Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste tidspunkt at besøge Top of the Rock: nat eller dag

Ved du, hvornår det er bedst at bestige Top of the Rock? Hvis du ikke er vant til skyskrabere, er her alt, hvad du skal vide om at besøge observationsdækket på Rockefeller Center.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Bedste tidspunkt at besøge Top of the Rock: nat eller dag

Nyd udsigten fra toppen af klippen | ©Maarten Van den Heuvel

Top of the Rock er en af de mest besøgte turistattraktioner på Manhattan, men hvornår er det bedst at se den og tage flotte billeder fra observatoriet? Hvad er den bedste tid på året at gå op?

Som ethvert planlagt besøg har adgangen til Top of the Rock observationsdækket også sine tricks. Før du køber dine billetter, kan du læse følgende indlæg for at finde det bedste tidspunkt at gå op på observationsdækket ved Rockefeller Center.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Top of the Rock?

Top of the Rock ved solnedgang| ©Johnell Pannell
Top of the Rock ved solnedgang| ©Johnell Pannell

Solnedgang er det bedste tidspunkt at besøge Top of the Rock. Det lyder måske som en kliché, men når det gælder Rockefeller Centers observationsdæk, er det sandt! Faktisk er der et tillæg på ca. 8 euro på billetter til Top of the Rock bare for at se solnedgangen der. Det er ingenting!

Så det er et populært tidspunkt for både newyorkere og besøgende at lægge vejen forbi Midtown og afslutte dagen på en smuk og speciel måde med en masse souvenirbilleder ind imellem. Vær opmærksom på åbningstiderne for Top of the Rock for at planlægge din klatretur.

Book din billet til Top of the Rock

Hvornår er det bedste tidspunkt for en mere intim oplevelse på Top of the Rock?

Inde i Top of the Rock| ©Pascale Amez
Inde i Top of the Rock| ©Pascale Amez

At gå tidligt om morgenen er et andet godt tidspunkt at bestige Top of the Rock. Der er ingen tvivl om, at det er en magisk følelse at se solnedgangen fra toppen af Rockefeller Center, men hvis du foretrækker at spare pengene og undgå de menneskemængder, der af og til kan opstå i det tidsrum, er mit råd at gå op tidligt om morgenen.

Men sent om aftenen, før de lukker observationsdækket omkring kl. 22, er det også et godt tidspunkt at nyde et mere intimt besøg på Top of the Rock med næsten ingen andre besøgende, især på hverdage. Her skal du vente på at nå den sidste elevator kl. 21.10.

På disse to tidspunkter af dagen har du observationsdækket næsten helt for dig selv, og du får en næsten privat oplevelse, og det er altid en luksus i en by som New York, der er fuld af mennesker overalt!

Book din billet til Top of the Rock

Er det en god idé at gå op, hvis vejret er dårligt?

Søg dækning på Top of the Rock| ©Hellotickets
Søg dækning på Top of the Rock| ©Hellotickets

Hvis du køber dine Top of the Rock-billetter på forhånd, er det værd at gå op, selv om vejret er dårligt, fordi den samlede oplevelse på Top of the Rock går ud over udsigten, selv om de fleste besøgende naturligvis kommer til observationsdækket for at nyde New Yorks skyline og teste deres svimmelhed.

Hvis dagen for dit besøg er kold eller en smule overskyet med regn og moderat vind, har du flere muligheder:

 • Nyd udsigten fra 67. etage på observationsdækket, som er næsten helt lukket og i læ. Herfra har du også en utrolig udsigt over byen og kan tage lige så smukke billeder.
 • Klatre op til de udækkede observationsdæk på 69. og 70. etage, for fra toppen af observatoriet vil du have følelsen af at være på toppen af verden - en mindeværdig oplevelse!
 • Under dit besøg kan du desuden se interessante udstillinger om Rockefeller Center, observationsdækket og Rockefeller-familien.
 • Du kan også nyde andre spændende rum inde i skyskraberen, såsom Breezeway Room eller Radiance Wall.

I det usandsynlige tilfælde af ekstreme vejrforhold (f.eks. sne, hagl, kraftig vind osv.) kan Top of the Rock efter eget skøn beslutte at lukke visse områder af observationsdækket for offentligheden af sikkerhedsmæssige årsager, men besøgende vil blive informeret om dette.

Book din billet til Top of the Rock

Hvornår er det bedst at kombinere et besøg på Top of the Rock med andre attraktioner?

En morgen på Top of the Rock| ©Hellotickets
En morgen på Top of the Rock| ©Hellotickets

Ommorgenen, uden tvivl. Top of the Rock ligger i Midtown, lige i hjertet af Manhattan, så den er omgivet af andre populære turistattraktioner, som du kan besøge efter at have været oppe på Rockefeller Centers observationsdæk som det første om morgenen. På den måde kan du planlægge en rute rundt i området og se andre interessante steder.

Populære steder i nærheden af Top of the Rock

 • 5th Avenue: en af de vigtigste og mest symbolske gader i byen, fuld af butikker, som du får lyst til at gå ind og kigge på i et stykke tid.
 • Grand Central Terminal: New Yorks arkitektoniske perle fra det nittende århundrede. Du har set den i utallige film. Benyt lejligheden til at få en drink i "Oyster Bar", den ældste af dens caféer, som daterer sig tilbage til 1913.
 • :::link|text=St. Patrick's Cathedral|element=pa-4690: er den største nygotiske katolske kirke i Nordamerika. Den ligger overfor Rockefeller Center. Gratis adgang.
 • Chrysler Building: En imponerende art deco-skyskraber, hvor du kan besøge lobbyen gratis.
 • New York Public Library: Du vil blive forbløffet over det majestætiske ydre, der bevogtes af løverne "Patience" og "Fortitude", samt de spektakulære læsesale, som også har optrådt i film.

Book din billet til Top of the Rock

Hvornår på dagen er det bedst at besøge Top of the Rock med børn?

Med børn på Top of the Rock| ©Adrien Bruneau
Med børn på Top of the Rock| ©Adrien Bruneau

Alle familier er forskellige, men generelt, hvis du planlægger at besøge Top of the Rock med børn, er det bedste tidspunkt at besøge Top of the Rock tidligt om morgenen, fordi børnene som regel er tidligt oppe og vågner med masser af energi, klar til at lægge planer.

Et besøg på Top of the Rock varer normalt mellem 45 og 60 minutter, så børnene vil ikke synes, at det tager for lang tid, og de vil have det sjovt med at se seværdighederne og kigge i gavebutikken. Desuden vil de være begejstrede for at køre med den interaktive Sky Shuttle-lift og komme 200 meter op på mindre end 60 sekunder. De vil blive forbløffede!

Hvis du tager til Rockefeller Centers observationsdæk tidligt, har du også resten af dagen til at lave andre aktiviteter med dem, f.eks:

Hvad med ældre voksne?

I dette tilfælde afhænger det lidt af, hvor gamle de er, og om de ældre har dag- eller natvaner. Med andre ord, hvis de ikke har noget imod at stå tidligt op, anbefaler jeg at tage med dem tidligt om morgenen, for så er der færre mennesker på Top of the Rock, og de kan bevæge sig mere frit og roligt rundt på udsigtsplatformen.

Men hvis de er natteravne, som er mere aktive, når dagen går på hæld, anbefaler jeg at tage af sted sidst på eftermiddagen, lidt før lukket id, da der også vil være færre mennesker, og de kan nyde udsigten roligt og uden trængsel fra andre besøgende. Det vigtige er, at du ikke bliver overvældet af menneskemængden, at du ikke bliver udmattet, og at du føler dig godt tilpas under oplevelsen.

Book din billet til Top of the Rock

Hvad med den bedste tid på året til at bestige Top of the Rock?

Jul i Rockefeller Center| ©Unsplash
Jul i Rockefeller Center| ©Unsplash

Top of the Rock er åben hver dag og kan besøges når som helst, men da julen i New York er unik, er dette uden tvivl det bedste tidspunkt på året at besøge den.

Især i øjeblikket før du går op på observationsdækket, da alt omkring Rockefeller Center er dekoreret med julemotiver, og du kan mærke den magi, som New York udstråler i biografen i højtiden.

 • Du vil se Rockefeller Centers gigantiske oplyste juletræ.
 • Du kan stå på skøjter på Rockefeller Rink på Rockefeller Plaza.
 • Hvis du har lyst, kan du shoppe på 5th Avenue.
 • Lytte til julesange...

Og som prikken over i'et kan du klatre op på Top of the Rock og få et fugleperspektiv over New York og et glimt af skyerne. Der er så meget at se og gøre, at jeg anbefaler denne guide til at besøge Top of the Rock i julen, så du ikke går glip af noget. Jeg anbefaler selvfølgelig, at du køber dine billetter online på forhånd, så du kan bruge din tid på det, der virkelig betyder noget - at hygge dig!

Book din billet til Top of the Rock

Og det bedste tidspunkt på dagen at tage billeder på Top of the Rock?

At tage billeder fra toppen af klippen| ©Hellotickets
At tage billeder fra toppen af klippen| ©Hellotickets

Kameraer elsker New York! Det er sandt, men godt lys er afgørende for smukke billeder, uanset hvor fotogen "skyskrabernes by" er. Derfor er morgenen den bedste tid på dagen til at udnytte det naturlige sollys fra de udendørs observatorier på 69. og 70. etage af Top of the Rock.

Og da der er færre mennesker tidligt på dagen, er det lettere at lade kreativiteten få frit løb med kameraet uden turister foran linsen. Du kan tage alle de billeder, du har lyst til, i fred og ro!

Andre øjeblikke, hvor du kan tage billeder fra toppen af klippen

Vi må dog ikke glemme, at et andet af de bedste tidspunkter at tage billeder på Top of the Rock er ved solnedgang. Det er det mest populære tidspunkt på dagen for besøgende på Rockefeller Centers observationsdæk på grund af den romantiske atmosfære og den mangfoldige palet af farver, der kan fanges med kameraet på himlen og det smukke bybillede derfra.

At klatre op på toppen af klippen om natten er også et godt tidspunkt at tage billeder af New Yorks skyline, hvis du er dygtig til at håndtere manglen på naturligt lys og undgå slørede billeder. At se lysene, der pryder byen, langsomt tændes efter solnedgang, er et fascinerende skue, og at fange øjeblikket er en udfordring for enhver fotograf.

Men lad være med at bekymre dig for meget, for det vigtigste er at leve oplevelsen, og som jeg sagde før, kommer New York altid godt ud på billeder!

Isabel's Traveler Tip

Tag med hashtagget #topoftherock nogle billeder af din oplevelse på Top of the Rock, og upload dem til sociale netværk, så alle kan se dem.