Katakomber Billetter og ture

Katakomberne i Paris er en skjult perle for mange. Et meget interessant sted, som jeg inviterer dig til at opdage med dette indlæg, hvor du har alle de oplysninger, der er af interesse.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minutters læst

Katakomber Billetter og ture

Katatomber i Paris | © Karim Rezk

Hundredvis af kilometer tunneler fulde af mystik og historie er gemt under jorden i Paris. Katakomberne er et sted, som mange, enten af respekt eller uvidenhed, overser på deres besøg i Paris, men det er en fejl ikke at besøge dem, da de er en vigtig del af din rejse til den franske hovedstad.

Af de mere end 300 kilometer tunneler i undergrunden er det kun 1,5, der kan besøges lovligt. Her er en oversigt over alt, hvad du skal vide, før du nyder dette unikke tilbud.

Hvor meget koster det at besøge katakomberne i Paris?

Katakomberne i Paris| ©MykReeve
Katakomberne i Paris| ©MykReeve

For at besøge Paris' katakomber kan du enten købe billetter direkte fra billetkontoret ved indgangen, ved siden af Montparnasse-kirkegården, eller købe billetter online. Den sidste mulighed er mere tilrådelig, da man sparer lange køer ved at købe dem på forhånd. Den normale billetpris med audioguide er omkring 15 euro.

Der er en anden mere risikabel mulighed, men med den kan vi spare nogle penge. Hvis du kommer i sidste øjeblik, kan du få en særlig billet kaldet "last minute", som er gyldig til samme dag og kun kan købes i billetkontoret.

De koster fra 18 euro for en normal billet, fra 16 euro for en reduceret billet, og børn er gratis, men der er begrænset antal billetter, og kun hvis kapaciteten tillader det. Så hvis du vælger denne mulighed, risikerer du at gå glip af besøget. Du skal også huske på, at denne billet ikke inkluderer audioguiden, og at du skal betale et tillæg på 5 euro.

Ud over billetterne kan du også tilmelde dig en guidet tur. Der findes flere typer, og prisen er omkring 100 euro.

Book en guidet tur i Paris' katakomber

Er der guidede ture i Paris' katakomber?

Besøg i katakomberne| ©Scott Kisha
Besøg i katakomberne| ©Scott Kisha

Besøget i katakomberne inkluderer en audioguide sammen med indgangsbilletten, som giver dig mulighed for at lære alt om Paris' mørkeste historie gennem de detaljerede forklaringer på flere sprog, herunder naturligvis engelsk.

Men der er også forskellige guidede ture, som kan være meget interessante for at lære mere om dette sted. De bedste muligheder, som du kan booke på forhånd, er:

Sådan kommer du til katakomberne i Paris

Arts et Métiers Station| ©Clicsouris
Arts et Métiers Station| ©Clicsouris

Turistindgangen ligger ved siden af Montparnasse-kirkegårdenpå Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, som ligger i den sydlige del af Paris, cirka en times gang fra centrum. Til sammenligning tager det ca. 55 minutter til fods fra Place de la Concorde. Men det er meget tilgængeligt med andre transportmidler, som er blandt de bedste muligheder for at komme rundt i Paris og omegn:

  • Med Paris' metro: Den nærmeste station er Denfert-Rochereau, hvor linje 4 og 6 kører igennem.
  • Med bus: Linje 38 og 68 stopper i nærheden af Montparnasse-kirkegården.
  • Ibil eller taxa: Indtast følgende adresse i din GPS, eller bed taxachaufføren om at køre dig til Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014.

Book en guidet tur i Paris' katakomber

Er det tilrådeligt at tage til Paris' katakomber med børn?

Tegn i en af katakomberne| ©Oh Paris
Tegn i en af katakomberne| ©Oh Paris

Teknisk set er det tilladt for børn over 5 år at komme ind. Men det er ikke det bedste sted at besøge med børn. Bortset fra den mørke og dystre atmosfære i katakomberne og de kranier og menneskelige rester, man kan se under besøget, er adgangen og forholdene på stedet ikke ideelle for de yngste medlemmer af familien.

Katakomberne ligger 20 meter under jorden, og der er mange trin op og ned for at komme ind og ud af dem. Under jorden er der ikke meget lys, og mange af gangene er meget smalle, hvilket kan få dem til at føles trange, især for børn.

Selvom det er muligt at besøge museet med børn, skal man huske på disse forhold, når man beslutter, om man vil besøge museet med børn på egen risiko. Her er nogle alternative planer for at lære den franske hovedstad at kende med børn.

Book en guidet tur i Paris' katakomber

Hvad man kan se i Paris' katakomber

Salen i Château des Catatombes| ©Florian Bon
Salen i Château des Catatombes| ©Florian Bon

Ud af de anslåede 300 kilometer tunneler i katakomberne er kun 1,5 kilometer blevet gjort tilgængelige for besøg. På denne rute er der først et område med tunneller og en lille udstilling, der forklarer katakombernes historie. Længere fremme ligger katakombernes hovedattraktion, benhuset.

Knoglerummet huser resterne af mere end 6 millioner mennesker, hvis kranier og knogler er arrangeret på meget specielle steder og i meget specielle former. Der er mere end 800 meter med benhuse, herunder et område dedikeret til mindet om dem, der døde under den franske revolution, området med den skakt, der blev brugt til tunnellerne, og tønden med kranier. Sidstnævnte er en bunke knogler arrangeret i form af en tønde og er et af de mest karakteristiske elementer i katakomberne.

Book en guidet tur i Paris' katakomber

Hvor lang tid har du brug for til at besøge katakomberne i Paris?

En af salene| ©Joanne
En af salene| ©Joanne

Turen varer cirka 1 time. Det er vigtigt ikke at overskride denne tid, da kapaciteten er begrænset til ca. 200 personer, og de holder en udtømmende kontrol med kapaciteten og med de mennesker, der går ind og ud af katakomberne. Men på tre kvarter er der mere end nok tid til at se hele komplekset i detaljer.

Åbningstider for Paris' katakomber

Detaljer om gravene| ©mowolf2000
Detaljer om gravene| ©mowolf2000

Paris' katakomber er åbne alle ugens dage undtagen mandag. Fra tirsdag til søndag er åbningstiderne fra kl. 10.00 til 20.30. Sidste indgang er kl. 19.30, så du skal være der tidligt for ikke at gå glip af en indgang.

En kort historie om katakomberne

Kranier i katakomberne| ©Passi1903
Kranier i katakomberne| ©Passi1903

Katakombernes oprindelse går tilbage til begyndelsen af det 13. århundrede, hvor de første tunneler blev gravet for at udvinde sten og materialer til opførelsen af bygninger som Notre Dame-katedralen. Efter mange år med kollaps og kollaps beordrede kong Louis VXI katakomberne restaureret og løste dermed et af de problemer, som Paris led under på det tidspunkt. Pladsmanglen på byens kirkegårde.

Fra 1786 til 1859 blev mange pariseres jordiske rester løbende overført til katakomberne. I 1814 blev katakomberne gjort tilgængelige, og mange af de jordiske rester, der blev opbevaret der, blev placeret i særlige former og steder for besøgende.

I 1955 blev det forbudt at komme ind i tunnellerne, da de ofte blev brugt til sataniske ritualer og ikke helt lovlige aktiviteter. Fra da af og frem til i dag er det kun en lille del af katakomberne, der kan besøges.

Book en guidet tur i katakomberne i Paris

Tips til at besøge katakomberne i Paris

Væg af græskar i katakomberne| ©Tobias F. Wolf
Væg af græskar i katakomberne| ©Tobias F. Wolf

At besøge katakomberne i Paris er meget anderledes end andre turiststeder, så der er en række ting, man skal huske på.

  • Den første anbefaling er at købe dine billetter på forhånd og online. Hvis du ikke gør det, vil du sandsynligvis skulle stå i kø i mere end en time for at komme ind, da kapaciteten er begrænset, og efterspørgslen normalt er stor. I højsæsonen kan køerne være mere end 2 timer lange.
  • Selv om du tager af sted om sommeren, bør du være forberedt på at tage noget varmt på, da gennemsnitstemperaturen 20 meter under jorden ikke er mere end 15 grader celsius, og det er meget fugtigt.
  • Hvis man er klaustrofobisk, lider af en luftvejssygdom eller er gravid i flere uger, kan det ikke anbefales at besøge katakomberne.
  • Bær ikke rygsække, tasker eller store genstande, da du ikke får lov til at komme ind med dem for at bevare benhuset. Nogle steder er det meget smalt, og der er ingen bagageservice.
  • Det er ikke muligt at fotografere med blitz inde i benhuset.
  • Det er ikke tilgængeligt for barnevogne eller kørestole.
  • Der er to etager med mere end 100 trapper hver op og ned. Tag venligst højde for dette ved at tage godt fodtøj på.

Book en guidet tur i Paris' katakomber