14 ting at gøre med børn i NYC

Ved du allerede, hvad du skal lave med børnene, når du besøger New York? Her er nogle sjove ideer for enhver smag.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minutters læst

14 ting at gøre med børn i NYC

At nyde New York | © Leo Rivas

Hvis du planlægger en familietur til New York, er der gode chancer for, at du vil afsætte tid til at lave planer med børnene. På den måde kan de også have det sjovt og få mest muligt ud af deres ferie i denne by.

Med disse 14 ting, man kan lave med børn i New York, er I sikre på at få en fantastisk tid og masser af minder og anekdoter at tage med hjem, når I kommer tilbage.

1. Oplev magien på Broadway som familie

Adgangskort til New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes
Adgangskort til New Amsterdams Aladdin-show| ©Julian Paredes

At tage børnene med ind og se en musical på Broadway (New Yorks teatermekka) er noget af det sjoveste, man kan gøre som familie i byen.

Selv hvis du ikke er fan af denne type forestillinger eller ikke taler engelsk, vil børnene elske at fordybe sig i den fantasiverden, som de fantastiske musicalnumre, karakterer og spektakulære iscenesættelser fulde af farver, musik og specialeffekter vil føre dem ind i.

De bedste musicals for børn

Derudover er der mange og varierede muligheder for musicals specielt designet til børn, en oplevelse, som de små aldrig vil glemme!

 • Bestil billetter til Radio City Christmas Spectacular: Denne musical for alle aldre blev opført første gang i 1933 og er en juletradition i New York City. Hvis du rejser med din familie til The Big Apple i julen, må du ikke gå glip af den!
 • Book billetter til Løvernes Konge på Broadway: Denne berømte Disney-film opføres også på Broadway. Det er en klassiker, som allerede er blevet set af 60 millioner mennesker fra hele verden. Denne forestilling anbefales dog til børn over 8 år.
 • Bestil billetter til Aladdin Broadway: En anden Disney-klassiker, som også er et hit på Broadway, og som du kan nyde sammen med dine børn, så længe de er over 6 år gamle, de vil være begejstrede!
 • Book billetter tilHarry Potter and the Cursed Child: Hvis du har en fan af Harry Potter-universet i din familie, er dette den perfekte plan, hvis du rejser til New York med børn over 10 år.
 • Book billetter til Back To The Future: Hvem husker ikke Doc Brown, Marty McFly og hans uadskillelige DeLorean? Ja, jeg ved godt, at dine børn er for små til at kende Tilbage til fremtiden-trilogien, men dette Broadway-show er egnet for børn fra 6 år og opefter, så I kan nyde det sammen.
 • Book billetter til Wicked: Hvilken bedre måde at genopdage Oz' magiske verden på sammen med dine børn end på Broadway? Denne musical anbefales fra 8 år og opefter.

Jeg vil gerne se en Broadway-musical

2. Vibrer med atmosfæren i NBA, verdens bedste liga

Inde i Madison Square Garden til NBA-kampe| ©Emmanuel Milou
Inde i Madison Square Garden til NBA-kampe| ©Emmanuel Milou

Hvis du derhjemme altid ser NBA-kampe på tv med din familie, hvordan kan du så ikke udnytte, at du er i New York, til at opfylde en drøm og overvære en New York Knicks-kamp eller se Brooklyn Nets i virkeligheden? Du vil få det fantastisk! Ikke bare fordi du er vild med basketball, men fordi NBA-kampe er et sandtspektakel af musik, dans og fest- et show med store bogstaver!

Galskaben og stemningen, som denne sport vækker i byen, er en fantastisk oplevelse, som du ikke må gå glip af med børnene i New York. Det bliver et uforglemmeligt minde om jeres ferie! Så nu ved du det, køb dinebilletter til NBA i New York og få dit holds trøjer, så du kan heppe dem frem til titlen!

Jeg vil gerne se en NBA-kamp

3. Tag til Bronx Zoo

Fodring af fårene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas
Fodring af fårene i Bronx Zoo| ©Jim Naureckas

Et besøg i Bronx Zoo er en af de sjoveste ting, man kan lave med børn i New York. Her bor omkring 6.000 dyr af hundredvis af forskellige arter. Er det ikke fantastisk? Mange af disse dyr er truede, så en tur i Bronx Zoo er en god måde at lære børnene om, hvor vigtigt det er at passe på miljøet, samtidig med at de har det sjovt med at se dem på tæt hold.

Faktisk har Bronx Zoo et område inde i parken, der er specielt dedikeret til børn, kaldet The Children 's Zoo, hvor de kan klappe og fodre dyrene i indhegningen - de vil have det sjovt, og det vil være et af de bedste minder fra deres ferie i New York! Husk at købe dine billetter til Bronx Zoo online, da du skalbooke dit besøg i parken på forhånd - jeg fortæller dig alt om det i indlægget om Bronx Zoo-billetter!

Book dine billetter til Bronx Zoo

4. Nyd julebelysningen i Dyker Heights

Dyker Heights julehus| ©Hellotickets
Dyker Heights julehus| ©Hellotickets

Hvis din rejse til New York falder sammen med juletiden, og du elsker dekorationer og lys med juletema, skal du tage børnene med til Brooklyn for at se Dyker Heights-kvarteret! Det er et sted, der er blevet berømt, fordi de lokale, der er gennemsyret af julestemning, hvert år opfører en enorm udstilling af dekorationer og lys for omhyggeligt at pynte deres hjem på "amerikansk vis" til jul.

Børnene vil elske det, for der er snemænd, nisser, rensdyr og julemænd overalt.

Når du går gennem gaderne, vil du tro, at du er på settet til en typisk amerikansk julefilm som "Alene hjemme" og lignende. Der er endda guidede ture i Dyker Heights, som tager dig med til de mest maleriske steder i kvarteret! Vær forberedt, for du har aldrig set noget lignende! Hvis du kan lide tanken om at se julelysene i dette Brooklyn-kvarter, anbefaler jeg, at du læser min artikelHow to Visit Dyker Heights Christmas Lights in New York, hvor jeg fortæller dig, hvordan du får mest muligt ud af denne oplevelse, før du tager af sted med børnene.

Book en juletur i Brooklyn

5. Hop og løb på legepladserne i New York City

Besøg Domino Park om sommeren| ©David Wilson
Besøg Domino Park om sommeren| ©David Wilson

Selv om New York kan virke som en asfaltjungle, er der faktisk masser af parker, hvor man kan gå en tur som familie og lade børnene lege frit. Både i haverne og på de legepladser, der normalt er opstillet der. Her er nogle af de parker i New York, som du kan besøge på din ferie.

 • Bryant Park (Midtown Manhattan): En af de mindste parker i byen, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Den har en lille vintage-karrusel, hvor børnene kan få en sjov tur. Turen koster 3 dollars.
 • Battery Park (Lower Manhattan): En af de smukkeste parker i New York med spektakulær udsigt over havnen. I nærheden af Castle Clinton ligger The Battery Fountain, et mærkeligt springvand med stråler, der kommer op af jorden, som børnene elsker at lege i om sommeren (medbring for en sikkerheds skyld badetøj!). Og øst for parken ligger SeaGlass Carousel, som man kan køre i for 5 dollars.
 • Domino Park (Brooklyn): Denne park har en meget unik industriel stil, fordi den blev bygget på stedet for et tidligere sukkerraffinaderi i området. Børnene vil elske at lege på rutsjebanerne, og de voksne vil elske den smukke udsigt over New York City i baggrunden.
 • Slide Hill (Governor's Island): På denne ø i New York Bay kan de små lege på de gigantiske rutsjebaner i Slide Hill, og hvis du har mod på det, kan du endda selv tage springet, selv om du ikke længere er et barn.

og gå ikke glip af Central Park

Central Park, den mest besøgte park i USA, fortjener en særlig omtale. Den vil glæde både unge og gamle, uanset om man bare slentrer gennem de 340 hektar eller nyder de mange muligheder for fritid og sjov, som denne park har at byde på:

 • Tag på enguidet tur i Central Park: I to timer kan du udforske parkens krinkelkroge, og en guide vil forklare dens hemmeligheder og kuriositeter. De små vil blive fascineret, når de kommer til den zoologiske have, som var rammen om filmen Madagascar, og hvis de er lidt ældre, vil de blive forbløffet over Bethesda-fontænen, hvor den sidste scene i The Avengers fandt sted.
 • Bestil billetter til Central Park Zoo: Overrask dine børn ved at tage dem med til optagelserne af filmen Madagascar. Og hvem ved, måske møder du endda Alex, Melman eller Gloria...
 • Lej nogle cykler til at køre rundt i Central Park: Hvad kan gøre et barn gladere end at køre på cykel? På den måde kan de hygge sig, dyrke lidt sport og få brugt deres energi, mens I cykler rundt i verdens mest berømte park på en hurtig og sjov måde.

Book en tur i Central Park

6. Besøg New Yorks mest specielle museer

Indgangen til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh
Indgangen til Madame Tussauds Museum| ©Ajay Suresh

Hvem siger, at det er kedeligt at besøge museer? Det kunne være en kliché i enhver by, men i New York er der et bredt udvalg af museer for enhver smag og alder, selvfølgelig også for de små:

 • Blivforbløffet over voksfigurerne på Madame Tussauds: Børnene vil have det sjovt, og det er en oplevelse, de vil huske for evigt. De kan gå rundt på Madame Tussauds Museum fra bund til top og tage alle de billeder, de vil, af voksfigurerne og posere på kulisserne med figurer som E.T., King Kong eller Ghostbusters.
 • Bliv spioner på Spyscape Museum: Drømmer dine børn om at være spioner? I dette interaktive eventyr, der er designet af en tidligere chef for efterretningstjenesten, kan både store og små finde ud af, hvilken slags spion de ville være, og sætte sig selv på prøve ved at overvinde forskellige udfordringer.
 • Oplev American Museum of Natural History: Besøg, hvad der uden tvivl er den bedste familieattraktion i New York. American Museum of Natural History har ikke mindre end 35 millioner genstande, herunder dyrefossiler, reproduktioner i naturlig størrelse og mineraler, som vil forbløffe både unge og gamle!
 • Book billetter uden kø til Sea, Air and Space Museum: Hvis dine børn er vilde med skibe, ubåde, fly eller rumskibe, må I ikke gå glip af dette museum, som også ligger på hangarskibet Intrepid ved pier 86.
 • Nyd det med alle fem sanser på Museum of Ice Cream: Hvilket barn kan ikke lide is? På dette originale interaktive museum kan du smage på is med eksotisk smag fra hele verden, tage en tur ned ad en treetagers rutsjebane eller tage en dukkert i et badekar fyldt med farvede spåner. En rigtig sanseoplevelse!

Book en billet til Hav-, Luft- og Rumfartsmuseet

7. Udforsk byens forlystelsesparker

Fisk i vandet|©Andreas L
Fisk i vandet|©Andreas L

Akvarier, botaniske haver, sanseoplevelser ... New York er den perfekte by til at gøre alt det, dine børn altid har drømt om, og mere til!

Sørg for at besøge en eller flere af disse attraktioner på jeres besøg i byen, der aldrig sover, det bliver helt uforglemmeligt!

 • Book billetter til New York Aquarium: Dette er det ældste akvarium i USA og hjemsted for 350 marine arter. Du vil ikke kun kunne se pingviner, hajer og søløver, men du vil også kunne se, hvordan dyrepasserne fodrer dem og interagerer med dem.
 • Book billetter til New Yorks botaniske have: At være omgivet af natur midt på asfalten er en pause for sanserne, som dine børn vil sætte pris på. Desuden kan du tage en sporvognstur gennem de 50 forskellige haver i den botaniske have, hvilket dine børn vil elske.
 • Book billetter til forlystelsesparken Nickelodeon Universe i New Jersey: Tag på en supersjov dag i en af New Yorks bedste forlystelsesparker. Figurer som Ninja Turtles og SvampeBob Firkant venter på dig i rutsjebaner for alle aldre. Desuden er parken overdækket, så den er perfekt til en regnvejrsdag.

Book billetter til Nickelodeon Universe forlystelsespark i New Jersey:

8. Sejl ombord på et krydstogt på Hudson River

Krydstogt ved solnedgang|©Daniel Wang
Krydstogt ved solnedgang|©Daniel Wang

Det er altid en god idé at tage på krydstogt, hvis man rejser med børn, og det er der flere grunde til: På den ene side kan næsten alle børn lide at prøve forskellige transportmidler, og de elsker helt sikkert at sejle på en båd. På den anden side er det en god måde at slappe af på efter en dag med gåture eller besøg på de forskellige attraktioner, New York City har at byde på. Afhængigt af din smag har du flere muligheder:

Book et Circle Line-krydstogt i dagtimerne på Hudson River

9. Se New Yorks skyline, når den er mest betagende

Dreng går op ad en høj bygning|©Maarten van den Heuvel
Dreng går op ad en høj bygning|©Maarten van den Heuvel

Hvis der er noget, New York har, så er det en fantastisk skyline. Og hvis der er noget, de fleste børn kan lide at gøre, så er det at klatre op i højderne og betragte udsigten for deres fødder, som om de var fugle.

Derfor er det en god plan for både børn og voksne at besøge et eller flere af udsigtspunkterne i byen, der aldrig sover:

 • Book billetter tilEmpire State Building: Gå op til hovedobservatoriet i Empire State Building, der ligger på 86. etage, og beundr den utrolige udsigt over Big Apple fra alle mulige perspektiver. Dine børn vil blive forbløffet!
 • Book billetter til observationsdækket Top of the Rock: Fra toppen af Rockefeller Center får du endnu en 360º panoramaudsigt over Empire State Building og Central Park. Gør dit kamera klar, og gør dig klar til at tage nogle fantastiske billeder.
 • Bestil billetter tilSUMMIT One Vanderbilt: Hvis det at gå op i skyernes højde vil begejstre dine børn, vil de stå med åben mund, når du tager dem med ind i spejlsalen. Det må du ikke gå glip af!
 • Book billetter til The Edge Observatory: Detteobservationsdæk ligger 345 meter over havets overflade, og herfra kan du nyde en fuld panoramaudsigt over The Big Apple. Glasgulvene vil sætte de smås svimmelhed på prøve ... eller din!

Book billetter til SUMMIT One Vanderbilt

10. Kør med Roosevelt Cable Car

Roosevelt svævebane-trolley| ©Joisey Showaa
Roosevelt svævebane-trolley| ©Joisey Showaa

Hvis børnene aldrig har kørt med svævebane før, kan I i New York tage til Upper East Side og køre med Roosevelt Cable Car, som forbinder Manhattan med Roosevelt Island.

Det er sjovt for hele familien og ganske billigt, da man kun skal bruge et Metrocard, det samme kort, som man bruger til at køre med bus eller metro. Selv om Roosevelt CableCar ikke er en af de mest populære turistattraktioner, har den masser af charme og en smuk udsigt over New York. Du vil blive forbløffet, når du ser, at du svæver i luften over East River!

På vej ned kan du tage en kort sightseeingtur på Roosevelt Island, hvor der er flere seje ting at se. Børnene kan benytte lejligheden til at løbe og hoppe rundt på øenslegepladser i Main Street-området og The Octagon. I kan endda besøge et kattehjem og møde de søde små dyr - de vil have det sjovt!

11. Skøjteløb i New York

Skøjteløb på Wollman Rink| ©Charley Lhasa
Skøjteløb på Wollman Rink| ©Charley Lhasa

Hvis du besøger New York om vinteren, har du mulighed for at stå på skøjter på en af de skøjtebaner, der er sat op over hele byen. Det er en af de fedeste ting at lave med børn i New York og det perfekte sted for dem at lege lidt og lave sjove tricks.

Desuden får du nogle fantastiske billeder med et meget vinterligt look. Hvilke skøjtebaner kan du besøge i New York?

 • Wollman Rink (Central Park): har en smuk udsigt over parklandskabet på den ene side og byens ikoniske skyskrabere på den anden. Når du er færdig med at skøjte, kan du få en varm chokolade på Wollman Café, skøjtebanens café.
 • The Rink (Bryant Park) ligger på græsarealet inde i parken og midt mellem julemarkedets boder. Hvis du har dine egne skøjter med, er der gratis adgang, men hvis du ikke har det, kan du leje dem.
 • Rockefeller Rink (Rockefeller Plaza): Du vil genkende denne skøjtebane fra hundredvis af film. Det er en af de mest typiske, men nogle gange er der kø for at komme ind. Men det er en uforglemmelig oplevelse at stå på skøjter ved siden af det gigantiske juletræ i Rockefeller Center.

12. Sejl over New Yorks farvande ombord på NYC Ferry

New York City færge| ©Jana Markova
New York City færge| ©Jana Markova

Jeg er sikker på, at børnene ville elske at sejle rundt i New York som frygtløse sømænd på jagt efter eventyr, så hvad med at tage dem med på NYC Ferry i løbet af ferien?

Hvis de aldrig har været på en båd før, vil de blive begejstrede! Desuden giver denne mulighed jer mulighed for at se Manhattans smukke skyline fra et andet perspektiv, og I vil kunne rejse til andre bydele i New York og tage en tur til Brooklyn eller Governors Island, hvis I har lyst til at udforske andre områder af byen.

Og for meget få penge, for det koster kun 2,75 dollars at sejle med NYC Ferry, og børn under 1,10 meter er gratis. Det er en fantastisk oplevelse, især omforåret og sommeren, når vejret er godt, og du kan nyde solskinnet, havbrisen og udsigten fra færgens øverste dæk.

Turen med NYC Ferry er meget behagelig, og der er endda et cafeteria om bord, hvor du kan købe en snack, hvis børnene skulle blive lækkersultne.

13. Tag en slentretur gennem New Yorks legetøjsbutikker

Indgang til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily
Indgang til FAO Schwarz i New York| ©Ralph Daily

Hvis du vil købe nogle souvenirs til børnene fra deres ophold i byen, kan du finde mange butikker i byen, hvor deres øjne vil blive blanke, og de vil glemme tiden. Det vil være på grund af legetøjsbutikkerne i New York! Her er nogle af de mest interessante at besøge med børn.

 • FAO Schwarz: Dette er den mest ikoniske legetøjsbutik i byen, og du finder den i Rockefeller Center. Ved indgangen bliver man mødt af en medarbejder, der er klædt ud som tinsoldat, og som, hvis man beder ham om det, vil tage et souvenirbillede med børnene. Indenfor vil du opdage et legetøjsparadis - jeg overdriver ikke!
 • Disney Store: Hvis du elsker Disney-, Marvel- eller Star Wars-universet, må du ikke gå glip af denne butik på Times Square i hjertet af New York. Den er fantastisk!
 • Lego Store: Også i Rockefeller Center og foran St. Patrick's Cathedral finder du den berømte byggeklodsbutik i to etager! Hvis du er Lego-fan, vil du elske den.
 • Build-A-Bear Workshop I denne legetøjsbutik kan børnene få deres egen personlige souvenir fra New York. Alt, hvad de skal gøre, er at vælge et tøjdyr, og så kan de udfylde det og klæde det ud, som de vil, og det er jo fantastisk, ikke?

14. Og glem ikke de søde butikker!

M&M's World i New York| ©Cameo Bryan
M&M's World i New York| ©Cameo Bryan

Selv om de rejser tusindvis af kilometer væk hjemmefra, har børn stadig en sød tand og tilgiver ikke en sød tand (og det gør voksne heller ikke!). Hvis du vil forkæle din søde tand under din ferie i New York, skal du besøge nogle af de mest originale slikbutikker i New York- der er noget for enhver smag!

 • Economy Candy: Du finder dette slikparadis på Lower East Side. På trods af sin lille størrelse er butikken fyldt til bristepunktet med slik i alle smagsvarianter, farver og former. Desuden er priserne ret billige (varer fås for $0,99), deraf navnet.
 • Dylan's Candy Bar: Et must-stop for dem med en sød tand på Upper East Side, butikken har tre etager fyldt med over 7.000 slags slik! En drøm, der går i opfyldelse for millioner af børn.
 • M&M's World: Et andet must på Times Square for dem med en sød tand. Her kan du købe masser af slik og merchandising fra mærket. Det bliver svært ikke at gå derfra med en pose chokolade.

Tips til at få mest muligt ud af disse familieoplevelser i New York City

Solnedgang i New York fra en roftop| ©Quintin Gellar
Solnedgang i New York fra en roftop| ©Quintin Gellar

Køb dine billetter på forhånd

New York er en af de mest besøgte byer i verden hvert år, og det er ikke underligt, at mange af byens attraktioner er fyldt med besøgende.

Det er vigtigt at planlægge din rejse til New York og bestille dine billetter på forhånd for at sikre, at alt går glat. Og husk, at du i Hellotickets finder mange billetter med direkte adgang, så du undgår lange køer, der kan kede og gøre dine børn utålmodige.

Når du køber billetter, bør du tage hensyn til følgende tips:

 • De fleste Broadway-teatre lukker ikke børn under 4 år ind (det er de enkelte teatres politik).
 • Ingen af teatrene sælger børnebilletter til Broadway-musicals, så alle gæster skal betale samme pris for billetterne.
 • Om børn kan gå gratis til NBA-kampe, afhænger virkelig af holdet: Politikken i Madison Square Garden ( New York Knicks' hjemmebane) siger, at børn, der er fyldt to år, skal have en billet. I Barclays Center ( Brooklyn Nets' hjemmebane) kan børn op til 34" komme gratis ind, hvis de deler sæde med en voksen med billet, som ledsager dem.

Vælg det bedste tidspunkt for aktiviteter

Børn står generelt tidligt op og går tidligt i seng. Det er ideelt i en by som New York, hvor mange af attraktionerne har færre besøgende fra morgenstunden:

 • Et godt tidspunkt at stå på skøjter med børn på skøjtebanerne er tidligt om morgenen og på hverdage, da der næsten ikke er nogen mennesker. Desuden er skøjteløb og stående "hjælpemidler" gratis før kl. 11.
 • Hvis du vil se julebelysningen i Dyker Heights, anbefaler jeg, at du ankommer lidt før mørkets frembrud for at nå belysningen, som i New York finder sted i december omkring kl. 16.30. Det er et magisk øjeblik!
 • Jeg anbefaler at tage svævebanen omkring middagstid, hvor der ikke er så mange mennesker. Glem ikke, at det er et transportmiddel, der forbinder Roosevelt Island med Manhattan, og at newyorkerne bruger det til at komme rundt. Så det er bedst at undgå myldretiden mellem 7 og 9 om morgenen og 17 og 19 om aftenen.
 • Det bedste tidspunkt at besøge museer er normalt tidligt om morgenen på hverdage. Desuden er børnene mere modtagelige og mindre trætte af dagen. Bagefter kan I gå ud og udforske!
 • NBA-kampdage er en særlig tid i New York. Jeg anbefaler, at du kommer til stadion mindst en time i forvejen, så du ikke bliver fanget midt i kampen. På den måde kan du gå roligt gennem sikkerhedskontrollen, kigge i souvenir- og snackbutikkerne, finde dine pladser på tribunen og opleve stem ningen før kampen med cheerleadernes dans, hymnen og spillernes entré på banen.

Planlæg, hvordan du kommer rundt

Ingen kan lide at spilde tid på at komme rundt, og slet ikke utålmodige børn, som er ivrige efter at komme frem til deres destination.

Så i en så stor by som New York er det endnu vigtigere at overveje, hvordan man bedst kommer til hver enkelt attraktion. NYC-færgen er for eksempel mindre hyppig end undergrundsbanen, men afhængigt af ruten og ugedagen er der forskellige frekvenser. Mit råd er at tjekke sejlplanerne påhjemmesiden på forhånd, så du kan komme om bord til tiden.

En god måde at komme rundt på, samtidig med at man udnytter tiden til at se seværdighederne i Big Apple, er at booke en plads i New Yorks sightseeingbus, som har mange fordele:

 • Du kan vælge billetter til en eller to dage, afhængigt af hvor længe du skal være i byen.
 • Du kan hoppe af og på så mange gange, du vil, så du kan bruge den til at få et første kig på byen, som transportmiddel mellem attraktioner eller bare til at hvile benene lidt.
 • Takket være mobilappen ved du præcis, hvornår bussen kommer, så du kan planlægge din transport til perfektion.
 • Der er to ruter at vælge imellem: Uptown, som kører forbi Madison Square Garden, Fifth Avenue, Times Square, Metropolitan Museum, MoMa og Central Park; og DownTown, som kører forbi Broadway, Wall Street, Battery Park, Little Italy, Chinatown og Soho.

Book en plads på New York City Sightseeing Bus