Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Besøg Frihedsgudindens krone

At gå ind i Frihedsgudindens krone er en oplevelse, som du ikke må gå glip af i New York, men det er ikke let at gøre - her er hvordan du kan gøre det!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Besøg Frihedsgudindens krone

Statuens krone | ©Unsplash

At bestige Frihedsgudindens krone er mange rejsendes drøm, men for at opnå det skal du købe en af de få billetter, der er til salg på Statue Cruises' hjemmeside i god tid.

Hvis du er en af dem, anbefaler jeg, at du ud over at lære, hvordan du besøger Frihedsgudinden, også noterer dig følgende indlæg, hvor jeg fortæller dig i detaljer, hvordan du besøger kronen, hvordan du køber billetter, hvor meget de koster, og hvad du blandt andet vil se der. Gå ikke glip af det!

Hvordan besøger man Frihedsgudinden Crown?

Detalje af Frihedsgudinden| ©Alison Courtney
Detalje af Frihedsgudinden| ©Alison Courtney

Den eneste måde at komme op på Frihedsgudindens krone på er at købe billetter onlineStatue Cruises' hjemmeside, og det skal du gøre flere måneder før dit besøg, da der kun er meget få billetter til salg, og efterspørgslen er meget stor.

For at besøge denne del af attraktionen kan man ikke købe billetter på stedet, så hvis du ikke vil gå glip af denne specielle oplevelse, er mit råd, at du, når du organiserer din rejse, bør holde øje med dette websted, hvis der sker opdateringer, og der frigives nogle billetter til at gå op til kronen. Det er meget vigtigt at holde øje!

Hvordan fungerer det at købe billetter til Kronen?

Som sagt skal du købe dem på Statue Cruises' hjemmeside og vælge "Crown Reserve"-muligheden.

Når du foretager din reservation, modtager du en e-mail med et bekræftelsesnummer, som du skal vise på Clinton Castle-billetkontoret i Battery Park på dagen for dit besøg sammen med et gyldigt ID-dokument og det kort, som du har købt med, for at få ombyttet dine billetter og få det armbånd, som du kan komme ind på Frihedsgudindens Krone med.

Bestil din Express Cruise til Frihedsgudinden

Hvor meget koster billetter til Frihedsgudindekronen?

Frihedsgudinden Crown| ©Jeff Burak
Frihedsgudinden Crown| ©Jeff Burak

Fra ca. 20 euro kan du købe en billet til en voksen på Statue Cruises' websted. Du skal vælge Crown Reserve, som omfatter adgang til kronen og piedestalen, Frihedsgudinden, museet og indhegningen omkring Frihedsgudinden, Ellis Island Immigration Museum og færgen til Liberty Island.

Hvis du har mulighed for det, vil jeg opfordre dig til at forsøge at få "Crown Reserve"-muligheden, da du ved at betale bare lidt mere end "Pedestal Reserve"- eller "General Admission"-mulighederne får mulighed for at se den ikoniske Frihedsgudinde fra sin base til sin krone.

En oplevelse, som meget få får mulighed for at opleve i New York, og som er det hele værd!

Priser efter billettype

  • Voksne: fra 24 $
  • Seniorer (62+): fra 19 $
  • Børn (4-12 år): fra 13 $
  • Børn under 4 år: Ikke til salg.

Book en privat rundvisning i Frihedsgudinden

Kan jeg med et New York City Tour Card komme ind på Frihedsgudinden Crown?

Luftfoto af Frihedsgudinden| ©Patrik T
Luftfoto af Frihedsgudinden| ©Patrik T

Det ville være dejligt, men det er desværre ikke muligt. Indtil videre er den eneste måde at få billetter til Statue of Liberty Crown på at købe dem online på Statue Cruises' websted.

De fleste sightseeingpas til New York City omfatter kun grundlæggende adgang til Frihedsgudinden, hvilket betyder, at sightseeingpasset kun giver dig adgang til færgen til Frihedsgudinden, Frihedsguddens øer og Frihedsguddens museer, men ikke til Frihedsguddens piedestal eller Frihedsguddens krone.

Hvis du ønsker at udforske det indre af dette ikoniske vartegn, skal du bestille fuld adgang til Statue Cruises separat, da det ikke er muligt at bruge Frihedsgudinden Turistkortet til at besøge Frihedsgudinden og betale ekstra i billetlugerne for at komme ind på Kronen eller piedestalen.

Bestil dit New York Sightseeing Card

Hvordan er adgangen til Crown: sikkerhedskontrollen?

Besøg på Frihedsgudinden| ©Angelo Caputo
Besøg på Frihedsgudinden| ©Angelo Caputo

Indgangen til Crown giver adgang til en lille udsigtsplatform ved hovedet af statuen, hvorfra der er en usædvanlig udsigt over New York og selve monumentet 93 meter over jorden.

Når du har fået færgen til Liberty Island, kan du udforske området i ro og mag, men hvis du har billetter til at besøge Crown og Frihedsgudindens piedestal, er min anbefaling at tage derhen direkte, da den sidste indgang er kl. 15.30, og for at komme ind i monumentet skal du stå i kø til endnu et sikkerhedstjek (ud over det første tjek ved Battery Park for at komme på færgen), som giver dig adgang inde i statuen, og det kan tage et stykke tid.

Sikkerhedskontrollen er meget grundig, og det er ikke tilladt at besøge kronen eller piedestalen med tasker, rygsække eller mad. Kun med dit kamera, din telefon, en flaske vand eller noget medicin, så inden du går op, skal du af med dine ting i skabene ved bunden af Frihedsgudinden.

De koster 25 cent at bruge og tager kun imod mønter, men der er nogle vekselautomater i nærheden til sedler til 5 dollars og 1 dollar. Så husk at have nogle kontanter med i din pung!

Sådan er det at gå op ad vindeltrappen til kronen

Detalje af kronen| ©Laurenz Heymann
Detalje af kronen| ©Laurenz Heymann

Efter at have besøgt piedestalen og Frihedsgudindens museum skal man op ad en smal vindeltrappe på mere end 300 trin (svarende til 27 etager), der går gennem hele Frihedsgudindens krop.

Det er ikke muligt at tage en elevator op til toppen, så man skal være i god fysisk form for at gennemføre dette besøg, og børn skal være mindst 1,21 meter høje, ellers kan de ikke komme op ad kronen. Hvis du har astma- eller hjerteproblemer eller er bange for højder eller lukkede rum, skal du overveje, om det er egnet for dig. Alt er dog designet til at gøre besøget så behageligt som muligt for de besøgende.

Der er mange trin undervejs, men opstigningen er ikke kedelig, men spændende, da du får mulighed for at se ind i den struktur, der er designet af Alexandre Gustave Eiffel (ophavsmand til Eiffeltårnet), og på blot 15 minutter vil du uden at vide det være inde i Kronen og opfylde drømmen for mange besøgende, der kommer til New York.

Hvad du kan tage med dig på turen

Du må f.eks. gerne medbringe dit kamera, din telefon, en flaske vand og din medicin, hvis du har brug for at tage den. Desuden foregår opstigningen og nedstigningen af kronen via separate trapper, så de besøgende, der går ind og ud, ikke støder ind i hinanden, og med få skridt er der steder, hvor man kan stoppe op og hvile sig et øjeblik.

Hvad du finder, når du ankommer til Kronen

Frihedsgudinden| ©Tania Fernández
Frihedsgudinden| ©Tania Fernández

Når du kommer op på toppen, vil du sandsynligvis få dig en overraskelse, da vi har en tendens til at forestille os udsigtsplatformen på Crown som et meget større og mere rummeligt rum, mens det i virkeligheden er så lille, at kun få personer kan være derinde ad gangen.

Få mest muligt ud af din tid på Crown, da du kun har et par minutter til at kigge ud af vinduerne og tage et par billeder og selfies, inden du skal ned igen.

Er det værd at klatre op på Frihedsgudindens krone? Hvad kan du se på turen?

Absolut! Det er en af de mest eksklusive og unikke oplevelser, du kan få i New York, hvis det lykkes dig at få en billet, hvilket er ret svært, fordi der er meget få billetter til salg, så jeg kan varmt anbefale, at du prøver!

Hvad vil du se på dit besøg på Crown?

Udsigt fra Frihedsgudinden| ©Pierre Blache
Udsigt fra Frihedsgudinden| ©Pierre Blache

1. Den indvendige struktur af statuen

På den ene side kan du se Frihedsgudstatens indre struktur, der er skabt af Alexandre Gustave Eiffel (ingeniøren, der også skabte Eiffeltårnet), som normalt går ubemærket hen, især når man sammenligner med monumentets berømte facade, som var skulptøren Frédéric Auguste Bartholdis værk.

På den anden side kan man gennem de store vinduer se det indre af Frihedsgudindens krone og det omkringliggende landskab. Det er en af de dele, som meget få mennesker har adgang til, og bare det at være en af de heldige er et besøg værd.

2. Udsigten fra Liberty Island

Hvad angår udsigten, er det på grund af statuens placering mod øst lidt svært at få en god udsigt over landskabet fra kronen sammenlignet med den fantastiske 360º udsigt fra udsigtsplatformen Pedestal Observation Deck. Hvis du er opmærksom, kan du se lidt af Manhattan, Hudson River, Liberty Island eller detaljer af selve statuen.

Lad dog ikke denne lille ulempe afholde dig fra at bestige Crown, for når du er deroppe, vil jeg næsten sige, at udsigten næsten er det mindste af det hele. Efter min mening er det vigtigste at få mulighed for at opleve Frihedsgudinden af Frihedsgudinden og komme ind i "Lady Liberty's" hoved for at se New York City gennem hendes øjne.

3. Et unikt perspektiv på statuen

Fra Frihedsgudstatens krone får du desuden et usædvanligt perspektiv på monumentet (for en gangs skyld ser du det fra top til bund og ikke omvendt), så jeg vil råde dig til at udnytte den tid, du har der, til at tage nogle billeder af landskabet og statuen og tage flere selfies inde på observationsdækket. Jeg forsikrer dig om, at det er en oplevelse, som du aldrig glemmer!

Tips til at besøge Frihedsgudindens krone

Færge til Frihedsgudinden| ©State Cruises
Færge til Frihedsgudinden| ©State Cruises
  • Prøv at bestille dine billetter til Corona i god tid i forvejen, da udbuddet er knapt og efterspørgslen er meget stor.
  • Ståtidligt op for at besøge Kronen. Du vil have mere tid til at udforske Liberty Island og de nærliggende øer, og de kortere menneskemængder vil reducere køtiden ved alle køerne.
  • Tag behageligt fodtøj på til turen. Du vil tilbringe meget tid på benene med at stå i kø ved sikkerhedskontrollerne, gå lange ture og bestige de mange trapper til Crown.
  • Tag af sted tidligt om morgenen, hvis du besøger Kronen om sommeren. Vær opmærksom på, at temperaturen inde i statuen er varmere end udenfor. Hold dig godt hydreret.
  • Gå på toilettet, når du har passeret monumentets sikkerhedskontrolpost. Det er de eneste toiletter inde i statuen, så jeg råder dig til at gå på toilettet før dit besøg, så du ikke er nødt til at forlade Crown tidligt på grund af et uvelkomment kald fra naturen.
  • På dagen for dit besøg skal du huske at tjekke National Park Service-webstedet (som forvalter de amerikanske nationalmonumenter) for eventuelle sidste øjebliks advarsler om parken.

Book dit krydstogt til Frihedsgudinden