Ting at lave i Paris på 4 dage

Fire dage i Paris giver mulighed for en masse sjove og interessante aktiviteter. Nøglen er organisation!

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Ting at lave i Paris på 4 dage

Udsigt over Paris fra vinduet | ©Isaiah Bekkers

Uanset hvilken version du har af Paris, er en 4-dages rejse nok til at opleve alt, hvad Lysets By har at byde på: kunst, monumenter, gastronomi, kultur... Følg denne rejseplan, og du vil forelske dig i den franske hovedstad.

Dag 1: Udforsk det 7. og 8. arrondissement i Paris

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

På den første dag i din rejseplan anbefaler jeg, at du fokuserer på at lære de mest charmerende steder at kende i 7. og 8. arrondissement. Du kan gøre det meste af ruten til fods, selvom det altid er en fremragende mulighed at booke et sæde på den store bus i Paris for at få et første indtryk af byen, især hvis det er første gang, du besøger den.

Morgenkaffe og spadseretur langs Champs Elysées

Start din første dag i Paris med en morgentur langs Les Champs Elysées, den smukkeste shoppinggade i byen. På din tur ned ad gaden finder du nogle af de bedste caféer, restauranter, modehuse og store butikker i Paris. Hvis du kan lide at shoppe, så få det bedste ud af dette øjeblik!

Du vil også kunne se nogle af de mest repræsentative parisiske monumenter, såsom Triumfbuen. Tag billeder, stop op og beundr de gigantiske statuer, der udgør buens vægge og struktur, og hvis du vil ind og se panoramaudsigten eller besøge udstillingen, så glem ikke at bestille billetter på forhånd.

Endelig kommer du til Place de la Concorde, den største plads i Paris og det sted, hvor franske adelsmænd, herunder kong Louis XVI, blev henrettet under revolutionen. Brug et øjeblik på at betragte obelisken og de to fantastiske springvand i hver sin ende.

Book billetter til Triumfbuen

Book en frokost ved Eiffeltårnet

Fra din placering på Le Place de la Concorde er det nemt at komme til Eiffeltårnet, bare tag Pont de la Concorde, kryds Seinen og gå til højre op ad promenaderne langs Seinen. Det er en gåtur på 30 minutter, hvor du kan nyde det smukke landskab.

Når du er fremme, har du flere muligheder:

Book billetter til Eiffeltårnet

Besøg markedet i Rue Cler

Markedsgaden Rue Cler| ©Michele Louise
Markedsgaden Rue Cler| ©Michele Louise

Kun 10 minutters gang fra haverne ved Eiffeltårnet finder du La Rue Cler-markedet, en autentisk shoppinggade i parisisk stil, hvor de lokale samles for at købe deres yndlingsfødevarer og sætte sig ned med vennerne for at drikke en kop kaffe og nyde selskabet.

Det kan varmt anbefales til et par timer på en stille første dag i Paris, og især hvis du vil besøge en noget unik og ubesøgt destination.

Book en privat rundtur i Paris

Besøg Jardin du Trocadero og Place de Trocadero

Efter en kop kaffe på markedet i Rue Cler kan du tage til Trocadero-pladsen og -haven og se solen gå ned over Eiffeltårnet. Har du dit kamera med, er det nu, du skal finde det frem!

Det mest karakteristiske ved Trocadero-haven er det kæmpestore vandspejl med adskillige springvand omkring, som giver et fantastisk skue. På visse tidspunkter af dagen, f.eks. ved solnedgang eller solopgang, er effekten af det spejllignende springvand virkelig smuk.

Place du Trocadéro ligger lige foran haven og er det bedste sted i Paris at tage billeder af Eiffeltårnet. Du behøver ikke at være ekspertfotograf, udsigten er så perfekt, at det eneste, du behøver at gøre, er at rense din kameralinse og fokusere ordentligt.

Køb et Paris Pass

Slut dagen af med et dinner cruise

Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at afslutte din første dag i Paris på end med et kryd stogt på Seinen med gourmetmiddag og levende musik.

Det bliver en uforglemmelig aften!

Book et krydstogt på Seinen

Dag 2: Udforsk 1., 4. og 5. arrondissement i Paris

Pantheon i Paris,| ©Moonik
Pantheon i Paris,| ©Moonik

Tag på en halvdagstur i Latinerkvarteret

Latinerkvarteret i Paris er et område, der er kendt for sit studenterliv, livlige atmosfære og lækre bistroer.

På din anden dag i Paris anbefaler jeg, at du tager med på en rundtur i Latinerkvarteret for at lære seværdighederne og kuriositeterne i dette hjørne af Paris at kende.

Blandt de seværdigheder, du vil besøge, er :

  • Pantheon i Paris, hvor Victor Hugos og Voltaires jordiske rester ligger, og som du også kan besøge ved at købe billetter til at gå på egen hånd.
  • Luxembourg-haven.
  • Sorbonne-universitetet.
  • Shakespeare & Co.

Book en rundtur i Latinerkvarteret

Besøg katedralen Notre Dame og Sainte-Chapelle

På en kort gåtur på 5 minutter fra Latinerkvarteret (5. arrondissement) til Île de la Cité (4. arrondissement) kan du besøge Notre Dame og Sainte-Chapelle, begge juveler i fransk gotisk arkitektur, som beundres over hele verden. Begge juveler i fransk gotisk arkitektur, som beundres verden over.

Notre Dame er en arkitektonisk juvel fra middelalderen, som desværre har været lukket for offentligheden siden den ødelæggende brand i 2019, der fik taget og det centrale spir til at styrte sammen. Der er dog adgang til Place Frontal, og du kan også tage en tur rundt i Notre Dame udefra med adgang til krypten, som vil tryllebinde dig.

Sainte-Chapelle betragtes på sin side som et af de største værker inden for gotisk arkitektur på grund af den rige indretning og de drømmeagtige farvede glasvinduer. Hvis du vil se det indvendigt, anbefaler jeg, at du booker dine billetter til Sainte-Chapelle på forhånd.

Book billetter til Sainte Chapelle i Paris

Tag på en guidet tur i Louvre

Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely
Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely

Læg Île de la Cité bag dig ved at tage Pont au Change for at krydse Seinen, og til venstre tager du Boulevard Georges Pompidou på vej til Louvre. Det tager ca. 13 minutter til fods, mens du kigger ud over Seinen.

Louvre er et museum af gigantisk størrelse, og de kunstværker, der udgør det, er næsten uendelige. For at få et godt besøg på Louvre anbefaler jeg, at du køber billetter til Louvre uden at stå i kø på forhånd, og hvis du virkelig er interesseret i kunst, kan du booke en guidet tur, hvor du på to en halv time kan nyde de mest emblematiske værker på museet.

Book en guidet tur på Louvre-museet

Tag en aperitif på en parisisk vinbar

På fransk er en aperitif en drink, man tager før middagen, og det er et traditionelt fransk ritual.

I Paris finder du mange barer, der tilbyder denne type gastronomisk oplevelse sammen med en afslappet atmosfære, der vil hjælpe dig med at afslutte din anden aften på en god måde.

Book en gastro- og vintur på Montmartre

Dag 3: Udflugter uden for Paris og udforskning af det 14. arrondissement

Slottet i Versailles| ©Travis Wise
Slottet i Versailles| ©Travis Wise

Halvdagstur til Versailles

Versailles er en fransk kommune i udkanten af Paris, kendt verden over som stedet for Versailles-slottet og haven, et af de største udtryk for fransk barokkunst.

Ud over den imponerende mængde detaljer i de ekstravagante sale er det overraskende, hvor velbevaret hele strukturen er på trods af sin alder.

Versailles er erklæret for Unesco-verdensarv og er åben for offentligheden hver dag. Fra Paris kan man booke en udflugt til Versailles for at besøge det indre af slottet og haverne udenfor.

Book din udflugt til Versailles-slottet

Rundvisning på Musée d'Orsay

Når du kommer tilbage fra Versailles, anbefaler jeg, at du afsætter et par timer af din eftermiddag til at besøge Musée d'Orsay. Det betragtes som et af de vigtigste museer i Paris og i verden og er et must for alle, der holder af kunst og historie.

I museets lokaler finder du en af de største samlinger af moderne og impressionistisk kunst med værker af kunstnere som f.eks:

  • Monet.
  • Degas.
  • Van Gogh.
  • Rodin.

To tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg på Musée d'Orsay:

Book billetter til Musée d'Orsay

Dag 4: Udforsk det 3. og 18. arrondissement i Paris

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

På din sidste dag i Paris skal du tidligt op for at se tre vigtige historiske monumenter, der ligger tæt på hinanden i det 3. arrondissement, og derefter flere alternative museer i Paris.

Place de la Bastille

Under den franske revolution blev Bastillen, som dengang var et symbol på den franske konges letsindighed og despotiske magt, indtaget af en bevæbnet pøbel af parisere i oprørets tidlige dage, hvilket satte scenen for den politiske bevægelse, som skulle kulminere med afskaffelsen af monarkiet og henrettelsen af kongerne.

Book en privat rundtur i Paris

Place des Vosges

Som en af de ældste pladser i Paris er det også en af de smukkeste. Tag dig tid til at slentre under buerne, gå langs havegangene og beundre butikkernes smukke røde murstensfacader. Du har lov til at stoppe og få en kop kaffe!

Besøg derefter Victor Hugo Maison, den berømte franske forfatters, digters og politikers hjem, som blev til et museum et stykke tid efter hans død. Det ligger i nærheden af Place des Vosges.

Køb et Paris Pass

Rundvisning på Picasso-museet

På Musée National Picasso i Paris finder du en stor samling skulpturer af kunstneren samt tusindvis af dokumenter og fotografier, der har tilhørt denne vigtige figur i kunsthistorien. Selve museet er et forskningscenter om Picassos liv og arbejde, så hvis du føler beundring eller nysgerrighed over for hans arbejde, kan du ikke gå glip af det.

Fra Place des Vosges til Picasso-museet i Paris er der en kort gåtur på 8 minutter gennem Le Marais ' gader. Som altid anbefaler jeg, at du køber dine billetter til Picasso-museet på forhånd for at spare tid og unødvendige køer.

Book billetter til Picasso-museet

Sacre Coeur

Fra Picasso-museet kan du komme til Sacre Coeur med metro. Tag linje 8 ved Saint-Sébastien - Froissart station og skift derefter til linje 4 for at stå af ved Barbès-Rochechouart station. Herefter skal du gå op ad bakken på 15 minutter.

Du kan også investere et par euro og tage en taxatur på 25 eller 30 minutter gennem de vigtige parisiske kvarterer i den nordlige del af byen.

Min favorit er dog at tage en privat tur til Sacre Couer, som tager dig fra hjertet af Montmartre-kvarteret til basilikaen, mens en guide fortæller dig alle hemmelighederne om de kunstnere, der boede der.

Book en privat rundvisning i Sacre Couer

Dali Museum Paris

Indgang til Dali| ©Florian75018
Indgang til Dali| ©Florian75018

Nede ad Sacre-Coeur-bakkerne, kun 5 minutter fra basilikaen, finder du Dali Museum eller Espace Dali.

Her finder du en permanent udstilling af surrealismens mester med en samling på 300 værker. En rundtur på hele museet tager normalt ikke mere end 1 time.

Rundvisning på Place de Montmartre

Kun få minutter fra Dalí-museet finder du en af Montmartres foretrukne underholdningsmuligheder.

Denne plads, der ligger på toppen af bakken, er berømt i hele Paris for de malere, der altid har udstillet deres bedste værker her.

Tidligere var vigtige historiske personer som Monet eller Picasso en del af det pulserende Montmartre, da deres karrierer tog fart, og deres arbejde blev berømt og anerkendt.

Book en tur til Montmartre