett Sayles
Mennesker ved jazzugen| ©Brett Sayles

Prague Jazz Week finder sted i begyndelsen af august og afholdes i den gamle bydel, som faktisk er på UNESCO's verdensarvsliste. Arrangementet er selvfølgelig under åben himmel og gratis. Jazzkoncerterne starter kl. 18 og slutter kl. 22.

Forestil dig, hvordan det er at være omgivet af gotiske strukturer og renæssancebygninger, mens saxofonen spiller en melodi. Det er værd at bemærke, at i denne særlige uge vil mange ølhaver og restauranter i Prag være åbne indtil kl. 00.00, så du ikke behøver at lave mad efter koncerten.

Vejret i Prag i august

Prag| ©Petr
Prag| ©Petr

Prag har en tendens til at være mere tør i august end i juni og juli. De gennemsnitlige maksimumtemperaturer kan nå op på 27 grader Celsius, og de gennemsnitlige minimumtemperaturer kan nå op på 13 grader Celsius. Selvom det bestemt ikke er årets varmeste måned, er det en måned, hvor du kan nyde ganske behageligt vejr.

Det er dog en god idé at tjekke vejrudsigten, før du tager af sted på din rejse, da vejret hurtigt kan skifte. Regnvejrsdage er sjældne og ligger i gennemsnit på mindre end én dag om ugen. Mængden af nedbør er dog meget lav.

Hvad skal man pakke til et besøg i Prag i august?

Pakning af din kuffert| ©Timur Weber
Pakning af din kuffert| ©Timur Weber

Selvom august er relativt varm i Prag, er det altid godt med en jakke eller trøje til om aftenen, og også i tilfælde af en byge eller vådt vejr.

Du bør altid have behagelige sko på; høje hæle eller sandaler er ikke praktiske til at gå på Prags fortove. Jeg anbefaler også, at du beskytter dig mod solen på solrige dage, selv om temperaturen ikke er så høj. Jeg anbefaler solbriller og solcreme.

Tips til at besøge Prag i august

Luftfoto af Vltava-floden| ©Anthony Delanoix
Luftfoto af Vltava-floden| ©Anthony Delanoix

Forvent at betale højsæsonpriser for flybilletter og hotelophold i august, selvom priserne kan være lidt lavere mod slutningen af måneden. Hvis du vil bruge færre penge, anbefaler jeg, at du besøger Prag om vinteren.

Der er ikke så mange mennesker i Prag som i forsommeren, men det er værd at ringe og reservere bord, hvis du vil besøge Prags borg og andre vigtige bygninger i byen eller spise middag og frokost på Prags bedste restauranter.

August er den travleste måned for messer og festivaler, så hvis du vil have en travl ferie, er august lige måneden for dig. Du kan nyde både lokale og udenlandske festivaler. Det er også værd at bemærke, at de travleste dage i august ligger midt i måneden, så hvis du planlægger at tage til Prag i 5 eller 7 dage, anbefaler jeg, at du tager af sted mellem den anden og tredje uge i måneden.

Book ture og udflugter i Prag