Billetter til New York Botanical Garden

New York Botanical Garden er en kulturel attraktion og et levende museum, som enhver besøgende i byen bør besøge på grund af sin skønhed, uddannelsesmæssige betydning og videnskabelige værdi.

Alejandra Savoia

Alejandra Savoia

9 minutters læst

Billetter til New York Botanical Garden

New Yorks botaniske have | ©Salim Virji

New York Botanical Garden blev grundlagt i 1891. Siden da har den ikke kun fungeret som en smuk park med et utroligt antal sorter af planter og træer fra lande over hele verden, men også som en forskningsinstitution med egne museer og aktiviteter, der er åbne for offentligheden. Så hvis du planlægger, hvad du skal lave i New York, bør denne have være et must at se.

Der er også flere turistattraktioner som f.eks. den unikke rosenhave (mere end 700 sorter), flere gastronomiske steder og en butik, hvor man kan købe genstande med billeder relateret til haven, chokolade med blomster, parfume, bøger, plantekort og mange andre unikke produkter. Det er absolut vigtigt, at du køber dine billetter på forhånd, så du ikke går glip af denne fantastiske udflugt!

Det bedste valg

New York Botanisk Have Pasbillet

Køb din billet til New York Botanical Garden på forhånd

Du vil have mulighed for at komme direkte ind i haven og nyde de forskellige attraktioner i længere tid uden at skulle bekymre dig om lange køer foran billetkontoret.

Den tid, du sparer ved at købe din billet på forhånd, kan du bruge på flere aktiviteter og på at lære denne botaniske have, som er en af de vigtigste i USA, nærmere at kende.

Det er også en måde at komme ind i Botanisk Have uden at skulle stå i kø og starte din dag med sightseeing uden unødig ventetid. Muligheden for at købe billetter før den dag, du vælger at besøge stedet, er en fordel, som du ikke bør forkaste. Desuden gælder billetten også til alle de midlertidige udstillinger og til alle de haver, der udgør dette store kompleks.

Anbefales, hvis ... du vil spare tid og ikke blive træt, mens du står i kø for at købe din billet ved billetkontoret.

Hvor meget koster billetter til Botanisk Have?

Uden for haven| ©taigatrommelchen
Uden for haven| ©taigatrommelchen

Prisen ligger mellem 15 € og 30 €, men varierer alt efter hvilke haver du ønsker at besøge, hvilke aktiviteter du ønsker at foretage dig og den enkelte besøgendes situation. Alder er en anden faktor, der har indflydelse på billetpriserne. I princippet koster almindelig adgang ca. 30 dollars.

I princippet er de billigste priser billetterne for personer på 65 år og derover, for børn (prisen er 50 % af prisen for en voksenbillet eller mindre) og for det tredje for voksne generelt. Der er også rabatter for indbyggere i New York.

Køb din billet til New York Botanical Garden

Typer af billetter, du kan købe

Forår i den botaniske have| ©Dmitriy Fomenko
Forår i den botaniske have| ©Dmitriy Fomenko

Billetter til New York Botanical Garden varierer i type og pris alt efter, hvad du ønsker at foretage dig i dette store område med udstillings- og eventfaciliteter og et overvældende antal haver. Alle besøgende skal købe billetter på forhånd og vise dem på deres mobiltelefoner for at få adgang.

  • ALL-GARDEN PASS giver adgang til forskellige aktiviteter og adgang til steder som f.eks. udstillingen Around the Table. Med samme adgangskort kan du besøge Enid A. Haupt Greenhouse og tage sporvognsturen gennem de forskellige haver, hvor du kan se de udendørs udstillinger og de en eventyrlegeplads for børn.
  • For at bestille billetter til grupper på mere end 15 personer og til skoleklasser bedes du kontakte den relevante afdeling af Botanisk Have via de e-mailadresser, der er offentliggjort på deres websted.
  • Beboere i New York City får rabat på billetterne, men skal også købe dem på forhånd. Medlemmer og lånere af Botanisk Have betaler ikke entré, men skal ansøge online.

Kan man købe billetter på billetkontoret?

Have kupol| ©James Robertson
Have kupol| ©James Robertson

Ja, billetter kan købes i Botanical Gardens billetkontor, men jeg anbefaler virkelig at købe dem online på forhånd.

En af de vigtigste grunde til at købe billetter i forvejen er at undgå forsinkelser ved hovedindgangen til haven foran billetkontoret. Glem ikke, at disse haver er en fremtrædende turistattraktion, og at det også er et sted, som lokalbefolkningen vælger for at opleve et par timer i naturen.

På den måde undgår du at stå i en lang kø for at købe din billet, og du vil kunne nyde din tid i haven meget længere.

Den bedste billettype er en billet, der giver dig mulighed for at tage på flere besøg og aktiviteter, besøge havens ikoniske steder og det udendørs område, hvor de fleste af udstillingerne er organiseret.

Priserne afhænger af, hvilken type pas du ønsker at købe, og om du ønsker at kombinere det med andre turistaktiviteter i New York (f.eks. et besøg i Bronx Zoo og se, hvilke dyr den huser).

Køb din billet til New York Botanical Garden

Findes der turistkort, der omfatter adgang til Botanisk Have?

New York Pass turistkort| ©Viaggio Routard
New York Pass turistkort| ©Viaggio Routard

Rundvisningen i Botanisk Have er inkluderet i New York Pass. Med dette pas kan du vælge mellem 1 og 10 dage og vælge mellem over 100 attraktioner med meget hurtig adgang, herunder New York Botanical Garden i Bronx.

På denne måde får du adgang til en anderledes oplevelse i det mere end 100 hektar store grønne område, hvor du kan lære om de botaniske arter, der findes her, lege, have det sjovt og lære af de udstillinger og museer, der findes her.

Køb dit explorer-pas for at besøge Botanisk Have

Sådan kommer du dertil fra de mest populære områder i New York City

New Yorks undergrundsbane| ©Jean-Marc Vernier
New Yorks undergrundsbane| ©Jean-Marc Vernier

Takket være New Yorks omfattende offentlige transportnet er det ikke svært at komme til Botanical Garden. Det er vigtigt, at du læser de følgende oplysninger for at gøre din rejse nem, hurtig og behagelig.

Udgangspunktet vil være de områder i byen, der er mest populære blandt turisterne på grund af deres betydning og gode forbindelser med de tilgængelige transportmidler.

For at rejse fra til Botanisk Have, er der omkring fem muligheder. Den første og mest anbefalede er togrejsen.

Turen tager lidt over 30 minutter (afstanden er ca. 16 km). Toget afgår fra den berømte og det er tilrådeligt at tjekke togplanerne i weekenden (de ændres ofte).

Hvis du derimod vil vide mere om alle de transportmidler, der er tilgængelige hver dag i New York, er det vigtigt at tjekke hjemmesiden for den enhed, der hedder som har ansvaret for at forvalte og vedligeholde bus- og metrotrafikken i hele byen.

Taxaer er den dyreste form for rejse, men de er praktiske og hurtige. Hvis du lejer en bil, har du naturligvis styr på dette problem og har en passende mulighed for at tage på alle de udflugter, du har planlagt.

Hvis dit udgangspunkt er Manhattan, er du et par minutter tættere på New York Botanical Garden. Alternativerne er ens, og den anbefalede løsning er igen toget (med afgang fra Harlem-125 St). Der er også en metro, som bringer dig dertil på ca. en time, og derefter kan du gå ca. 2 km.

Parkering ved Botanisk Have

Botanisk Have har et parkeringsområde, så hvis du kører i bil, kan du lade bilen stå der. Priserne starter ved 20 € pr. ophold. Du skal gå ind gennem hovedindgangen på 2900 Southern Boulevard.

Der er også et andet område til rådighed til parkering, og for at finde det skal du følge skiltene til havens garage (der er også medarbejdere fra Botanic Garden, som altid er i området for at hjælpe bilisterne).

Dette er en fremragende løsning, hvis du besøger New York Botanical Garden i bil, da der ikke er nok skilte til at føre dig derhen. men stadig ikke nok.

Er dette en god tur at tage med børn?

Efterår i haven| ©Donald
Efterår i haven| ©Donald

Børnene vil elske det! Faktisk er der aktiviteter og rum, der er designet udelukkende til dem og andre, som hele familien kan deltage i.

Der er ingen tvivl om, at et så smukt grønt område med programmerede aktiviteter kan være den perfekte udflugt, der skal medtages på listen over alt det, du kan nyde med børn i denne by.

Der er f.eks. en aktivitet, der hedder Be the plant champion!, hvor børnene skal finde og eksperimentere med bæredygtige løsninger, der kan forbedre klodens nuværende tilstand og gøre den sundere.

En anden aktivitet (som også kan deles med hele familien) hedder Dig! Plant! Grow! Salatdage. Det er en aktivitet, der skal lære mere om grøntsager, og som gennemføres efter en programmeret kalender. Børnene vil kunne tage noget med hjem og lave deres yndlingssalatblanding derhjemme.

Åbningstider

Blomster og have| ©Lenny Spiro
Blomster og have| ©Lenny Spiro

Den botaniske have er åben fra tirsdag til søndag mellem kl. 10 og 18. Om mandagen er den kun åben på føderale helligdage (i normal åbningstid).

Det er dog vigtigt at tjekke åbningstiderne den dag, du beslutter dig for at besøge Botanisk Have, da den nogle gange lukker tidligere end forventet, fordi der afholdes arrangementer og udstillinger.

Hvor lang tid tager en rundvisning i Botanisk Have?

Udstilling i haven| ©MisterQque
Udstilling i haven| ©MisterQque

Det tager i gennemsnit 2-3 timer at gå gennem alle de udendørs områder og udstillinger, der tilbydes i de forskellige haver. Der er nogle faktorer og omstændigheder, der kan forkorte eller forlænge denne periode.

Der er f.eks. planlagte aktiviteter, hvor du kan blive lidt længere end oprindeligt planlagt. Hvis du ikke følger en guidet tur, er det også op til dig, hvor længe du vil blive på stedet.

Guidede ture i Botanisk Have - er de det værd?

Solnedgang i den botaniske have| ©Salim Virji
Solnedgang i den botaniske have| ©Salim Virji

Svaret på spørgsmålet om, hvorvidt guidede ture i Botanisk Have er værd at tage med på tur, er et rungende ja. Det skyldes, at dette websted, som Den er enorm, og du vil se det hele!

I den botaniske have tilbydes der guidede ture for grupper. Der er nemlig ture for besøgende, der kommer alene til haven og slutter sig til andre, grupper af venner og familie, skolegrupper (studerende og lærere) og store grupper på over 15 personer.

Guidede ture er en rigtig god løsning, hvis du vil få mest muligt ud af turen. På den anden side, hvis du beslutter dig for at tage springet og besøge stedet på egen hånd, er det heller ikke noget problem.

Når du kommer ind i Botanisk Have får du et kort, som er meget overskueligt og indeholder alle de oplysninger, du har brug for at vide for ikke at fare vild og finde de attraktioner, som haven har at byde på.

Hvad du ikke må gå glip af i New York Botanical Garden

Peggy Rockefeller Rose Garden| ©klp.nyc
Peggy Rockefeller Rose Garden| ©klp.nyc

Den botaniske have er magisk og byder på forskellige udsigter, rundvisninger, udstillinger og aktiviteter. Der er dog et helt særligt sted, som du ikke må gå glip af: Peggy Rockefeller Rose Garden. Denne have blev designet af landskabsarkitekt Beatrix Farrand efter anmodning fra patriarken i den magtfulde Rockefeller-familie.

Haven er en hyldest fra David Rockefeller til sin kone Peggy, og derfor bærer den hendes navn. Haven er smuk på alle fire årstider, selv når det sner midt om vinteren. Der findes over 700 forskellige rosesorter, og mange af dem er opkaldt efter berømtheder, præsidenter og kunstnere.

Ud over rosenhaven må du heller ikke gå glip af Enid A. Haupt Orangeri. Det siges at være en anden af de smykkerne i Botanisk Have, ifølge de fleste besøgende. Det er bygget af smedejern og er nu malet hvidt, hvilket understreger den victorianske stil. Det er blevet ombygget flere gange og var tæt på at blive lukket i 1970'erne.

Heldigvis var de i stand til at restaurere den og give den den den værdi, den virkelig har. I dag er det et drivhus, som er tilgængeligt for alle, der ønsker at besøge det. Det rummer en lang række tropiske og vandplanter i forskellige bassiner (bl.a. vandliljer, akvareller og lotusser). Kaktusser fra forskellige lande i verden er en ægte attraktion.

Nogle tips til dit besøg i New York Botanical Garden

Inde i drivhuset| ©gardener41
Inde i drivhuset| ©gardener41

Besøget kan tage op til lidt over 3 timer, så det er vigtigt at planlægge visse detaljer, f.eks. hvordan man kommer dertil, hvordan man kommer frem, hvordan man spiser (medbringe mad eller spise på en restaurant inde i haven?), hvilke udstillinger og områder man skal besøge osv.

Spørgsmålet om indtagelse af mad og drikkevarer er vigtigt, især i sæsoner med ekstreme temperaturer. I den botaniske have er der flere restauranter og cafeterier med meget fristende tilbud, hvis du ønsker at hvile dig midt i din tur. Det er også tilladt at medbringe mad og dele den på et picnicområde.

Foråret (et godt tidspunkt at besøge New York på) og sommeren er de to årstider, hvor Botanisk Have er smukkest og mest farverig. Det betyder ikke, at det ikke er smukt på andre tidspunkter af året, men det er på disse to årstider, at alle haver ser bedst ud.

Husk også, at sommeren er meget varm i New York, så det er vigtigt at planlægge din tur på forhånd, så du kan nyde dit besøg fuldt ud og være ordentligt udstyret (hatte, kasketter, huer og behageligt, let tøj).