Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Empire State

Udsigten over New York fra Empire State Building vil være et minde fra din rejse, som du sent vil glemme. Her kan du se, hvordan du kommer dertil fra hvor som helst i byen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Sådan kommer du til Empire State

Udsigt til Empire State Building | ©ESBNY

Empire State Building ligger i krydset mellem 5th Avenue og West 34th Street og er et af New Yorks vartegn og en art deco-juvel, som har været med i utallige film. Du må ikke gå glip af den!

Al sightseeing kræver lidt planlægning, så i denne guide fortæller jeg dig om alle de muligheder, du har, så du kan bestige Empire State Building, uanset hvor du er.

1. Gå en tur og forundres over New York Citys gader

Gå rundt i Empire State Building| ©Hellotickets
Gå rundt i Empire State Building| ©Hellotickets

At gå er den billigste og mest behagelige måde at komme til Empire State Building på. Nogle mennesker synes, at afstandene i denne by er for lange at gå, men sandheden er, at hvis det er din første tur til New York, vil du ikke finde gåturen for trættende - tværtimod vil du nyde den!

Downtown er fuld af turistattraktioner, der vil underholde dig på vej til skyskraberen og få tiden til at flyve af sted. I byens gader er der altid noget, der fanger din opmærksomhed: museer, butikker, skyskrabere, monumenter, parker... og det er meget behageligt at gå rundt i Big Apple!

Så tøv ikke, hvis du kan lide at gå og har lyst til at tage en hyggelig tur til Empire State Building, så kan du her se afstanden til denne ikoniske skyskraber fra nogle af de mest populære steder i byen, så du kan få en idé om, hvor lang tid du skal bruge.

Gåafstand fra byens vigtigste seværdigheder

Book dine billetter til Empire State uden køer

2. Med undergrundsbane, for at komme hurtigt og til tiden

Brug af New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets
Brug af New Yorks undergrundsbane| ©Hellotickets

Hvis du ønsker at springe turen til downtown over, eller hvis du ønsker at undgå trafikken, fordi du sætter pris på hurtighed og punktlighed, så er New Yorks undergrundsbane til Empire State Building den bedste løsning for dig.

De vigtigste undergrundslinjer til Empire State er:

  • Fra 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C og E)
  • Fra 34th Street - Herald Square Station (N, Q, R, W, B, D, F, M)
  • Fra Grand Central Terminal (4, 5, 6 og 7)

Hvor meget koster en metrobillet?

En enkeltbillet til Empire State Building koster ** 2,75 $**, men hvis du planlægger at bruge offentlig transport flere gange under dit ophold i New York, kan du få et MetroCard, et genopladeligt kort, som giver dig mulighed for at køre med bus, metro og Roosevelt-kabelbane.

Du kan ikke købe et MetroCard, før du rejser til New York, du skal købe det i en billetautomat på en metrostation - det er nemt! Du kan endda dele den med din ledsager, hvis du vælger at indlæse den med kredit i stedet for ubegrænsede rejser.

Jeg anbefaler, at du læser min guide til New Yorks undergrundsbane, hvor jeg trin-for-trin forklarer, hvordan du køber et MetroCard, hvordan du finder rundt i undergrunden og andre tips, der vil hjælpe dig med at komme rundt i undergrunden som en fisk i vandet.

3. Med sightseeingbus til Empire State Building

New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets
New York Sightseeing Bus| ©Hellotickets

Hvis du har en billet til New Yorks sightseeingbus, må du ikke gå glip af muligheden for at køre med en af disse køretøjer til Empire State Building, da du ikke kun kan se nogle af byens vigtigste seværdigheder undervejs, men også kan bruge den som et andet transportmiddel. Det er super praktisk!

Hvordan kommer man til Empire State Building med turistbus?

Big Bus Red Route dækker centrum af Big Apple og steder som Empire State Building, så det er meget nemt at komme til skyskraberen med turistbussen.

Hvis du er interesseret i dette alternativ og ønsker at vide mere om det, anbefaler jeg dig at læse artiklen Debedste sightseeingbusser i New York.

4. Med bybus, billigt og komfortabelt

Med bus på Fifth Avenue| ©Hellotickets
Med bus på Fifth Avenue| ©Hellotickets

Bussen er et godt alternativ til at komme til Empire State Building, hvis du ikke har en billet til sightseeingbussen eller ikke ønsker at tage undergrundsbanen, fordi du er bange for at gå til det forkerte stop (der er et trick til at finde det rigtige!) eller hvis du er bange for lukkede rum.

Det er også fantastisk, hvis du foretrækker at benytte lejligheden til at rejse komfortabelt siddende, mens du betragter bybilledet, for det er ret underholdende. Det er også billigt, idet en enkeltbillet koster det samme som en billet til undergrundsbanen, nemlig ** 2,75 dollars**.

Anbefalede buslinjer

De linjer, der stopper i nærheden af Empire State Building, er M2, M3, M4, M5, M16 og M34. Du kan se køreplanerne på det officielle websted for New Yorks offentlige transport.

Hvis du vælger at tage bussen til Empire State Building, anbefaler jeg, at du tager af sted lidt tidligt, hvis der skulle opstå trafikpropper undervejs, og at du er tålmodig, da trafikken i New York nogle gange kan være noget rod.

5. Med taxa eller Uber, hvis du ønsker en personlig service

Med taxa på Manhattan| ©Hellotickets
Med taxa på Manhattan| ©Hellotickets

For dem, der ikke ønsker at tage sig af tidsplaner, overførsler eller hyppigheden af New Yorks offentlige transport, er en interessant mulighed for at komme til Empire State Building den dør-til-dør-service, der tilbydes af taxaer, Lyft eller Uber.

I New York er der ingen mangel på taxaer, men hvis du ikke har lyst til at gå på gaden på jagt efter en gratis taxa, er Uber- og Lyft-appene et meget interessant og praktisk alternativ til at komme til Empire State, som ikke efterlader nogen løse ender.

Hvordan virker de?

Hvis du ikke har prøvet denne tjeneste endnu, kan jeg anbefale den, fordi den er meget enkel og kan hjælpe dig ud af problemerne mere end én gang. For at bruge denne type transport skal du blot downloade APP'en på din mobil og registrere en konto.

Derefter skal du angive afgangs- og destinationsadresse, og så beregner den automatisk prisen, ruten og den tid, det vil tage chaufføren at hente dig. Når du har accepteret, viser appen dig nummerpladen, så du kan genkende den bil, der skal hente dig, og du kan genkende den.

Og når du bruger apps som Uber eller Lyft, behøver du ikke at bekymre dig om at have kontanter i lommen eller tage dit kort frem for at betale, da beløbet bliver trukket direkte på din konto. Så bekvemt er det!

6. Kom hurtigt rundt med New Yorks offentlige cykler

Vov at cykle i New York City| ©Hellotickets
Vov at cykle i New York City| ©Hellotickets

En af de mest populære transportformer, som New Yorkere bruger til at komme rundt i byen, er de offentlige cykler, som du kan finde spredt langs mange gader.

Hvis du kan lide at cykle, kan du ud over at nyde turen også benytte lejligheden til at udforske byen og nyde landskabet. Du vil se New York fra et andet synspunkt, som en lokal borger, der cykler til arbejde eller hjem. Og hvis du er miljøbevidst, er dette en fantastisk måde at komme til Empire State Building på.

Citi Bike er en af de virksomheder, der tilbyder denne service i Big Apple, og den er tilgængelig for både turister og New Yorkere - tjek appen! Den er meget enkel og intuitiv at bruge.

Hvordan bruger man Citi Bike?

Når du downloader Citi Bike til din mobiltelefon, viser appen dig din placering på bykortet samt de nærmeste cykelstationer og andre funktioner. På den måde kan du leje en hvor som helst og komme til Empire State Building på ingen tid. Dette er de trin, du skal følge fra appen:

  • For at tilmelde dig skal du udfylde de obligatoriske felter og angive et kreditkort til betaling.
  • Vælg en voucher, og betal for den.
  • For at låse din cykel op kan du nu scanne en QR-kode eller bruge cykelnøglen.
  • Du har et par sekunder, før cyklen låses igen, så jeg råder dig til at tage den hurtigt ud og begynde at træde i pedalerne.