Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

14 ting at gøre med børn i NYC

Ved du allerede, hvilke planer du skal lave med børnene, når du besøger New York? Her er nogle sjove idéer for enhver smag.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minutters læst

14 ting at gøre med børn i NYC

Nyd New York | © Leo Rivas

Hvis du planlægger en familietur til New York, er der gode chancer for, at du vil afsætte noget af din tid i byen til at lave planer med børnene. På den måde kan de også have det sjovt og få mest muligt ud af deres ferie i byen.

Med disse 10 ting at lave med børn i New York er I sikre på at få en god tid og masser af minder og anekdoter at tage med hjem, når I kommer hjem.

1. Oplev Broadways magi som en familie!

Pass til Aladdin-showet på New Amsterdam| ©Julian Paredes
Pass til Aladdin-showet på New Amsterdam| ©Julian Paredes

At tage børnene med ud at se en Broadway-musical (New Yorks teatermekka) er en af de sjoveste ting at lave som familie i byen.

Selv hvis du ikke er fan af Broadway-shows eller ikke taler engelsk, vil børnene elske at blive fordybet i en fantasiverden med fantastiske musicalnumre, karakterer og spektakulære kulisser fulde af farver, musik og special effects.

Magien i Broadway-musicals er unik, og du finder den ikke andre steder - det er en oplevelse, som børnene aldrig vil glemme!

Jeg vil se en Broadway-musical

2. Tag til Bronx Zoo

Fodring af fårene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Fodring af fårene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Et besøg i Bronx Zoo er en af de sjoveste ting at lave med børn i New York City. Alle elsker dyr, og endnu mere hvis de er lige så nysgerrige som dem, der bor i denne zoologiske have!

Her bor omkring 6.000 dyr af hundredvis af forskellige arter. Utroligt, ikke sandt? Mange af disse skabninger er truede, så et besøg i Bronx Zoo er en god måde at lære børnene om vigtigheden af at passe på miljøet, samtidig med at det er sjovt at se dem helt tæt på.

Faktisk har Bronx Zoo et område inde i parken, der er specielt dedikeret til børn, kaldet The Children's Zoo, hvor de kan klappe og fodre dyrene i gården. De vil have det sjovt, og det vil være et af de bedste minder fra deres ferie i New York!

Husk at købe dine billetter til Bronx Zoo online, for du skal booke dit besøg i parken på forhånd. Jeg fortæller dig alt om det i indlægget Bronx Zoo Tickets!

Bestil dine billetter til Bronx Zoo

3. Nyd julelysene i Dyker Heights

Dyker Heights julehus| ©Hellotickets
Dyker Heights julehus| ©Hellotickets

Hvis din tur til New York falder sammen med juletiden, og du er vild med julepynt og julelys, skal du tage børnene med til Brooklyn for at se kvarteret Dyker Heights!

Et sted, der er blevet berømt, fordi de lokale, der er gennemsyret af julestemning, hvert år opstiller en enorm udstilling af dekorationer og lys for omhyggeligt at pynte deres huse "på amerikansk vis" til jul.

Børnene vil elske det, fordi der er snemænd, nisser, rensdyr og julemanden overalt. Når man går gennem gaderne, vil man tro, at man befinder sig på settet til en typisk amerikansk julefilm som "Home Alone" og lignende. Der findes endda guidede ture i Dyker Heights, hvor man kan se de mest maleriske steder i kvarteret!

Vær forberedt, for du har aldrig set noget lignende! Hvis du kan lide tanken om at se julelysene i dette Brooklyn-kvarter, anbefaler jeg dig, inden du tager af sted med børnene, at du læser min artikel Sådan besøger du Dyker Heights julelys i New York, hvor jeg fortæller dig, hvordan du får mest muligt ud af denne oplevelse.

Book en juletur i Brooklyn

4. Skøjteløb i New York City

Skøjteløb på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skøjteløb på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Hvis du besøger New York om vinteren, har du mulighed for at stå på skøjter på en af de skøjtebaner, der er opstillet over hele byen. Det er en af de fedeste ting at lave med børn i New York og det perfekte sted for dem at lege lidt og have det sjovt med at lave tricks.

Desuden får du nogle fantastiske billeder med et meget vinterligt look. Hvilke skøjtebaner kan du tage på i New York?

 • WollmanRink (Central Park): Her er der en smuk udsigt over parkens landskab på den ene side og byens legendariske skyskrabere på den anden. Når du er færdig med at skøjte, kan du tage en varm chokolade på Wollman Café, isbanens café.
 • The Rink (Bryant Park): Den ligger på græsarealet inde i parken og midt mellem julemarkedsboderne. Hvis du medbringer dine egne skøjter, er der gratis adgang, men hvis ikke, skal du ikke være bekymret, du kan leje dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Du vil genkende denne skøjtebane fra hundredvis af film. Det er en af de mest typiske, men nogle gange er der køer for at komme ind. Det er dog en uforglemmelig oplevelse at stå på skøjter ved siden af det gigantiske juletræ i Rockefeller Center.

5. Hop og løb på New Yorks legepladser

Besøg Domino Park om sommeren| ©David Wilson
Besøg Domino Park om sommeren| ©David Wilson

Selv om New York kan virke som en betonjungle, har byen faktisk masser af parker, hvor I kan gå en tur som familie og lade børnene lege frit. Både i haverne og på de legepladser, der ofte er opstillet der. Her er nogle af de parker i New York, som du kan besøge på din ferie.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): En af de mindste parker i byen, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Den har en lille vintage karrusel, som børnene kan køre i for at have det sjovt. Turen koster 3 dollars.
 • Battery Park (Lower Manhattan): Dette er en af New Yorks smukkeste parker med en spektakulær udsigt over havnen. I nærheden af Castle Clinton ligger The Battery Fountain, et mærkeligt springvand med stråler, der kommer ud af jorden, som børnene elsker at lege i om sommeren (medbring badetøj for en sikkerheds skyld!). Øst for parken ligger SeaGlass Carousel, som man kan køre i for 5 $.
 • Domino Park (Brooklyn): Denne park har en meget unik industriel stil, fordi den blev bygget på stedet for et tidligere sukkerraffinaderi i området. Børn vil elske at lege på rutsjebanerne, og voksne vil elske den smukke udsigt over New York City i baggrunden.
 • Slide Hill (Governor's Island): På denne ø i New York Bay kan børn lege på de gigantiske rutsjebaner Slide Hill, og hvis du har mod på det, kan du selv tage springet, selv om du ikke længere er barn.

6. Tag Roosevelt Cable Car

Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa
Roosevelt Cable Car Trolley| ©Joisey Showaa

Hvis børnene aldrig har kørt i en svævebane før, kan I i New York tage til Upper East Side for at køre i Roosevelt Cable Car, der forbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det er rigtig sjovt for hele familien og ret billigt, da du kun skal bruge et Metrocard, det samme kort, som du bruger til at rejse med bus eller metro.

Selv om det ikke er en af de mest populære turistattraktioner, har Roosevelt Cable Car en masse charme og en smuk udsigt over New York. Du vil blive overrasket, når du ser, at du svæver i luften over East River! På vejen ned kan du tage en kort sightseeingtur på Roosevelt Island, da der er flere seje ting at se.

Børnene kan benytte lejligheden til at løbe og hoppe rundt på øens legepladser i Main Street-området og The Octagon. Du kan endda besøge et kattehjem og møde disse søde små dyr - de vil have det sjovt!

7. Tag en tur gennem New Yorks legetøjsbutikker

Indgangen til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Indgangen til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Hvis du ønsker at købe nogle souvenirs til børnene fra deres ophold i byen, finder du mange butikker i byen, hvor deres øjne vil blive glaserede, og de vil miste tidsfornemmelsen - det vil være på grund af legetøjsbutikkerne i New York! Her er nogle af de mest nysgerrige at besøge med børn.

 • FAO Schwarz: Dette er den mest ikoniske legetøjsbutik i byen, og du finder den i Rockefeller Center. Ved indgangen bliver du mødt af en medarbejder klædt ud som tinsoldat, som, hvis du beder ham, vil tage et souvenirfoto med børnene. Indenfor finder du et legetøjsparadis. Jeg overdriver ikke!
 • Disney Store: Hvis du er vild med Disney-, Marvel- eller Star Wars-universet, må du ikke gå glip af butikken på Times Square i hjertet af New York. Den er fantastisk!
 • Lego Store: Også i Rockefeller Center og overfor St. Patrick's Cathedral finder du den berømte butik med byggeklodser i to etager! Hvis du er Lego-fan, vil du elske den.
 • Build-A-Bear Workshop: I denne legetøjsbutik kan de små få deres egen personlige souvenir fra New York. Det eneste de skal gøre er at vælge et krammedyr, og der kan de udfylde det og klæde det ud efter deres smag. Sejt, ikke?

8. Og glem ikke slikbutikkerne

M&M's World i New York| ©Cameo Bryan
M&M's World i New York| ©Cameo Bryan

Selv om de rejser tusindvis af kilometer væk hjemmefra, har børn stadig en sød tand og vil ikke tilgive en sød tand (og det vil voksne heller ikke!). Hvis du vil forkæle din søde tand under din ferie i New York, skal du besøge nogle af de mest originale slikbutikker i New York. Der er noget for enhver smag!

 • Economy Candy: Du finder dette slikparadis på Lower East Side. Trods sin lille størrelse er butikken fyldt til bristepunktet med slik i alle smagsvarianter, farver og former. Og priserne er ret billige (varer kan fås for 0,99 dollars), deraf navnet.
 • M&M's World: Endnu et must-stop på Times Square for dem med en sød tand. Her kan du købe en masse af mærkets nips og merchandising. Det er svært ikke at gå derfra med en pose slik.
 • Dylan's Candy Bar: Et must for dem med en sød tand på Upper East Side, butikken har tre etager fyldt med slik! Over 7.000 slags! En drøm, der går i opfyldelse for millioner af børn.

9. Bliv forbløffet af voksefigurerne på Madame Tussauds i New York

Indgang til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh
Indgang til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh

Hvis du under din tur til New York har lyst til at tage på museum for at have det sjovt og få en anderledes oplevelse, så er Madame Tussauds Voksmuseum i Times Square helt sikkert stedet for dig.

Dette er en af de bedste ting at lave med børn i New York, fordi de vil have det sjovt, og det er en oplevelse, som de vil huske for evigt. De kan gå gennem Madame Tussauds Museum fra top til bund og tage alle de billeder, de vil, af voksfigurerne og posere på kulisserne med figurer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.

Og hvis du er vild med superhelte, må du ikke gå glip af Marvel 4-D Cinema Experience, en 4D-film med specielle effekter som vind, vand og endda dufte og med 3D-filmteknologi. Under visningen vil du føle dig som om du er midt i en kamp mellem det godes og det ondes kræfter - helt genialt!

10. Sejl på New Yorks farvande med NYC-færgen

New York City-færge| ©Jana Markova
New York City-færge| ©Jana Markova

Børnene ville sikkert elske at sejle i en båd og sejle rundt i New York City som frygtløse sømænd på jagt efter eventyr, så hvad med at tage dem med på NYC Ferry i et stykke tid i løbet af ferien? Hvis de aldrig har været på en båd før, vil de blive begejstrede!

Desuden giver denne mulighed jer mulighed for at se den smukke skyline på Manhattan fra et andet perspektiv, og mens I er i gang, kan I rejse til andre bydele i New York for at tage en tur til Brooklyn eller Governors Island, hvis I har lyst til at udforske andre områder af byen. Og for meget få penge, for det koster kun 2,75 dollars at køre med NYC Ferry, og børn under 1,10 meter er gratis.

Det er en fantastisk oplevelse at gøre, især om foråret og sommeren, når vejret er godt, og du kan nyde solskin, havbrise og udsigten fra færgens øverste dæk.

Turen på NYC Ferry er meget behagelig, og der er endda et cafeteria om bord, hvor du kan købe en snack, hvis børnene får lækkersult.

11. Vibrer til stemningen i NBA, den bedste liga i verden!

Inde i Madison Square Garden til NBA-kampe| ©Emmanuel Milou
Inde i Madison Square Garden til NBA-kampe| ©Emmanuel Milou

Hvis du derhjemme altid ser NBA-kampe på tv med din familie, hvordan kan du så ikke udnytte at være i New York til at opfylde en drøm og overvære en New York Knicks- eller Brooklyn Nets-kamp i egen høje person?

Du vil få det helt vildt sjovt! Ikke kun fordi du er passioneret basketballspiller, men fordi NBA-kampe er et sandt skuespil med musik, dans og fest- et show med store bogstaver! Det vanvid og den stemning, som denne sport vækker i byen, er en fantastisk oplevelse, som du ikke må gå glip af med børnene i New York. Det vil være et uforglemmeligt minde om jeres ferie!

Så nu ved du det, så køb dine billetter til NBA i New York og få fat i dit holds trøjer for at heppe dem til titlen!

Jeg vil se en NBA-kamp

Tips til at få mest muligt ud af disse familieoplevelser i New York City

Solnedgang i New York City fra en roftop| ©Quintin Gellar
Solnedgang i New York City fra en roftop| ©Quintin Gellar

Om Broadway-musicals

Når du køber billetter til Broadway, er der flere ting, du skal være opmærksom på:

 • Ikke alle musicals har samme tema og varighed, så når du kigger på listerne, skal du sørge for at vælge en Broadway-musical, der passer til børnenes smag og alder.
 • Der er et stort udvalg. Hvis du ikke ved, hvilken musical du skal vælge, er mit råd at vælge en musical, du allerede har set i biografen, f.eks. Aladdin, Løvernes konge eller Frozen. Det vil gøre det lettere at følge med i forestillingen!
 • De fleste teatre lukker ikke børn under 4 år ind (det er de enkelte teatres politik).
 • Ingen af teatrene sælger børnebilletter til Broadway-musicals, så alle gæster skal betale den samme pris for billetterne.

På skøjtebanerne i New York

Et godt tidspunkt at stå på skøjter med børn på skøjtebanerne er tidligt om morgenen og på hverdage, hvor der næsten ikke er nogen mennesker. Desuden er skøjteløb og stående "hjælpemidler" gratis før kl. 11.

På New Yorks legepladser

Børn elsker at løbe løs på legepladser, hoppe og løbe rundt. Dette kan dog føre til en snublen, hvis de ikke er forsigtige. Pak nogle plastre og vand med i rygsækken, hvis du skal behandle et par skrammer, samt nogle vådservietter, hvis de får mudder på hænder og i ansigtet.

I Bronx Zoo

Hvor fristende det end er at fodre dyrene i zoologisk have, fordi de er så søde og sjove, så husk, at det er forbudt- det kan være farligt for både børn og dyr! Det er heller ikke tilladt at røre ved planterne, blomsterne eller træerne i zoologisk have.

Se julelysene i Dyker Heights

Hvis du har lyst til at tjekke dette maleriske Brooklyn-kvarter ud i juletiden, foreslår jeg, at du tager til Dyker Heights lidt før mørkets frembrud for at fange tændingen af julelysene, som i New York sker omkring kl. 16.30 i december. Det er et magisk øjeblik!

På Roosevelt Cable Car

Jeg anbefaler, at du tager kabelbanen omkring middagstid, når der er mindre travlt. Glem ikke, at det er et transportmiddel, der forbinder Roosevelt Island med Manhattan, og at newyorkere bruger det til at komme rundt. Så det er bedst at undgå myldretiden mellem kl. 7 og 9 om morgenen og kl. 17 og 19 om aftenen.

På Madame Tussauds Museum i New York City

Madame Tussauds Museum har ret omfattende åbningstider (fredag og lørdag fra kl. 10 til 22 og søndag til torsdag fra kl. 10 til 20), så du kan besøge museet, når det passer bedst i din kalender. Men hvis du vil gå, når det er mindre overfyldt, anbefaler jeg at besøge det om morgenen på en hverdag.

Med NYC-færge

Færgen sejler mindre hyppigt end metroen, så for at undgå at skulle vente for længe på kajen på færgen, er det bedst at planlægge din tur i god tid, så du ankommer til tiden.

Afhængigt af ruten og ugedagen er der forskellige frekvenser, så tjek tidsplanerne på hjemmesiden på forhånd for at kunne komme om bord til tiden.

Til en NBA-kamp

NBA-spilledage er en særlig tid i New York. Jeg anbefaler, at du kommer til stadion mindst en time i forvejen, så du ikke bliver fanget midt i kampen. På den måde kan du i ro og mag gå gennem sikkerhedskontrollen, kigge rundt i souvenir- og snackbutikkerne, finde dine pladser på tribunen og opleve stemningen før kampen med cheerleader-dansene, hymnen og spillernes indtog på banen

Hvad angår spørgsmålet om, hvorvidt børn kan gå gratis til NBA-kampene, er sandheden, at det afhænger af det enkelte hold. I New York har holdene deres egne regler. Lad os se på det:

 • New York Knicks: Madison Square Garden's politik siger, at børn, der er fyldt to år, skal have en billet.
 • Brooklyn Nets: Ifølge Barclays Center kan børn på op til 34" gratis komme ind ved at dele sæde med en voksen med billet, som ledsager dem. Hvis dette højdekrav ikke er opfyldt, skal de have deres egen billet for at komme ind i arenaen.