New York-ture

Den bedste måde at komme rundt i byen på uden at gå glip af noget er med en professionel guide, der ledsager dig på turen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

15 minutters læst

New York-ture

At lytte til guidens anvisninger | ©Hellotickets

New York er meget mere end Times Square, Frihedsgudinden og Central Park. Det er dets pladser, veje og kvarterer. Lær historien om The Big Apple og New Yorks livsstil at kende på den mest autentiske måde med et udvalg af de bedste ture i New York på engelsk.

1. Den helt store favorit: turen om kontrasterne i New York

Fra Manhattan til Brooklyn| ©Hellotickets
Fra Manhattan til Brooklyn| ©Hellotickets

Med New York Contrasts Tour får du et komplet overblik over New York City og opdager byens fem bydele (Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn) med en engelsktalende guide.

Som navnet antyder, vil du blive introduceret til den mangfoldige kulturelle identitet i New Yorks bydele. Du vil opdage den sande essens af hver bydel, og du vil få et mere komplet billede af byen takket være den lokale guides kommentarer og anekdoter.

Den er også velegnet til alle, da en del af turen foregår med offentlig transport. På denne Contrasts Tour kan du vælge, hvor du vil slutte: i Chinatown eller under Brooklyn Bridge i DUMBO, så du kan fortsætte med din næste plan på din rejseagenda.

Hvad du kommer til at se

 • Harlem: Første stop er dette Manhattan-kvarter, hvor du lærer lidt om dets historie og tager en pause for at fotografere Brownstones. Du vil også se Apollo Theatre og Cotton Club, to institutioner for New Yorks jazzmusik i 1920'erne, en tid med stor kulturel sprudlen i Harlem.
 • Bronx: Dette stop tager dig med på en rundtur til ikoniske vartegn i Bronx som Yankees Stadium, herunder filmlocations og noget af New Yorks mest berømte gadekunst. Faktisk kommer du til at besøge et helt udendørs kunstgalleri, kendt som Graffiti Universe.
 • Queens: New Yorks største og mest multikulturelle bydel. På denne del af turen kommer gruppen ind i det eksklusive Malba-kvarter og fortsætter til Flushing Meadows Park, hvor du kan se stadionet for Mets, Yankees' rivalhold. Også US OPEN-arenaen og globussen fra filmen Men In Black. Blandt andre seværdigheder kan du også udforske Little India-kvarteret.
 • Brooklyn: Den bydel med mest identitet i New York. Du kan udforske det jødiske kvarter Williamsburg, den industrielle charme i DUMBO under Brooklyn Bridge og slutte af på Manhattan, i Chinatown og Little Italy med sin rige gastronomi.

Hvorfor jeg kan lide det

På Contrasts Tour kan du på bare én formiddag se mange forskellige dele af New York, som det ville tage dig en dag eller to at se på egen hånd, så du sparer tid.

Book Contrasts-turen

2. New York i fugleperspektiv: Helikopterturen

Udsigt over byen fra helikopteren| ©Hellotickets
Udsigt over byen fra helikopteren| ©Hellotickets

En helikoptertur over New York er en oplevelse, du ikke må gå glip af på din rejse, især på en solskinsdag. At se byen fra fugleperspektiv gør et stort indtryk, og du vil have et uforglemmeligt minde at fortælle om, når du kommer hjem.

Fra højderne kan du nyde den bedste udsigt over Manhattans mest ikoniske vartegn som bl.a. Frihedsgudinden, Ellis Island, One World Observatory, Chrysler Building, Empire State Building, George Washington Bridge og Central Parks store naturområde.

Gør dig klar til at beundre de tårnhøje skyskrabere fra deres helt egen højde, og flyv over The Big Apple på en spændende 15-minutters helikoptertur. For mere information om denne oplevelse, se denne artikel om de bedste helikopterture i New York.

Hvad du får at se

 • Downtown Heliport
 • Ellis Island
 • Frihedsgudinden
 • Governors Island
 • Ground Zero og One World Observatory
 • Brooklyn Bridge
 • Empire State Building
 • Madison Square Garden
 • Chrysler-bygningen og Rockefeller-bygningen
 • Times Square og MetLife-bygningen
 • Intrepid hav-, luft- og rumfartsmuseum
 • Central Park
 • Washington Bridge

Hvorfor jeg kan lide det

Uanset om det er din første gang i byen, eller du er stamgæst, vil denne tur i fugleperspektiv give dig den bedste udsigt over byen samt en god dosis adrenalin - jeg garanterer, at du aldrig vil glemme det!

Book en helikoptertur:

3. Kør rundt i Bronx, Queens og Brooklyn med bus

På rundtur i New York| ©Hellotickets
På rundtur i New York| ©Hellotickets

Ligesom den foregående giver denne Bronx, Queens and Brooklyn Contrasts Tour dig mulighed for at lære andre bydele og kvarterer at kende end det turistede Manhattan i centrum af byen, hvor mange rejsende er fristet til at blive.

På denne tur vil du igen lære byens multikulturalisme og kontraster at kende, kvarterernes forskellige arkitektur, dens mennesker? Kort sagt, en komplet tur, der efter min mening er perfekt til at starte vores rejse.

Det, jeg vil fremhæve ved denne bustur til Bronx, Queens og Brooklyn, er, at den tager dig væk fra byens centrum for at vise dig scener fra dagligdagen i andre bydele i New York som Queens, Brooklyn eller Bronx på en behagelig 4-timers sightseeingtur om bord på en bus. Du vil udforske de områder, der er mindre besøgt af turister, og lære den autentiske side af New York at kende.

Hvad du kommer til at se

 • Bronx: Dette stop tager dig rundt i Bronx for at se ydersiden af verdens mest berømte baseballstadion, Yankees Stadium. Du kommer også gennem Little Italy, hvor du kan nyde New Yorks italienske arv og få en kop kaffe.
 • Queens: New Yorks mest multikulturelle og vidtstrakte bydel. I denne del af turen tager gruppen til Flushing Meadows Park, hvor stadionet for Yankees' rivaliserende hold, New York Mets, ligger. Det er også hjemsted for US OPEN og den populære Men In Black's Unisphere.
 • Brooklyn: Den bydel med mest identitet i New York. Du kan gå ind i det jødiske kvarter Williamsburg og beundre panoramaudsigten over Manhattan og Brooklyn Bridge i det charmerende boheme-kvarter DUMBO.

Hvorfor jeg kan lide det

Jeg synes, det er en god mulighed for at lære byen og de bedste kvarterer i New York at kende, hvis du vil nyde den som en newyorker, med den fordel, at du bliver ledsaget af en professionel guide, som fortæller dig om hvert kvarters kuriositeter på spansk, hvilket er godt, hvis du ikke taler så godt engelsk. Og med en bonus: han viser dig dele af New York, som mange turister aldrig udforsker.

Hvis du besøger The Big Apple for første gang, er det en god første kontakt. Mens du lytter til guidens forklaringer, kan du betragte byen gennem busvinduet, stå af ved stoppestederne og gå rundt i hvert kvarter for at opdage nogle af de steder, der har formet New Yorks historie. Alt sammen i løbet af få timer.

Book en guidet sightseeing-bustur:

4. Oplev New Yorks sjæl med en rundtur i Harlem og en gospelmesse

Gaderne i Harlem| ©Philippe Delberghe
Gaderne i Harlem| ©Philippe Delberghe

Den bedste måde at opleve New Yorks kulturelle mangfoldighed på og opdage rødderne til det afroamerikanske samfund er at fordybe sig i Harlems kultur med en fuld Harlem-tur med gospelmesse.

Hvad du kommer til at se

På en af de mange Harlem-ture vil du opleve ikoniske steder i kvarteret som Morris-Jumel Mansion (det ældste hus på Manhattan fra det 18. århundrede), Sylvan Terrace (en besynderlig brostensgade med identiske huse), Cotton Club (en berømt natklub, der åbnede under forbudstiden) og det legendariske Apollo Theatre (hvor musikstjerner som Ella Fitzgerald, James Brown, Diana Ross og The Jackson 5 var berømte), blandt andre.

Hvis du afslutter dit besøg med en gospelmesse i Harlem Churches, holder du for en stund op med at være turist og bliver nabo til kvarteret.

Turen til Harlem slutter med et besøg i Malcolm X-moskeen og et kig på områdets iøjnefaldende graffiti, der hylder den afroamerikanske kultur - du vil ikke kunne lade være med at tage billeder! Du vil også opdage de bedste jazzsteder i Harlem.

Hvorfor jeg kan lide det

Et kvarter med så meget kultur og kontrast er værd at opdage med en guide, der giver dig et indblik i de lokales skikke og livsstil. Han vil tage dig med til de mest symbolske steder i området og give dig de bedste anbefalinger, hvis du vil fortsætte med at udforske på egen hånd.

Book en Harlem Gospel Mass Tour

5. Sig goddag til Frihedsgudinden og besøg Ellis Island

Frihedsgudinden ved solnedgang| ©Hellotickets
Frihedsgudinden ved solnedgang| ©Hellotickets

Der er mange måder at se New York på: på gadeplan, gå mellem skyskraberne, flyve over byen i en helikopter eller om bord på en færge, kigge på Manhattans skyline og tage til Frihedsgudinden og Ellis Island.

For at besøge Frihedsgudinden kan du købe billetter og tage færgen til statuen på egen hånd eller tage en tur, der tager dig til Frihedsgudinden for at lære om historien bag Amerikas store ikon, Frihedsgudinden, sammen med Liberty Island Museum og en guidet tur på Liberty Islands område.

Hvad du kommer til at se

Turen ledsages af en professionel guide, som du går ombord på i Battery Park på Manhattans sydspids for at undgå menneskemængderne. Da Frihedsgudinden er en af New Yorks største turistattraktioner, har den tendens til at være overfyldt, så mit råd er at tage den første færge om morgenen, hvis du vil undgå dem, da ventetiden på de følgende færger normalt er meget længere og kan være op til en time.

Under turen fortæller guiden historien om Frihedsgudinden, og hvordan hun kom til USA fra Frankrig for at blive det frihedssymbol, hun er i dag.

Nogle ture inkluderer et besøg på Ellis Island og Immigration Museum, hvor fotografier, breve og personlige genstande fra dengang er udstillet. Det er ærefrygtindgydende at læse de sande historier om de immigranter, der søgte efter et bedre liv.

Hvorfor jeg kan lide det

Ud over at komme helt tæt på byens symbol, skal du holde øje med den utrolige udsigt fra Frihedsgudinden under dit besøg:

 • One World Observatory
 • Brooklyn-broen
 • Manhattan-broen
 • Empire State Building
 • Hudson Yards skyskrabere

Book en tur til Frihedsgudinden

6. Oplev filmlokationer på en "film"-tur

Vennernes lejlighed på Manhattan| ©Wikimedia
Vennernes lejlighed på Manhattan| ©Wikimedia

Hvis du er på udkig efter en sjov udflugt under dit ophold i New York, så tag med på en tur til de bedste film- og serielokationer. Hvor mange gange har du ikke set Big Apple som et fantastisk tv-set? Nu kan du gå rundt i gaderne og føle, at du er trådt ind i en film i løbet af den næsten 3 timer lange tur gennem de steder, der har optrådt i serier som 'Friends', 'Seinfeld', 'Girls' eller 'Glee', blandt mange andre.

Hvis du er en filmfan, vil du virkelig nyde det, fordi guiden ved en masse om underholdningsindustrien og fortæller nogle gode anekdoter om 'Ghostbusters', 'I Am Legend', 'How I Met Your Mother' eller 'Spiderman' for at nævne nogle få titler. Du kan tage med på en guidet tur eller gå på jagt efter kulisserne på egen hånd.

Hvad du kommer til at se

 • Central Park
 • Wollman Rink
 • Lincoln Center for de udøvende kunstarter
 • Fifth Avenue
 • GhostBusters brandstation
 • Macy's Herald Square
 • Friends Building

Hvorfor jeg kan lide det

En af de vigtigste faktorer, der gør New York til New York, er dens tiltrækningskraft som kulisse for tusindvis af film. At tage ud og se byen på jagt efter dens mest ikoniske locations vil tvinge dig til at vandre rundt i gaderne og opdage New Yorks hemmelige steder.

Book en tur til en filmlocation

7. Cykel gennem Central Park

Cykling gennem Central Park| ©Hellotickets
Cykling gennem Central Park| ©Hellotickets

Hvis der er én berømt park i New York, så er det Central Park, den mest besøgte bypark i verden og en ægte grøn lunge for byen. Den anses for at være en af de bedste parker i New York og er ideel at besøge på alle tider af året.

Hvad du kommer til at se

I betragtning af parkens størrelse vil en tur gennem Central Park tage flere besøg, da der er så meget at se, og den er enorm. Den blev anlagt i 1857 midt på Manhattan, så New Yorks elite kunne nyde naturen i den stadigt voksende by.

Ved at leje en cykel eller cykle gennem parken på egen hånd kan du opdage området på en sjov måde og se nogle af de filmlokationer, der er blevet filmet her, samt flere af de kendtes hjem.

Hvorfor jeg kan lide det

Om efteråret i New York er det en af de bedste ting at gøre at cykle gennem Central Park, når solen stadig er varm om morgenen. Landskabet er farvet i nuancer af okker, rød, brun, orange... Det er en eksplosion af farver at beundre! Grib dit kamera, og gør dig klar til at tage de smukkeste billeder på din rejse.

Lej en cykel i Central Park

8. Hudson River Cruises: den bedste rundtur i New York, med båd

Nyd et luksuskrydstogt på Hudson River| ©Tony Fischer
Nyd et luksuskrydstogt på Hudson River| ©Tony Fischer

Natten falder på, og du har lyst til at slappe af, men du vil ikke gå glip af noget i New York City. Løsningen? Fortsæt med at nyde den oplyste skyline, mens du tager en afslappende sejltur på Hudson River rundt om øen Manhattan. Kan du forestille dig at spise middag ombord på en luksusyacht? Eller foretrækker du at se de sidste solnedgangsstråler fra en romantisk sejlbåd?

Hvad du får at se

New York tilbyder flere Hudson River-krydstogter for enhver smag og (vigtigst af alt) ethvert budget, så uanset hvilken tid du har til rådighed, eller hvilket budget du vil investere i denne tur, er det værd at tage et kig på mulighederne og vælge din egen.

Hvis du vil krydse Brooklyn Bridge fra vandsiden og se Manhattan oplyst, skal du vælge en af de bedste dinner cruises på Hudson. Støv dit bedste tøj af, og sæt sejl!

Hvorfor jeg kan lide det

Det er en af de mest afslappende attraktioner i byen, og tro mig, det får du brug for efter et par dage der. Du kan nyde en storslået udsigt, mens du spiser under stjernerne.

Book et krydstogt på Hudson River

9. Det mest behagelige: en sightseeingtur i bus gennem byen

Sightseeingbussen gennem Times Square| ©Hellotickets
Sightseeingbussen gennem Times Square| ©Hellotickets

Med New York-sightseeingbussen får du mulighed for at udforske Big Apple i total komfort og frihed: Du krydser byen ombord på en dobbeltdækkerbus med en levende guide, der fortæller dig alle dens hemmeligheder og anekdoter. Du kan vælge 1, 2 eller 3 dages sightseeing-busbilletter.

Turen har mere end 40 stop og giver dig mulighed for at udforske byen i dit eget tempo.

Tur til centrum

Downtown-turen varer 3 timer og kører mellem kl. 8.00 og 18.00 hvert 15. - 20. minut. Denne guidede tur rundt i New Yorks centrum kan starte ved et hvilket som helst af de 18 stoppesteder på ruten. Nogle af seværdighederne på turen rundt i centrum omfatter:

 • Frihedsgudinden
 • Empire State Building
 • Rockefeller Center
 • Museet for moderne kunst (MoMA)
 • Fifth Avenue
 • Times Square
 • Radio City Music Hall
 • SoHo
 • Chinatown
 • Madison Square Garden
 • Top of the Rock-observatoriet
 • Nedre Manhattan
 • 9/11 Memorial
 • One World Observatory

Uptown-tur

Denne tur i Uptown New York kører mellem kl. 9 og 16 hvert 20-30. minut. Den varer 2 timer, og turen kan startes ved et hvilket som helst af de 20 stop. Nogle af de seværdigheder, der er en del af Uptown Tour, omfatter:

 • Strawberry Fields, John Lennon Memorial
 • Amerikansk museum for naturhistorie
 • New-York Historical Society Museum & Bibliotek
 • Museum for byen New York
 • Det jødiske museum
 • Solomon R. Guggenheim Museum
 • The Metropolitan Museum of Art
 • Central Park
 • Central Park Zoo
 • Rockefeller Center
 • Radio City Music Hall

Sightseeing-bus om natten

New York City Night Sightseeing Bus har også sine fordele. Du kommer rundt i byen, mens du nyder den utrolige belysning og tager en pause efter en lang dag med sightseeing. De er tilgængelige i ca. 2 timer og kører normalt mellem kl. 18 og 21.

Disse natture er ikke hop-on hop-off, hvilket betyder, at du ikke har mulighed for at stige af og på igen på noget tidspunkt under turen. Du har to stop, og denne tur kan kun tages én gang. Det bedste af det hele er, at du får et indblik i byen:

 • Times Square
 • Empire State Building
 • Greenwich Village
 • SoHo
 • TriBeCa
 • Chinatown
 • Manhattan Bridge
 • Brooklyn Heights Promenade
 • Lower East Side

The Ride Experience

Hvis du vil væk fra de mere traditionelle busture og have et andet syn på byen, anbefaler jeg, at du køber disse billetter til The Ride Experience, en interaktiv rundtur i de bedste gader på Manhattan.

Guiden vil give dig et nyt perspektiv på byen, som du ikke kendte før, og du vil tilbringe en anderledes aften. I New York er alt muligt!

Hvorfor jeg kan lide det

Det er en fantastisk måde at opleve byen fra top til bund uden at skulle bekymre sig om offentlig transport: Du bevæger dig hurtigt og komfortabelt mellem byens vigtigste seværdigheder, mens du stadig nyder seværdighederne og tager de bedste billeder.

Book sightseeingbussen

10. Den mest elskede souvenir fra din rejse: Brooklyns juletur

Brooklyn Bridge om natten| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge om natten| ©Jörg Schubert

Hvis du besøger New York ved juletid, kender du sikkert kvarteret Dyker Heights: Det er det kvarter i Brooklyn, hvor de lokale hvert år konkurrerer om den bedste juleudsmykning og -belysning. Når du besøger Dyker Heights, vil du se nogle af de mest utrolige dekorationer og belysninger i New York, som overgår alt, hvad du nogensinde har set før.

Hvad du kommer til at se

På Brooklyn Christmas Tours vil du slentre gennem Dyker Heights og Bay Ridge-kvartererne, se alle former for julepynt, julemænd, rensdyr, julenisser, nøddeknækkersoldater og andre stjerner i den amerikanske juleforestilling.

Det er selvfølgelig en nattur, så du kan nyde lysene i al deres pragt, og med dig har du en lokal guide, der fortæller dig de fantastiske historier bag dekorationerne i hvert hus, og der er nogle, der helt ærligt vil få dit hjerte til at smelte.

Hvis du rejser til New York med børn, vil dette være en tur, de vil huske for evigt, da det vil være som at blive transporteret til en eventyrlig verden. En fantastisk måde at opdage Brooklyn på denne særlige tid af året. Hvis du vil fortsætte med at opdage det bedste af byen i julen, må du ikke gå glip af de bedste juletræer og Rockefeller Center i julen, et drømmested.

Hvorfor jeg kan lide det

Det er ikke altid lige nemt at komme sig over vinterkulden i New York, men disse juleture vil få dig til at føle varmen fra lysene og den unikke atmosfære, der kendetegner New York på denne magiske tid af året. Det er virkelig en filmoplevelse.

Book en juletur i Brooklyn

11. Gay Pride-tur

Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling
Gay Pride-fest| ©Mercedes Mehling

Er du bekendt med Stonewall-oprøret og det kosmopolitiske New Yorks forhold til LGBT-bevægelsen? På denne tur vil du opdage, hvorfor New York er en af de største byer i verden, og ikke kun når det gælder størrelsen på skyskraberne.

Hvad du kommer til at se

Mytiske steder i byen, men fra en anden synsvinkel: fra en guide, der fortæller dig, hvordan Stonewall-oprøret, der fandt sted i New York, lagde grunden til hele LGBT-bevægelsen. Med på turen er Stonewall Inn, Axis Theatre Center og Gay Liberation Monument.

Hvorfor jeg kan lide den

Fordi det er en nødvendig tur, selv i dag, for at huske på, hvad der var kimen til de rettigheder, vi har i dag, og også for at huske, hvor meget vi stadig har at gøre på steder, der ikke er New York.

Book en Gay Pride-tur i New York City

12. Tur om slaveriets historie

Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange
Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange

At tage denne tur er en ny måde at se byen på, ikke alle de vigtige steder i New York er i guidebøgerne, og dette er en mulighed for at opdage en anden side af byen med skyskrabere.

Hvad du kommer til at se

De steder i New York, der er historisk forbundet med slaveri, såsom den afrikanske kirkegård eller den underjordiske jernbane. Selvfølgelig vil du også opdage, hvordan frigivelsen af slaver fandt sted i 1800-tallet.

Hvorfor jeg kan lide den

Fordi den handler om en del af New Yorks historie, som ofte bliver overset, når vi bestiger Empire State Building eller går gennem Central Park. Byer handler også om de mennesker, der har levet, lidt og kæmpet i dem, og derfor ville et besøg i New York ikke være komplet uden denne tur.

Book en slaveri-tur i New York City

13. New York Pub Crawl

Pub-aften| ©Ed Schipul
Pub-aften| ©Ed Schipul

Er du stadig i humør til at feste efter en travl dag med sightseeing? Dette er den pubcrawl, du har ledt efter, og hvis du gerne vil møde nye mennesker, er dette også din chance! Den klassiske pubcrawl har også sin New York-version.

Hvad du får at se

Fire historiske værtshuse i centrum af New York, hvor du kan smage øl og cider af den bedste kvalitet. Det er ikke bare en pubcrawl, men en ekspertguide vil også fortælle dig om historien bag New Yorks legendariske Stone Street og tage dig med tilbage til kolonitiden.

Hvorfor jeg kan lide det

Af alle turene er dette den, hvor der er størst sandsynlighed for at møde andre rejsende, som man kan udveksle erfaringer med. Desuden er det ikke let at lære nattelivet at kende i en ukendt by; hvis de viser dig rundt, vil du lære en del af New York at kende, som du ikke så let kan opdage på egen hånd.