Besøg Frihedsgudindens krone

At gå ind i Frihedsgudindens krone er en must-see-oplevelse i New York, men det er ikke let at gøre - se her, hvordan du kan gøre det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Besøg Frihedsgudindens krone

Statuens krone | ©Unsplash

At bestige Frihedsgudindens krone er mange rejsendes drøm, men for at opnå det skal man have fat i en af de få billetter, der er til salg på Statue Cruises' hjemmeside i god tid.

Hvis du er en af dem, anbefaler jeg, at du ud over at lære, hvordan du besøger Frihedsgudinden, også læser følgende indlæg, hvor jeg i detaljer fortæller, hvordan du besøger kronen, hvordan du køber billetter, hvor meget de koster, og hvad du blandt andet kan se der. Gå ikke glip af det!

Hvordan besøger man Frihedsgudindens krone?

Detalje af Frihedsgudinden| ©Alison Courtney
Detalje af Frihedsgudinden| ©Alison Courtney

Den eneste måde at komme op til Frihedsgudindens krone på er at købe billetter online på Statue Cruises' hjemmeside, og det skal du gøre flere måneder før dit besøg, for der er meget få billetter til salg, og efterspørgslen er meget stor.

For at besøge denne del af attraktionen kan man ikke købe billetter på stedet, så hvis du ikke vil gå glip af denne særlige oplevelse, er mit råd, at du, når du planlægger din rejse, skal holde øje med denne hjemmeside, hvis der kommer opdateringer, og nogle billetter bliver frigivet til at gå op til kronen. Det er meget vigtigt at holde øje!

Hvordan køber man billetter til The Crown?

Som sagt skal du købe dem på Statue Cruises' hjemmeside og vælge "Crown Reserve".

Når du har foretaget din reservation, modtager du en e-mail med et bekræftelsesnummer, som du skal vise i billetkontoret på Clinton Castle i Battery Park på dagen for dit besøg sammen med et gyldigt ID-dokument og det kort, du har købt med, for at ombytte dine billetter og få det armbånd, som du kan gå ind i Frihedsgudindens krone med.

Book dit ekspres-krydstogt til Frihedsgudinden

Hvor meget koster billetter til Frihedsgudindens krone?

Frihedsgudindens krone| ©Jeff Burak
Frihedsgudindens krone| ©Jeff Burak

Fra omkring 24 euro kan du købe en voksenbillet på Statue Cruises' hjemmeside. Du skal vælge Crown Reserve, som inkluderer adgang til kronen og piedestalen, Frihedsgudindens museum og indhegning, Ellis Island Immigration Museum og færgen til Liberty Island.

Hvis du har mulighed for det, vil jeg opfordre dig til at prøve at få "Crown Reserve"-muligheden, da du ved at betale lidt mere end "Pedestal Reserve" eller "General Admission" får mulighed for at se den ikoniske Frihedsgudinde fra hendes base til hendes krone. En oplevelse, som meget få får mulighed for at opleve i New York, og som er det hele værd!

Priser efter billettype

  • Voksen: fra $24
  • Seniorer (62+): fra $19
  • Børn (4-12 år): fra $13
  • Børn under 4 år: Ikke til salg.

Book en privat tur til Frihedsgudinden

Kan jeg komme ind i Frihedsgudinden med et New York City Tourist Card?

Luftfoto af Frihedsgudinden| ©Patrik T
Luftfoto af Frihedsgudinden| ©Patrik T

Det ville være fantastisk, men det er desværre ikke muligt. Indtil videre er den eneste måde at få billetter til Statue of Liberty Crown på at købe dem online på Statue Cruises' hjemmeside.

De fleste turistkort til New York inkluderer kun grundlæggende adgang til Frihedsgudinden, hvilket betyder, at turistkortet kun giver dig adgang til Frihedsgudindens færge, øerne og museerne der, men ikke til Frihedsgudindens piedestal eller Frihedsgudindens krone.

Hvis du er interesseret i at få et turistkort for at nyde godt af fordelene, har du disse muligheder:

Hvis du vil udforske det indre af dette ikoniske vartegn, skal du booke hele Statue Cruises-billetten separat, da det ikke er muligt at bruge Statue of Liberty Tourist Card til at besøge Frihedsgudinden og betale ekstra ved billetlugerne for at komme ind i kronen eller piedestalen.

Book dit New York Sightseeing Card:

Sådan er det at komme ind i Crown: sikkerhedskontrollen

Besøg på Frihedsgudinden| ©Angelo Caputo
Besøg på Frihedsgudinden| ©Angelo Caputo

Indgangen til Crown giver adgang til et lille observationsdæk ved statuens hoved, hvorfra der er en usædvanlig udsigt over New York og selve monumentet, som befinder sig 93 meter over jorden.

Når du har taget færgen til Liberty Island, kan du udforske området i ro og mag, men hvis du har billetter til Crown og Statue of Liberty Pedestal, anbefaler jeg, at du tager direkte derhen, da den sidste indgang er kl. 15.30, og for at komme ind i monumentet skal du stå i kø til endnu et sikkerhedstjek (ud over det første tjek i Battery Park for at komme på færgen), som giver dig adgang til statuen, og det kan tage et stykke tid.

Sikkerhedstjekket er meget grundigt, og du må ikke besøge kronen eller piedestalen med tasker, rygsække eller mad. Kun med dit kamera, din telefon, en flaske vand eller noget medicin, så før du går op, skal du skille dig af med dine ting i skabene ved foden af Frihedsgudinden.

De koster 25 cent at bruge og tager kun imod mønter, men der er nogle vekselmaskiner i nærheden, hvor man kan veksle 5 dollars og 1 dollar. Så husk at have lidt kontanter med i pungen!

Book en tur til Frihedsgudinden

Hvordan det er at bestige kronen og dens vindeltrappe

Detalje af kronen| ©Laurenz Heymann
Detalje af kronen| ©Laurenz Heymann

Efter at have besøgt piedestalen og Frihedsgudindens museum går turen op til kronen ad en smal vindeltrappe med over 300 trin (svarende til 27 etager), der løber i hele Frihedsgudindens længde. Det erikke muligt at tage en elevator til toppen, så du skal være i god fysisk form for at kunne tage denne tur, og børn skal være mindst 1,21 meter høje, ellers kan de ikke komme op i kronen. Hvis du har astma eller hjerteproblemer eller er bange for højder eller lukkede rum, skal du overveje, om det er noget for dig. Alt er dog designet til at gøre besøget så behageligt som muligt for de besøgende.

Der er mange trin undervejs, men opstigningen er ikke kedelig, men spændende, da du får mulighed for at se ind i strukturen designet af Alexandre Gustave E iffel (ophavsmand til Eiffeltårnet), og på bare 15 minutter vil du uden at vide det være inde i kronen og opfylde drømmen for mange besøgende, der kommer til New York.

Hvad du kan tage med dig på turen

Du må f.eks. gerne medbringe dit kamera, din telefon, en flaske vand og din medicin, hvis du skulle få brug for det. Desuden foregår opstigningen og nedstigningen af kronen via separate trapper, så besøgende, der går ind og ud, ikke støder ind i hinanden, og med få skridts mellemrum er der steder, hvor man kan stoppe og hvile sig et øjeblik.

Book en privat tur til Frihedsgudinden

Hvad du finder, når du ankommer til Crown

Frihedsgudinden| ©Tania Fernández
Frihedsgudinden| ©Tania Fernández

Når du ankommer til toppen, vil du sandsynligvis få dig en overraskelse, for vi har en tendens til at forestille os udsigtsplatformen i Crown som et meget større og mere rummeligt rum, men i virkeligheden er det så lille, at der kun er plads til nogle få mennesker ad gangen.

Få mest muligt ud af din tid i Kronen, da du kun har få minutter til at kigge ud af vinduerne og tage et par billeder og selfies, før du skal ned igen.

Er det værd at klatre op i Frihedsgudindens krone? Hvad kan man se på turen?

Ja, helt sikkert! Det er en af de mest eksklusive og unikke oplevelser, du kan få i New York, hvis det lykkes dig at få en billet, hvilket er ret svært, fordi der er meget få billetter til salg, så jeg kan varmt anbefale, at du prøver!

Hvad vil du se på et besøg i The Crown?

Udsigt fra Frihedsgudinden| ©Pierre Blache
Udsigt fra Frihedsgudinden| ©Pierre Blache

1. Den indvendige struktur af statuen

På den ene side kan du se Frihedsgudindens indre struktur, som er skabt af Alexandre Gustave Eiffel (ingeniøren, der også skabte Eiffeltårnet), og som normalt går ubemærket hen, især når man sammenligner med monumentets berømte facade, som er billedhuggeren Frédéric Auguste Bartholdis værk.

På den anden side kan du se det indre af Frihedsgudindens krone og det omkringliggende landskab gennem de store vinduer. Det er en af de dele, som meget få mennesker har adgang til, og bare det at være en af de heldige er et besøg værd.

2. Udsigten fra Liberty Island

På grund af statuens placering mod øst er det lidt svært at få et godt overblik over landskabet fra kronen sammenlignet med den fantastiske 360º-udsigt fra observationsdækket på piedestalen.

Hvis du er opmærksom, kan du se lidt af Manhattan, Hudson River, Liberty Island eller detaljer af selve statuen. Men lad ikke denne lille ulempe afholde dig fra at bestige Crown, for når du er deroppe, vil jeg næsten sige, at udsigten er det mindste af det hele. Efter min mening er det vigtigste at få mulighed for at opleveFrihedsgudinden inde fra og komme ind i hovedet på "Lady Liberty" for at se New York City gennem hendes øjne.

3. Et unikt perspektiv på statuen

Fra Frihedsgudindens krone får du også et usædvanligt perspektiv på monumentet (for en gangs skyld ser du det oppefra og ned og ikke omvendt), så jeg råder dig til at udnytte den tid, du har der, til at tage nogle billeder af landskabet og statuen og tage flere selfies inde på observationsdækket. Jeg kan forsikre dig om, at det er en enestående oplevelse, som du ikke vil glemme!

Book en privat rundvisning på Ellis Island med billetter til Frihedsgudinden

Tips til at besøge Frihedsgudindens krone

Færgen til Frihedsgudinden| ©State Cruises
Færgen til Frihedsgudinden| ©State Cruises
  • Prøv at bestille dine billetter til Corona i god tid, da udbuddet er begrænset og efterspørgslen meget stor.
  • Stå tidligt op for at besøge kronen. Så har du mere tid til at udforske Liberty Island og de nærliggende øer, og de mindre menneskemængder reducerer køtiden ved alle køerne.
  • Tagbehagelige sko på til turen. Du kommer til at bruge meget tid på fødderne, når du står i kø ved sikkerhedskontrollen, går lange ture og går op ad de mange trapper til Crown.
  • Tag af stedtidligt om morgenen, hvis du besøger Kronen om sommeren. Vær opmærksom på, at temperaturen inde i statuen er varmere end udenfor. Hold dig godt hydreret.
  • Gå på toilettet, når du har passeret monumentets sikkerhedskontrol. Det er de eneste toiletter inde i statuen, så jeg råder dig til at gå derind før dit besøg, så du ikke er nødt til at forlade Kronen tidligt på grund af et uvelkomment kald fra naturen.
  • På dagen for dit besøg skal du huske at tjekke National Park Services hjemmeside (som administrerer de amerikanske nationalmonumenter) for eventuelle sidste øjebliks-advarsler om parken.

Book dit krydstogt til Frihedsgudinden