Udsigt fra Eiffeltårnet

Ud over at se Eiffeltårnet fra forskellige dele af byen, vil jeg også anbefale dig at se byen fra dens mest emblematiske monument.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Udsigt fra Eiffeltårnet

Postkort af Eiffeltårnet | ©Yovan Verma

Et af højdepunkterne ved ethvert første besøg i Paris er at bestige Eiffeltårnet. Den verdensberømte jernlady er et af de bedste udsigtspunkter i Paris. Fra tårnet kan man se Triumfbuen, Grand Palais, Louvre, Notre Dame de Paris og endda Sacre Coeur-basilikaen, hvis vejret er godt.

Der er skilte på toppen, som forklarer de berømte seværdigheder, man kan se fra toppen. Men hvis man skal være ærlig, bør man spørge sig selv, hvilke steder man ikke kan se fra toppen af tårnet, for man kan faktisk se næsten alle hjørner af Paris mere eller mindre tydeligt. Men lad os nu se, hvad der er de mest betydningsfulde steder, man kan se fra Jernladyen.

1. Triumfbuen

Udsigt fra Eiffeltårnet til Triumfbuen| ©Dennis Jarvis
Udsigt fra Eiffeltårnet til Triumfbuen| ©Dennis Jarvis

Det første monument, du vil se lige foran og nord for tårnet, er Triumfbuen, som ud over at være et af de vigtigste monumenter i byen, med sin strategiske placering og højde på 50 meter gør, at du kan se den uden problemer, selv i dårligt vejr. Jeg anbefaler dog, at du ser monumentet fra første sal (115 meters højde), da det vil give dig en mere direkte udsigt.

Hvis du går op i tårnet om dagen, vil du kunne se Triumfbuen omgivet af træer og delvist afgrænset af Seinen. Og hvis du er ved Eiffeltårnet om aftenen, vil du kunne se lysene fra Triumfbuen og de omkringliggende parker. Da det ligger så afsides, er det svært at se dets former særlig godt, men det er let at identificere på grund af dets højde.

Køb billetter til Eiffeltårnet

2. Grand Palais

Udsigt fra Eiffeltårnet over Grand Palais| ©Roger W
Udsigt fra Eiffeltårnet over Grand Palais| ©Roger W

Nordøst for tårnet ligger Grand Palais, en 45 meter høj og 200 meter lang bygning, hvis glastag er det største af sin art i Europa.

Grand Palais' stenfacader, søjler og friser har klassiske designtræk, mens det indviklede metalarbejde indeni er i klassisk jugendstil. Bygningen består af tre hovedområder: Galeries Nationales, Palais de la Découverte og Nave.

Det er en udstillingshal og et stort museumskompleks bygget mellem Champs Elysées og Seine-floden i Paris. Hvis du virkelig sætter pris på arkitektur, bør du kigge på denne glamourøse bygning.

Køb billetter til Eiffeltårnet

3. Louvre-museet

Louvre-museet| ©Dennis Jarvis
Louvre-museet| ©Dennis Jarvis

Louvre-museet ligger lige øst for Jernladyen ca. 3,5 km i lige linje (5 km) og er 21,64 meter højt på en kvadratisk base, der er 35,42 meter på en side.Museets glaspyramide, som er det, du virkelig ser fra tårnet, er hovedindgangen til galleriet.

Louvre siges at være det største museum i verden. Uanset om det er sandt eller ej, er det et af de vigtigste parisiske museer i Europa og verden. Oprindeligt var dette den tidligere residens for de franske konger. I dag udstiller Louvre-museet over 38.000 kunstværker, og nogle af Louvres fineste malerier er også de fineste i verden.

Book billetter til Louvre-museet

4. Les Invalides

Udsigt fra Eiffeltårnet over Les Invalides| ©TracyElaine
Udsigt fra Eiffeltårnet over Les Invalides| ©TracyElaine

Lidt sydøst for tårnet kan du se Les Invalides, hvis 107 meter høje gyldne kuppel er slående fra forskellige dele af byen (Forestil dig fra Eiffeltårnet).

Det store Les Invalides-kompleks på venstre bred er let genkendeligt med sin storslåede kuppel. Den gode højde og nærheden til tårnet gør, at du kan se dette utrolige palads fra alle etager i bygningen, selvom det er bedst at se det fra første sal (115 meter). Helt sikkert en af de bedste bygninger at se i Paris.

Sjovt nok blev det oprindeligt bygget af Ludvig XIV til at huse hjemløse og sårede veteraner fra kongens hær. I dag er Hôtel des Invalides berømt for at huse den franske kejser Napoleon Bonapartes grav.

5. Champs de Mars

Udsigt over Champs de Mars| ©Dennis Jarvis
Udsigt over Champs de Mars| ©Dennis Jarvis

Syd for Eiffeltårnet og kun 482 meter væk kan du se denne strålende og meget berømte park. Du kan se den fra næsten alle steder i den parisiske bygning.

Selvom det ser ud som et grønt område fra tårnet, har dette åbne område været vidne til vigtige begivenheder, såsom forskellige revolutionære handlinger eller massakren i 1791. Hvis du besøger Paris om foråret, er parken en sand fornøjelse, og den er omgivet af restauranter i nærheden af Eiffeltårnet, hvis du skulle blive lidt sulten af den spektakulære udsigt.

6. Notre-Dame

Udsigt fra Eiffeltårnet med Notre-Dame i baggrunden.| ©Yortw
Udsigt fra Eiffeltårnet med Notre-Dame i baggrunden.| ©Yortw

Notre-Dame ligger lige øst for tårnet og er 69 meter høj. Men det er 130 meter langt og 48 meter bredt. På grund af beliggenheden er det tilrådeligt at vælge en god dag for at kunne se den ordentligt fra tårnet. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du klatrer op i toppen af tårnet (276 meter) for at få en god udsigt over denne historiske katedral.

Notre-Dame de Paris er dedikeret til Jomfru Maria og er en af de ældste gotiske katedraler i verden og en af de mest kendte.I løbet af de sidste otte århundreder er katedralbygningen blevet renoveret og restaureret flere gange. Den mest betydningsfulde renovering fandt sted i 1845 og tog 25 år at færdiggøre. Under denne restaurering blev de flyvende stræbepiller udskiftet, kapellet blev restaureret, statuer blev tilføjet, og et nyt rosenvindue blev placeret.

7. Pont Alexandre III

Udsigt over Pont Alexandre III| ©Little Italy
Udsigt over Pont Alexandre III| ©Little Italy

Pont Alexandre III ligger mod nordøst, ikke langt fra Grand Palais (derfor kan man se de to i samme plan), og er et andet af de vigtigste monumenter, man kan se fra toppen af tårnet.

Broen er lavet af en enkeltspændt stålbue, et utroligt teknisk mesterværk fra den tid. Broens udsmykning er ganske enkelt spektakulær takket være de fire ** 17 m** høje søjler med gyldne vingede heste på toppen i hver sin ende af konstruktionen. Smukke sorte lysekroner, keruber og andre dekorative elementer gør denne bro til en imponerende konstruktion, som mange vælger som baggrund for deres bryllupsbilleder. Det skal dog siges, at man fra tårnet kun kan se nogle af disse detaljer.

For en god ordens skyld: Pont Alexandre III (Alexandre III-broen) er den mest fascinerende bro i Paris. Den blev indviet i forbindelse med verdensudstillingen i Paris i 1900 og ligger mellem L'Hôtel des Invalides og Grand og Petit Palais.

8. Sacré Coeur

Sacré Coeur i baggrunden fra Eiffeltårnet| ©Roger W
Sacré Coeur i baggrunden fra Eiffeltårnet| ©Roger W

Basilikaen Sacré Coeur (Sacré Coeur) ligger langt mod nordøst for tårnet. På trods af dens højde på 130 meter ville det være ideelt at klatre til tops for at isolere basilikaen fra andre distraktioner, der kan krydse dit 6,6 km lange blik.

Hvis du er interesseret i at se basilikaen fra Eiffeltårnet så tydeligt som muligt, anbefaler jeg, at du kun klatrer op i tårnet, når himlen er helt klar. Hvem ved, måske får du endda et glimt af basilikaens klokke, den største i Frankrig med en vægt på 18 tons.

Sacré-Cœur-basilikaen er synlig fra mange dele af Paris og er højdepunktet på Montmartre-bakken. Med sin romansk-byzantinske stil minder kirken mere om Taj Mahal i Indien end om den gotiske katedral Notre-Dame.

9. Musée d'Orsay

Musée d'Orsay fra Eiffeltårnet| ©Brule Laker
Musée d'Orsay fra Eiffeltårnet| ©Brule Laker

En anden seværdighed nordøst for Jernladyen er det berømte Musée d'Orsay, en storslået struktur, der måler 188 meter i længden, 75 meter i bredden og 32 meter i højden. Dets nærhed til tårnet er et stort plus, da det giver dig mulighed for at nyde dets dimensioner og arkitektoniske detaljer uden at knibe øjnene alt for meget sammen. Beliggenheden ved bredden af Seinen gør observationen fra tårnet endnu mere spektakulær.

Museet ligger i en tidligere togstation, der åbnede i tide til verdensudstillingen i Paris i 1900, og kun 783 meter fra Louvre-museet, der begge er rangeret som to af de bedste museer i Paris i verden.

10. Seinen

Seinen| ©Joe Shlabotnik
Seinen| ©Joe Shlabotnik

Til trods for at Seinen er en vandstrøm, giver det god mening at se den fra en betydelig højde, da man kan se, hvor den flyder, og hvilke dimensioner den har . Og hvilket bedre observatorium til dette end fra selve Eiffeltårnet? Det bedste er, at man fra toppen af tårnet, og takket være dets dimensioner, kan nyde det på alle tider af døgnet. Hvis du er ved Eiffeltårnet om natten, kan du følge ruten forflodkrydstogterne på Seinen, og hvis du bestiger tårnet om dagen, kan du se endnu tydeligere, hvor utrolig lang den er, og hvordan den bugter sig gennem Paris.

I dag er den en af de vigtigste turistattraktioner og vartegn i Paris takket være de fantastiske broer, der krydser den, og takket være det faktum, at den omgiver de to holme i Paris. Seinen er en vigtig flod i det nordvestlige Frankrig og er faktisk den næstlængste flod i Frankrig efter Loire med en imponerende længde på 776 km. Flodens udmunding ligger i Den Engelske Kanal mellem Le Havre i regionen Haute Normandie og Honfeur i regionen Basse Normandie.

Køb billetter til Eiffeltårnet

Udsigtspunkter fra Eiffeltårnet

Udsigt fra etage 01 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra etage 01 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
  • Første sal: Fra første sal kan man med stor præcision se de områder, der ligger tættest på tårnet, bl.a. Parc du Champ-de-Mars og Musée de l'Homme.
  • Første sal: Denne første sal kan betragtes som et udsigtspunkt, hvor Paris begynder at folde sig ud, og man kan allerede se nogle af byens vigtigste monumenter som dem, der er nævnt i de foregående afsnit. Det er værd at bemærke, at denne etage er den mest besøgte.
  • Øverst: Tredje etage er simpelthen spektakulær, når det gælder udsigten, Paris synes at falde til ro, og du kan se Paris for dine fødder. Det er her, du kan vurdere omfanget af Paris og se nogle fjerntliggende monumenter som Sacre Coeur-basilikaen og Montmartre-området generelt.

Hvordan tager man billeder fra Eiffeltårnet?

Udsigt fra etage 02 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra etage 02 i Eiffeltårnet| ©Guilhem Vellut

Højden har stor indflydelse på fotograferingen, da både lyset og graden af fokus er meget anderledes end det, du er vant til. På den ene side er lyset en fordel, da der ikke er nogen forhindringer, der kan forhindre dit kamera i at fange nok lys, medmindre du tager billeder om natten. På den anden side er fokus det svageste punkt, da der ikke er noget tæt objekt at fokusere på, hvis du vil fokusere på et bestemt område, skal du tage et godt objektiv med dig.

Men hvis din idé er at tage panoramabilleder, behøver du ikke at bekymre dig, enhver kameraposition vil gøre det, afhængigt af den ramme, du leder efter. Jeg anbefaler dog ikke at tage billeder om natten fra Eiffeltårnet, da lyset fra selve tårnet "blænder dit kamera" og gør det svært at fange billeder af byen på en klar måde.

Køb billetter til Eiffeltårnet