Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i Paris på 3 dage

Som en af de mest besøgte byer på det europæiske kontinent har Paris meget at tilbyde rejsende. 3 dage er nok til at besøge højdepunkterne, fra katedraler, museer, haver, historiske monumenter og caféer. Du får en lille smule af hvert aspekt af Paris med dig!

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Ting at lave i Paris på 3 dage

Udsigt til Triumfbuen | ©Rodrigo Kugnharski

Paris er en af de byer, som man kan vende tilbage til hundredvis af gange, og man vil altid blive forbløffet over landskabets skønhed, de fantastiske monumenter og den rige kultur. Man kan ikke gå galt i byen, hvis man vælger Paris som feriedestination, uanset hvor langt eller kort ens ophold i den franske hovedstad er.

Det er en af de mest romantiske og turistvenlige byer i verden, og det er lige så nemt at komme rundt til de store turistattraktioner, som det er at komme til de mere afsidesliggende kvarterer og hjørner af byen. Detoffentlige transportsystem er fremragende, så det er en leg at komme fra et sted til et andet.

Der er så meget at se og gøre i Paris, og derfor deler jeg min rejseplan for 3 dage i Paris med dig i håb om, at min erfaring vil inspirere dig, og at du vil være i stand til at arrangere en dejlig tur.

Dag 1: Historiske monumenter og byrundture.

Venter på at gå op| ©gckwolfe
Venter på at gå op| ©gckwolfe

Nyder solopgangen på Place Trocadero

Trocadero-pladsen er uden tvivl et af de bedste steder i hele Paris at se solopgangen, og det er også det perfekte sted at starte et tre-dages eventyr, der vil føre dig rundt i hele byen. På grund af dengode beliggenhed og fordi det er et af de mest ikoniske steder i Paris, er det det bedste sted at fotografere Eiffeltårnet, da næsten alle perfekte billeder af dette ikoniske parisiske monument er taget fra pladsen.

Lad solopgangens skønhed absorbere dig, mens du ser lyset farve strukturen med guld og langsomt vække hele Paris. Tag masser af billeder, genoplad batterierne, og eventyret begynder.

Vandretur til toppen af Eiffeltårnet

Fra Place du Trocadéro begiver du dig ud på eventyr til toppen af Eiffeltårnet ved at gå gennem Les Jardins du Trocadéro. Hovedattraktionen i haverne er Warszawa-fontænen, et gigantisk spejllignende springvand, omgivet af 12 enorme fontæner, hvis vandsøjler er 33 meter høje. Du bør ikke gå glip af Warszawa-fontænens spejleffekt i de tidlige morgentimer.

Turen rundt i haverne kan tage omkring 30 minutter, og når du er klar, kan du begive dig på eventyr til Eiffeltårnet. Monumentet åbner sine døre for offentligheden fra kl. 9.30 om morgenen, og hvis du køber dine billetter til Eiffeltårnet på forhånd, sparer du tid og undgår kø.

Du kan tage en kop kaffe på første sal i tårnet og derefter gå op ad de mere end 300 trin til toppen (et tip: lad være med at tælle dem). Den endelige belønning er en storslået og perfekt udsigt over hele byen.

 • Åbningstider**:** Fra kl. 9.30 til kl. 23.45.
 • Entré: Fra 10,7 €, prisen stiger, hvis du vil klatre til toppen og bruge elevatorerne.
 • Besøgets længde: Beregn ca. 1,5 time til at besøge første sal og 2,5 time, hvis du vil op til toppen.

Book billetter til Eiffeltårnet

Nyd en frokost i fransk stil på Seinen

Et frokostkrydstogt på Seinen giver dig mulighed for at nyde fremragende fransk mad, mens du oplever franske arkitektoniske perler som Louvre, Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen og meget mere på afstand.

Dette er en ideel udflugt at tage på din første dag, maden, servicen og landskabet er det hele værd. Denne tur kan tage 4 til 5 timer afhængigt af det selskab, du hyrer, og deres rejseplan med seværdigheder.

Book et krydstogt på Seinen

Paris Sightseeing Bus

Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis
Sightseeing-bus i Paris| ©Tilemahos Efthimiadis

Når man kommer til en ny by, kan man hurtigt lære den at kende ved at tage en tur med en af Paris' sightseeingbusser. I betragtning af alle de aktiviteter og seværdigheder, som Paris har at byde på, kan jeg varmt anbefale det!

Mange af disse ture starter normalt i nærheden af Eiffeltårnet og Seinen for at tage turisterne med på en rute rundt i byen, hvor de kan tage et hurtigt kig på de mest emblematiske monumenter, såsom: La Concorde, Paris Opera, Le Champs Elysée, Triumfbuen, L' Ecole Militarie, Eiffeltårnet og meget mere.

 • Køreplan: Denne type service er normalt tilgængelig fra kl. 9.30 til 17.00. En ny bus afgår i gennemsnit hvert 40. minut.
 • Billetpris: Fra 36 € pr. person.
 • Besøgets varighed: Den komplette tur varer ca. 2 timer.

Book din sightseeingbus i Paris

Nattur i Le Maries-kvarteret

Le Marais ligger i Paris' 4. arrondissement og er berømt for sit fremragende og varierede natteliv: klubber, barer og underholdningssteder af alle slags. Det er også et fantastisk område at udforske om natten; selv hvis du er på udkig efter en mere stille aften, finder du masser af restauranter og caféer i gaderne. Du kan tage en rundtur i kvarteret med vin- og ostesmagning.

Dag 2: Katedraler, museer og shopping i Paris.

Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely
Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely

Start dagen på Île de la Cité.

Seinen deler byen Paris i to. Île de la Cité er en af de to små øer, du finder i den parisiske flod. Jeg anbefaler, at du starter din anden dag med eventyr her, både på grund af det smukke landskab og fordi det er hjemsted for to af Europas gotiske arkitektoniske perler: den berømteNotre Dame de Paris-katedral og det berømte Sainte-Chapelle.

Efter en brand i 2019 er Notre Dame lukket for offentligheden, men pladsen uden for monumentet blev genåbnet for rundvisninger, så et hurtigt stop vil give dig et godt kig på katedralens ydre.

Sainte Chapelle på den anden side, hvis den er åben for offentligheden for rundvisninger, anbefaler jeg at være meget opmærksom på dens smukke farvede glasvinduer, der er berømte over hele verden for deres pragt og skønhed. Kapellets helligdom husede i mange år de vigtigste relikvier fra kong Louis IX.

 • Åbningstider: Fra kl. 9.00 til 17.00
 • Billetpris: Indgangsprisen er fra 11,50 €.
 • Besøgets varighed: Turen ind i Sainte-Chapelle for at se interiøret vil tage ca. 30 minutter.

Bestil billetter til Sainte Chapelle de Paris

Tag på en guidet tur på Louvre-museet

Efter at have lagt Île de la Cité bag dig, vil en kort gåtur på 15 minutter langs Boulevard Georges Pompidou bringe dig ansigt til ansigt med Louvre.

Et besøg på Louvre-museet er et must på enhver rundtur i Paris. Byens mest ikoniske museum, og et af de mest berømte i verden, er kendt for at huse værker som Venus de Milo og Mona Lisa. Den bedste måde at få et hurtigt besøg på Louvre er at leje en guidet tur, som inkluderer et skip-the-line-pas og tager dig med til Louvres mest berømte og kulturelt interessante værker.

 • Åbningstider: Fra kl. 9.00 til 18.00.
 • Entré: Entréen ligger på omkring 15 euro for voksne.
 • Besøgets varighed: For at se de vigtigste værker bør du afsætte mindst to timer til turen.

Book din billet til Louvre-museet

Rundvisning i Tuileries-haven og Place de la Concorde

Når du forlader Louvre, vil du stå ansigt til ansigt med to historiske parisiske vartegn: Le Jardin des Tuileries og Le Place de la Concorde. Førstnævnte, den største offentlige have i Paris, blev erklæret for UNESCO-verdensarv i 1991. Den blev anlagt på sumpet jord i det 17. århundrede, og det oprindelige formål var at skabe et grønt fritidsområde for kongefamilien og adelen.

Le Place de la Concorde er på sin side stedet for en af de vigtigste historiske milepæle for Frankrig og verden: afskaffelsen af monarkiet under den franske revolution. Det var her, datidens franske adelsmænd blev henrettet, herunder kong Louis XVI og senere dronning Marie-Antoinette.

 • Åbningstider: Fra kl. 7.30 til 19.30.
 • Entré: Gratis adgang
 • Varighed af besøget: Planlæg en 30-40 minutters gåtur gennem haven.

Gå langs Champs Elysées Avenue

Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett
Avenue Champs Elysées.| ©Josh Hallett

Gå en tur langs Avenue des Champs Elysées, og brug resten af eftermiddagen på at nyde de smukke caféer og spektakulære butikker. Le Place de la Concorde er den parisiske plads, der indrammer enden af den smukkeste og mest berømte avenue i Paris: Le Champs-Élysées, så det vil være perfekt at starte din tur fra dette sted.

Nogle af seværdighederne langs avenuen er:

Se solnedgangen over Triumfbuen i Paris

For enden af din tur langs Champs-Elysées vil du støde på et af byens mest berømte ikoner: Triumfbuen i Paris, bestilt af selveste Napoleon Bonaparte.

Ud over at være et monument er Triumfbuen i sig selv et museum, og du kan besøge det indvendige og klatre op på terrassen for at se solnedgangen over Champs Elysées og den smukke by Paris. Uden tvivl en af de mest perfekte udsigter, du nogensinde vil få mulighed for at beundre. Adgang til det indre koster ca. 9 euro. Glem ikke at beundre de gigantiske statuer, der udgør buens ydervægge, og besøg Den anonyme soldats grav ved dens fod.

 • Åbningstider: Fra kl. 10 til 23.
 • Entré**:** Gratis adgang til pladsen. Adgang til museet koster ca. 13 euro.
 • Besøgets varighed: Ca. 45 til 1,30 minutter.

Besøg de bedste barer i det 8. arrondissement

Hvis du har noget energi tilbage, så udnyt din aften i Paris' 8. arrondissement til at besøge nogle af de bedst bedømte barer i området. Her er et par ideer.

Dag 3: Haver, katakomber og natteshow i Paris

På rundtur i Latinerkvarteret| ©Harald Groven
På rundtur i Latinerkvarteret| ©Harald Groven

Start dagen med en rundtur i Latinerkvarteret

Det er berømt i hele Paris og verden for sit studenterliv, sin livlige atmosfære og sine mange bistroer, og jeg anbefaler, at du ikke forlader Paris uden først at have set Latinerkvarteret, som er hjemsted for Paris' mest prestigefyldte centre for højere uddannelse, såsom selve universitetet i Paris og Sorbonne.

Du kan booke en guidet tur i Latinerkvarteret, hvor små grupper normalt tager dig gennem de mest emblematiske områder og historiske interessepunkter. Selvom ruten kan variere fra en tur til en anden, kan din rejseplan omfatte en eller flere af følgende destinationer:

 • Sorbonne-universitetet
 • Pantheon i Paris, hvor Victor Hugos og Voltaires jordiske rester ligger begravet.
 • Luxembourg-haven
 • Shakespeare & Co og mange flere.

Besøg Musée d'Orsay

Med din placering på den sydlige side af Seinen anbefaler jeg, at du tager et par timer til at besøge den fantastiske samling, der udgør en del af Musée d'Orsays permanente udstilling.

Fra Latinerkvarteret til Musée d'Orsay kan du gå en tur på 25 minutter langs Seinen med al den smukke natur, der følger med. Det er også en mulighed at stoppe for at spise frokost på et af de mange spisesteder med udsigt over Seinen undervejs.

Musée d'Orsay er et af de rigeste kunstmuseer i verden, hvor du kan finde originale værker af moderne mestre og impressionister som f.eks: Henri Matisse, Claude Monet, Vincent Van Gogh og Auguste Rodin. Jeg anbefaler, at du køber dine billetter i forvejen, da køerne for at komme ind kan være ret lange.

 • Åbningstider: Fra kl. 9.30 til 18.00
 • Billetpris: Cirka 16 €.
 • Besøgets længde: Du bør bestille mellem 2 og 4 timer.

Gå tværs gennem Paris til Sacre-Coeur-basilikaen

Sacre-Coeur-basilikaen| ©Superchilum
Sacre-Coeur-basilikaen| ©Superchilum

Paris er hjemsted for mange smukke kirker, herunder Sacre-Coeur-basilikaen, der ligger på en imponerende bakke i Montmartre-distriktet i det 18. arrondissement. Arranger din rejseplan, så du ankommer til Sacre-Coeur ved sol nedgang og ser solen gå ned fra den anden side af Paris, endnu et spektakulært syn, der vil blive husket for evigt.

Den bedste måde at komme til Sacre Coeur fra Musée d'Orsay er at tage metroen. Du går fra museet til Assemblée Nationale-terminalen, hvor du tager linje 12 og stiger af ved Abbesses-terminalen. Derfra er der ca. 8 minutters gang op ad bakken til Sacre-Coeur.

 • Åbningstider**:** Basilikaen er åben for besøg fra kl. 6 om morgenen. Adgang til kuplen er fra kl. 9.00 til 20.30, med variationer i visse måneder.
 • Entré**:** Gratis adgang.
 • Besøgets varighed: Beregn 45 minutter til at besøge både kuplen og krypten i Sacré Coeur.

Book en tur til Montmartre og Sacre Coeur

Middag og aftenshow på Moulin Rouge

Som afslutning på din sidste dag i Paris anbefaler jeg en aften med show, sjov og god mad på Moulin Rouge. I sine tidlige dage var det kendt som et centrum med et tvivlsomt ry, men i dag er det hjemsted for nogle af Paris' mest ikoniske natlige shows. Danserne på Moulin Rouge er i verdensklasse og uddannet inden for klassisk jazz og moderne dans.

Jeg foreslår, at du køber dine billetter til Moulin Rouge på forhånd, da billetterne hurtigt bliver udsolgt i spidsbelastningsperioder.

Fra din placering i Sacre-Coeur vil du være i gåafstand fra Moulin Rouge, en gåtur på 15 minutter eller mindre. Gå ned ad bakken til boulevard Marguerite de Rochechouart, drej til venstre og gå ligeud, indtil du finder det umiskendelige etablissement.

 • Åbningstider: Hvis du skal til middag og show, er der åbent fra kl. 17, og du vil få privilegerede pladser med en fantastisk udsigt over scenen.
 • Billetpris: Det afhænger af mange kriterier, men du kan regne med en gennemsnitspris på 90 € for showet og 185 € for middag og show.
 • Besøgets varighed: Et show tager i gennemsnit 1,5 time eller mere.

Book billetter til Moulin Rouge