20 ting at lave på Manhattan

Hvis du planlægger en tur til verdens hovedstad, må du ikke gå glip af de bedste ting at se og gøre på øen Manhattan.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

22 minutters læst

20 ting at lave på Manhattan

Foto på Times Square | ©Hellotickets

Når du tænker på, hvad du skal lave og se i New York, tænker du uundgåeligt på Manhattan, dens lys og skyskrabere. New York er en drømmedestination for mange og en fantastisk by fyldt med muligheder. Er det første gang, du besøger byen? Der er så meget at opdage, at din rejseplan kan gribes an på mange forskellige måder. For at sikre, at du ikke går glip af et eneste hjørne af denne by, er her mineManhattan must-sees.

1. Verdens bedste basketball-liga i Madison Square Garden

Til en Knicks-kamp| ©NBA
Til en Knicks-kamp| ©NBA

Madison Square Garden, populært kendt som "Verdens mest berømte Coliseum", er en kæmpe indendørs arena i hjertet af Midtown Manhattan. Med fem etager og over 20.000 siddepladser er den berømt for at være "hjemsted" for Knicks (i NBA) og Rangers (NHL).

Madison Square Garden er også vært for musikarrangementer (og faktisk har de bedste kunstnere i verden optrådt her), men hvis du vil overvære en NBA-kamp under dit besøg i New York, må du ikke gå glip af New York Knicks her.

Hvis du har besluttet dig, kan du se her, hvordan du køber NBA-billetter i New York. Hvis du er mere i humør til enishockeykamp, kan du også se New York Rangers.

Hvorfor jeg anbefaler et besøg i Madison Square Garden

Som sagt kommer du til New York for at have det sjovt, og selv om du ikke kan lide sport eller NBA, er det at se en basketballkamp i USA et sandt spektakel med musik, dans, fest og frem for alt sport, selvfølgelig. Gør din kasket og hotdog klar, og prøv at fange en af de t-shirts, som cheerleaderne kaster. Hvis du er heldig, bliver du måske endda fanget på det mytiske "kiss-cam"!

Købdine NBA-billetter

2. Beundr lysene på Times Square, dag og nat

Forundret over atmosfæren på Times Square| ©Hellotickets
Forundret over atmosfæren på Times Square| ©Hellotickets

Jeg husker stadig første gang, jeg besøgte New York. Jeg efterlod mine tasker på hotellet, og vi skyndte os ned i undergrundsbanen for at stå af ved Times Square-stoppestedet. Det var allerede mørkt, og min første kontakt med gaderne i Big Apple var denne: Lysene på Times Square fik mig til at gå i ekstase i flere minutter, og jeg vidste, at det ville blive min yndlingsby for altid.

Hvad skal man se på Times Square?

 • Bare kig op for at se nogle af verdens største reklameskærme.
 • Det er ikke ualmindeligt at se den berømte halvnøgne cowboy og andre figurer omgivet af turister, der står i kø for at få taget et billede med ham (hvis du gør det, skal du give ham drikkepenge).
 • Disney-butik
 • **M&**M's temabutik, hvor du bliver barn igen.
 • Billige tøjbutikker som H&M eller Gap (Gap har som regel en del specialfremstillede sweatshirts og T-shirts med New York-detaljer, så det er et godt sted at købe mere originale souvenirs).
 • Kendtetemarestauranter som Hard Rock Café, Bubba Gump og Planet Hollywood.
 • New Yorks berømte nytårskugle.
 • Den berømte røde trappe, hvorfra man kan se pladsen fra et højere perspektiv.
 • Gadeboder med fastfood: pizza, hotdogs, hamburgere...

Times Square ved juletid

Hvis der er én tid på året, hvor Times Square er i centrum, så er det i julen (som er et af de bedste tidspunkter at besøge New York på). Pladsen begynder at varme op med store menneskemængder på aftenen for den berømte Black Friday (den sidste fredag i november), og det er startskuddet til juleshopping-sæsonen.

Et par dage før juleaften afholdes desuden "Santa Convention": en parade med tusindvis af udklædte "julemænd".

Hvorfor jeg kan lide Times Square

Hver gang jeg besøger Manhattan, går jeg forbi dag og nat: atmosfæren af krydsende newyorkere (som altid har travlt), turister, som glor på skærmene, der svæver over himlen, og snesevis af udklædte figurer, pølsevogne og teenagere, som shopper.

Når du er på Times Square, ved du, at du er i den moderne verdens epicenter. Og hvis du vil se New Yorks centrum om natten uden at blive træt eller fare vild, anbefaler jeg, at du bestiller en bustur til Manhattan.

Book busturen til Manhattan

3. Besøg New Yorks katedral: St. Patrick's Cathedral

Patrick's Cathedral midt på 5th Avenue| ©Hellotickets
Patrick's Cathedral midt på 5th Avenue| ©Hellotickets

Du havde sikkert ikke dette i tankerne, da du begyndte at forestille dig din rejse til The Big Apple, men jeg anbefaler, at du ikke går glip af det, og jeg skal fortælle dig hvorfor. Ti minutters gang fra Times Square, midt på Fifth Avenue og over for Rockefeller Center, ligger St. Patrick's Cathedral, den største nygotiske katolske kirke i Nordamerika.

Hvad du kommer til at se

Dette er en meget speciel bygning, ikke kun på grund af dens ydre (dens hvide marmorfacade skiller sig ud blandt skyskraberne, der omgiver den), men også på grund af dens indre, hvor der er to orgler med næsten 10.000 piber, som der opføres spektakulære musikkoncerter med hver sæson fra oktober og frem. Inde i St. Patrick's Cathedral kan du se en skulptur af Pieta, som er tre gange større end Michelangelos i Rom. Bemærk også rosenvinduet med en diameter på 8 meter over hovedorglet og alteret med Sankt Louis og Sankt Michael. Mange af debedste New York-ture på spansk går forbi her.

Hvorfor jeg kan lide St. Patrick's Cathedral

Når du planlægger din rejse til skyskrabernes by, forestiller du dig ikke, at du lige der, i hjertet af modernitet og avantgarde, kan se en så spektakulær klassisk bygning. Kontrasten til de andre attraktioner, du besøger på din rejse, viser dig, at der bogstaveligt talt er alt i New York.

Få din billet til St. Patrick's Cathedral

4. Gå på shopping på Fifth Avenue

Vinduesshopping i Apple Store på Fifth Avenue| ©Hellotickets
Vinduesshopping i Apple Store på Fifth Avenue| ©Hellotickets

New Yorks berømte Fifth Avenue forbinder nord- og sydsiden af Manhattan og er en af de vigtigste færdselsårer i byen og også en af de dyreste. Det er ikke uden grund, at den er kendt som "Millionærernes Avenue", fordi den har de mest eksklusive hoteller og butikker i The Big Apple som Armani, Prada, Chanel eller Tiffany, blandt mange andre. Her er nogle af de bedste ting at købe i New York.

Hvad skal man se

På Fifth Avenue kommer du sikkert forbi denne gade flere gange i løbet af din rejse, men hvis jeg må give dig et godt råd, så lad travlheden ligge og stop op for en eftermiddag med vinduesshopping og kig i de mest kendte butikker på gaden.

Meget tæt på Central Park ligger Trump Tower, og derfra er der uendeligt mange butikker, indkøbscentre og turistattraktioner som Empire State Building, St. Patrick's Cathedral, Rockefeller Center, MET, Public Library og længere nede Flatiron Building, New Yorks første skyskraber. Hvis shopping er det, der virkelig bringer dig til New York, må du forresten ikke gå glip af Woodbury Commons, New Yorks bedste outlets, hvor du kan tage på en udflugt, der inkluderer transport og nogle rabatter.

Top fem butikker og vinduesshopping

 • Den berømte smykkebutik Tiffany & Co: Ud over sine mange etager med luksuriøse smykker har den for nylig åbnet en kaffebar på øverste etage, så du endelig kan få dit "diamantmorgenmad"-fix.
 • Saks Fifth Avenue: et indkøbscenter med utrolige vinduesudstillinger, hvor du vil miste overblikket over tiden.
 • Apple Store: Denne Apple Store er efter min mening ikke bare endnu en. Den ligger tæt på Central Park og er fuld af glas og får dig til at glemme enhver Apple Store, du har besøgt før.
 • Abercrombie & Fitch: Ikke alle er så heldige at have en Abercrombie i deres hjemby, så dette er et godt sted at få fat i de legendariske sweatshirts fra det amerikanske mærke.
 • NBA Store: Uanset om du er NBA-fan eller ej (og jeg vil fortælle dig mere om at overvære en kamp senere), vil du helt sikkert gerne have fat i en kasket eller T-shirt fra verdens vigtigste basketball-liga. Dette er deres officielle butik i New York, så tøv ikke med at besøge den.

Hvorfor jeg kan lide Fifth Avenue

Jeg indrømmer, at jeg som shopaholic ikke er særlig objektiv på dette punkt, men hvis der er én ting, der sætter Fifth Avenue på min liste, så er det primært, fordi det er en af de mest ikoniske veje på Manhattan, et vigtigt punkt at orientere sig efter, når man skal fra et sted til et andet, og et sted at shoppe (eller drømme om at shoppe), uanset dit budget. Og Central Park i baggrunden giver altid et magisk præg.

Book din shoppingtur i New York

5. Bliv kulturel på MoMA

Indgangen til MoMA| ©Wikimedia
Indgangen til MoMA| ©Wikimedia

Når du lægger Fifth Avenue bag dig og går ned ad 54th Street, finder du det uundgåelige MoMA Museum i New York, verdens vigtigste museum for moderne kunst og et af de bedste museer i New York. Det har en stor samling af værker af berømte kunstnere som Dalí, Van Gogh, Pablo Picasso og Andy Warhol, blandt mange andre.

Praktiske oplysninger

 • Adresse: 11 W 53rd St, New York, NY 10019.
 • MoMA's åbningstider: åbent fra kl. 10.30 til 17.30.
 • Hvad skal man se på MoMA: Hvis du ikke vil bruge for meget tid der, er det bedst at fokusere på fjerde og femte etage, hvor værker af kunstnere som Warhol, Pollock, Matisse og Cézanne er udstillet.
 • Billetpriser og rabatter: Jeg fortæller dig alt om billetpriser, og hvordan du køber dem, i min artikel om, hvordan du besøger MoMA.

Hvorfor jeg kan lide MoMA

Der er mange museer i New York, men MoMA er et af de mest dynamiske og muntre, hvilket gør det til en meget populær attraktion, selv hvis man rejser til New York med børn.

Du kan se de mest repræsentative kunstværker fra det 19., 20. og 21. århundrede og opdage Andy Warhols mest berømte serie, som markerede et før og efter i den moderne kunsts historie. Hvis du overvejer at besøge andre museer, kan du overveje følgende: Guggenheim, MET Museum og Natural History Museum.

Book dine billetter til MoMA

6. Se Manhattans skyline fra de højeste skyskrabere

Udsigt over Central Park fra Top of the Rock Observatory| ©Hellotickets
Udsigt over Central Park fra Top of the Rock Observatory| ©Hellotickets

Man kan sige, at New Yorks sjæl ligger i de skyskrabere, der udgør byens skyline. Listen over observatorier i byen er lang (man kan også bestige Empire State Building, One World Observatory, The Edge og det nye Summit Vanderbilt), og hvert af dem viser en anden og unik side, men for mange (og også for mig) er Top of the Rock det bedste observatorium, hvor man kan nyde den mest fascinerende panoramaudsigt over New York i al sin pragt.

Top of the Rock er en favorit

Observationsdækket Top of the Rock ligger i Rockefeller Center, et kæmpe kompleks af restauranter, kontorer, butikker, teatre og tv-studier, som blev bygget under den store depression i hjertet af Midtown Manhattan. Fra toppen af The Rock er udsigten over byen spektakulær: Du har et vidunderligt panorama over Central Park, en perfekt udsigt over Empire State Building og Downtown skyline (finansdistriktet) i det fjerne, men med mange detaljer.

Desuden er observationsdækket ret stort og udendørs, så du kan nyde din tid deroppe endnu mere uden at skulle skynde dig, uden trængsel eller menneskemylder. Det er meget nemt at komme til Top of the Rock, og når du er der, kan du også benytte lejligheden til at spise på de bedste restauranter i nærheden af Top of the Rock.

Hvorfor jeg foretrækker Top of the Rock

Atklatre op på Top of the Rock var en af de oplevelser, der imponerede mig mest på min rejse til New York. At se skyskraberne fra toppen er et must for at få et fugleperspektiv på Manhattan, og selv om der måske er barer eller restauranter på andre hustage, er udsigten fra Top of the Rock uovertruffen. Du kan i øvrigt også klatre op på Top of the Rock om natten.

Det vil du ikke fortryde, det lover jeg!

Få billetter til Top of the Rock

7. Fordyb dig i Broadway-musicalernes magi

Oplev Broadway Ave med Times Square| ©Hellotickets
Oplev Broadway Ave med Times Square| ©Hellotickets

Du kommer til Manhattan for at have det sjovt, for at blive overrasket hver gang og for så vidt muligt at dagdrømme. Derfor vil Broadway-musicals få dig til at glemme tiden (uanset hvor gammel du er!).

Broadways magi vil optræde og efterlade dig med åben mund, uanset om du tager af sted med din familie, venner eller partner. Jeg anbefaler selvfølgelig, at dubestiller dine billetter på forhånd for at sikre dig de bedste pladser på den ønskede dato og til en bedre pris end ved billetkontoret, hvor du også slipper for at vente i lange køer.

De mest fremragende musicals:

 • Løvernes Konge: Den er ikke kun junglens konge, den er også plakatens konge. Den har spillet på Broadway hver aften siden 1997 og er den mest sete musical i historien. Det er der en grund til, ikke sandt?
 • Aladdin: min favorit. Måske fordi jeg gik ind for at se den med lavere forventninger, end jeg havde til Løvernes Konge, overraskede og forbløffede den mig lige meget.
 • Chicago: Rejs til Chicago i 1920'erne og nyd et unikt soundtrack.

Hvorfor Broadway

Bare det at slentre ned ad fortovene og se de stærkt oplyste reklametavler vil gøre dig nysgerrig efter at se et af disse verdensberømte shows.

Det er nok det bedste sted i verden at se en musical, hvilket efter min mening er noget, du skal gøre (mindst) én gang i dit liv.

Book dine billetter til Broadway

8. Grand Central Station, en korsvej i hjertet af Manhattan

Inde på Grand Central Station| ©Hellotickets
Inde på Grand Central Station| ©Hellotickets

Grand Central Terminal er den vigtigste jernbanestation på Manhattan og en af New Yorks arkitektoniske perler. Dette vidunder af kunst og teknik blev indviet i det 19. århundrede, og du har måske set den i mange filmserier. En rigtig korsvej i myldretiden.

Du vil genkende den på dens hovedlobby, Main Concourse, som er udsmykket med en enorm himmelhvælving med freskoer af stjernebilleder. Når du er inde, kan du også se de tre store buede vinduer og det ikoniske ur samt et stort amerikansk flag til minde om ofrene for 9/11.

Hvorfor jeg kan lide Grand Central Terminal

Som elsker af film og tv-serier lyder det måske lidt nørdet, men jeg glædede mig virkelig til at se den berømte hal på denne station. Hvis du vil se den i fuld vigør, anbefaler jeg, at du stiller dig midt i hallen i myldretiden omkring kl. 17.

Vær forberedt på at blive forbløffet over de millioner af newyorkere, du vil se køre igennem. Udnyt dit besøg påGrand Central Terminal til at få en drink på en af de mange caféer og restauranter, hvoraf den ældste og mest berømte er "Oyster Bar", som stammer helt tilbage fra 1913.

Book et besøg på Grand Central Terminal

9. Tag på picnic i Madison Square Park

Madison Square Park| ©Hellotickets
Madison Square Park| ©Hellotickets

Det er rigtigt, at Central Park er Manhattans vigtigste lunge og den største bypark i New York, men på Fifth Avenue ved siden af Flatiron Building ligger en lille park, som ikke er kendt af alle besøgende i byen, og som er en oase af ro midt i det travle Midtown: Madison Square Park (for mig en af de bedste parker i New York). Her er det almindeligt at se kontorfolk tage en pause fra arbejdet, og den er også meget populær blandtnewyorkere, fordi der ofte er udstillinger og koncerter under åben himmel.

En god måde at komme rundt i New York på er i øvrigt med undergrundsbanen (hurtig og billig), men hvis du har lyst til at nyde New Yorks gader fra en anden synsvinkel, er det en god idé at tage en cykeltur rundt på Manhattan.

Hvad man kan gøre eller se i Madison Square Park

Der er et område med borde og stole, hvor du kan sidde og nyde en kop te, en sandwich eller en is, mens du tager en pause fra din dag med sightseeing på Manhattan. Det er også her, den første Shake Shack-restaurant ligger, så du ved ... tag en pause og lad batterierne op med en god burger, en hotdog og en kæmpe milkshake.

Hvorfor jeg anbefaler Madison Square Park

Ikke for at fornærme Central Park (jeg ved, at du vil besøge den alligevel, for det er et must), men jeg synes, at Madison Square Park er super autentisk. Mange turister overser den (og det, tro mig, gør den endnu mere autentisk), og en spadseretur eller en frokostpicnic på plænen er en fantastisk måde at slappe af på efter en maratondag på Manhattan.

Book en cykeltur på Manhattan

10. Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum| ©Aditya Vyas
Naturhistorisk museum| ©Aditya Vyas

Før jeg forlader Midtown-området, kan jeg ikke lade være med at anbefale et af de mest besøgte museer i USA: New York Museum of Natural History, som har toppet alle lister over de bedste videnskabelige museer på planeten siden grundlæggelsen i det 19. århundrede.

Museet er dedikeret til formidling af information om universet, jorden og menneskeheden og er en af Manhattans største turistattraktioner på grund af sin relevante samling, der er fuld af fossiler, mineraler og endda meteoritter, og som appellerer til både voksne og børn. Det er et must-see, hvis du rejser til New York som familie.

Hvorfor jeg kan lide Natural History Museum

Selv om jeg aldrig har været den store fan af museer, må jeg indrømme, at et besøg på Natural History Museum er meget fornøjeligt og overraskende. Det er et godt afbræk i turen og får dig til at tænke på noget andet end alt det, du hidtil har set på Manhattan. Hvis du kun har tid til at besøge ét museum, vil jeg helt klart anbefale dette.

Billetter til Natural History Museum

11. Rejs ind i hjertet af Harlem til en gospelmesse

Typiske huse i Harlem| ©Ronny Rondon
Typiske huse i Harlem| ©Ronny Rondon

En slentretur gennem Harlem er et must under dit besøg på Manhattan. Dette område af byen er forbundet med det afroamerikanske samfund og havde i sine tidlige dage en imponerende kunstnerisk udfoldelse inden for dans, maleri og musik. Faktisk var det i Harlem, at store sangstjerner som Ella Fitzgerald, Michael Jackson, Aretha Franklin og James Brown begyndte deres karriere. Her er de bedste steder at lytte til livemusik i Harlem.

Hvad skal man lave i Harlem?

Hvis du er musikelsker, er den bedste måde at suge Harlems kultur til sig på at tage en rundtur i Harlem-kvarteret, hvor du vil lære den autentiske atmosfære og de historiske gader at kende. Du vil endda opleve spiritualiteten ved at deltage i en gospelgudstjeneste i en lokal kirke.

Hvorfor jeg kan lide Harlem

New York er kontrasternes by, og hvis vi kun fokuserede på de majestætiske skyskrabere i Midtown og Downtown, ville vi glemme en stor del af byen. Harlem er ikke bare et kvarter på Manhattan, men hjertet og sjælen i et samfund med en tradition og kultur, der er dybt forankret i byens historie. En gospelmesse i en af Harlems kirker vil være den perfekte afslutning på dit besøg i området.

Book en tur til gospelmesse i Harlem (søndag)

12. En bittersød, men uundværlig tur på Manhattan: 9/11 Memorial

Billede af 9/11-mindesmærket ved Ground Zero| ©Hellotickets
Billede af 9/11-mindesmærket ved Ground Zero| ©Hellotickets

Hvis vi forlader den nordlige del af øen og rejser til den sydlige del af Manhattan, finder vi 9/11-mindesmærket ved Ground Zero i New York. Det er en af de mest bevægende ting, man kan gøre i New York. Det er en hyldest til alle de ofre, der omkom under terrorangrebene i 2001, og det gør virkelig indtryk på følelserne.

Hvad du kan se

på Ground Zero På det sted, hvor tvillingetårnene engang stod, ligger Memorial Plaza, to store springvand med vandfald omgivet af bronzeplader, hvor navnene på alle ofrene er indgraveret.

Til gengæld er disse bassiner omgivet af hundredvis af egetræer, der skaber en oase af erindring, som inviterer os til at huske fortiden og fylde fremtiden med håb. Men blandt dem alle står der et, der kaldes "The Surviving Tree", det eneste, der overlevede tragedien.

Hvorfor jeg anbefaler 9/11 Memorial

Vi husker alle i større eller mindre detaljer, hvad der skete den forfærdelige 11. september, som ændrede den moderne verden. 9/11 Memorial er en delikat og følsom hyldest til ofrene for denne tragedie og har også et museum med en samling af mere end 10.000 genstande, der blev fundet i murbrokkerne. Jeg fortæller dig flere detaljer om besøget i min guidebog om 9/11 mindesmærkebilletterogture I NYC.

Køb billetter til 9/11 Memorial and Museum

13. Bliv direktør for en dag i gaderne i Financial District

New York Stock Exchange i finansdistriktet| ©Hellotickets
New York Stock Exchange i finansdistriktet| ©Hellotickets

Finansdistriktet i hjertet af Downtown Manhattan er nok New Yorks mest ikoniske kvarter. De lange, smalle gader flankeret af tårnhøje skyskrabere giver dig knap nok et glimt af himlen, og du lever dig ind i travlheden og stressen hos dem, der arbejder maraton på Wall Street.

Hvad skal man se i finansdistriktet?

 • Wall Street, den mest repræsentative gade i dette kvarter.
 • Det nye World Trade Center (hvor One World Observatory ligger), der blev bygget efter terrorangrebet på tvillingetårnene.
 • Den berømte New York Stock Exchange
 • Wall Street Bull (med det obligatoriske foto for de overtroiske)
 • Trinity Church, en arkitektonisk oase midt i så mange modernistiske skyskrabere
 • Battery Park med anløbsbroerne til Frihedsgudinden

Book Wall Street-turen

14. Dyk ned i Chinatowns indre

Gaderne i Chinatown| ©Hellotickets
Gaderne i Chinatown| ©Hellotickets

New York er en multikulturel by, hvor forskellige religioner, racer og kulturer lever side om side. Hvis du efter at have deltaget i en gospelgudstjeneste vil fuldende denne mystiske oplevelse i byen, finder du på 133 Canal Street i Chinatown det buddhistiske Mahayana-tempel med den største Buddha i New York på 5 meter.

Hvad man kan se eller gøre i Chinatown

 • Ud over det buddhistiske tempel kan du besøge Chinese Museum in America for at lære om det kinesiske samfunds historie i USA.
 • Du kan også gå på jagt efter de bedste tilbud i Chinatown og gennemse butikkerne, der sælger alle slags varer til spotpriser.
 • Du kan slentre gennem den fredelige Columbus Park.

Her er en samling af de bedste ting at lave i Chinatown, så du ikke går glip af noget.

Hvorfor jeg kan lide Chinatown

Det er et af New Yorks mest populære kvarterer, og selv om jeg personligt ikke ville tilbringe mere end et par timer der, kan det varmt anbefales at slentre gennem gaderne for at få en helt anden atmosfære end den, du finder i det nærliggende SoHo eller Wall Street selv. Igen repræsenterer dette område byens kontraster og virkelighed, så tøv ikke med at aflægge det et besøg, når du er i Downtown.

Benyt også lejligheden til at smage noget af den bedste asiatiske mad i byen på de bedste spisesteder i Chinatown.

Book en rundvisning i Chinatown

15. Sejl til Frihedsgudinden

Frihedsgudinden set fra færgen| ©Hellotickets
Frihedsgudinden set fra færgen| ©Hellotickets

Denne gave fra Frankrig til USA på 100-årsdagen for landets uafhængighed er blevet landets mest berømte monument og et symbol på frihed og demokrati.

Den 46 meter høje Frihedsgudinde ligger på Liberty Island og kan besøges med færge. Denne oplevelse kan varmt anbefales, fordi du kan se denne spektakulære skulptur helt tæt på og nyde udsigten over New York fra havet.

Hvorfor jeg kan lide denne oplevelse

For at besøge Frihedsgudinden (du kan få adgang til hendes piedestal eller endda hendes krone) skal du tage en færge til Frihedsgudinden, som giver dig en utrolig udsigt over Manhattan.

Skylinen i finansdistriktet kommer perfekt til syne, og det er en totalt afslappende oplevelse, som giver dig en pause fra de lange gåture.

Book en færge til Frihedsgudinden

16. Nyd Manhattans natteliv med live jazzklubber

Den legendariske Cotton Club Jazz i Harlem| ©Hellotickets
Den legendariske Cotton Club Jazz i Harlem| ©Hellotickets

New York er den perfekte ramme om den bedste jazz. Da de fleste af Chicagos bedste musikere flyttede til New York i slutningen af 1920'erne, blev byen hurtigt et jazzmekka. Næsten alle større jazzstilarter er opstået i Big Apple i de senere år, og musikere fra hele landet er kommet hertil for at arbejde sig op ad rangstigen.

I Harlem

I Harlem har mange klubber livebands, men hvis du hellere vil gå et ikonisk sted hen, bør du tjekke Village Vanguard ud. Selv om den åbnede i 1925, har den næsten ikke ændret sig siden da, og det er en stor del af dens charme. Når du går ned ad trappen, ser du små borde, hvor du kan få en drink under koncerten, og forskellige billeder af de musikere, der har spillet, og dem er der mange af.

På Times Square

Andre jazzklubber på Manhattan er " Iridium", som er kendt for at have en række forskellige bands, der spiller forskellige genrer som jazz, blues og rock hver dag i ugen. Da den ligger lige midt på Times Square, er det et godt sted at slutte dagen, hvis du bor på et hotel i denne del af byen.

Tæt på Times Square ligger en anden jazzklub med en lang historie, " Birdland", opkaldt efter den populære musiker Charlie Parker og hans kælenavn "Bird". Klubben er en vigtig del af New Yorks jazzhistorie, især i 1950'erne og 1960'erne.

I dag er Birdland kendt for sine bands in residence og for at være vært for populære arrangementer som Umbria Jazz Festival i New York og den årlige Django Reinhardt NY Festival. Hvis du også har lyst til at nyde en autentisk New York-aften, skal du ikke tøve med at tage en god cocktail på et af debedste rooftops i New York.

Book billetter til jazzkoncerter i Harlem

17. Brug en eftermiddag på at shoppe i Macy's

En af billetterne til Macy's ved juletid.| ©Hellotickets
En af billetterne til Macy's ved juletid.| ©Hellotickets

Hvis du gerne vil have en souvenir med hjem fra din rejse til New York, og du er shopaholic, skal du sætte tid af til at besøge **Macy'**s, verdens største stormagasin, som ligger på 34th Street, kendt som "The Fashion District", i hjertet af Midtown Manhattan.

Ud over at være et af de mest populære steder for newyorkere at shoppe, er det også et besøg værd på grund af dets historie og anekdoter. Vidste du for eksempel, at den første julemand, der arbejdede i et stormagasin i julen, var Macy's i 1862, og at denne butik arrangerede den første Thanksgiving Day-parade i 1924?

Bygningen blev erklæret et historisk vartegn, og turister tilbydes 10% rabat på alle køb. Hvordan kan man undgå at tage en tur i dette indkøbscenter?

Hvorfor jeg anbefaler Macy's

Langt fra den strenge luksus i andre indkøbscentre på Manhattan finder du her mærker og produkter til alle budgetter. Og du finder altid særlige tilbud (glem ikke at tjekke Tax Free-politikken for rejsende fra lande uden for USA). Hvis du rejser til New York i julen, er Macy's og dens dekorationer et must.

Book din shoppingtur i New York

18. Nyd New Yorks gastronomi på de autentiske markeder

Chelsea marked| ©Hellotickets
Chelsea marked| ©Hellotickets

At drikke og spise er to af de rejsendes yndlingsaktiviteter, når de er på ferie, især i New York, hvor de kulinariske muligheder er uendelige. Jeg har skrevet en guide til 10 spisesteder i New York Citymen her er mine favoritter på Manhattan til at vække din appetit:

Gotham West Market i Hell's Kitchen

Vest for Times Square i Hell's Kitchen, et kvarter fyldt med barer og restauranter, ligger Gotham West Market, en madhal, hvor der ikke er nogen fastfoodkæder, men derimod restauranter med et mere omfattende gastronomisk udbud, som deler plads i et stort åbent rum i bygningens stueetage.

Gotham West Market er et ret roligt sted med et ret omfattende menukort at vælge imellem (ramen, pizza, sandwich, tacos, burgere, crepes osv.), så det er ikke noget problem at blive enige om, hvad man skal spise, hvis man rejser i en gruppe til New York. Dette marked har lidt af hvert.

Det lille spanske marked

En anden mulighed på Manhattan er det nyåbnede Little Spain Market, som ligger i det trendy Hudson Y ards-kvarter i 10 Hudson Yards-bygningen.

Et gastronomisk sted dedikeret til smagen af det traditionelle spanske køkken af den prestigefyldte kok José Andrés i samarbejde med brødrene Ferrán og Albert Adriá. Little Spain har et dusin boder, hvor du kan nyde store klassikere fra den spanske gastronomi som tapas, sandwiches, cocas, oste og spanske vine. Ud over disse spisesteder supplerer restauranterne Mar, Leña og Spanish Diner udbuddet med udendørs plads til at nyde det bedste fra det spanske køkken uden for Spanien. Mens du er der, så benyt lejligheden til at besøge det trendy nye kvarter, Hudson Yards.

Chelsea Marked

Endelig er Chelsea Market et af New Yorks mest berømte madmarkeder.

Det ligger i Meatpacking District ved siden af High Line, en bypark bygget på tidligere højbanespor, som krydser vestsiden af Manhattan. Det er en tidligere kiksefabrik, som er omdannet til et smukt marked, der har bevaret sin gamle industrielle stil med synlige murstensvægge og højt til loftet, hvilket giver det en masse personlighed. Det er en fornøjelse at slentre gennem Chelsea Market, ikke kun på grund af udsmykningen, men også fordi man her kan købe delikatesser fra hele verden og bestille noget at spise fra fastfoodboderne (sushi, tacos, nudler, pasta eller fisk og skaldyr, markedets specialitet).

Vidste du også, at Oreo-kiks blev opfundet her, og at væggene er fulde af referencer til dem!

Book en rundvisning i Kødbyen og Chelsea

19. Hav det sjovt på Madame Tussauds

Posering på Madame Tussauds| ©Hellotickets
Posering på Madame Tussauds| ©Hellotickets

Et andet must-see på Manhattan er Madame Tussauds Museum, især :::link|text=hvis du rejser til New York med børn:::, da de vil have det sjovt i det, der betragtes som verdens bedste voksmuseum. Det ligger på Times Square og åbnede sine døre i 2000 for realistisk at portrættere berømtheder fra alle områder (film, musik, tv, sport, politik osv.) og give publikum mulighed for at interagere med disse voksfigurer i de iscenesatte kulisser.

Hvorfor jeg kunne lide Madame Tussauds

Alt er sat i scene på Madame Tussauds, så man kan have det sjovt.Hvad skal man se på Madame Tussauds i New York? Der er særlige shows som King Kong (hvor du står over for en imponerende animatronic af denne legendariske og grusomme abe), Marvel 4D Experience (en underholdende interaktiv aktivitet med superhelte som Hulk, Captain America, Thor eller Iron Man) eller Ghostbusters (hvor du kan fange dit eget spøgelse).

Bestil billetter til Madame Tussauds Museum

20. Gå ind på New York Public Library

Inde i New York Public Library| ©Clay Banks
Inde i New York Public Library| ©Clay Banks

Tilbage på Fifth Avenue (jeg advarede dig, det er centrum for det hele) finder du de berømte trin til Public Library.

Denne imponerende neoklassiske bygning i tre etager vil fange dit blik med sin dekorerede marmortrappe ved indgangen, med to springvand og to løver med tilnavnet Patience og Fortitude. Indenfor rummer det over tre millioner bøger, herunder i sit katalog et brev fraChristopher Columbus, nogle William Shakespeare-manuskripter, et udkast til den amerikanske uafhængighedserklæring og en kopi af Gutenberg-bibelen i McGraw-rotunden. Næsten ingenting!

Hvad man kan se inde i folkebiblioteket

Bibliotekets læsesale vil sandsynligvis føre dig direkte til "Ghostbusters", "Breakfast at Tiffany's" eller "The Day After Tomorrow", da flere af deres scener blev filmet her. Det mest berømte rum er Rose Reading Room på tredje sal på grund af dets store størrelse (det er lige så stort som en fodboldbane) og dets prangende udsmykning med hængelamper, massive egetræsborde og smukke freskomalerier i loftet.

Hvorfor jeg kan lide folkebiblioteket

Jeg vil ikke benægte, at det faktum, at det er gratis, er et incitament til at se sig omkring og tilbringe et par minutter indenfor. Dette bibliotek har været rammen om flere film, og det er ikke tilfældigt. Det er helt sikkert den bedste læsesal, jeg nogensinde har set. Det virker utroligt, at man kan finde et så roligt og fredfyldt sted midt i den travle Midtown.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor meget kan en NBA-billet koste?

  Billetterne koster i gennemsnit mellem 100 og 400 euro pr. person.

 • Hvad må man ikke gå glip af på Times Square?

  Disney-butikken, de billige H&M- og GAP-butikker, temarestauranter som Hard Rock Café, de røde trapper og nytårsballet.

 • Hvad er de bedste butikker på Fifth Avenue?

  Tiffany & Co., Saks Fifth Avenue, Apple Store, Abercrombie & Fitch og NBA Store.

 • Hvilke museer er de mest anbefalelsesværdige på Manhattan?

  MoMA, Naturhistorisk Museum og Madame Tussands Museum,