Sådan kommer du rundt i Paris

Hvor tæt er du på din rejse til Paris? Jeg er sikker på, at du allerede er ved at lægge sidste hånd på detaljer og rejseplaner, så gå ikke glip af mine tips til, hvordan du kommer komfortabelt rundt i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Sådan kommer du rundt i Paris

Paris' gader | ©Adrien Olichon

Paris er en by med mange seværdigheder og spændende ting at foretage sig. At komme rundt i hele byen kan være næsten umuligt, medmindre man finder den rigtige måde at gøre det på. Organiserede ture, personlige ture, metro, bus... Der er mange alternativer.

Afhængigt af hvordan du vil komme rundt i Paris, den tid du har, eller hvad du vil besøge, vil jeg gerne anbefale dig den ene eller den anden mulighed, hvad synes du?

Kom rundt i Paris på en organiseret tur

Gå rundt i Paris| ©Earth
Gå rundt i Paris| ©Earth

Paris er en stor by, og det kan være svært at komme rundt, hvis man ikke ved, hvilken rute der er bedst, eller hvordan man bedst kommer fra et punkt til et andet. Derfor vælger jeg altid at booke en guidet tur til fods i Paris.

På den måde kan du glemme alt om kort, ruter og anvisninger og bare fokusere på at se byen uden at være bange for at fare vild. En anden fordel er, at turene som regel inkluderer entrébilletter til Paris' seværdigheder, så du kan være sikker på at komme ind på det angivne tidspunkt.

Kort sagt, hvis du ikke vil gå amok, så stol på de professionelle guider, som ud over at forklare alt, hvad du ser, vil få det til at virke nemt at komme rundt i Paris.

Kom rundt i Paris på en vandretur

Det er klart, at det at gå er den bedste måde at se flere ting på, da man kan gøre stop eller komme tættere på de bedste museer i Paris eller de parisiske monumenter, der fanger ens opmærksomhed. Selvfølgelig vil du sandsynligvis ende med at fare vild, men du har ikke en specialiseret guide.

Noget meget almindeligt i Paris er at booke en personlig vandretur, så du kan se præcis, hvad du vil se, og stoppe, hvor du vil stoppe, uden at skulle vente på en stor gruppe mennesker, som utvivlsomt også gør det vanskeligt og forsinker enhver bevægelse rundt i Paris.

Sandheden er, at det er en luksus at rejse rundt i Paris i dit eget tempo, men med tillid til, at en guide har designet ruten specielt til dig, tro mig. Bare sørg for, at du laver en liste over de steder, du gerne vil besøge, før du booker, så guiden kan inkludere dem i turen og fortælle dig, om entré er inkluderet eller ej.

Cykel rundt i Paris med en guide

Hvis du kan lide at cykle, skal du prøve at se Paris på to hjul. Vær opmærksom på, at trafikken og gaderne i Paris kan være lidt kaotiske, så min anbefaling er at booke en cykeltur i Paris, der er organiseret med en større gruppe mennesker.

Det gør det lettere for andre køretøjer at se dig, og selvom det kan virke farligt, er cykling en god måde at komme hurtigere rundt i Paris og komme til nogle steder lidt længere væk fra centrum på kortere tid. Turen inkluderer også en cykel og hjelm i perfekt stand.

Hvis du vil se så meget af Paris som muligt på en enkelt dag, kan jeg varmt anbefale cykelturen, da du faktisk kommer til flere steder end på en gåtur. Vær dog opmærksom på, at du ikke gør så mange stop på en cykeltur, så vælg denne tur, hvis du vil have en generel rundtur i Paris.

Kom rundt i Paris på Segway

Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker
Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker

Vil du komme endnu hurtigere fra et sted til et andet i Paris? Så er du heldig, for der er organiserede ture, som tager dig rundt i byen på en Segway, et hurtigt transportmiddel, hvor du ikke behøver at anstrenge dig ud over at styre styret og følge guiden.

Du bliver ikke træt, og du kan se Paris med åbne øjne. Det er også perfekt, hvis du rejser til Paris med lidt tid, og du ønsker at komme hurtigt rundt til de vigtigste steder i den franske hovedstad og få mest muligt ud af hvert minut.

Hvis du aldrig har kørt på en Segway før, skal du ikke bekymre dig. Der vil være en ansvarlig person på turen, som vil besvare dine spørgsmål og guide dig rundt i byen på din Segway-tur. Og hvis du kunne lide oplevelsen, og du har tænkt dig at blive flere dage i Paris, anbefaler jeg dig at booke Segway-turen i Château de Vincennes.

En tur rundt i Paris med en turistbus

En mulighed for at komme rundt i Paris, som jeg altid overvejer, er at booke en sightseeingbus. Disse køretøjer kører næsten hele vejen rundt i Paris, og du kan hoppe af og på ved de stoppesteder, der interesserer dig.

Det er en god måde at sikre sig, at man ser det hele, men kun bruger tid på de steder, der fanger ens opmærksomhed. Hvis du opholder dig et par dage i Paris, bør du overveje denne mulighed, fordi billetten er gyldig begge dage, og du kan bruge den som offentlig transport.

Denne bus stopper ved steder som Notre Dame, Eiffeltårnet og Moulin Rouge. Og det gode ved at vælge denne type bus frem for en almindelig bus er, at den har to dæk, hvoraf det ene har et åbent tag, så du kan se Paris' seværdigheder fra et andet perspektiv.

Book en plads på sightseeingbussen i Paris

Kom rundt i Paris med metro og S-tog

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Der er i alt 16 linjer i den parisiske metro, der forbinder hundredvis af punkter i byen, så du kan forestille dig, at dette altid vil være et hurtigt, komfortabelt og tilgængeligt alternativ til at komme rundt i Paris.

Der er mange stoppesteder, og frekvensen er ca. 5 minutter. Derudover er mange af metrostationerne forbundet med eller har RER-stop (parisiske forstadstog), som kan tage dig længere væk til steder som Versailles.

Metrostationerne er åbne fra kl. 5.30 om morgenen til kl. 1.00 (lørdage og helligdage til kl. 2.00), så du kan altid tage metroen for at komme rundt i byen. Når du køber din billet, bør du dog tage højde for de områder, du skal rejse i.

Paris' zoner

Paris er inddelt i 5 zoner, hvoraf de første 3 er de mest centrale og billigste og let tilgængelige med metro (ca. 2 € for en enkeltbillet og 23 € for et 10-billetskort). I disse zoner opfører RER sig som en metro, så den er inkluderet i billetten.

På den anden side ligger zone 4 og 5 længere væk, og for at komme dertil skal man tage RER-forstadstoget, som ikke er inkluderet i enkeltbilletten, men er inkluderet i île-de-France-billetten. Prisen varierer alt efter, hvor langt du skal rejse, men du kan tjekke den på den officielle hjemmeside.

Paris-passet

Hvis du skal være i Paris i en uge eller mere, og du skal bruge metro eller tog, vil jeg råde dig til at købe et Navigo-pas, som giver dig mulighed for at bevæge dig frit rundt i alle de områder, du vælger. Hvis du ikke bliver så længe, har du altid mulighed for at få et Paris Visite Card.

Det er gode alternativer, men du kan også bestille Paris Pass, et kort, der ikke kun giver dig mulighed for at tage offentlig transport i Paris, men også inkluderer prioriteret adgang til mange af byens turistattraktioner.

Book et Paris Pass

Kom rundt i Paris med bus

Linje 30-bus i Paris, Frankrig| ©Bus Box
Linje 30-bus i Paris, Frankrig| ©Bus Box

Selvom metroen er hurtigere, er bussen mere charmerende, da du kan se udkanten af Paris, mens du bevæger dig rundt i byen. Faktisk er det også en af de mest populære transportformer for pariserne.

Der er 59 ruter, og billetprisen er ret billig (omkring 2 €). Glem dog ikke, at busserne ikke er så punktlige, da de kører ca. hvert 15.-20. minut og er tilgængelige i kortere tid (fra kl. 7.30 til 20.30).

De linjer, du vil bruge mest, hvis du vil rundt i centrum af Paris, er dem fra 20 til 99, da de senere kører gennem udkanten af byen. Under alle omstændigheder kan du se de tilgængelige ruter på det officielle kort.

Sådan køber du en busbillet

Det er meget nemt at købe sin billet i billetautomaterne på alle stationer eller salgssteder, men man kan også købe den, når man stiger på bussen. Hvis du gør det, bliver det dog lidt dyrere, og du kan ikke skifte til andre transportmidler som f.eks. metro eller tog.

Hvis du vil spare endnu flere penge, kan du altid købe et sæsonkort som Navigo eller Paris Visite.

Natbusser

Selvom du foretrækker ikke at bruge bussen om dagen, hvis du vil nyde Paris' natteliv og komme rundt i byen om natten, skal du tage en af de 42 Noctilien-busser (markeret med et N), der kører i Paris fra 00:30 til 5:30, og som du kan bruge den samme billet på.

Sådan kommer du rundt i Paris med taxa

Taxa i Paris| ©joiseyshowaa
Taxa i Paris| ©joiseyshowaa

Jeg vil ikke stikke dig blår i øjnene, at den parisiske tax a ikke er den billigste måde at komme rundt i byen på (ca. 1,06 € pr. kilometer), men det er stadig en god mulighed, hvis du ikke vil bekymre dig om at finde metroen eller busstoppestederne.

Det er også en meget sikker løsning, især hvis du har brug for at komme rundt om natten, selvom prisen er lidt højere.

Mit råd er at sørge for at tage en officiel taxa, når du skal tage en taxa. Hvis du lige er ankommet til en af Paris' lufthavne og vil ind til centrum, er det nemt at genkende en officiel taxa, for det er dem, der står ved den specifikke taxaholdeplads. Hvis du allerede er i centrum af byen, skal du kun stole på dem med det lysende skilt.

Sådan kommer du rundt i Paris på cykel

Paris på cykel| ©TRAVELBLOG
Paris på cykel| ©TRAVELBLOG

Når jeg tager til Paris, lejer jeg altid en cykel nogle af dagene. Det er en hurtig måde at se byen på uden at gå glip af noget. Men glem ikke, at du også kan booke en cykeltur i Paris for at se byen med en gruppe, som jeg forklarede ovenfor.

At leje en cykel bidrager ikke til den parisiske forurening og er ret økonomisk, da byen selv har cykler til leje (den berømte Vélib) for omkring 5 € hver 24. time.

Ud over cyklingens bæredygtighed er det en meget tilgængelig transportform, da der er masser af cykelparkeringsstationer (du kan tjekke de officielle her) og masser af cykelstier, så du er sikker på at kunne komme til alle de steder, du gerne vil hen.

Book en cykeltur i Paris

Sådan kommer du rundt i Paris i bil

Kør rundt i Paris i bil| ©Alexandr Podvalny
Kør rundt i Paris i bil| ©Alexandr Podvalny

Hvis du vil rundt i Paris i bil, skal du være opmærksom på, at trafikken kan være overvældende, især hvis du ikke er vant til at køre i storbyer og centrale områder. Men hvis du vil udnytte din tur til Paris til at tage på sightseeing rundt i Paris, er det perfekt.

Hvis du er EU-borger, er dit nationale kørekort nok til at leje og køre bil i Paris eller andre steder i Frankrig. Men glem ikke at tage et kig på de officielle regler, så du ikke kommer tilbage fra din rejse med en bøde.

Men det mest komplicerede ved at køre i Paris er parkering, fordi det altid er dyrt. Hvis du vil vælge en mere sikker løsning, er der altid de underjordiske parkeringspladser, som er åbne og bevogtede 24 timer i døgnet.

Andre sjove måder at udforske byen på i bil

Book en tur i klassisk bil i Paris

Rundvisning til fods i Paris

Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding
Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding

Det er en fornøjelse at gå rundt og se nogle af de mest berømte og specielle steder i verden, det vil jeg ikke benægte, men du er nødt til at forstå, at Paris er en by med mange kvarterer og turistcentre.

At gå er et sjovt, billigt og charmerende alternativ, ja, men du vil spilde en masse tid på at komme fra et sted til et andet. Det, du kan gøre, er at tage til et bestemt kvarter, og når du er der, bevæge dig rundt i det for at besøge de mest emblematiske steder.

For eksempel vil det tage dig mere end en time at gå fra Eiffeltårnet til Montmartre-kvarteret, og når du kommer derhen, vil du være udmattet og tom for energi. Det er meget bedre at tage metroen til Montmartre og gå derhen.

Sammenligning af transport i Paris

 • Organiseret tur
 • Den mest komplette løsning
 • Der er en bred vifte af muligheder
 • Undergrundsbane eller forstad
 • Hurtigere løsning
 • Kan være kaotisk
 • Offentlig bus
 • Billigere løsning
 • Afhænger af trafikken
 • Taxa
 • Den mest komfortable og sikre løsning
 • Dyrt
 • Cykel
 • Mere bæredygtig løsning
 • Anbefales ikke til familier med små børn
 • Bil
 • Mere fleksibel løsning
 • Parkering er dyrt og kompliceret