Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varigheden af New York krydstogter

Det er vidunderligt at se New Yorks skyline fra vandet, og det er også vidunderligt at tage på rundtur i byen, mens man læner sig tilbage på en båd. Men hvor længe varer disse krydstogter, og hvor meget tid skal du bruge for at få mest muligt ud af det?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minutters læst

Varigheden af New York krydstogter

Nyd den smukke udsigt over New York City | ©Anthony Fomin

New York er fantastisk til lands, i luften og også til vands (og på floden!). I dette tilfælde handler det om at lære Manhattan at kende fra vandet, men når det kommer til at booke et krydstogt på Hudson, er det normalt at være i tvivl. Der er et væld af ruter, priser og varigheder, og det kan være overvældende at vælge.

Men bare rolig, for jeg har lavet denne guide, så du ved, hvor længe hvert krydstogt varer, og hvilke forskelle der er i ruterne, så det bliver meget nemmere at vælge. Læs videre!

Varighed af krydstogter på Manhattan

Krydstogt på havnefronten| ©Roland Turner
Krydstogt på havnefronten| ©Roland Turner

Krydstogter i Manhattans farvande kan vare fra halvanden time for de korteste krydstogter til tre timer for de længste krydstogter. Afhængigt af hvor meget tid du har til rådighed, kan du tage et eksprescruise fra Lower Manhattan til Frihedsgudinden, eller du kan tilbringe en afslappende aften med at sejle rundt i New York på en båd, mens du ser New Yorks skyline.

Der er også mellemliggende muligheder, der tager dig rundt på Manhattan på omkring to til to en halv time, og du kan vælge at gøre det om dagen, når lyset rammer skyskraberne og byens kaos, eller om natten, når New York vibrerer mere end nogensinde med sine lys under stjernelyset.

Sammenligningstabel over krydstogter efter varighed

 • NYC Mahanttan Cicle Line Sejltur Om Frihedsgudinden Om Dagen
 • Fra 225 kr
 • 1 time og 30 minutter
 • Dagtimerne
 • Standard båd
 • Brooklyn Bridge til Frihedsgudinden
 • Book nu
 • New York Buffet Middag Sejltur
 • Fra 1.033 kr
 • 3h
 • Nat-tur
 • Luksusbåd
 • Hele Manhattan og Frihedsgudinden
 • Book nu

Hvor lange er New York dinner cruises?

Nyd en uforglemmelig aften ude!| ©Siniz Kim
Nyd en uforglemmelig aften ude!| ©Siniz Kim

Middagskrydstogterne i New York er naturligvis de længste og varer tre timer. Under turen sejler de rundt om næsten hele Manhattan og tager dig så tæt på Frihedsgudinden som muligt. Det giver dig den bedste udsigt over Brooklyn, Manhattan og den oplyste skyline.

Båden er meget større og mere luksuriøs end dag- eller standardkrydstogterne og har et langsommere tempo, så aftenen forløber glat og afslappet, og gæsterne kan nyde en dejlig middag, stå op under turen.... Der er endda levende musik!

På disse længere, langsommere krydstogter mærker du næsten ikke bådens vuggen på vandet, og følelsen er meget behagelig. Det er en oplevelse at slappe af og tilbringe en uforglemmelig aften om bord uden at skynde sig.

Book et dinner cruise

Hvor langt er det korteste Manhattan-cruise?

Beundre de smukke seværdigheder i New York| ©allmikesphotos
Beundre de smukke seværdigheder i New York| ©allmikesphotos

Det korteste krydstogt langs Manhattans havnefront varer halvanden time og tager dig fra det sydlige Manhattan til Frihedsgudinden, rundt om Ellis Island og tilbage til starttidspunktet.

Hvis du ikke har så meget tid i byen eller bare gerne vil opleve at sejle i New York uden at skulle tilbringe en hel formiddag eller eftermiddag på båden, er dette en god mulighed. Du får en fantastisk udsigt over Financial District og Brooklyn, med den berømte Brooklyn Bridge i et nyt perspektiv - fra vandet!

Krydstogtet foregår ombord på en ret stor båd med indendørs og udendørs siddepladser, så du kan nyde den fantastiske udsigt uanset vejret. Og det faktum, at den sejler helt til Ellis Island, giver dig et fjernere perspektiv af Manhattan Island, så du kan se, hvor store skyskraberne er.

Forvent ikke den mest eksklusive oplevelse ombord på denne båd, men stemningen er god, der er normalt ikke for mange mennesker (medmindre du tilfældigvis er på en ferie eller en særlig dato), og du vil virkelig nyde det.

Book et krydstogt i New York

Har jeg tid nok til at se det hele på et kort krydstogt, og er det det værd?

Udsigt til Frihedsgudinden fra krydstogtskibet| ©William Warby
Udsigt til Frihedsgudinden fra krydstogtskibet| ©William Warby

Hvis du ikke har så meget tid, og det er den eneste mulighed, du kan booke, så gør det, det er det værd! Når alt kommer til alt, vil du fra vandet se de vigtigste skyskrabere i finansdistriktet (med One World Trade Center i hovedrollen), Brooklyn Bridge, et sandt arkitektonisk vidunder, og selvfølgelig Frihedsgudinden på nært hold.

Men hvis du kan udnytte det og afsætte lidt mere tid til oplevelsen, er der to mellemliggende muligheder, som ved at tilføje bare 30 minutter eller en times mere navigation vil bringe dig tættere på Midtown, så du på to timer eller to en halv time vil kunne se Empire State Building eller Rockefeller Center meget tættere på.

Og hvis man åbner for krydstogter af denne længde, kan man vælge at gøre det om dagen eller om natten og se det sydlige Manhattan, Frihedsgudinden og Midtown med alle dens oplyste bygninger og broer. For mig er det den bedste værdi for pengene og giver dig mulighed for at se en stor del af byen.

Book et krydstogt i New York

Hvor lang tid i forvejen skal man være om bord?

Moler i New York| ©Steven Pisano
Moler i New York| ©Steven Pisano

Heldigvis tager boarding ikkelang tid, da det ikke kræver så strenge sikkerhedstjek som f.eks. helikopterture. Alligevel er det bedst at være ved molen mindst 30 minutter i forvejen, især til natkrydstogter, som har stor kapacitet, og hvor gæsterne kommer langsomt ind på skibet.

Bemærk, at der er nogle moler, som ligger tættere på undergrundsstationer, men de kræver som regel en gåtur fra undergrundsstationen til molen. For at undgå problemer er det bedst at tage af sted i god tid og benytte lejligheden til at lære området at kende, inden man går om bord, tage billeder... Et krydstogt er en afslappende oplevelse, og du har ikke lyst til at komme for sent eller skynde dig.

Book et krydstogt i New York

Varighed af andre bådture på Manhattan

Gå ikke glip af krydstogtet på Hudson River| ©Smart Destinations
Gå ikke glip af krydstogtet på Hudson River| ©Smart Destinations

Ud over de naturskønne krydstogter langs Manhattans havnefront er der færge- og vandtaxatjenester eller endda free-stop bådture (hvor du kan hoppe på og af, hvor du vil), der får dig fra et sted til et andet mellem Brooklyn og Manhattan, men giver dig lige så god udsigt over byen fra vandet.

Turene kan være så korte som 10-15 minutter fra den ene side af floden til den anden.

Tjek denne artikel om New York-færgen, hvor jeg giver dig nogle tips til, hvordan du bruger denne transportform. Du skal også vide, at for at komme til Frihedsgudinden skal du tage en færge fra Baterry Park, som tager ca. 30 minutter og også er meget billig. Det er en fantastisk måde at komme ud på vandet uden at spilde for meget tid og få mest muligt ud af begge oplevelser på én gang.

Book et krydstogt i New York