Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste tidspunkt at tage på krydstogt i NYC

At sejle i New York er altid en god idé, men hvis du vil vælge det rigtige tidspunkt for den perfekte sejlads, skal du være opmærksom.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Bedste tidspunkt at tage på krydstogt i NYC

Udsigt til Frihedsgudinden fra Hudson-floden | ©Thank You (21 Millions+) views

Hvis du har besluttet dig for at tage på krydstogt i New York og nyde Big Apples vidundere fra vandsiden, vil du ikke fortryde det, uanset hvornår du gør det. Udbuddet af krydstogter i byen er dog så varieret, at det er værd at tænke over, hvornår det er bedst at gå ombord, før man booker.

Afhængigt af hvornår du tager til byen, vejret på den tid af året eller den type krydstogt, du foretrækker, bør du overveje følgende, når du booker:

Hvad er det bedste tidspunkt på dagen at tage på krydstogt i New York?

New Yorks skyline ved solnedgang fra krydstogtskibet| ©William Warby
New Yorks skyline ved solnedgang fra krydstogtskibet| ©William Warby

Hvis det er din første gang i New York, og du gerne vil have en detaljeret udsigt over byen, er det bedst at vælge et solnedgangskrydstogt. Det giver dig mulighed for at se byen under de sidste stråler af dagslys, med en orange himmel, der til tider skifter farve og giver plads til belysningen af byens broer og skyskrabere.

Atmosfæren er meget intim, så du kan hvile og slappe af under kryd stogtet efter en lang dag med sightseeing i New York, og du får virkelig 2 for 1: byen om dagen og byen om natten. Det er den bedste måde at afslutte en intens dag med sightseeing i byen, der aldrig sover.

Der er krydstogtmuligheder, der tilbyder middag om bord, og det er en virkelig førsteklasses oplevelse. Tjek denne artikel om de bedste middagskrydstogter i New York for at finde ud af lidt mere om, hvad de tilbyder, og hvad de handler om.

Book et krydstogt i New York

Det bedste tidspunkt at gå om bord på, hvis du vil tage gode billeder

Turister på et morgencruise| ©Kévin et Laurianne Langlais
Turister på et morgencruise| ©Kévin et Laurianne Langlais

Hvis du gerne vil tage billeder, men ikke er ekspert, er det bedste tidspunkt nok om morgenen, så du kan fange sollyset og fange detaljerne i Manhattans skyline, udsigten over Hudson-floden, broerne nedenfor...

Og det faktum, at der er naturligt lys, vil gøre det lettere for dig at tage billeder, da du ikke vil have problemer med slørede billeder, kunstigt lys, der sniger sig ind i billedet osv. Billederne vil være perfekte, selv med din mobiltelefon!

Hvis du er en erfaren fotograf eller har mestret dit kamera til at tage natbilleder, vil de billeder, du tager om natten*, være spektakulære og værdige til et tapet!

Book et krydstogt i New York

Det bedste tidspunkt at tage på krydstogt på afhænger af dine rejseplaner

Krydstogt med Frihedsgudinden i baggrunden| ©Smart Destinations
Krydstogt med Frihedsgudinden i baggrunden| ©Smart Destinations

Noget meget vigtigt at overveje er, hvilke andre aktiviteter du planlægger under din rejse, om det er din første gang i byen, om du rejser om vinteren eller om sommeren... Dette er de vigtigste anbefalinger i henhold til nogle antagelser:

 • Hvis du rejser til New York for første gang: ved solnedgang.
 • For at fejre en særlig lejlighed eller en romantisk date: natkrydstogt (med eller uden middag).
 • Hvis du rejser om sommeren: natkrydstogt (om dagen kan det være for varmt).
 • Hvis du rejser om vinteren: krydstogt i dagtimerne for at udnytte middagsvarmen.
 • Hvis du er ekspert i fotografering: natkrydstogt (indstil dit kameras ISO og nyd det).
 • Hvis du er amatørfotograf: krydstogt i dagtimerne (billederne bliver gode).
 • Hvis du planlægger at gå op til et udsigtspunkt på en skyskraber i løbet af dagen: natkrydstogt
 • Hvis du planlægger at gå op til observationsdækket på en skyskraber om natten: dagscruise
 • Hvis du planlægger at tage en helikoptertur om dagen: natkrydstogt
 • Hvis din idé er at gå en tur i området omkring molen efter krydstogtet: dagskrydstogt
 • Hvis du vil udnytte færgeturen på dit besøg til Frihedsgudinden: dagskrydstogt

Book et krydstogt i New York

Er et aftencruise en god idé?

Middagskrydstogt| ©vtravelled.com
Middagskrydstogt| ©vtravelled.com

Et aftencruise er en uforglemmelig oplevelse. Der er mulighed for buffet eller gourmetmiddag, levende musik... Du vil føle dig som en VIP i New Yorks natteliv om bord på en ægte luksusbåd.

Uanset om du rejser om vinteren eller sommeren, skal du ikke bekymre dig: bådene har en del af dækket til at beskytte dig mod kulden.

Der er også et krydstogt, der sejler om natten om bord på et klassisk sejlskib og tager dig med for at se højdepunkterne i byen oplyst til et strammere budget end aftenmiddagskrydstogterne. Som du kan se, er der en mulighed for ethvert budget!

Book et krydstogt i New York

Bedste tidspunkt på ugen at tage på krydstogt på Hudson River

Brooklyn Bridge set fra krydstogtet| ©bryan...
Brooklyn Bridge set fra krydstogtet| ©bryan...

Krydstogter i dagtimerne afgår dagligt i løbet af ugen og afbryder ikke sejladsen i weekenden, så medmindre der er en helligdag på dine rejsedatoer, kan du booke en hvilken som helst dag i ugen, og oplevelsen vil være lige så god.

Nogle natkrydstogter sejler kun fra torsdag til lørdag, så tjek online for tilgængelighed og tidspunkter for det krydstogt, der passer dig bedst for at sikre, at du får en plads på skibet, og at intet dæmper din oplevelse.

Book et krydstogt i New York

Bedste tidspunkt på året at tage på krydstogt på Manhattan

Udsigt over Manhattan ved solnedgang| ©Phil Dolby
Udsigt over Manhattan ved solnedgang| ©Phil Dolby

Milde temperaturer er en god allieret, når det gælder krydstogter på Manhattan, så forår, sommer og efterår er de bedste årstider at tage af sted på. Faktisk er der nogle selskaber, der indstiller sejladsen i januar og februar.

De fleste selskaber fortsætter dog med at sejle og vil kun aflyse din rejse i tilfælde af ekstreme vejrforhold (i så fald vil du få pengene tilbage eller blive tilbudt en anden dato, hvis du stadig ønsker at tage på krydstogt).

Hvis du rejser om sommeren, og temperaturprognosen er for høj, kan du vælge et senere tidspunkt mellem solnedgang og aften, så du kan nyde udsigten på dækket uden at skulle stå i solen på en meget varm dag.

Husk dog, at skibene har et overdækket område, hvor du kan søge ly for kulden eller varmen, hvis du har brug for det.

Book et krydstogt i New York

De bedste datoer for et krydstogt i New York

Indendørs krydstogt på Hudson River| ©Tony Fischer
Indendørs krydstogt på Hudson River| ©Tony Fischer

Som sagt, så længe det er varmt, bliver oplevelsen endnu bedre. Men hvis du rejser på særlige datoer eller dage, skal du være opmærksom på, at der enten ikke er nogen krydstogtservice (såsom jul, Thanksgiving eller nytårsdag), eller at særlige krydstogter tilbydes til en meget højere pris.

Det er tilfældet på Independence Day (4. juli) og nytårsaften (31. december), hvor Hudson River er vært for et fyrværkeri, og krydstogterne har særlige afgange, så du kan nyde showet, mens du sejler på New Yorks vande.

Hvis du rejser på helligdage eller i lange weekender, er det bedst at tjekke, at sejladsen kører problemfrit, og bestille i god tid - når der er mange turister i byen, kan nogle ture blive udsolgt.

Book et krydstogt i New York