Empire State Building om natten

En af de store attraktioner i New York er at se byen lyse op om natten, og Empire State Building er et ideelt sted at gøre det. Her er nogle tips til dit besøg

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Empire State Building om natten

Empire State Building oplyst | ©George Bakos

New York om natten er et vidunder. Endnu mere, hvis du kan nyde det fra højderne på et privilegeret sted som Empire State Buildings observationsdæk.

At bookeen billet til Empire State Building er en af de mest spændende oplevelser, du kan få på din rejse, så her er, hvordan du klatrer op i Empire State Building om natten!

Få billetter til Empire State Building om natten

Empire State Building om natten| ©Hellotickets
Empire State Building om natten| ©Hellotickets

Du har lov til at komme ind i Empire State Building om natten, hvis du booker en billet til Empire State Building. Når du vælger dit starttidspunkt, skal du dog huske på, hvornår det bliver mørkt, afhængigt af hvornår på året du rejser til New York. Helt konkret kan du med denne billet gå op til kl. 20.45. Så det eneste, du skal gøre, er at booke en tid om aftenen for at nyde New Yorks smukke oplyste landskab.

Hellotickets kan du få en billet med mulighed for afbestilling fra ca. 46 €, som giver dig adgang til museet og til 86. etage.

Du har også mulighed for at bestille en billet til Empire State med adgang til 102. et age, hvor du også kan nyde de fordybende udstillinger på første sal og adgang til observationsdækket på 86. etage.

Book din billet til Empire State Building

Hvordan er natbelysningen?

Empire State Buildings natbelysning om natten| ©Brendan Church
Empire State Buildings natbelysning om natten| ©Brendan Church

Siden 1976 har Empire State Building været oplyst med farvede lys for at fremhæve dens silhuet og få den til at skille sig ud fra resten af skyskraberne i byen. Det er noget, man ikke må gå glip af, når man har købt billet til Empire State Building.

Det bedste sted at se lysene fra Empire State Building er udefra. På byens gader nær skyskraberen kan du tage masser af billeder af bygningen, der lyser med tusindvis af lys, som ændrer udseende indtil kl. 2 om natten, hvor de slukkes.

Hvis du kan lide at tage videoer eller billeder af oplyste monumenter, anbefaler jeg dig at tage til området omkring Empire State Building ved mørkets frembrud, for siden 2018 har der hver time fundet et kort spektakel af lys, farver og gnister sted, som vil efterlade dig målløs.

Hvornår kan man nyde den mest specielle belysning ved Empire State Building?

Den mest specielle temabelysning finder sted for at fejre særlige lejligheder i løbet af året. Tidspunktet og motiverne kan variere, men der er årligt tilbagevendende datoer, f.eks:

  1. maj: blå og gul til Europadagen.
  1. juni: regnbuefarver til Pride Day i New York.
  1. juli: rød, hvid og blå til uafhængighedsdagen.
  1. september: rød, hvid og blå i anledning af Labour Day.
  1. oktober: Pink til brystkræftdagen.
  1. oktober: Sort, orange og grøn til Halloween.

Book din billet til Empire State Building

Hvorfor er det værd at bestige Empire State Building om natten?

Natudsigt fra Empire State Building| ©Hellotickets
Natudsigt fra Empire State Building| ©Hellotickets

Hvis du har nydt New Yorks skyline fra dette eller et andet observationsdæk om dagen, kan du booke Empire State Building om natten, så du kan tage pulsen på byen på et helt andet tidspunkt af dagen og se bybilledet fra højderne i fuldt lys. Det er et brag! Men hvis du stadig ikke er overbevist, så tag følgende grunde til efterretning:

 • Efter mørkets frembrud og især efter midnat er der normalt langt færre besøgende på udkigsposten end om aftenen, hvor alle stimler sammen om observatoriet i skumringen, og der er en masse liv og glade dage. Om natten er det stille og til tider endda lydløst.
 • Du får en mere eksklusiv, næsten privat oplevelse, især hvis du tager op til Empire State Building fra kl. 1 om natten til lukketid. Det vil være en meget romantisk lejlighed at besøge skyskraberen som et par.
 • Det er også værd at tage til Empire State Building om natten, fordi man kan bruge hele formiddagen på at lave andre aktiviteter, og så kan man spise middag i nærheden af skyskraberen, inden man går op.
 • Og sidst, men ikke mindst, fordi et besøg i Empire State Building om natten vil give dig mulighed for at tage nogle smukke souvenir billeder med hele New York oplyst under dine fødder.

Book din billet til 102. etage i Empire State Building

Hvor længe er Empire State Building åben om aftenen?

Inde i Empire State Building| ©Hellotickets
Inde i Empire State Building| ©Hellotickets

Empire State Buildings observationsdæk er åbent fra kl. 8 om morgenen til kl. 20 om aftenen. Jeg anbefaler, at du tager derop sidst på dagen for at nyde udsigten om aftenen, så du kan planlægge andre aktiviteter i løbet af dagen og vente med denne til sidst på dagen efter middagen.

Hvis du spekulerer på, hvornår det er bedst at gå op i Empire State Building, er min anbefaling, at du overvejer at gå op sidst på dagen.

Hvornår har Empire State Building åbent om aftenen?

Aftentimerne starter ved solnedgang, hvilket varierer afhængigt af årstiden. Om sommeren bliver det for eksempel mørkt omkring kl. 20.30, mens det om vinteren bliver mørkt omkring kl. 16.30. Når du kender disse fakta, kan du booke din billet til Empire State Building og nyde et natligt besøg i Empire State Building.

Book din billet til Empire State Building

Hvordan er udsigten om natten?

Empire State Building om natten| ©Hellotickets
Empire State Building om natten| ©Hellotickets

Der er ingen tvivl om, at et fugleperspektiv over New York City fra denne art deco-perle er en sensationel oplevelse. Og at se bybilledet om natten fra et så ikonisk sted er magisk. Den perfekte afslutning på en perfekt dag i New York.

Når du går op på Main Deck, observationsdækket på 86. etage, har du en vidunderlig panoramaudsigt over New Yorks skyline. Det er virkelig svært at få øjnene fra de utallige små farvede lys, der lyser op i hvert hjørne af Big Apple og ligner små stjerner, der er faldet ned fra himlen.

Det kan være lidt sværere at få øje på visse seværdigheder i det fjerne om natten, men hvis du ser godt efter, vil du med en billet til Empire State Building om natten kunne nyde de oplyste seværdigheder:

 • Frihedsgudinden.
 • Brooklyn Bridge.
 • Flatiron-bygningen.
 • One World Trade Center.
 • Chrysler-bygningen.
 • Times Square.
 • Bryant Park.
 • Fifth Avenue.
 • Rockefeller Center.

Book din billet til 102. etage i Empire State Building

Tips til bestigning af Empire State Building om natten

Udsigt fra Empire State Building om natten| ©Mateus Maia
Udsigt fra Empire State Building om natten| ©Mateus Maia
 • Husk åbningstiderne: Når du planlægger dit besøg om aftenen, skal du huske, at Empire State er åben hver dag.
 • Du kan springe køen over ved billetlugerne: Hvis du køber en "skip-the-line"-billet til Empire State Building online, skal du stadig igennem sikkerhedskontrollen ved skyskraberen.
 • Udnyt byens køreplaner for offentlig transport om natten: Transport er ikke en hindring for at besøge Empire State Building om natten, for det fantastiske ved New York er, at undergrundsbanen kører 24 timer i døgnet, hver dag året rundt. Det er dog ikke alle indgange til stationerne, der er åbne om natten. I indlægget Sådan kommer du til Empire State Building fortæller jeg dig, hvordan du kommer til og fra skyskraberen.
 • Tilfredsstil din appetit med en god middag. I nærheden af Empire State Building er der mange restauranter, hvor du kan spise som en konge om aftenen før eller efter dit besøg. Jeg fortæller dig om det i indlægget Hvor kan man spise omkring Empire State Building.
 • Tag de bedste billeder: Hvis du beslutter dig for at gå op til Empire State Building om natten for at tage billeder, anbefaler jeg, at du bruger nogle tricks til at få de smukkeste billeder, såsom at aktivere nattilstanden, indstille ISO til 400 eller bruge udløseren til at undgå slørede billeder.

Book din billet til Empire State Building

Bestig Empire State Building om natten med et turistpas

Empire State i skumringen| ©Alina Olzk
Empire State i skumringen| ©Alina Olzk

Mens en almindelig adgangsbillet giver dig engangsadgang til Empire State Building på den dag og det tidspunkt, du booker, giver New York City Pass (fra 131 €) dig adgang til skyskraberen to gange, hvilket er perfekt, hvis du vil se byens forskellige facetter fra oven, både om morgenen og i skumringen, når himlen gradvist bliver mørkere til et landskab oplyst af små blinkende farvede lys.

De fleste af de turistkort, man kan købe til at udforske byen, inkluderer adgang til Empire State Building, da det er en af de mest populære turistattraktioner. Men med undtagelse af New York City Pass, som giver dobbelt adgang til skyskraberens observationsdæk, giver alle andre turistpas kun adgang én gang.

Book adgang til 102. etage af Empire State Building

Kan man gå op i Empire State Building om natten med børn?

Børn i Empire State Building| ©Riccardo Romano
Børn i Empire State Building| ©Riccardo Romano

Ja, absolut! Fra gaden vil børnene elske at se denne høje skyskraber oplyst af tusindvis af farvede lys. Når de står på Empire State-observationsdækket, vil de blive forbløffede, når du fortæller dem, hvor højt de er oppe, og deres øjne vil blive blanke, når de ser New Yorks enorme bybillede prydet med så mange små lys overalt. De vil elske det!

Hvis børnene ikke er for gamle endnu, anbefaler jeg selvfølgelig, at I tager natbesøget før midnat, så de ikke bliver for trætte, da de skal tidligt op næste morgen for at fortsætte med at lægge planer i Big Apple.

Book din billet til Empire State Building