Dyr i Bronx Zoo

Siden åbningen i 1899 har Bronx Zoo været en af New Yorks mest elskede turistattraktioner - oplev nogle af de smukkeste vilde dyr, som har forbløffet publikum i generationer!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Dyr i Bronx Zoo

Dyr, du kan finde i Zoo | ©Julieta Navarro

Hvis du tilbringer et par dage i New York og har masser af fritid, kan jeg anbefale et besøg i Bronx Zoo. Den ligger nord for Manhattan, inde i Bronx Park, og er den største byzoo i USA med omkring 6.000 dyr, der tilhører 700 forskellige arter. Der er en grund til, at dette besøg er en af de ting, man skal se og gøre i New York.

Det pudsige ved denne zoo er, at den udnyttede sin store udstrækning til at rekonstruere levestederne for de dyr, der bor der, på dens område. På den måde kunne de reducere brugen af bure og blande forskellige arter, der kunne leve sammen, for at skabe et miljø, der ligner det, de ville have i naturen. Vil du gerne møde nogle af dem, før du besøger Bronx Zoo? Læs videre!

Den skaldede ørn

Den skaldede ørn i Bronx Zoo| ©Rich Brooks
Den skaldede ørn i Bronx Zoo| ©Rich Brooks

I Bronx Zoo kan du se skaldede ørne, en nordamerikansk rovfugl, der er kendt for at være USA's nationalsymbol og optræder på landets våbenskjold.

I slutningen af det 20. århundrede var havørnen på randen af udryddelse, men heldigvis er bestanden kommet sig og er vokset i store dele af landet.

De er kendetegnet ved deres hvide fjerklædte hoved og hale, brune krop og store gule næb, øjne og ben.

Havørne lever i skove nær vandområder som søer og kyster, hvor de kan spise fisk. Men de jager også små pattedyr og kan endda finde på at spise ådsler.

Du kan se havørne i Bronx Zoo i udstillingen Birds of Prey.

Køb billetter til Bronx Zoo

Californisk søløve

Søløve i Bronx Zoo| ©Michael Gray
Søløve i Bronx Zoo| ©Michael Gray

Californiske søløver var en af de første arter, som Bronx Zoo anskaffede tilbage i 1899. Siden da er de blevet en af de mest populære blandt de besøgende.

De forveksles ofte med sæler, men adskiller sig fra dem ved at have ører og kan bevæge sig godt på land, fordi deres bagben roterer fremad.

I det 19. århundrede blev søløverne stærkt forfulgt, da deres kød og spæk var meget eftertragtet. Heldigvis er deres bestand kommet sig.

De lever af fisk, blæksprutter og blæksprutter og er kendt for deres intelligens og evne til at lege og kommunikere. I Bronx Zoo kan du se disse dyr i udstillingen Sea Lion Pool.

Grizzlybjørnen

Grizzlybjørn i Bronx Zoo| ©David Moran
Grizzlybjørn i Bronx Zoo| ©David Moran

Grizzlybjørnen er et af de mest elskede dyr blandt de besøgende i Bronx Zoo og også et af de vildeste! I naturen var nogle af dem forældreløse og blev reddet og overført til denne zoo, så de kunne få et bedre liv.

I fangenskab elsker grizzlyerne at svømme, strække sig, kæmpe med hinanden og spise de godbidder, som dyrepasserne tilbereder til dem, mens de i naturen lever i USA's klippeområder og normalt lever af fisk og grøntsager. Faktisk har de en snude, der er mere følsom end en jagthunds og kan opdage mad på flere kilometers afstand.

De er en underart af grizzlybjørnen, der kan måle 2 meter, og deres navn "grizzly" kommer fra den sølvfarvede pels på deres ryg.

Det nordamerikanske pindsvin

Nordamerikanske hulepindsvin| ©Marie Hale
Nordamerikanske hulepindsvin| ©Marie Hale

Et andet af de mest kuriøse dyr, du kan se i Bronx Zoo, er det nordamerikanske hulepindsvin, også kendt som urson, der lever i skovene i det nordvestlige USA, Alaska og Canada.

Det er et dyr, der tiltrækker sig meget opmærksomhed, fordi dets krop er dækket af 30.000 fjer, som det bruger sammen med sin stærke lugt til at skræmme sine fjender væk.

Det nordamerikanske pindsvin kan leve i skove, prærier eller ørkener og tilbringer det meste af sin tid i træer, fordi de er gode til at klatre. De lever af skud, rødder, bark og blade. De er solitære skabninger med natlige vaner og kan ses i Bronx Zoo i udstillingen Children's Zoo.

Den røde panda

Rød panda i Bronx Zoo| ©Tammy Lo
Rød panda i Bronx Zoo| ©Tammy Lo

I Bronx Zoo kan du se røde pandaer, søde dyr, der stammer fra Asien og lever i Himalaya, det nordlige Burma og det centrale Kina.

De blev engang anset for at være i familie med pandabjørne og vaskebjørne, men i dag udgør de deres egen familie, ailuriderne. Røde pandaer er ensomme og sky dyr, der tilbringer det meste af deres tid oppe i træerne.

I naturen er de mest aktive om natten og ved daggry, når de leder efter føde. De elsker bambus, frugt, skud og æg, men kan også fange insekter.

I Bronx Zoo kan du se den røde panda i Himalayan Highlands-udstillingen sammen med sneleoparden og den hvidnakkede trane.

Gorillaen

Gorilla i Bronx Zoo| ©Terry Ballard
Gorilla i Bronx Zoo| ©Terry Ballard

En af de fedeste udstillinger i Bronx Zoo er Congo Gorilla Forest, hvor du kan se disse intelligente og imponerende skabninger, der er blandt menneskets nærmeste "slægtninge".

Gorillaerne lever i de tropiske skove i Congo, det grønne hjerte af det afrikanske kontinent. Gorillastammer tæller omkring 5 til 10 individer og består af en dominerende sølvryg-han, hans harem og afkom.

De lever hovedsageligt af spæde skud, frugt, rødder samt bark og frugtkød fra træer, men de kan også finde på at spise termitter.

I fangenskab lærer de at kommunikere med tegnsprog og er også i stand til at bruge redskaber til at skaffe mad. Det er altid spændende at se dem interagere og lege!

Giftpilefrø

Par af pilegiftfrøer| ©Angie Jane Gray
Par af pilegiftfrøer| ©Angie Jane Gray

Pilegiftfrøer er berømte for deres lyse hudfarve, der advarer rovdyr om deres høje giftighed. Vidste du, at disse padder har fået deres navn fra de gamle indianerstammer, som gned spidsen af deres pile på frøernes ryg for at imprægnere dem med deres giftige sekreter, før de gik på jagt?

Pilegiftfrøer lever i Central- og Sydamerikas regnskove og lever af en række insekter som myrer, termitter, bananfluer, små fårekyllinger og bittesmå biller, hvilket forskerne tilskriver frøernes giftighed.

I Bronx Zoo kan du se disse farverige amfibier i udstillingen World of Reptiles, hvor du også kan se andre arter som cubanske krokodiller, anakondaer, blå leguaner og kæmpe flodskildpadder.

Den amerikanske alligator

Amerikansk kaiman i Bronx| ©Jay Gorman
Amerikansk kaiman i Bronx| ©Jay Gorman

En anden af de arter, du kan se i udstillingen World of Reptiles i Bronx Zoo, er den amerikanske alligator, en art, der er mere end 150 millioner år gammel, og som engang var på randen af udryddelse. Heldigvis er bestanden kommet sig og trives i dag.

Amerikanske all igatorer er fremragende svømmere og lever af skildpadder, slanger, fisk og små pattedyr. De lever i det sydøstlige USA i floder, sumpe og ferskvandssumpe i Louisiana, Mississippi og Florida.

Sydligt hvidt næsehorn

Næsehorn i Zoo-søen| ©Sam Felder
Næsehorn i Zoo-søen| ©Sam Felder

Selvom denne art er kendt som det sydlige hvide næsehorn, er det faktisk gråt snarere end hvidt. Det har fået sit navn fra ordet "wyt", som på afrikaans betyder bred, hvilket henviser til størrelsen på dens mund.

Det er et halvsocialt og territorialt dyr, som primært lever i Sydafrika, men også på savannerne i Kenya, Namibia og Zimbabwe.

De elsker at tage mudderbade for at regulere deres temperatur og beskytte deres hud mod solen og insekter. Det sydlige hvide næsehorn er den eneste art, der ikke er udryddelsestruet, men krybskytteri på grund af dets værdifulde horn (som siges at have afrodisiakiske egenskaber) er en alvorlig trussel mod dem.

I Bronx Zoo kan du se dem i Zoo Center-udstillingen.

Komodovaranen

Bronx Zoos komodovaran| ©Tammy Lo
Bronx Zoos komodovaran| ©Tammy Lo

Har du nogensinde set verdens største øgle? I Bronx Zoo har du mulighed for at møde komodovaranen, et dyr, der i fangenskab kan blive op til 3 meter langt og veje mere end 130 kg. Det er virkelig imponerende!

Dette dyr er kendetegnet ved sin ru hud i forskellige farver (grå, blå, grøn eller orange), sin muskuløse hale og sine lange kløer. Deres spyt er også giftigt, selvom de sjældent fanger levende bytte. De lever især af ådsler.

Ligesom det hvide næsehorn eller den gigantiske Aldabra-skildpadde bor komodovaranen i Bronx Zoos Zoocenter, der har været hjertet i den zoologiske have siden 1908.


Hvor meget koster billetter til Bronx Zoo?

Turister på promenaden i Zoo| ©Shinya Suzuki
Turister på promenaden i Zoo| ©Shinya Suzuki

Den bedste måde at besøge Bronx Zoo på er at købe en Bronx Zoo Admission-billet fra 25 euro for voksne (over 13 år) og 20 euro for børn (3 til 12 år), som giver dig adgang til zoologisk have og ubegrænset adgang til de attraktioner, der er tilgængelige på dagen for dit besøg.

Men der er også andre muligheder for at lære parken at kende. Hvis du vil vide mere om billetpriserne, anbefaler jeg, at du læser indlægget Bronx Zoo billetpriser. Her forklarer jeg også, hvornår du kan komme gratis ind, og hvordan de reducerede priser er, så du kan spare lidt på dit besøg.

Køb billetter til Bronx Zoo

Hvad tid åbner Bronx Zoo?

Ringhalet lemur i Madagaskar-afdelingen i Bronx Zoo.| ©Javier Ignacio Acuña Ditzel
Ringhalet lemur i Madagaskar-afdelingen i Bronx Zoo.| ©Javier Ignacio Acuña Ditzel

For at planlægge dit besøg i Bronx Zoo og dine efterfølgende aktiviteter i byen har du brug for at kende åbningstiderne. Parken åbner kl. 10 mandag til søndag.

Afhængigt af årstiden lukker den zoologiske have kl. 16.30 i de køligere måneder og kl. 17.30 i de varmere måneder.

Andre interessante fakta om Bronx Zoo

New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets
New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets

Efter at have set de vidunderlige dyr, du kan finde i denne zoologiske have, vil du ikke kunne lade være med at booke et sted at besøge under dit ophold i New York. Du kender allerede priserne og åbningstiderne, men vi vil gerne gøre det endnu nemmere for dig ved at minde dig om nogle interessante detaljer.

Sådan kommer du til Bronx Zoo

Den hurtigste måde at komme til Bronx Zoo på er at tage en taxa eller offentlig transport. Hvis du har et lille budget, anbefaler jeg, at du tager undergrundsbanen (linje 2 eller 5 til E. 180th St.) eller ekspresbussen (linje BxM11 fra Manhattan og stå af ved Bronx River-indgangen til parken). Her er en guide til New Yorks undergrund, som du måske vil finde nyttig.

Som man siger, "alle veje fører til Rom" (i dette tilfælde til Bronx!), men ikke for de samme penge. Af ovenstående er undergrundsbanen den billigste løsning (en enkeltbillet koster ca. 2,50 euro), mens ekspresbusbilletten koster lidt mere (ca. 5 euro ). Husk dette, når du planlægger dit besøg!

Hvor lang tid tager et besøg i Bronx Zoo normalt?

Et besøg i Bronx Zoo varer normalt 2-3 timer, men den er så stor, at du skal bruge mindst en halv dag for at se den i sin helhed.

Hvis du vil vide mere om, hvornår det er bedst at se parken, hvor længe du kan blive der, eller hvornår den lukker, foreslår jeg, at du læser indlægget Bronx Zoo åbningstider.

Hvor kan man spise i Bronx Zoo?

Når man først er inde i den zoologiske have, er der ingen tidsbegrænsning på opholdet, så man kan godt miste tidsfornemmelsen, når man har travlt med at se på parkens udstillinger. Hvis du springer frokosten over, og din mave pludselig knurrer som en løve, skal du ikke bekymre dig, for du behøver ikke at forlade zoo til frokost - der er masser af muligheder for at snacke her!

Fra boder og vogne, hvor du kan købe en hurtig snack til at stille appetitten (Zoo Bites, Zoo Brews osv.) til restauranter, hvor du kan tage en lang pause og nyde et velsmagende måltid a la carte (Dancing Crane Café eller Asia Café). Der er endda picnicområder, hvor du kan holde en lille picnic inde i zoo, hvis du medbringer din egen mad - du vælger selv, hvad du har lyst til!