Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Besøg Frihedsgudindens piedestal

Et af de uundværlige besøg, du skal gøre på din rejse til New York, er at besøge Frihedsgudinden og bestige dens piedestal, hvorfra du kan nyde den fantastiske udsigt over Hudson-floden, Liberty Island og det omkringliggende område.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Besøg Frihedsgudindens piedestal

Statuens piedestal | ©Juan Manuel Aguilar

Det er et af de mest populære besøg i byen, men der er kun få billetter til salg, og de bliver hurtigt udsolgt. Jeg fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide for at arrangere dit besøg.

Først og fremmest skal du vide, at for at besøge Frihedsgudindens piedestal kan du tage med på en guidet tur eller på egen hånd, ved at bestille en tur eller billetter til Frihedsgudinden, så længe den angiver adgang til piedestalen, eller ved at købe billetter på stedet ved billetlugerne (der er på Castle Clinton i Battery Park, ved New Jersey togstation).

Besøg Frihedsgudindens piedestal på en guidet tur

Luftfoto af statuen| ©Mathew Daniels
Luftfoto af statuen| ©Mathew Daniels

En guidet tur til Frihedsgudinden er den mest anbefalede mulighed for at lære dette ikon i USA at kende, da det giver dig mulighed for at få en komplet oplevelse med den bekvemmelighed, at du ikke behøver at bruge din tid på at organisere turen.

Dens fordele? Det er meget klart: At komme dertil med en guidet tur forenkler tingene meget, og alt er allerede planlagt på forhånd, så du behøver ikke at bekymre dig om transport og køer ved billetkontoret, du skal bare nyde det!

Du går om bord på færgen ved Battery Park, og båden sætter dig af ved Liberty Island, ved foden af den majestætiske statue. En ekspertguide ledsager dig under turen og forklarer detaljeret monumentets historie, dets konstruktion og alle de anekdoter, der vil fuldende besøget.

Hvis du er interesseret i at bestige soklen eller kronen, skal du dog sørge for, at det er inkluderet. På nuværende tidspunkt i Hellotickets omfatter turene ikke denne del af Frihedsgudinden, men andre områder såsom Immigrationsmuseet eller Ellis Island.

Book en guidet tur til Frihedsgudinden

Besøg piedestalen på egen hånd, hvis du foretrækker uafhængighed

Panoramaudsigt over statuen| ©Crystal Jo
Panoramaudsigt over statuen| ©Crystal Jo

Hvis du foretrækker uafhængighed ved at besøge Frihedsgudindens piedestal på egen hånd, skal du købe dine billetter sammen med dine færgebilletter til Liberty Island i god tid, da der kun er adgang til statuen med et begrænset antal billetter pr. dag. Det kan du gøre enten ved billetlugerne i Battery Park eller Liberty Park eller på Statue Cruises' websted. Du kan også komme dertil ved at tage et krydstogt på Hudson.

Prisen på billetter varierer ikke alt efter, hvor du vælger at købe dem, men det er meget mere praktisk at købe dem online, da billetlugerne normalt har lange køer, og billetter til piedestalen (for slet ikke at tale om kronen) flyver. Hvis du forsøger at få dem på dagen, vil dine anstrengelser sandsynligvis være forgæves, medmindre du kommer tidligt om morgenen.

Bestil din Express Cruise til Frihedsgudinden

Hvor meget koster billetter og ture til Frihedsgudindens piedestal?

Statuen set bagfra| ©Maarten Van den Heuvel
Statuen set bagfra| ©Maarten Van den Heuvel

Du finder billetter fra omkring 20 euro, afhængigt af om du besøger den med en guidet tur eller på egen hånd. Nedenfor ser vi det i detaljer.

Fra 50 € i Hellotickets kan du finde guidede ture til Frihedsgudinden, der inkluderer adgang til Frihedsgudindens piedestal, færgen til Liberty Island samt billetter til Ellis Island og Immigrationsmuseet.

Under turen vil du blive ledsaget af en lokal guide, som vil fortælle dig alt, hvad du nogensinde har ønsket at vide om Frihedsgudinden, hvilket altid er et plus for at give en sammenhæng til aktiviteten og lære om historien bag de attraktioner, du ser.

Efter min mening er en guidet tur til Frihedsgudinden den bedste måde at lære dens piedestal og stedet, hvor den er placeret, at kende på, fordi du når dit mål uden at skulle bruge mange penge og med den bekvemmelighed, at transport, billetter og en guides tjenester er inkluderet i prisen.

Fordeling af priserne efter billettype

 • Voksne: fra 22 USD
 • Seniorer (62+): 16 $
 • Børn (4-12 år): 10 $.
 • Børn under 4 år: gratis

Book en guidet rundvisning ved Frihedsgudinden

Kan jeg komme ind på Frihedsgudindens piedestal med et turistkort?

Statuen ved solnedgang| ©Tania Fernández
Statuen ved solnedgang| ©Tania Fernández

Det ville være dejligt, men det er desværre ikke muligt. De fleste turistkort i New York indeholder en basisbillet, som kun giver adgang til færgen, øerne og museerne der, men ikke til Frihedsgudindens piedestal eller krone.

Hvilke turistpas omfatter Frihedsgudinden?

Hvis du under dit ophold i New York gerne vil bruge et af disse turistpas, men ikke er sikker på, hvilket du skal vælge, anbefaler jeg, at du tager et kig på indlægget Det bedste New York City Sightseeing Pass, da det helt sikkert vil hjælpe dig med at træffe en beslutning og opfylde din drøm om at se Frihedsgudinden.

Hvordan bruger man turistkortet?

For at besøge Frihedsgudinden med et af New York Sightseeing Passes behøver du ikke at bestille tid, men du skal gå til Castle Clinton-billetkontoret i Battery Park for at ombytte det til en billet til at gå ombord på færgen. Det er vigtigt at gøre dette (der er en særlig kø der, som går meget hurtigt), ellers får du ikke lov til at komme med færgen.

Sammenlign turistkort til New York

Hvordan er det at besøge Frihedsgudindens piedestal?

Frihedsgudinden med Manhattan i baggrunden| ©Angelo Caputo
Frihedsgudinden med Manhattan i baggrunden| ©Angelo Caputo

Indgangen til Frihedsgudindens piedestal giver adgang til den indvendige og udvendige balkon på den stenkonstruktion, der sidder ved foden af statuen og støtter den i højden. Denne sidder igen på toppen af et gammelt stjerneformet friluftsfort, hvorfra man også kan se ud over landskabet.

Vær tålmodig ved sikkerhedskontrollen

Du finder indgangen til Frihedsgudindens piedestal bag monumentet. Den sidste indgang er kl. 15.30, og for at komme ind skal du igennem endnu et sikkerhedstjek ud over det første, inden du går om bord på færgen.

Kontrollen er ret streng, og de tillader ikke rygsække eller tasker på piedestalen eller kronen, så du bliver nødt til at efterlade dine ejendele i skabe ved foden af monumentet, som koster 25¢. De tager kun imod mønter, men bare rolig, for der er vekselautomater til sedler til $1 og $5.

Hvad du vil se under dit besøg på Pedestal

Når du kommer ind i sokkelens indre, kan du beslutte, om du vil besøge museet på toppen af monumentet eller direkte op på observationsdækket for at beundre udsigten fra en udendørs terrasse ved foden.

Brug af elevatoren er kun tilgængelig for handicappede, så vær forberedt på mange trin (næsten 200!). Men det er faktisk ikke en alt for anstrengende klatretur, for trapperne er ikke smalle, og hvis du har brug for at få vejret, kan du altid træde til side og hvile dig et øjeblik.

Udsigten over Liberty Island, Manhattan eller Staten Island er fantastisk fra balkonen på Frihedsgudinden, men det er et overraskende smalt sted, for når der er mange besøgende, bliver det lidt svært at bevæge sig på alle fire sider. Oplevelsen er stadig fantastisk, men man skal være forberedt på menneskemængderne.

Efter besøget på piedestalen kan du fortsætte din rundtur på øen og derefter gå om bord på færgen til Ellis Island. Du kan gå af der og se Immigration Museum eller blive om bord og vende tilbage til Battery Park.

Book en ekspressejlads til Frihedsgudinden

Hvad ser du på turen til Frihedsgudindens piedestal, og er det bestigningen værd?

Luftfoto af statuen og Liberty Island| ©Patrick T Kindt
Luftfoto af statuen og Liberty Island| ©Patrick T Kindt

Hvis du kan lide at se byens skyline fra oven, vil du helt sikkert nyde et besøg på Frihedsgudindens piedestal. Selv om den kun er 27 meter høj, hvilket er lille sammenlignet med andre udsigtspunkter i New York, har den en fremragende 360º-udsigt over følgende steder:

 • Liberty Island
 • Manhattan
 • Ellis Island
 • Jersey City
 • New Yorks havn
 • Governor's Island
 • Brooklyn
 • Staten Island

Hvis du ser New Yorks seværdigheder fra Frihedsgudindens piedestal, får du et andet interessant perspektiv på byen og unikke fotografier af din rejse, hvor Hudson-floden er i centrum. Denne tur er det perfekte supplement til Manhattan skyskraberobservatorierne.

Hvad er forskellen mellem at bestige kronen og piedestalen?

Statuens krone| ©Jeff Burak
Statuens krone| ©Jeff Burak

I udsigten, meget forskellig fra begge platforme

Sammenlignet med at bestige Frihedsgudindens piedestal er et besøg på Kronen en af de mest eksklusive og vanskelige oplevelser at booke i New York på grund af det begrænsede antal billetter, der er til rådighed pr. dag. Men hvis du har mulighed for det, skal du ikke tøve med at gøre det.

Måske er udsigten ikke så imponerende, som du havde forventet, fordi den ikke er 360º som på piedestalen, men det betyder ikke, at det ikke er det hele værd, for det virkelig vigtige at komme her er at komme ind i hovedet på Frihedsgudinden og se landskabet gennem hendes øjne.

På grund af statuens orientering mod øst er det lidt svært at få en god udsigt over Manhattan fra de små vinduer i Crown i forhold til udsigten fra Pedestalens observationsdæk, men som sagt, når man er her, er udsigten næsten det mindste af det hele.

Fra Crown får du dog et usædvanligt perspektiv på Frihedsgudinden. For en gangs skyld ser du den fra top til bund og ikke omvendt, som du ville gøre fra piedestalen. Det er unikt!

På vejen op er den ene lettere end den anden

Det er en helt anden oplevelse at bestige piedestalen og Frihedsgudindens krone. Mens førstnævnte kan nås uden alt for stor anstrengelse via trappen eller elevatoren (for handicappede), kan sidstnævnte kun nås ved at bestige en meget smal vindeltrappe på mere end 300 trin, der forbinder Statuens ben med hendes torso og hoved, så det kræver en god fysisk kondition. Børn skal f.eks. være mindst 1,21 meter høje for at komme ind på kronen og være i stand til at klatre op ad den selv.

Hvis du er lidt betænkelig ved lukkede rum eller højder, kan du føle dig lidt utilpas på trapperne, men bare rolig, for med få skridt er der steder, hvor du kan stoppe op og hvile dig et øjeblik.

I denne forstand foregår op- og nedstigning af kronen også ad forskellige trapper, så der vil ikke være noget problem med at støde ind i andre besøgende, der er på vej op, mens du er på vej ned.

Sammenlign priserne på billetter til Frihedsgudinden og Frihedskronen

 • Indgang til piedestalen
 • Priser
 • Voksen: fra $22
 • Seniorer (over 62 år): fra 16 USD
 • Børn (4-12 år): fra 10 $.
 • Børn under 4 år: gratis
 • Inkluderer: Adgang til piedestalen, Frihedsgudinden Museum og Mindesmærke, Ellis Island Immigration Museum og færge.
 • Adgang til Kronen
 • Priser
 • Voksne: fra 24 USD
 • Seniorer (62+ år): fra 19 USD
 • Børn (4-12 år): fra 13 $.
 • Børn under 4 år: Ikke til salg.
 • Inkluderer: Adgang til Crown and Pedestal, Frihedsgudinden Museum og Precinct, Ellis Island Immigration Museum og færge.

Tips til besøg på Frihedsgudindens piedestal

På vej til statuen| ©Jenny Marvin
På vej til statuen| ©Jenny Marvin

Hvor lang tid i forvejen skal man købe billetter?

Mindst 5 måneder i forvejen, da Frihedsgudindens piedestal eller krone er meget populær blandt besøgende, men der er meget få billetter til salg.

Hvor lang tid tager det at besøge Frihedsgudinden?

Mindst 4-5 timer for at besøge Frihedsgudinden i sin helhed, herunder piedestalen eller kronen, museerne på øen og færgeturen. Læg dertil sikkerhedskontrollen og køen.

Hvornår er det mindst overfyldt at besøge Frihedsgudinden?

Du vil finde færre turister til at besøge Frihedsgudinden på tirsdage, onsdage og torsdage, da de travleste tidspunkter for at besøge Frihedsgudinden er mandage, fredage og weekender.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg gå om bord på færgen?

Mindst en halv time. Det tidspunkt, der er angivet på dine billetter til besøg på Frihedsgudinden, er det tidspunkt, hvor du skal stå i kø til færgen i Battery Park for at gå gennem sikkerhedskontrollen, hvilket kan tage noget tid, da der er grundige kontroller ligesom i lufthavne.