Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du rundt i Paris

Hvor tæt er du på din rejse til Paris? Jeg er sikker på, at du allerede er ved at lægge sidste hånd på detaljer og rejseplaner, så gå ikke glip af mine tips til, hvordan du nemt kan komme rundt i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutters læst

Sådan kommer du rundt i Paris

Gaderne i Paris | ©Adrien Olichon

Paris er en by med mange seværdigheder at se og mange gode ting at lave. Det kan være næsten umuligt at komme rundt i hele byen, medmindre du finder den rigtige måde at gøre det på. Organiserede udflugter, personlige ture, metro, bus... Der er mange alternativer, og inden du ankommer til Paris, bør du have overvejet dem alle sammen.

Så snart du sætter dine ben i den franske hovedstad, vil du opdage, at der er metrostationer, forskellige busser, taxaer og endda alternative transportmidler som f.eks. cykling. Afhængigt af hvordan du vil komme rundt i Paris, hvor meget tid du har, eller hvad du vil besøge, vil jeg gerne anbefale dig det ene eller det andet, hvad synes du?

Vandring i Paris på en organiseret tur, den mest komfortable og sikre måde at komme rundt i Paris på

Gå rundt i Paris| ©Earth
Gå rundt i Paris| ©Earth

Jeg vil ikke snyde dig, for jeg er sikker på, at du allerede ved det, men Paris er en stor by, og det kan nogle gange være kompliceret at komme rundt, hvis du ikke ved, hvilken rute der er bedst, eller hvilken vej der er den bedste måde at komme fra et punkt til et andet. Derfor vælger jeg altid en organiseret tur i Paris, hvor alting er organiseret for mig, så jeg kan glemme alt om kort, ruter og vejvisere og bare fokusere på at se byen uden at være bange for at fare vild eller komme for sent til et sted, jeg gerne vil nå frem.

En anden fordel er, at turene normalt omfatter adgang til Paris' seværdigheder, så du kan være sikker på at komme ind på det angivne tidspunkt. I sidste ende er der ikke noget mere irriterende end at ankomme til et sted efter at have gået halvvejs gennem byen for at mangle sin adgangsbillet eller for at have den, men ikke ankomme til tiden, fordi man er faret vild.

Kort sagt, hvis du ikke vil gå amok, så stol på de professionelle guider, som ud over at forklare alt, hvad du ser, også får det til at virke enkelt at komme rundt i Paris. Desuden kan du bestille den ene eller den anden type tur alt efter, hvad du vil se, eller hvilket transportmiddel du vil bruge.

Bestil en guidet tur i Paris

Rundvisning i Paris på en vandretur

Det er klart, at gåturen er den bedste måde at se flere ting på, da du kan gøre stop eller komme tættere på de bedste museer i Paris eller de monumenter i Paris, som fanger din opmærksomhed. Blandt de mange gader og veje vil du naturligvis nok komme til at fare vild, men hvis du har en specialiseret guide, er det ikke noget problem.

Glem alt om at tage omveje og ende udmattet før tid, fordi du er gået i den forkerte retning, hvilket er meget almindeligt i Paris, og book en personlig vandretur, så du kan se præcis det, du vil se, og stoppe, hvor du vil stoppe, uden at skulle vente på en stor gruppe mennesker, hvilket uden tvivl også gør det svært og forsinker enhver tur rundt i Paris.

Sandheden er, at det er en luksus at rejse rundt i Paris i dit eget tempo, men i tillid til, at en guide har designet ruten specielt til dig, tro mig. Du skal bare sørge for at lave en liste over de steder, du vil besøge, inden du bestiller, så guiden kan inkludere dem i turen eller fortælle dig, om der er adgang til dem eller ej.

Cykle rundt i Paris med en guide

Hvis du kan lide at cykle til steder, skal du prøve at se Paris på to hjul. Vær opmærksom på, at trafikken og gaderne i Paris kan være en smule kaotiske, så jeg anbefaler, at hvis du vil cykle rundt i Paris, bør du gøre det i selskab med en guide og på en organiseret tur med en større gruppe af mennesker. På den måde er det lettere for andre køretøjer at se dig, og du vil også være mere klar over manøvrer, sving, skilte... Det er bedre ikke at risikere at tøve i et kryds, fordi du ikke ved, hvilken vej du skal køre, synes du ikke?

Selv om det kan virke farligt, er cyklen et godt transportmiddel til at komme hurtigere rundt i Paris og til at komme til steder lidt længere væk fra centrum på kortere tid. Hvis du stadig er bekymret for sikkerheden, skal du ikke være det, for med en organiseret tur har du en cykel og en hjelm i perfekt stand, og en guide viser vej, så du skal bare følge ham eller hende uden at skulle stoppe midt på ruten for at tjekke kortet.

Hvis du vil se så meget som muligt af Paris på en enkelt dag, kan jeg varmt anbefale en cykeltur, da du så faktisk kommer til flere steder end på en gåtur. Husk dog, at du ikke vil gøre så mange stop på en cykeltur, så vælg denne rute, hvis du ønsker en generel rundvisning i Paris.

Book en cykeltur i Paris

Kom rundt i Paris på en Segway

Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker
Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker

Vil du gerne komme endnu hurtigere fra en del af Paris til en anden? Du er heldig, for der er organiserede ture, der tager dig rundt i byen på Segways, et hurtigt transportmiddel, hvor du ikke behøver at gøre andet end at styre styret og følge guiden. Ingen træthed kan få overtaget, og du vil kunne se Paris med åbne øjne.

Hvis du aldrig har kørt på en Segway før, er du måske lidt nervøs for at køre på den for første gang i Paris, især hvis du ikke ved, hvor du må køre, hvor hastighedsgrænsen er, eller hvordan du skal parkere. Det skal du ikke bekymre dig om, for der vil være en ansvarlig person med på turen, som vil besvare dine spørgsmål og guide dig gennem byen på din Segway-tur.

Hvis du rejser til Paris med lidt tid, måske kun en enkelt dag, er Segway-turen et godt alternativ, da du kan komme rundt til de vigtigste steder i den franske hovedstad på meget kort tid og få mest muligt ud af hvert eneste minut.

Rundtur i Paris i en sightseeingbus

En mulighed for at komme rundt i Paris, som jeg altid overvejer, er Paris' sightseeingbus. Disse køretøjer kører næsten hele vejen gennem Paris, og du kan stige af og på ved de stoppesteder, der interesserer dig mest. Det er en god måde at sikre, at du ser alt, men kun bruger tid på de steder, der fanger dit øje.

Hvis du opholder dig et par dage i Paris, bør du overveje denne mulighed, fordi billetten er gyldig på begge datoer, og du kan bruge den som offentlig transport og kun komme rundt i Paris med denne bus, der stopper ved steder som Notre Dame, Eiffeltårnet og Moulin Rouge. Når du står af, kan du kombinere denne bustur med en vandretur.

Det gode ved at vælge denne type bus i stedet for en normal bus er desuden, at de er forberedt til at se byen, mens du bevæger dig rundt i den, så de har to etager, og en af dem har et åbent tag, så du kan se Paris fra et andet perspektiv.

Book en plads i Paris Sightseeing-bussen

At komme rundt i Paris med metro og S-tog: den hurtigste måde at komme rundt i Paris på

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Der er i alt 16 linjer i Paris' metro, som forbinder hundredvis af steder i byen, så du kan forestille dig, at det altid vil være et hurtigt, komfortabelt og tilgængeligt alternativ til at komme rundt i Paris, da der er mange stoppesteder og en hyppighed på ca. 5 minutter. Desuden er mange af metrostationerne forbundet med eller har RER-stationer (Paris' S-tog), som du kan bruge til at komme til fjernere steder som Versailles.

Når du begynder at tage rundt i Paris, vil du bemærke, at der er masser af metrostationer, og at de har åbent fra kl. 5.30 til kl. 1 (lørdage og helligdage til kl. 2), så du kan altid tage en metro for at komme rundt i byen. Når du køber din billet, skal du dog tage hensyn til de zoner, du skal bruge.

Paris er opdelt i 5 zoner, hvor de 3 første er de mest centrale og billigste og er let tilgængelige med metro (ca. 2 € for en enkeltbillet og 23 € for et 10-billetskort). I disse zoner fungerer RER'en som en metro, så den er inkluderet i billetten.

Zone 4 og 5 ligger derimod længere væk, og for at komme dertil skal du tage RER-toget, som ikke er inkluderet i enkeltbilletten, men som er inkluderet i billetten til île-de-France. Prisen varierer alt efter den afstand, du skal rejse, men du kan tjekke den på det officielle websted. Bemærk, at RER åbner på samme tid som metroen (kl. 5.30), men lukker ved midnat, så hold øje med tiden, hvis du skal tilbage til centrum med RER'en.

Hvis du skal være i Paris i en uge eller mere og skal bruge metro eller tog, er mit råd at få et Navigo rejsekort, som giver dig mulighed for at rejse frit i alle de områder, du vælger, uden at du behøver at bekymre dig om at løbe tør for enkeltbilletter. Hvis du ikke skal blive så længe, kan du altid få et Paris Visite Card, som er specielt designet til turister, der ønsker at rejse rundt i Paris med metroen i de dage, de besøger byen.

Disse kort er gode alternativer, men jeg vil også anbefale Paris Pass, et kort, der ikke kun giver dig adgang til offentlig transport i Paris, men som også giver dig adgang til mange af byens turistattraktioner.

At komme rundt i Paris med bus

Buslinje 30 i Paris, Frankrig| ©Bus Box
Buslinje 30 i Paris, Frankrig| ©Bus Box

Selv om metroen er hurtigere, er bussen mere charmerende, da du kan se udkanten af Paris, mens du bevæger dig rundt i byen. Faktisk er bussen også et af de mest populære transportmidler for pariserne med 59 ruter og en meget billig pris (omkring 2 €). Husk dog, at busserne ikke er lige så punktlige, men kører ca. hvert 15-20 minut og er tilgængelige i kortere tid (fra 7:30 til 20:30).

De linjer, du vil bruge mest, hvis du vil rundt i centrum af Paris, er linjerne fra 20 til 99, da de senere linjer kører i udkanten af Paris. Du kan under alle omstændigheder se de tilgængelige ruter på det officielle kort.

Det er meget nemt at købe billetten i billetautomaterne på alle stationer eller salgssteder, men du kan også købe den, når du stiger på bussen. Hvis du gør det, bliver det dog lidt dyrere, og du kan ikke skifte til andre transportmidler som f.eks. metro eller tog. Hvis du vil spare endnu flere penge, kan du altid købe et pas som Navigo eller Paris Visite.

Selv hvis du foretrækker ikke at tage bussen om dagen, skal du tage en af de 42 Noctilien-busser (markeret med et N), der kører i Paris fra midnat til kl. 5.30, hvis du vil nyde Paris' natteliv og komme rundt i byen om natten, og du kan bruge den samme billet.

At komme rundt i Paris med taxa

Taxi i Paris| ©joiseyshowaa
Taxi i Paris| ©joiseyshowaa

Jeg skal ikke snyde dig, men taxaen i Paris er ikke den billigste måde at komme rundt i byen på (ca. 1,06 € pr. kilometer), men det er stadig en god mulighed, især hvis du ikke vil bekymre dig om at finde metro- eller busstoppestederne, eller hvis du foretrækker en professionel chauffør, der henter dig og sætter dig af, præcis hvor du vil hen. Det er også en meget sikker løsning, især hvis du skal rejse om natten, selv om prisen er lidt højere.

Hvis du lige er ankommet til en af Paris' lufthavne og ønsker at køre til byens centrum, er det nemt at genkende en officiel taxa, da det er dem, der står ved den specifikke taxaholdeplads. Hvis du allerede er i byens centrum, skal du kun stole på dem, der har et lysende skilt.

At komme rundt i Paris på cykel: en bæredygtig mulighed

At komme rundt i Paris på cykel| ©TRAVELBLOG
At komme rundt i Paris på cykel| ©TRAVELBLOG

Hvad kunne være mere idyllisk end at cykle rundt på steder som Eiffeltårnet eller Place Vendome? Det tror jeg ikke, og derfor lejer jeg altid en cykel nogle dage, når jeg tager til Paris. Det er en hurtig måde at se byen på uden at gå glip af noget. Desuden bidrager det ikke til forureningen i Paris, og det er ret billigt, da byen selv har cykler til leje (den berømte Vélib) til ca. 5 € for hver 24 timer.

Ud over cyklens bæredygtighed er det også en meget tilgængelig transportform, da der er masser af cykelparkeringsstationer (du kan se de officielle stationer her) og masser af cykelstier, så du er sikker på at kunne komme til alle de steder, du gerne vil hen, uden at skulle blande dig for meget med biler.

At komme rundt i Paris i bil: det dyrere alternativ

Paris i bil| ©Alexandr Podvalny
Paris i bil| ©Alexandr Podvalny

Hvis du ønsker at komme rundt i Paris i bil, skal du være opmærksom på, at trafikken kan være overvældende, især hvis du ikke er vant til at køre i storbyer. Centrale områder som Triumfbuen, hvor rundkørslen synes umulig, men hvis du vil benytte din rejse til Paris til at tage på sightseeing i Paris, og du har lejet en bil, kan du også bruge den i centrum, så du altid har et køretøj til rådighed til dine behov.

Hvis du er EU-borger, er dit nationale kørekort nok til at leje og køre bil i Paris eller andre steder i Frankrig. Du skal dog sørge for at tjekke de officielle regler, så du ikke kommer hjem fra din rejse med en bøde. Generelt er reglerne de samme som i andre europæiske lande (kør i højre side, brug sikkerhedssele og respekter reglerne og skiltene på vejene).

Bortset fra trafikpropper og trafikpropper i Paris er det svære ved at komme rundt i bil at parkere, fordi det altid er dyrt. For eksempel er det kun muligt at parkere på gaden i højst 2 timer og koster mellem 2,40 € og 4 € ca. (hver dag fra kl. 9 til 20 undtagen på helligdage og søndag i nogle gader).

Hvis du ønsker at vælge en mere sikker løsning, er der altid de underjordiske parkeringspladser, som er åbne og bevogtede 24 timer i døgnet. Priserne varierer dog fra kvarter til kvarter og koster omkring 2,50 EUR i timen. Hvis du ved, at du skal køre rundt i Paris og har brug for parkering, kan du få et parkeringskort til flere dage.

Andre sjove måder at se byen på

Men ud over de sædvanlige transportmuligheder, der er beskrevet i denne artikel, er der også andre muligheder for at lære Paris at kende uden at give afkald på det sjove. Med en klassisk biltur med chauffør kan du køre gennem de vigtigste parisiske gader i en autentisk fransk klassisk bil. For de mere livlige er der også mulighed for vinsmagning.

Genopdag Paris fra et andet perspektiv med den private sidevognstur i Paris og dens brede udvalg af ture. Eller måske har du lyst til noget mere fredeligt og miljøvenligt som tuk tuk-turene i Paris

At gå rundt i Paris: kun hvis du kun skal rundt i et enkelt kvarter

Rundt om Paris| ©Mathias P.R. Reding
Rundt om Paris| ©Mathias P.R. Reding

Det er en fornøjelse at gå rundt og se nogle af de mest berømte og specielle steder i verden, det vil jeg ikke benægte, men man skal forstå, at Paris er en by med mange kvarterer og turistcentre. At gå er et sjovt, billigt og charmerende alternativ til at komme rundt, ja, men du vil spilde meget tid på at komme fra det ene sted til det andet. Man kan tage til et bestemt kvarter og så bevæge sig rundt i det for at besøge de mest symbolske seværdigheder.

Er det ikke tilrådeligt at gå rundt i Paris? Tværtimod! Det er en god måde at lære byen at kende på, men mit råd er at tage hurtigt til et bestemt kvarter og bevæge sig rundt til fods, når man først er der. Det vil f.eks. tage over en time at gå fra Eiffeltårnet til Montmartre-kvarteret, og når du når frem, er du udmattet og uden energi til at gå gennem gaderne fulde af kunstnere. Det er meget bedre at tage metroen til Montmartre og gå derfra.

Har du besluttet dig for, hvordan du vil komme rundt i Paris? Som du kan se, er der flere muligheder, og nogle af dem kan kombineres med hinanden, så jeg er ikke i tvivl om, at du vil kunne se så meget, som du ønsker på din rejse.

Bestil en guidet tur i Paris