Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tv og film ture

Ingen er i tvivl om, at New York er en by med mange film. Hvis du vil vide, hvilke hjørner der har dannet rammen om de mest berømte film, så læs videre.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

15 minutters læst

Tv og film ture

King Kong's Empire State Building | ©Hellotickets

Hollywood har fanget det som ingen anden på film, men det er en fantastisk oplevelse at se nogle af disse steder i virkeligheden. Er du klar? 3, 2, 1... og action!

1. Lejligheden Friends i West Village

Den berømte lejlighed Friends| ©Hellotickets
Den berømte lejlighed Friends| ©Hellotickets

Siden premieren i 1994 har den legendariske serie Friends aldrig holdt op med at få nye fans, som er helt vilde med denne gruppe af venner i tyverne, der befinder sig i alle mulige sjove situationer, mens de forsøger at finde deres plads i New York.

Det er næsten tyve år siden, at serien sluttede, men det lykkedes den at vinde indpas i seernes hjerter, og vi fans har ikke glemt Chandler, Monica, Ross, Rachel, Joey og Phoebe. Faktisk er det stadig meget aktuelt, da mange af os håber på en genforening af stjernerne i den nærmeste fremtid, enten i film eller på tv.

Indtil den længe ventede dag kommer, vil vi altid have de fantastiske episoder af Friends at gense og muligheden for at se nogle af de steder, hvor de optog i New York, med denne tv- og filmtur i New York City.

Det er tilfældet med den bygning, hvor Monica, Rachel, Chandler og Joey boede, og hvor det meste af handlingen i serien finder sted.

Hvor er den?

Detligger i Greenwich Village, nærmere bestemt på hjørnet af Grove Street og Bedford Street. Som du kan se, adskiller den virkelige bygning sig en smule fra den fiktive, da den ikke har de terrasser, hvorfra gruppen udspionerede deres berømte nudistnabo.

Desværre kan man ikke se lejlighederne indefra, da Friends blev optaget i studier i Los Angeles.

Book en tv- og filmtur i New York City

2. Ghostbusters-brandstationen i Tribeca

Ghostbusters-sæsonen| ©Wikimedia
Ghostbusters-sæsonen| ©Wikimedia

Ghostbusters er en af de film fra 80'erne, der aldrig går af mode. Vi husker alle holdet af parapsykologer, der strejfede rundt i New Yorks gader på jagt efter irriterende ektoplasmer, der blev fanget i denne verden og gik amok.

Med tiden blev Ghostbusters en kultfilm og har så mange fans, at der i 2016 blev lavet en genindspilning med udelukkende kvindelige skuespillere.

I New York kan du genopleve nostalgien fra denne film ved at besøge nogle af filmens locations. Det mest ikoniske af disse er Ghostbusters-hovedkvarteret i Tribeca, som er et andet stop på New York Citys bustur til filmsteder.

Hvor er den?

Det liggerpå 14 N Moore Street i et af New Yorks mest trendy kvarterer, der er kendt for sine gamle industribygninger, som er blevet omdannet til loftslejligheder og trendy caféer og butikker.

Den berømte Ghostbusters-brandstation er en bygning, der har fungeret som Tribeca Hook & Ladder Company 8's brandstation siden 1903. Du kan genkende den på dens karakteristiske røde dør.

Kontorerne i filmen var en kulisse, så man kan ikke besøge bygningens indre. Brandmændene, der arbejder på Hook & Ladder, er dog godt klar over stedets berømmelse, så de lever med blitzlysene fra de tilskuere, der kommer her for at få et souvenirfoto.

Du kan udnytte dit besøg i Tribeca til at gå rundt i kvarteret og udforske designerbutikker, kunstgallerier, restauranter og barer.

Bestil en rundvisning i bus på en filmlokation

3. Carrie Bradshaws lejlighed fra Sex and the City, Upper East Side

Carries hjem på Upper East Side| ©Wikimedia
Carries hjem på Upper East Side| ©Wikimedia

Mellem 1998 og 2004 blev Sex and the City sendt, den uforglemmelige sitcom, der med et friskt og morsomt blik viste datinguniverset i New York gennem en gruppe veninder i 30'erne, der havde alle mulige op- og nedture i deres søgen efter kærligheden.

Succesen var så stor, at fansene et par år efter seriens afslutning savnede den så meget, at der blev lavet yderligere to film. Der er så meget nostalgi for Sex and the City, at der for nylig er blevet udgivet en efterfølger til serien, And Just Like That..., som vil udforske virkeligheden i disse kvinders liv og venskaber i halvtredserne.

Denne miniserie lover at tilføje nye steder til Sex and the City-locations, som fans kan nyde, hvoraf det mest ikoniske er Carrie Bradshaws lejlighed på Upper East Side. Men i virkeligheden ligger hendes lejlighed i et andet kvarter.

Hvor er den?

Carries lejlighed ligger faktisk på 66 Perry Street i West Village. I serien bor hun på en langt mindre fotogen gade på Upper East Side, E73rd Street - ikke underligt, at de valgte West Village til optagelserne!

Du kan genkende den på dens facade, den typiske brownstone-bygning, og den lille trappe, som Carrie Bradshaw gik op ad for at komme ind i sit hus. Hvis du var en Sex and the City-fan, vil du helt sikkert gerne tage et souvenirfoto ved den legendariske indgang. Men tilstrømningen af nysgerrige tilskuere er så stor, at naboerne har måttet sætte en kæde op for at holde folk ude.

Book en Sex and the City-lokation

4. Den berømte Tiffany & CO-smykkeforretning fra Breakfast at Tiffany's på Fifth Avenue

Scene fra filmen Breakfast at Tiffany's
Scene fra filmen Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's er baseret på journalisten Truman Capotes roman Breakfast at Tiffany's blev en øjeblikkelig kritiker- og kassesucces ved udgivelsen i 1961 og en kultfilm lige siden. Det er en løs tilpasning af historien om Holly Golightly (Audrey Hepburn), en lidt excentrisk ung kvinde, der drømmer om succes og en idealiseret verden, som ikke eksisterer.

Hun spiser morgenmad hver dag foran en imponerende smykkeforretning, og hendes liv bliver vendt på hovedet, da Paul Varjack, en mislykket forfatter, der også higer efter succes, kommer ind i hendes bygning. Da deres veje krydses, er intet nogensinde det samme igen.

Hvor er den?

Første gang vi ser Holly Golightly er klædt i sin ikoniske sorte Givenchy-kjole og perlehalskæde over kaffe og croissanter foran vinduet i den berømte Tiffany&Co-smykkeforretning på 727 5th Avenue.

På din tur til New York kan du genskabe scenen med en af Midtowns lækreste croissanter i nærheden på Eclair Bakery på 53rd Street.

Andre Breakfast at Tiffany & CO-butikker i New York City

 • Hollys lejlighed: Selv om filmen hævder, at Holly bor på 167 71st Street, er det faktisk nummer 169 i denne bygning på Upper East Side. Du kan genkende den fra scenen, hvor hovedpersonen tilkalder en taxa med en høj fløjte.

 • Central Park: New Yorks mest berømte park er med i filmen, da Hollys gamle mand rejser til byen for at besøge hende og har en åbenhjertig samtale med Paul om hende og om, hvordan han mødte hende. Scenen blev optaget ved The Bandshell gazebo og Conservatory Water Lake. Central Park ligger mellem 5th og 8th Avenues og 59th og 110th Streets.

 • Seagram Building: I dette Ludwig Mies van der Rohe-designede kontortårn fortæller Holly Paul, at hun elsker New York, mens hun sidder foran springvandet i denne bygning fra 1950'erne. Du finder den på 375 Park Avenue, mellem 52. og 53. gade, ikke langt fra Tiffany-smykkerne.

5. På sporet af Kevin, alene i Casa 2 på Plaza Hotel.

Plaza Hotel på højre side| ©Hellotickets
Plaza Hotel på højre side| ©Hellotickets

En af vores barndomsfilm og en juleklassiker - hvem husker ikke den drilagtige Kevin McCallister? Der er gået to år, siden han brugte sin forstand til at besejre to klodsede indbrudstyve, der forsøgte at røve hans hjem i Chicago. Denne gang bliver drengen endnu en gang adskilt fra sin familie i ferien og ender i New York, hvor han bliver genforenet med tyvene.

Fra dette punkt introducerer filmen os til Big Apple på tærsklen til den 25. december, så det ser spektakulært ud. Jeg anbefaler, at du vælger Home Alone 2 til jul, når det ser ud som i filmen.

Hvor er han?

Kevin bor på det luksuriøse Plaza Hotel i New York, der ligger ved siden af Central Park og Fifth Avenue. Et symbol på byen med mere end et århundredes historie. Med sin fars kreditkort bestiller Kevin en suite, hvor han maratonfilm, mens han sluger is og hygger sig i hotellets pool med at lave bomber.

Andre Home Alone 2-steder i New York City

 • Frihedsgudinden: Symbolet på amerikansk frihed og New Yorks mest berømte vartegn. I filmen er scenen, hvor statuen dukker op, meget vigtig, fordi den repræsenterer Kevins uafhængighed af sin familie og hans vilje til at have det sjovt. Det ligger på Liberty Island sydvest for Manhattan.
 • Wollman Rink: Dette er Central Parks skøjtebane, som ligger i parkens sydøstlige hjørne nær 59th Street. Her planlægger tyvene Marv og Harry deres næste kup juleaften.
 • Duncan's Toy Chest: Selv om denne butik er med i filmen, findes den ikke som sådan i New York. Hvis du leder efter en legetøjsbutik i denne stil, er det FAO Schwarz på 767 5th Avenue, der ligner den mest. I Home Alone 2 er det her, at Kevin og røverne mødes igen, og... jagten begynder.
 • Times Square: Den er blevet byens mest kendte billede takket være sine reklameskilte og prangende lys. Da familien McAllister ankommer til New York, løber moderen desperat til Times Square for at forsøge at finde sin søn. Det ligger i krydset mellem Broadway og 7th Avenue.
 • Rockefeller Center: Hvert år indleder New York julen med at tænde det store træ i Rockefeller Center. En tradition, der går helt tilbage til 1930'erne. I Home Alone 2 er dette den følelsesmæssige genforening af Kevin og hans mor efter så mange dage adskilt fra hinanden. En af de mest ømme scener i filmen. Det ligger mellem Fifth og Sixth Avenues og 49th og 50th Streets.

6. The Avengers i Grand Central Terminal i Midtown Manhattan

Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Grand Central Terminal| ©Hellotickets

New York har tjent som inspiration til at genskabe Metropolis eller Gotham City, som er fiktive byer, hvor superhelte som Batman og Superman har udfoldet deres eventyr. Byens gader har fungeret som det store kulisse for mange film i denne genre, så vi kan sige, at New York er en superhelteby.

Hvis du er vild med Marvel- eller DC-tegneserier, må du ikke gå glip af stederne for nogle af de mest berømte superheltefilm i New York. Grand Central Terminal, en af de største togstationer i USA, blev f.eks. vist i første del af The Avengers.

Hvor er den?

Grand Central Terminal er den vigtigste jernbanestation på Manhattan og en af de arkitektoniske perler fra det 19. århundrede. Det ligger på 15 Vanderbilt Avenue og kan genkendes på den udvendige facade, der er udformet som en græsk-romersk triumfbue, og hovedgangen, der er dekoreret med fresker af stjernebilleder, tre store buede vinduer og det ikoniske ur.

I Avengers-filmen forsvarer holdet bestående af Thor, Iron Man, Captain America, Hulk, Hawkeye og Black Widow New York mod et angreb fra Chitauri-flåden, og Grand Central Terminal bliver jævnet med jorden.

Grand Central Terminal fungerede også som skjulested for Supermans fjende Lex Luthor i den første film med Christopher Reeve i hovedrollen. Bygningen er også med i Gotham-serien.

Andre superheltefilm og -serier i New York City

 • Midtown Comics: Selv om det ikke er en filmlokation, er det tegneserieverdenens tempel. Siden 1997 har denne butik nær Times Square været et referencepunkt for fans af genren og en kilde til inspiration, så hvis du er begejstret for emnet, skal du tage til Midtown Comics på 200 W. 40th Street (hjørnet af 7th Avenue).
 • Times Square: Den har været skueplads for adskillige superheltekampe. For eksempel Spiderman mod den grønne trold i Tobey Maguire-filmen eller mod Electro i versionen med Andrew Garfield. Denne firkant var også med i Captain America med Chris Evans.
 • Flatiron Building: En af de mest symbolske bygninger i New York blev brugt til at genskabe redaktionen for Daily Bugle, avisen, hvor Peter Parker (Tobey Maguire) arbejder som fotograf i den første Spiderman-film.
 • Brooklyn Bridge: Optræder i Fantastic Four, da The Thing forsøger at forhindre et selvmord, hvilket resulterer i en større ulykke, der ødelægger en del af den berømte bro, der krydser East River og forbinder Manhattan og Brooklyn.
 • Finanskvarteret: I dette kvarter finder en af de mest fantastiske kampe sted, som afslutter The Dark Knight-trilogien. Ved foden af trapperne til Federal Hall på Wall Street slås Batman og Bane med næverne.

7. Nat på museet, New Yorks naturhistoriske museum, ved siden af Central Park

Det naturhistoriske museum| ©Time Out
Det naturhistoriske museum| ©Time Out

De små vil huske filmen Nat på museet, hvor en nattevagt ved navn Larry Daley (Ben Stiller) skulle tage sig af de væsner og genstande i det naturhistoriske museum, som hver nat blev vækket til live af en magisk egyptisk genstand.

Selv om hans samling i virkeligheden ikke kommer til live ved mørkets frembrud, er den værd at se, fordi den anses for at være den mest omfattende i verden og er et must i New York.

Hvor er den?

Naturhistorisk Museum ligger på 79th Street lige vest for Central Park. Her kan du besøge de ti permanente udstillinger fordelt på fyrre rum, hvoraf nogle af dem er med i filmen.

Nat på museet i New York - steder i New York

 • Theodore Roosevelt Memorial: Dette rum ved museets mest berømte indgang, Central Park West, rummer det officielle mindesmærke for Theodore Roosevelt, guvernør for staten New York og præsident for USA. Desuden er der også et kæmpe skelet af en Barosaurus.
 • Pattedyrsalene: Udstillingen om pattedyr er en omhyggeligt iscenesat udstilling af karakteristika for små pattedyr, asiatiske pattedyr, afrikanske pattedyr, nordamerikanske pattedyr, pattedyr fra New York og primat-salen. Hans dioramaer er blandt de mest berømte i verden.
 • Menneskets oprindelse og kulturelle haller: Denne udstilling udforsker historien om menneskets udvikling og de forskellige kulturer hos folkeslag i Afrika, Asien, Nord- og Sydamerika og Stillehavet.

8. Columbia University, hvor Spiderman blev født, i Morningside Heights-kvarteret

Columbia University| ©Cheny Guan
Columbia University| ©Cheny Guan

Spider-Man-serien har i løbet af de sidste par årtier affødt adskillige film med New York som ramme for flere af filmene.

Historien begynder, da den studerende Peter Parker tager på en udflugt til Columbia Universitys genetiklaboratorium, hvor han bliver bidt af en genetisk modificeret edderkop og ved et uheld får overmenneskelige kræfter, som vil hjælpe ham med at bekæmpe kriminalitet.

Hvor er den?

Columbia University ligger på 116th Street & Broadway i Morningside Heights-kvarteret, der grænser op til Harlem mod nord. Det er et af de mest prestigefyldte universiteter i USA og det femte ældste i landet.

Det blev grundlagt i det 18. århundrede som King's College, men ændrede navn til Columbia College efter uafhængigheden. I begyndelsen af det 20. århundrede var dette universitet en pioner inden for videnskabelig og medicinsk forskning, og i dag er det et af de vigtigste forskningscentre på kontinentet.

Andre Spider-Man-steder i New York

 • Midtown Comics: Selv om det ikke er en filmlokation, er det en helgen for tegneserier. Denne butik nær Times Square har været en kilde til inspiration og et referencepunkt for fans af genren siden 1997, så hvis du elsker tegneserier, skal du gå til 200 W. 40th Street (hjørnet af 7th Avenue).
 • Flatiron Building: Denne ikoniske bygning i New York City blev brugt til at genskabe hovedkvarteret for avisen Daily Bugle, hvor Peter Parker (Tobey Maguire) arbejder som superheltens fotograf i den første Spider-Man-film.
 • Joe's Pizza: Dette er det pizzeria, hvor Peter arbejder som buddreng i den anden film. Det ligger 233 Bleecker Street, men er nu faktisk tre døre længere nede på 7 Carmine Street. Ifølge Woody Allen er det bedste pizzaria i New York.
 • New York Public Library: Det er her, en tyv dræber onkel Ben. Den tragiske begivenhed ændrer Peters liv for altid. Det ligger på Fifth Avenue mellem 41. og 52. gade.
 • Staten Island-færgen: I denne scene forsøger Spider-Man at bekæmpe Vulture og bryder Staten Island-færgen i to dele. Det går galt, men takket være Iron Mans indgriben bliver alle reddet.
 • Brooklyn Bridge: I The Amazing Spider-Man 2 frier Peter til Gwen med et stort edderkoppespind på broen, hvor der står "I love you", og hun ser ham fra en taxa.

9. New York Stock Exchange i The Wolf of Wall Street i finansdistriktet

New York Stock Exchange| ©Hellotickets
New York Stock Exchange| ©Hellotickets

Wall Street og New York Stock Exchange Building er med sine karakteristiske skyskrabere og jakkesæt hjertet af finansdistriktet. Og det er netop det, der sker på børsgulvet, der er blevet brugt til at fortælle historier i film som The Wolf of Wall Street.

The Wolf of Wall Street er baseret på en sand historie og fortæller historien om mægleren Jordan Belfort, der i 1980'erne tjener sin formue på bedragerisk vis ved at købe og sælge aktier på det amerikanske investeringsmarked. Hans ekstravagante liv, der var præget af overskud, var et vendepunkt i Wall Streets historie.

Hvor er den?

Denne smalle gade i det nedre Manhattan er en af de mest berømte gader i New York og den vigtigste gade i finansdistriktet. Hvis du vil opleve atmosfæren i Federal Hall og Stock Exchange Building, som er de vigtigste bygninger i området, foreslår jeg, at du besøger Wall Street i åbningstiden fra mandag til fredag. I weekenderne er landskabet helt anderledes.

Andre Wolf of Wall Street-steder i New York City

 • Equitable Building: Denne bygning huser kontoret for New York State Attorney General's Office, men i filmen repræsenterer den LF Rothschild-bankens kontor. Det ligger på adressen 120 Broadway.
 • World Financial Center: Belfort havde sin yacht Naomi fortøjet nær World Financial Center, da den blev taget i politiets varetægt og fik besøg af agent Patrick Denham.
 • West 30th St Heliport: Stedet, hvor agent Denham anholder Belfort midt i optagelserne til hans tv-reklame.
 • Milan Building: Efter at have opnået succes flytter Belfort og hans kone Naomi ind i et luksuslejlighedskompleks på 300 E 55th Street, mellem First og Second Avenues.

10. Serenas tilbagevenden på Gossip Girls Grand Central Terminal i Midtown Manhattan

Det indre af Grand Central Terminal| ©Hellotickets
Det indre af Grand Central Terminal| ©Hellotickets

Det er næsten et årti siden, at Gossip Girl sluttede, men vi fans har ikke kunnet glemme denne serie, der satte sit præg på både mode- og tv-verdenen. Faktisk er der en reboot tilpasset de nye tider, hvor Kristen Bells stemme igen er med som fortælleren, til stor glæde for fansene.

Handlingen drejer sig om livet for en gruppe rige teenagere fra Upper East Side, hvis affærer, forræderier og hemmeligheder afsløres på internettet af en blogger ved navn Gossip Girl. Alt sammen på baggrund af New Yorks mest luksuriøse luksus.

Det første afsnit havde premiere i 2007 og begynder med den uventede tilbagevenden til byen for dronningen af Upper East Side, Serena van der Woodsen, fra en kostskole i Cornwall. Hendes genkomst overrasker hendes tidligere venner, og det er ikke alle, der er glade for at se hende.

Hvor er hun?

Seriens første scene viser Serena, der ankommer til en travl togstation efter et langt og mystisk fravær, hvilket Gossip Girl gør meget ud af at fortælle sine fans om. Det er Grand Central Terminal, en af de mest berømte togstationer i USA på grund af den imponerende hovedhal.

Du kan udnytte din tur til at tage en guidet tur i Grand Central Terminal og tage et par souvenirfotos og spise en snack på en af caféerne eller restauranterne. Den mest berømte og ældste af disse er Oyster Bar, som stammer fra 1913. Det ligger på 15 Vanderbilt Avenue.

Andre Gossip Girl-steder i New York City

Hvis du vil se alle de steder, hvor Gossip Girl-dronningen gjorde sine ting, kan du tage med på en Gossip Girl-tur. På denne bustur kan du få taget et billede af nogle af scenerne fra serien.

 • MET: Trapperne i dette museum var et yndet sted for Blair, Serena og hendes venner at sidde efter undervisningen. Det er her, at spændingen opstår, da Blair ikke inviterer Serena til sin efterfest. Beliggende på 82nd Street og Fifth Avenue.
 • Museum of the City of New York: Facaden på denne bygning blev brugt til at genskabe Constance Billard School of Girls. Museet ser på byens historie, dens nutid og fremtid. Du finder det på 1220 Fifth Avenue og 103rd Street.
 • Bethesda Terrace: Stedet, hvor Blair og Chuck blev gift! Det betragtes som hjertet af Central Park. Ensemblet er domineret af Bethesda-fontænen, men den øverste del af terrassen og den smukke nedre gang, der er dekoreret med fliser og buer, er også et meget anbefalelsesværdigt sted at se.
 • Dan Humphreys hus: I modsætning til sine jævnaldrende boede Dan ikke på den eksklusive Upper East Side, men i Brooklyn-kvarteret DUMBO, hvilket heller ikke var dårligt. Det siges, at hans hus lå i 455 Water Street.
 • Serenas hus: Familien Van der Woodsen boede i Milan Building, et luksuslejlighedskompleks på 300 E 55th Street. I serien blev det sagt, at de boede på Upper East Side, men skyskraberen ligger faktisk i en anden del af New York.
 • Bass-familiens bolig: Bart Bass, Chucks far, bor på Lotte New York Palace Hotel, hvor et af de smukkeste træer i byen står op hvert år til jul. Det ligger på 455 Madison Avenue.
 • Columbia College: Dette private universitet er et af de mest berømte i USA. Serena og Nate er indskrevet her, og som et kuriosum var det også her, Barack Obama studerede. Det ligger i Morningside Heights-kvarteret ved 116th Street og Broadway.

Tag på New York Film & Series Tour

Hvis du er fan af film og tv-serier, er denne tur noget af det sjoveste, du kan opleve i Big Apple. Du vil få det sjovt at følge dine yndlingskarakterers spor gennem byens gader og se de steder, hvor filmene blev optaget, i egen høje person.

Hvis du tager denne tur på egen hånd, kan du besøge de enkelte steder i dit eget tempo, men oplevelsen er meget federe med New York-film- og serieturen, da du hele tiden vil blive ledsaget af en lokal guide/skuespiller, der ved en masse om emnet og ved en masse bag kulisserne.

Ved slutningen af denne 3 timers rundvisning vil du se New York med andre øjne, og du vil lære en masse kuriositeter om film og serier, som det handler om: Friends, Ghostbusters, Girls, Seinfeld, Spiderman, I Am Legend, Glee eller How I Met Your Mother, blandt mange andre. Det er uden tvivl en af de bedste ture, du kan tage på i New York under din rejse. Du vil elske det!

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilke steder i New York kan jeg finde steder, der har været med i film eller tv-serier?

  Der bliver optaget over 150 film i New York hvert år! Nogle af de mest mindeværdige steder, der har optrådt i film, er Rockefeller Center, Friends flat block i West Village og Plaza Hotel i Home Alone 2.

 • Hvor længe varer en tv- og filmtur?

  De fleste tv- og filmture varer mellem 1 time og 3,5 timer, og de mest populære er de ikoniske Sex and the City-lokationer og tv- og filmturen i New York. For de to sidstnævnte varer begge ca. 3 timer.

 • Hvad er det mest berømte sted i New York, der har været med i en film?

  Times Square er måske den mest let genkendelige filmlokation i New York på grund af sine karakteristiske skærme og lys. Den har optrådt i film som Vanilla Sky, Closer, Spiderman 3, Captain America: The First Avenger og Breakfast at Tiffany's Diamond.