Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Paris Billetter

I denne definitive guide kan du finde de bedste ting at lave i en af de mest besøgte byer i verden. Paris' skønhed findes i dens gader, men også i dens udstillinger og attraktioner. Se her, hvordan du opdager dem.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

24 minutters læst

Bedste Paris Billetter

Vista desde el lago de la torre Eiffel |©Bryan Steingard

Paris er en af de mest fascinerende og besøgte byer i verden, og den har ikke kun nogle af de mest berømte attraktioner, men også en magisk aura og en tusindårig tradition, der har gjort den til et yndet sted for kunstnere, så så snart du besøger den, vil du blive forbløffet over al dens skønhed og den brede vifte af aktiviteter, den tilbyder turisterne.

Fra Eiffeltårnet til Opéra Garnier, fra Triumfbuen til Moulin Rouge og fra Pompidoucentret til katakomberne i Paris vil du kunne se byen i al sin pragt, men der er så meget at se, at du ikke har tid til at blive distraheret. Så her er din guide til de bedste billetter, så du får mest muligt ud af din tur til den franske hovedstad.

1. Billetter til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet på dagen|©Pixabay
Eiffeltårnet på dagen|©Pixabay

Du kan ikke besøge Paris uden at se Eiffeltårnet, som er byens mest ikoniske monument og et af de mest berømte i verden. Under dit besøg kan du komme op på tårnets første sal, som du når ved at gå op ad dets 674 trin. Derfra har du nogle af de bedste udsigter over byen, især over bygningerne på Ile de France, herunder Notre Dame-katedralen.

På alle tårnoplevelser kan du, når du bestiller din billet, også vælge at blive ledsaget af en guide, som fortæller dig om historien bag dette ikon, som har været tæt knyttet til byen, siden det blev bygget i 1889. Når du når første sal, har du tid til at nyde panoramaudsigten og tage nogle af de bedste billeder, før du vender tilbage til basen til en 15-20 minutters rundvisning.

Book billetter til et besøg i Eiffeltårnet

2. Billetter til Louvre-museet

Louvre-museet|©Vlada Karpovich
Louvre-museet|©Vlada Karpovich

Louvre er et af de største, mest berømte og mest besøgte museer i verden, så du må ikke gå glip af det på din tur rundt i Paris. Husk, at det på grund af sin størrelse kan være overvældende, og at hvert minut tæller, så det er ideelt at vælge hurtig indgang uden køer. Blandt de bedste værker er Mona Lisa, Venus fra Milo og Sejren fra Samothrake.

Dette museum skiller sig også ud ved de forskellige rum, der omgiver hovedattraktionerne, hvor du kan opdage yderligere 35.000 genstande fra hele verden, herunder skulpturer, malerier, graveringer og bronzeværker. Den bedste måde at nyde museet fuldt ud på er at besøge det tidligt om morgenen, hvor der er færrest besøgende, og hvor museets mest berømte sale er klarest.

Book spring-køen-over-billetter til Louvre-museet

3. Billetter til Triumfbuen i Paris

Triumfbuen|©Antonio Conte
Triumfbuen|©Antonio Conte

Triumfbuen var, indtil Eiffeltårnet blev bygget i 1889, den mest berømte seværdighed i Paris, og siden jernmonumentet blev byens emblem, er buen blevet den næstmest besøgte seværdighed. Fra terrassen kan man se ud over Paris' skyline og opleve nogle af de bedste panoramaudsigter, især i sommermånederne eller på klare dage.

Triumfbuen er 50 meter høj, hvilket ikke er for højt, men omgivet af grønne områder er det en ideel ramme for at tage nogle af de bedste billeder af Paris. Der er også en kunstudstilling på toppen, som fortæller om mindesmærkets historie fra opførelsen i 1836 til i dag, og som du kan se med dine billetter. For at komme op på taget skal du gå op ad 284 trin.

Book spring-køen-over-billetter til Triumfbuen

4. Billetter til Moulin Rouge med middag

Moulin Rouge om natten|©Iveth Encalada
Moulin Rouge om natten|©Iveth Encalada

Moulin Rouge, som ligger på Boulevard de Clichy, et af de mest bohemeagtige områder i Paris, er den mest berømte kabaret i Frankrig og har været berømt for sine shows, mad og drikke i over 100 år. Champagne er en af mulighederne, så det bedste alternativ til at opdage det er at købe billet til et show med middag inkluderet, som vil transportere dig til slutningen af det 19. århundrede blandt fjer, pailletter og dansernes glitter.

På Moulin Rouge kan du opleve et af byens ikoner, hvor Edith Piaf, Franck Sinatra og Elton John blandt andre store kunstnere har optrådt. Det er også et af de bedste steder at opleve nattelivet i Paris, som er berømt for sine temashows og danseklubber. Er du klar til en tur tilbage i tiden med en aften i vaudevillens tegn?

Book billetter til Moulin Rouge

5. Billetter til Panthéon de Paris

Panthéon de Paris|©Mehmet Turgut Kirkgoz
Panthéon de Paris|©Mehmet Turgut Kirkgoz

Panthéon de Paris, der ligger i hjertet af Latinerkvarteret, er en af de bygninger, der bevarer mindet om Frankrig. I denne neoklassicistiske kirke kan du besøge den underjordiske krypt, der indeholder gravene for Voltaire, Victor Hugo, Marie Curie, Louis Braille og Emile Zola, blandt andre store franske personligheder. Du kan også forundres over bygningens arkitektur og den åbne udsigt fra øverste etage.

Pantheon i Paris vil være velkendt for dig, da det er inspireret af Pantheon i Rom, selvom det har en større kuppel, interiøret er bedre bevaret, og du kan også få adgang til toppen af bygningen, noget der er forbudt i bygningen i den italienske hovedstad for at fremme bevarelsen af strukturen. Dette er et af de mest besøgte steder i byen, så jeg anbefaler, at du vælger prioriterede billetter.

Book billetter til Pantheon i Paris

6. Billetter til Versailles-slottet

Slottet i Versailles. Paris.|©lameato feliz
Slottet i Versailles. Paris.|©lameato feliz

Versailles er et af de mest berømte slotte i verden, og en stor del af dets berømmelse skyldes den smukke arkitektur og de imponerende haver, som har gjort det til Unesco-verdensarv, så det er værd at tage en tur nord for Paris for at se det. Når man er inde, kan man også besøge udstillingen af kunstsamlingen og de vigtigste gallerier.

Det mest berømte af gallerierne er Spejlsalen, som er over 70 meter lang, og som ud over sin barokke struktur er kendt for at have været stedet for underskrivelsen af Versailles-traktaten, som satte en stopper for Første Verdenskrig. Bemærk, at billetter til slottet giver dig mulighed for at spadsere gennem haverne, men på forskellige datoer mellem april og oktober er de lukkede.

Book billetter til at besøge Versailles-slottet

7. Billetter til Pompidoucentret i Paris

Pompidou Centre-Paris|©Antonio Spiller
Pompidou Centre-Paris|©Antonio Spiller

Pompidou-centret er det vigtigste sted for kunst og kultur i Paris og også en af de mest moderne og berømte bygninger i det 20. århundrede. Dens facade og udvendige udsmykning, der er bygget helt i rørformat, minder om den arkitektoniske avantgarde, og derfor huser den en af verdens største samlinger af moderne og nutidig kunst, herunder værker af Picasso, Man Ray, Francis Bacon og Kandinsky.

I Pompidoucentret, som i andre dele af byen, har du også adgang til en terrasse, hvorfra du kan opleve den parisiske skyline med dens mest emblematiske bygninger. Hvis du planlægger at besøge den franske hovedstad med børn, finder du på toppen af Pompidou også børnegalleriet, som tilbyder aktiviteter for børn. Book dine billetter tidligt, da de hurtigt bliver udsolgt.

Book billetter til at besøge Pompidoucentret

8. Billetter til Sainte Chapelle og Conciergerie

Farvet glas i Sainte Chapelle|©Joseph Kiesecker
Farvet glas i Sainte Chapelle|©Joseph Kiesecker

Notre Dame-katedralen er den mest berømte religiøse bygning i Paris, men for mange ligger den smukkeste kirkebygning lige overfor, og det er Sainte Chapelle, det gotiske tempel med sine forkromede glasmosaikvinduer og uendelige lofter, der tager dig tilbage til middelalderens Frankrig. Den imponerende arkitektur gjorde den ikke kun til et enormt relikvieskrin, men også til hjemsted for de kongelige, der styrede landet med jernhånd i middelalderen.

I Sainte Chapelle kan du besøge det nedre kapel og det øvre kapel, men du vil blive forundret over de farvede glasvinduer og det farverige rosenvindue, der kroner indgangsdøren og repræsenterer forskellige passager fra Bibelen, herunder 1. Mosebog, Exodus, Passionen og Apokalypsen.

Sainte Chapelle-bygningen er også hjemsted for Conciergerie, en historisk bygning, der ligger på Quai de l'Horlogerie, lige ved siden af det kongelige kapel, og som har en rig historie, da den under den franske revolution husede det blodigste fængsel i Paris.

Book billetter til Sainte Chapelle

9. Billetter til Les Invalides

Les Invalides og Le Tombeau de Napoléon|©Michel Corrent
Les Invalides og Le Tombeau de Napoléon|©Michel Corrent

Invalides-komplekset er en mindebygning fra det 16. århundrede, hvor du kan finde Paris' hærmuseum. Denne udstilling er verdensberømt, fordi den huser Napoleon Bonapartes grav, hvilket gør den til et af de mest besøgte steder i Frankrig og Europa af turister. Det bedste alternativ er at besøge museet tidligt om morgenen for at undgå de lange køer.

Blandt udstillingerne i komplekset finder du et stort antal katalogiserede genstande, herunder værktøj og rustninger, og en af de største udstillinger af skydevåben i Frankrig. Derudover får du med disse billetter en fordybende oplevelse gennem de blodigste slag i Frankrigs historie, hvor du kan lære om dagligdagen for en soldat i krigen i hver af konflikterne.

Book billetter til at besøge Les Invalides-komplekset

10. Billetter til Montparnasse-tårnet

Montparnasse-tårnet ved solnedgang|©Edgardo W. Olivera
Montparnasse-tårnet ved solnedgang|©Edgardo W. Olivera

Montparnasse-tårnet er et af de højeste tårne i Frankrig, og siden det blev bygget i 1972, har det skabt kontroverser blandt franskmændene, som klagede over, at den modernistiske bygning kolliderede med den statelige parisiske skyline. Men siden indvielsen er tårnet blevet en af de mest besøgte attraktioner, og det skyldes i høj grad, at man fra dets 210 meters højde har den bedste udsigt over hovedstaden. Book dine billetter online for at undgå unødig ventetid.

Fra panoramaterrassen på 56. etage og fra observatoriet på 59. etage kan du se Eiffeltårnet, Triumfbuen og den 2 km lange Avenue des Champs Elysées. Du kan også tage en kop kaffe eller en cocktail på toppen, mens du nyder udsigten, og takket være de lange åbningstider kan du se solnedgangen derfra, en ideel oplevelse i sommermånederne.

Book billetter til et besøg i Montparnasse-tårnet

11. Billetter til Opéra Garnier

Garnier-operaens trappeopgang|©Igor Sorokin
Garnier-operaens trappeopgang|©Igor Sorokin

Opera Garnier-bygningen er en af de mest repræsentative for parisisk arkitektur, ikke kun fordi dens facade afspejler den franske ingeniørkunsts overdådighed og designstil, men også fordi den er katedralen for lyrisk kunst, musik og dans, som har præget Paris, især siden det 19. århundrede. Hvis du ud over billetterne til at besøge bygningen beslutter dig for at overvære et show, vil du også kunne se de forgyldte detaljer og mosaikker indeni.

Inde i hovedteatret kan du opdage de røde fløjlssæder i auditoriet, loftet kronet af Marc Chagalls fresker, og hvis du vælger en guidet tur før forestillingen, kan du lære de mest fascinerende historier. Blandt dem er selvfølgelig den om Phantom of the Opera, det mystiske spøgelse, der terroriserer publikum ved hver forestilling for at vinde en ung sangers hjerte.

Book billetter til at besøge Opéra Garnier

12. Billetter til Saint-Denis-basilikaen

Saint Denis-basilikaen|©Paco Barranco
Saint Denis-basilikaen|©Paco Barranco

Hvis du er vild med fransk historie, må du ikke gå glip af et besøg i Saint-Denis-basilikaen, som ikke kun betragtes som den første gotiske katedral i verden, men også huser gravene for over 70 franske konger og embedsmænd, hvilket gør den til hovedkrypten for Frankrigs kongelige. Jeg anbefaler, at du besøger dette sted med en "spring køen over"-billet.

Den mest populære krypt i Saint-Denis er Marie-Antoinette af Østrigs, men du kan også besøge den største samling af gravskulpturer i landet, et stort antal statuer og monumentale grave fra renæssancen. Alt dette kan findes i basilikaens smukke bygning i hjertet af det urolige Saint-Denis-distrikt, som var centrum for de franske maj 1968 -uroligheder.

Book billetter til et besøg i Saint-Denis-basilikaen

13. Billetter til Musée d'Orsay

Musée d'Orsay, Paris, FR|©gianclaudio curia
Musée d'Orsay, Paris, FR|©gianclaudio curia

Louvre er det mest berømte museum i Paris og Pompidou det største, men Orsay er også kendt for sine udstillinger, som er de vigtigste impressionistiske og postimpressionistiske i Europa. Museet ligger i en gammel togstation, så ud over udstillingerne vil du blive overrasket over bygningens arkitektur, og ud over malerierne kan du også se skulptursalen.

Blandt de kunstværker, du kan se på Orsay, er Frokost på græsset af Edouard Manet, Dansen på Moulin de la Galette af Auguste Renoir og Portræt af kunstneren af Vincent van Gogh, samt malerier af Edgar Degas, Jean-Francois Millet, Paul Cézanne og Paul Gauguin, som gør dette museum til et af de must-see i den franske hovedstad.

Book billetter til at besøge Musée d'Orsay

14. Billetter til Disneyland Paris på 1 dag

Disneyland Paris|©Vanshika Datta
Disneyland Paris|©Vanshika Datta

Hvis du vil vælge en alternativ plan i Paris, eller hvis du planlægger at besøge den franske hovedstad med børn, kan du besøge Disneyland på 1 dag med billetter, der giver dig adgang til de to vigtigste steder i komplekset, Disneyland Park og Walt Disney Studios. I disse parker kan du møde virksomhedens mest fremtrædende figurer, såsom Pinocchio, Peter Pan og Spider-Man, og du kan også lære Marvel-, Star Wars- og Pixar-universet at kende.

Andre attraktioner, du kan besøge, er forlystelsesparkerne Indiana Jones og Pirates of the Caribbean i et kompleks, der ligger lige uden for Paris og er let tilgængeligt, så du kan besøge mindst to parker på en dag for ikke at tage tid væk fra resten af byens vigtigste seværdigheder.

Flerdages alternativer

Hvis du føler, at en dag ikke er nok til at besøge parkerne, kan du også vælge et flerdagesbesøg i Disneyland Paris.

Book 1-dagsbilletter til Disneyland Paris

15. Natbilletter til Eiffeltårnet

 Eiffeltårnet | ©Campus France
Eiffeltårnet | ©Campus France

Den bedste måde at opleve Eiffeltårnet på er i dagtimerne, men hvis du er en af dem, der foretrækker at få en panoramaudsigt over byen om natten, kan du vælge disse billetter til at opleve det vigtigste monument i den parisiske hovedstad om natten. Det er en aktivitet, der varer ca. 2 timer, og som tager dig fra bunden af tårnet til toppen for at opdage et af den moderne verdens vidundere.

Under besøget vil du blive ledsaget af en audioguide på forskellige sprog, og fra tårnets første sal vil du opdage en af de smukkeste åbne udsigter over Paris, især i sommermånederne, når himlen er klar, og vejret normalt er varmt.

Book natbilletter til Eiffeltårnet

16. Billetter til et krydstogt på Seinen og Louvre-museet

Flodkrydstogt på Seinen|©Sergio González Sierra
Flodkrydstogt på Seinen|©Sergio González Sierra

En af de bedste måder at se en anden side af Paris på er fra Seinen, som er byens vigtigste biflod og også en af de mest berømte i verden. I den franske hovedstad finder du mange muligheder for at tage en bådtur på bifloden, og mange af dem inkluderer også adgang til andre attraktioner, som i dette tilfælde, der ud over bådturen også tilbyder adgang til Louvre-museet.

Under sejlturen får du en panoramaudsigt over Eiffeltårnet, Alexander III-broen, Notre Damme-katedralen og Musée d'Orsay, og når turen er slut, besøger du Louvre, hvor du kan opleve nogle af verdens mest berømte kunstværker. Heriblandt Leonardo Da Vincis Mona Lisa og Venus de Milo.

Du vil også blive tiltrukket af krystalpyramiden, da Louvre også har et af de smukkeste arkitektoniske designs i Europa.

Book en gåtur på Seinen og billetter til Louvre

17. Billetter til katakomberne i Paris

Katakomberne|©Breno Correa Filho
Katakomberne|©Breno Correa Filho

Paris er lysets by, men den har også en mørk side, som du kan opdage på en tur i byens katakomber, som tager dig gennem det underjordiske layout, der blev bygget i 1788 for at huse skeletterne af mere end 6 millioner mennesker, der var spredt ud over den franske hovedstads mange kirkegårde siden romertiden.

Du kan gå rundt i denne underverden, der er bygget i et gammelt kalkstensbrud, på egen hånd eller med hjælp fra en audioguide, der findes på flere sprog, men du må ikke gå glip af denne tur til et af Paris' mest uhyggelige steder, som tager dig mere end 100 trin under byens grænser.

Book billetter til Paris' katakomber

18. Billetter til et krydstogt på Seinen og Eiffeltårnet

Flodkrydstogt på Seinen|©BCNGROUPS
Flodkrydstogt på Seinen|©BCNGROUPS

En af de mest populære udflugter i Paris er et krydstogt på Seinen, og de ledsages ofte af billetter til andre attraktioner, f.eks. Eiffeltårnet, så disse aktiviteter giver dig et glimt af byens skyline fra Frankrigs mest berømte biflod og derefter et besøg på Jernladyen, hovedstadens mest ikoniske monument.

Fra Seinen kan du opleve et magisk panorama over Musée d'Orsay, Notre Damme-katedralen og Alexander III-broen, og så kan du også klatre op på første sal i Eiffeltårnet, som har været Paris' emblem, siden det blev bygget i 1889, og et alvidende vidne til alle hovedstadens historiske begivenheder.

Book et krydstogt på Seinen med billetter til Eiffeltårnet

19. Billetter til Banksy-udstillingen

Banksy - Paris|©Valerie Douay
Banksy - Paris|©Valerie Douay

Banksy er verdens mest berømte og indflydelsesrige globale gadekunstner, og i Paris kan du besøge den permanente udstilling The World of Banksy. Denne udstilling er ikke centraliseret i et enkelt galleri, men består af en åben rundtur til den gådefulde forfatters værker i byen og en gennemgang genskabt af andre kunstnere af hans mest berømte værker.

I disse vægmalerier og stencils kan du se Banksys værker i Paris, men også kopier af mere end 100 af hans værker rundt om i verden , som handler om social kritik, verdens modsætninger, omsorg for miljøet og også et nådesløst syn på teknologiske fremskridt og gentrificering af byer. Hvis du vil se en alternativ kunstudstilling, må du bestemt ikke gå glip af disse billetter.

Book billetter til udstillingen The World of Banksy

20. Billetter til Rodin-museet

Rodin-museet|©Grecia Jasso
Rodin-museet|©Grecia Jasso

Auguste Rodin var den mest berømte franske billedhugger i historien og er ophavsmand til et af de mest fremragende værker inden for moderne skulptur, Tænkeren, og i Paris kan du besøge hans museum. Ud over kunstnerens kreationer vil du også blive imponeret over arkitekturen i den bygning, der huser udstillingen, som er et fuldstændig ombygget hotel fra det 18. århundrede, der endda fungerede som Rodins hjem i hans sidste år.

Med billetter til dette museum kan du se forfatterens private samling og gå rundt i udstillingen på egen hånd eller med hjælp fra en audioguide, der fås på flere sprog. Du kan også slappe af i bygningens have og få adgang til yderligere oplysninger i informationslokalerne i tilknytning til bygningen.

Book billetter til Rodin-museet i Paris

21. Billetter til Picasso-museet

PICASSO Museum PARIS|©Amaya M.G.M.
PICASSO Museum PARIS|©Amaya M.G.M.

Pablo Picasso var en af den spanske kunsts fortabte sønner, men gennem hele sit liv knyttede han et meget stærkt bånd til Frankrig, så meget, at den største samling af hans værker i dag befinder sig på Picasso-museet i Paris. Denne udstilling er opdelt i 30 rum med mere end 5.000 værker af maleren og skulptøren fra Malaga, samt andre værker af fremragende kunstnere som Cézanne, Degas og Matisse.

Under besøget kan du komme ind på Hotel Salé, palæet i Marais-distriktet, der indeholder Picasso-udstillingerne og inkluderer fordybende aktiviteter, hvor du kan opdage livet for maleren, der blandt andet var berømt for Guernica. Dette maleri befinder sig i øjeblikket på Reina Sofía-museet i Madrid, men Picasso malede det i Paris under den første del af sit eksil. Gå ikke glip af billetter til dette must-see museum i den parisiske hovedstad.

Book billetter til Picasso-museet i Paris

22. Billetter til akvariet

Akvarium i Paris|©Loeek El Toro
Akvarium i Paris|©Loeek El Toro

Hvis du planlægger at besøge Paris med børn, er en af de bedste ting at gøre at besøge Aquarium, som er et af de ældste reservater for havdyr i verden og også hjemsted for over 13.000 vanddyr. Derudover har akvariet et temarum med en indretning, der minder om Jules Vernes Tyve tusind ligaer under havet.

I Paris Aquarium kan du ud over udstillingerne også nyde Cinéaqua, som er en 4D-genskabelse af havene på Tahiti og Ny Kaledonien, som i en naturlig sammenhæng udgør levestedet for flerfarvede fisk og enorme koralrev. Endelig vil dine billetter også give dig mulighed for at interagere med nogle af dyrene i akvariet.

Book billetter til Aquarium de Paris

23. Og til Crazy Horse Cabaret

trapper på Cabaret Crazy Horse|©Tristan Legros
trapper på Cabaret Crazy Horse|©Tristan Legros

Paris er kabaretternes by, og selvom Moulin Rouge er den mest fremtrædende, kan du også finde andre muligheder med alternative shows. En af de mest kendte er Crazy Horse, som byder på et populært show med den belgiske duo Bangable og Lolly Wish i front, som minder om en iscenesættelse, der er blevet gentaget i mere end 70 år, da kabareten åbnede for første gang.

Under dit besøg kan du vælge mellem flere muligheder, hvoraf nogle kun inkluderer billetter til showet og andre også middag og drinks, hvoraf de fleste består af champagnedrinks. Bemærk venligst, at disse shows er velegnede for hele familien, men børn under 18 år skal ledsages af en voksen.

Book billetter til Crazy Horse Cabaret Show

24. Cabaret Paradis Latin billetter

Paradis Latin show|©jeffrey husien
Paradis Latin show|©jeffrey husien

Hvis du vil nyde et blødt erotisk show under dit besøg i Paris, kan du vælge showet på Cabaret Paradis Latin, som ligger i hjertet af Latinerkvarteret og tilbyder et show i parisisk stil med cancan-dans, sang og akrobatik. Denne bygning blev renoveret af Gustave Eiffel, mens han byggede byens berømte tårn, som nu bærer hans navn.

Som i resten af byens kabareter kan man vælge at købe billetter til showet alene eller til middag og drikkevarer. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du ikke går glip af den ældste kabaret i verden, som betragtes som varietéteatrets vugge.

Book billetter til Cabaret Latin Paradis

25. Billetter til Grevins voksmuseum

Grevin Voksmuseums bagdør|©Francisco Gonzalez
Grevin Voksmuseums bagdør|©Francisco Gonzalez

Grevin Wax Museum er ikke kun et af de mest slående museer i verden, det er også et af de største af sin slags, så hvis du er en af dem, der nyder disse museer, skal du få billetter til at besøge det under dit ophold i Paris. Her kan du lære om Frankrigs historie gennem de mere end 500 figurer, der er udstillet, og du vil også lære, hvordan de er lavet, og hvilke materialer der bruges til at sikre deres realisme.

Dette museum er også en uundværlig mulighed for at tage en tur tilbage i tiden og opdage fortiden gennem de mest berømte figurer. Du kan også få taget et billede med Charles de Gaulle, Moliere, den lille prins og andre nutidige personligheder som Zinedine Zidane, Monica Bellucci og Barack Obama.

Book billetter til Grevins voksmuseum

26. Billetter til Paris Zoo

Addax, Paris Zoo|©Bill Johnstone
Addax, Paris Zoo|©Bill Johnstone

Paris er mest kendt for sine smukke bygninger og sit byarbejde, men byen har også nogle af de smukkeste grønne områder i verden, og i et af dem, i udkanten af byen, finder du Zoologisk Have. I dette 14,5 hektar store kompleks med 5 tematiserede biozoner kan du se omkring 180 dyrearter, herunder fugle, pattedyr, slanger, øgler og pingviner.

Zoos geografiske oversigt tager dig gennem Sudans sletter, Patagoniens klippekyster, Europas køligere skove og de varme tropiske klimaer i Guyana og Madagaskar, hvilket gør det til en af de bedste billetter at købe, hvis du planlægger at besøge Paris med børn.

Book billetter til Paris Zoo

27. Billetter til Le Grand Rex Studios

Le Grand Rex - Paris|©
Le Grand Rex - Paris|©"André M.

Paris var i begyndelsen af det 20. århundrede en af de vigtigste filmlokationer i verden, og derfor havde byen også Grand Rex Studios-biografen blandt sine attraktioner, som ikke bare var den største i verden på det tidspunkt, men som stadig er den største i Europa i dag. De mest fremtrædende klassiske film er blevet vist her, og i dag kan du opleve det på en guidet tur.

Inde i Le Grand Rex Studios vil du også blive imponeret over arkitekturen, da bygningen anses for at være en af de største eksponenter for art deco, hvilket har givet den en plads på listen over Frankrigs historiske monumenter. Under rundvisningen, som varer ca. 1 time, vil du kunne opleve interaktive oplevelser, som f.eks. at se figuren af Jean-Luc Godard, en af de mest berømte franske instruktører.

Book billetter til rundvisningen i Grand Rex Studios

28. Billetter til Louis Vuitton Foundation i Paris

Louis Vuitton-stiftelsen|©Felix SELWA
Louis Vuitton-stiftelsen|©Felix SELWA

Få mærker er mere identificeret med kunst og luksus end Louis Vuitton, så hvis du er fan af førsteklasses oplevelser, må du ikke gå glip af fondens udstilling i bygningen i Paris. I disse udstillinger, som omfatter midlertidige og permanente rum, kan du opdage værker af abstrakt og moderne kunst og lære om de aktiviteter, som Louis Vuitton er involveret i.

Bygningen, som er tegnet af den berømte arkitekt Frank Gehry og åbnede i 2014, er også et kunstværk i sig selv og betragtes af specialister som det franske Guggenheim. Med disse billetter kan du gå rundt i bygningen og på grunden på egen hånd eller vælge en audioguidet tur.

Book billetter til udstillingerne på Louis Vitton Foundation

29. Billetter til byen for videnskab og industri

Cité des sciences|©Thom Ross
Cité des sciences|©Thom Ross

Hvis du vil opdage videnskabens verden i Paris, må du ikke gå glip af billetter til den franske hovedstads Cité des Sciences et de l'Industrie, som er et enormt kompleks, der omfatter messeområdet for midlertidige og permanente aktiviteter samt byens Planetarium og Argonaut.

I dette rum, som ligger i den nordlige del af Paris, kan du lære om lys og energi, se neurologiske udstillinger og deltage i fordybende oplevelser om det ydre rum, universet og solsystemet. Cité des Sciences et de l'Industrie er et ideelt sted at besøge med børn og til familieaktiviteter uden for det parisiske epicenter, der er præget af Eiffeltårnet, Triumfbuen og Louvre-museet.

Book billetter til at opdage videnskabens og industriens by

30. Billetter til virtual reality-oplevelsen på Flyview Paris

Flyview Paris|©Alex Foster
Flyview Paris|©Alex Foster

Hvis du nogensinde har drømt om at flyve og opdage byer fra fugleperspektiv, er du måske interesseret i Flyview Paris' virtual reality-oplevelse, som består af en fordybende aktivitet, der varer ca. 20 minutter. Under den virtuelle flyvning vil du blive nedsænket i en simulator, der tager dig over Eiffeltårnet, Triumfbuen og de mest ugæstfrie hjørner af den franske hovedstad.

Billetten til disse oplevelser inkluderer virtual reality-hjelmen, jetpack-enheden, som giver dig fornemmelsen af at flyve gennem den parisiske himmel, og også audioguiden, der supplerer panoramaudsigten med en lydoplevelse. Denne aktivitet er ideel til vintermånederne eller til at lave med familien på regnvejrsdage.

Book billetter til virtual reality-oplevelsen Flyview Paris

31. Billetter til Bourse Commerce - Pinault Collection-udstillingerne i Paris

Bourse du Commerce|©Carl Campbell
Bourse du Commerce|©Carl Campbell

Paris er en af de byer, der har flest private samlinger af kunstværker, og blandt dem er Bourse Commerce - Pinault Collection en af de mest fremtrædende udstillinger med et væld af malerier, skulpturer, fotografier og videoer i en bygning fra det 18. århundrede, som også stadig er et af hovedkvartererne for Paris' børs.

Dette museum med permanente og midlertidige udstillinger blev designet af filantropen Francois Pinault og er i øjeblikket kendt for sine moderne kunstinstallationer af Hicham Berrada eller Edith Dekyndt-udstillingen, der handler om økonomiske kriser og deres indvirkning på moderne samfund.

32. Billetter til Yves Saint Laurent Museum

Påklædte mannequiner på udstilling|©Regan Vercruysse
Påklædte mannequiner på udstilling|©Regan Vercruysse

Hvis du vil besøge en af de mest luksuriøse og ekstravagante udstillinger i Paris, kan du bestille billetter til Yves Saint Laurent-museet, hvor du kan gense den franske modedesigners mest berømte kreationer og også de inspirationskilder, der førte ham til at blive en af verdens førende skikkelser inden for haute couture-mode.

Under rundvisningen kan du, ud over at lære mærkets mest ikoniske modeller at kende, også besøge det studie, hvor designeren arbejdede i mere end 30 år, og deltage i en interaktiv oplevelse, hvor du lærer om trin-for-trin-designet af en haute couture-kjole.

Book billetter til Yves Saint Laurent-museets udstilling

33. Billetter til Musée des Illusions i Paris

MUSEET FOR ILLUSIONER|©Gilles Poyet
MUSEET FOR ILLUSIONER|©Gilles Poyet

Illusionsmuseet i Paris er en sjov rejse gennem nogle af verdens mest surrealistiske oplevelser. Her kan du besøge workshops med optiske illusioner, møde en klon af dig selv, overvinde udfordringer, opdage en samling hologrammer og besøge Vortex-tunnelen, en stor del af museet, hvor du vil føle, at du ikke kan bevæge dig langs stien.

Museet indeholder også nogle udstillinger, hvor du kan lære hemmelighederne bag magi og hypnotisering, samt genvejene i det menneskelige sind, da illusioner er et bedrag af hver persons normale opfattelser. Denne fascinerende tur er ideel, hvis du planlægger at besøge Paris med børn og ønsker en alternativ oplevelse i den franske hovedstad. Nu kan du få dine billetter på forhånd.

Book billetter til Musée des Illusions i Paris

34. Billetter til Musée de l'Orangerie

Orangeriet|©Raluca Ionescu
Orangeriet|©Raluca Ionescu

Musée de l'Orangerie er et andet parisisk sted, der har specialiseret sig i impressionistisk kunst, så du finder et væld af malerier fra denne bevægelse indenfor. Højdepunktet på dette museum er, at det har en af de største samlinger af værker af Claude Monet, som var en af skaberne af stilen og også en af de mest berømte franske malere i sin tid.

På dette museum kan du også finde værker af Matisse, Rousseau, Renoir, Cézanne og endda Pablo Picasso, men blandt de permanente udstillinger kan du beundre Monets åkander, en serie af malerier af forfatteren, der viser principperne for den impressionistiske bevægelse og vigtigheden af pastelfarver. Den bedste mulighed er at besøge museet med en "spring køen over"-billet for at undgå forsinkelser og trængsel.

Book billetter til Musée de l'Orangerie

35. Billetter til Hotel de la Marine i Paris

Hôtel de la Marine|©Jacques Barbery
Hôtel de la Marine|©Jacques Barbery

Hotel de la Marine i Paris er nu et af de vigtigste monumenter i byen, beliggende i hjertet af den franske hovedstad, og et vidne om Frankrigs monarkiske periode, da det husede den institution, der stod for at købe kongens møbler i det 18. århundrede.

I dag byder hotellet ikke kun på en enestående bygning, som du kan besøge for at se den franske renæssancearkitektur, men også på en kunstudstilling, der tilhører Al Thani, som er en af de mest værdifulde private samlinger i verden. Du kan gå rundt på Hôtel de la Marine på egen hånd eller vælge en audioguidet tur, som er tilgængelig på flere sprog.

Book billetter til en rundvisning på Hotel de la Marine

36. Billetter til Chokolademuseet

Det lille chokolademuseum|©Adriana Rapolla
Det lille chokolademuseum|©Adriana Rapolla

Chokolademuseet er en af Paris' bedst bevarede hemmeligheder. Hvis du besøger det, får du mulighed for at opdage et sted, der sjældent besøges af turister, samt nogle af byens bedste smagsoplevelser. Under rundvisningen kan du også lære om den lange historie bag denne dyrebare sødme og smage forskellige typer chokolade.

Chokolademuseet er åbent året rundt, men det bedste tidspunkt at besøge det på er under Chocolate Fashion Week, som afholdes hvert år i en uge i slutningen af oktober og begyndelsen af november, hvor chokoladen er i centrum sammen med haute couture-modeshows i byen.

Book billetter til Musée du Chocolat i Paris

37. Billetter til Marmottan Monet Museum

Musee Marmottan, Paris|©Albyn Davis
Musee Marmottan, Paris|©Albyn Davis

Marmottan Monet Museum indeholder verdens største samling af malerier af den franske kunstner Claude Monet samt mange af hans personlige genstande, hvilket gør det til en ideel mulighed for at få et indblik i kunstnerens liv, som var en del af en af de mest frugtbare generationer af franske malere, og som også var en af initiativtagerne til den impressionistiske stil.

Du kan også opleve værker af andre samtidige kunstnere til Monet og fra den impressionistiske bevægelse, såsom Degas, Renoir, Gauguin og Morisot. Når du booker dine billetter, kan du vælge at besøge stedet på egen hånd eller tage en audioguidet tur, som er tilgængelig på flere sprog.

Book billetter til Marmottan Monet Museum

38. Billetter til Jacquemart-André-museet

JACQUEMART-ANDRE Museum|©Tim Jordan
JACQUEMART-ANDRE Museum|©Tim Jordan

Dette museum er ikke et af de mest besøgte museer i Paris, men det indeholder en af de største private kunstsamlinger i byen og har til huse i et palads fra det 17. århundrede, der vil forbløffe dig med sin stil, sin marmortrappe og tesalonen, hvor du kan nyde en aperitif efter at have besøgt de majestætiske rum.

Blandt de værker, du kan opleve på dette museum, som hovedsageligt samler italiensk kunst fra det 19. århundrede og frem, finder du malerier af Markuspladsen og Rialtobroen af Canaletto, Venus' toilet og Sovende Venus af Francois Boucher og Portræt af Marquise d'Antin af Jean Marc Nattier.

Book billetter til Jacquemart-André-museet i Paris

39. Billetter til Quai Branly-museet - Jacques Chirac

Quai Branly-museet|©Dirk Sachsenheimer
Quai Branly-museet|©Dirk Sachsenheimer

Ved foden af Eiffeltårnet, i hjertet af Paris, finder du Musée du quai Branly - Jarques Chirac, som er berømt for at huse mere end 3500 genstande, der sporer verdenskulturens historie gennem de kunstneriske præstationer i forskellige perioder. Selvom det ikke er et af de mest berømte museer i byen, er det det ideelle sted at tage på en antropologisk rejse gennem civilisationer siden menneskehedens begyndelse.

Når du vælger din billet, vil du se, at du kan gå rundt på museet på egen hånd eller med hjælp fra en audioguide på forskellige sprog. Det er en ideel plan at kombinere med et besøg i Eiffeltårnet og andre store vartegn i området, såsom Musée d'Orsay, Triumfbuen og Notre Damme-katedralen.

Book billetter til Quai Branly - Jacques Chirac Museum i Paris

40. Sørg for at se hvert et hjørne af byen med Paris Pass.

Tog på togstationen i Paris|©Adrien Olichon
Tog på togstationen i Paris|©Adrien Olichon

Hvis du planlægger et kort ophold i Paris, og du foretrækker at se hvert et hjørne af byen og hver eneste attraktion, er det bedste alternativ at købe Paris Pass, et turistpas, der giver dig billetter til over 60 must-see monumenter og aktiviteter i den franske hovedstad. Du kan få kortet til 2, 3, 4 eller 6 dage, og perioden begynder at løbe fra første gang, du bruger det.

Med Paris Pass kan du besøge Eiffeltårnet, Versailles-slottet, Triumfbuen og Montmartre, men også mange andre steder med privilegeret, køfri adgang, plus du får et rabathæfte til frokoster og middage og gratis adgang til byens hop-on-hop-off-sightseeingbusser. Du kan købe dette pas på forhånd, da du har 1 år til at aktivere det fra betalingstidspunktet.

Book Paris Pass for at sikre dig, at du ikke går glip af nogen af byens attraktioner