Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Færge til Frihedsgudinden

At komme til Frihedsgudinden med færgen er noget af en oplevelse: Du får den bedste udsigt over Manhattens centrum, mens du nærmer dig den imponerende statue. Her finder du oplysninger om færgeplaner, priser og stop.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Færge til Frihedsgudinden

Vejen til statuen med færge | ©Jenny Marvin

Frihedsgudinden ligger på Liberty Island, en lille ø syd for Manhattan, som man kun kan komme til med færge.

Hvis du ikke har bestilt en guidet tur, men allerede har billetter til Frihedsgudinden, kan du komme på en af de færger, der sejler dertil, og hvis du ikke har bestilt en guidet tur, kan du læse om fartplaner, hyppighed og hvor færgelejerne ligger. Jeg fortæller dig alt det og meget mere nedenfor, så gå ikke glip af det!

1. Hvor sejler færgen fra Manhattan til Frihedsgudinden fra?

Solnedgang på færgen til Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Solnedgang på færgen til Frihedsgudinden| ©Hellotickets

Molen, hvor du kan tage færgen til Frihedsgudinden fra Manhattan, ligger i Battery Park i Lower Manhattan, meget tæt på Castle Clinton-billetkontoret, hvor du kan købe og afhente nogle af billetterne til denne berømte turistattraktion.

Hvis du vælger at tage færgen til Frihedsgudinden ved Battery Park, anbefaler jeg, at du tager derhen først om morgenen, da der er lange køer for at komme igennem den første sikkerhedskontrol, og det kan tage et stykke tid at komme om bord på båden.

Hvordan kommer man til Battery Park?

Den hurtigste måde at komme til Battery Park på er at tage undergrundsbanen, og de nærmeste stationer er South Ferry (linje 1), Bowling Green (linje 4 og 5) og Whitehall St (R og W).

Nogle gange kan New York Citys undergrundsbane føles som en by under en anden, så for at hjælpe dig med at komme derhen uden problemer, er her et kort over undergrunden og min guide til New York Citys undergrundsbane, så du kan lære at bruge den og få mest muligt ud af den.

Bestil en rundvisning på Frihedsgudinden

2. Er der et andet sted end Battery Park, hvor man kan tage færgen til Frihedsgudinden?

Manhattan fra færgen| ©Hellotickets
Manhattan fra færgen| ©Hellotickets

Ja, et andet sted at tage færgen til Frihedsgudinden end Battery Park er Liberty State Park, der ligger uden for Manhattan i nabostaden New Jersey City.

De fleste turister går om bord på Manhattan, men hvis du besøger New Jersey eller bor der, er det også en god mulighed for at besøge Frihedsgudinden, da molen er mindre overfyldt, og køen til sikkerhedskontrollen er hurtigere.

Hvordan kommer man til Liberty State Park?

Du kan komme til Liberty State Park med offentlig transport ved at tage Hudson-Bergen Light Rail (HBLR) til stoppestedet Liberty State Park. Gå derefter til billetskranken ved siden af CRRNJ-terminalen og fortsæt lidt længere hen til moleområdet.

Book et ekspreskrydstogt til Frihedsgudinden

3. Hvor lang tid tager det at komme til Frihedsgudinden med færge?

Statuen fra færgen| ©Hellotickets
Statuen fra færgen| ©Hellotickets

Fra Battery Park er der en direkte færge til Liberty Island, som tager ca. 15 minutter, mens det fra Liberty State Park tager ca. 30 minutter, fordi færgen først sejler til Ellis Island og derefter til Liberty Island.

Vi sammenligner alle mulighederne og deres fordele i nedenstående tabel

 • Færge fra Manhattan
 • Blade fra Battery Park
 • Tager ca. 15 minutter.
 • Går direkte til Liberty Island
 • Hovedmolen
 • Største skarer af turister
 • Færge fra New Jersey
 • Afgang fra Liberty State Park
 • Tager ca. 30 minutter.
 • Går ikke direkte til Liberty Island
 • Alternativ mole
 • Mindre overfyldt med turister

4. Og hvor meget koster færgebilletten til Frihedsgudinden?

Færge til Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Færge til Frihedsgudinden| ©Hellotickets

Færgebilletten til Frihedsgudinden skal ikke betales separat ved besøget på Frihedsgudinden, men er normalt inkluderet i prisen for adgang til Frihedsgudinden, uanset om du besøger den sammen med en guidet tur eller på egen hånd ved at købe billetter fra Statue Cruises (basis-, piedestal- eller kronebilletter) eller ved at bruge et New York City Tourist Card.

Kan man bruge MetroCard til at tage færgen til Frihedsgudinden med?

Nej, det er ikke muligt. MetroCard kan kun bruges til at køre med New Yorks undergrundsbane og bus samt Roosevelt-kabelbanen.

Skal børn og voksne betale for en færgebillet til Frihedsgudinden?

Ligesom andre besøgende skal disse grupper have deres egen billet til Frihedsgudinden, hvor færgeturen allerede er inkluderet, så ingen behøver at betale ekstra for færgeturen til Liberty Island.

Skal jeg købe en separat færgebillet, hvis jeg også ønsker at besøge Ellis Island?

Det behøver du heller ikke. Færgerne fra Statue of Liberty Cruises er de eneste, der kan besøge Frihedsgudinden, og deres både sejler både til Liberty Island og Ellis Island, så det er ikke nødvendigt at købe en separat billet.

Når du køber dine billetter, kan du rejse mellem øerne hele dagen for at besøge Frihedsgudinden, men de er ikke gyldige til at rejse tilbage med færgen, når du ankommer til molen på Manhattan eller New Jersey.

Book et færgetogt til Frihedsgudinden og Ellis Island

5. Hvad er færgefartplanerne for Frihedsgudinden og hvor ofte sejler færgen? Planlæg dit besøg!

Udsigt til Frihedsgudinden fra vandet| ©Hellotickets
Udsigt til Frihedsgudinden fra vandet| ©Hellotickets

Fra kl. 9.30 til 15.30 afgår færgerne dagligt fra moler ved Battery Park på Manhattan og Liberty State Park i New Jersey med en hyppighed på mellem 25 minutter (i weekenden) og 30 minutter (på hverdage).

Da fartplanerne ændrer sig sæsonmæssigt, og deres hyppighed kan ændres i højsæsonen, anbefaler jeg, at du for at organisere dit besøg til Frihedsgudinden bedre, at du på forhånd ser på færgeplanerne, hvor de løbende opdateres.

6. Tips og ofte stillede spørgsmål om færge til Frihedsgudinden

Statuen med Manhattan i baggrunden| ©Hellotickets
Statuen med Manhattan i baggrunden| ©Hellotickets

Hvad betyder tiden på din billet?

Dette er det tidspunkt, hvor du skal stå i kø ved den første sikkerhedskontrol, inden du går om bord på færgen, og ikke det tidspunkt, hvor færgen forlader molen. Når du er kommet igennem sikkerhedskontrollen, kan du gå om bord på den næste tilgængelige færge ved Battery Park eller Liberty Park State, som sejler hvert 30. minut til Frihedsgudinden.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg være på molen for at gå om bord?

Det er tilrådeligt at ankomme mindst 30 minutter i forvejen og endda en time tidligere i højsæsonen for at hente dine billetter i billetautomaterne (f.eks. hvis du skal op på Crown) og gå gennem sikkerhedskontrollen.

Er billetter til Frihedsgudinden inklusive færgetransport tur/retur?

Det er rigtigt, med dine billetter kan du tage færgen til Liberty Island og Ellis Island og vende tilbage til molen ved afslutningen af dit besøg.

Er færgerne tilgængelige for handicappede?

Ja, færgerne til Frihedsgudinden er handicapvenlige, men der er ingen kørestole til rådighed for passagererne. Hvis du ønsker at bruge en kørestol under dit besøg på Frihedsgudinden, kan du leje en gratis fra National Park Service mod fremvisning af billedlegitimation. Kørestole er til rådighed efter først-til-mølle-princippet.

Hvis jeg stiger om bord ved en mole i starten af turen, skal jeg så vende tilbage til samme sted?

Ikke nødvendigvis. Du kan f.eks. gå om bord i New Jersey og gå fra borde på Manhattan, men du skal være sikker på, hvilken vej du vil, før du går om bord på færgen, for hvis du får den forkerte destination, kan du ikke bruge din billet til at gå om bord på færgerne igen, og du skal finde en anden transportmulighed.

Er det muligt at tage billeder fra færgen?

Ja, færgen har en overdækket og en ikke overdækket del, så du kan tage billeder eller videoer undervejs af de seværdigheder, du ser.