Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris i april: anbefalinger og tips til at nyde byen

Frisk luft, blomstrende træer og færre menneskemængder - at rejse til Paris i april har bestemt mange fordele.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris i april: anbefalinger og tips til at nyde byen

Spadseretur langs Seinen | ©Joe deSousa

April er muligvis en af de bedste måneder at rejse til den franske hovedstad: Foråret i Paris er en magisk tid, hvor byen er fuld af smukke og farverige gader, mange koncerter fylder kalenderen i denne måned, og der afholdes vigtige kunst- og håndværksudstillinger. Læs videre for at finde de 10 bedste ting at lave, hvis du rejser til den franske hovedstad i april.

1. Deltag i Paris Marathon

Paris Marathon| ©Caravanum
Paris Marathon| ©Caravanum

Paris Marathon starter søndag i begyndelsen af april ved Triumfbuen, når 65.000 løbere fra hele verden starter løbet på Champs Elysées, og omkring en kvart million tilskuere står langs den 42,2 km lange rute for at se løbet.

Før løbet er der en 3-dages Paris Marathon Expo ved Porte de Versailles, hvor du også kan hente dit startnummer, og et 5 km morgenløb.

Uanset om du løber eller ser på maratonruten, vil ruten give en spektakulær udsigt med fokus på ikoniske vartegn som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre eller de to store skovklædte parker i Paris. Denne smukke tur kan gøres til fods, hvis du booker en guidet tur i Paris, som også inkluderer billetter til Triumfbuen.

Book en guidet tur i Paris med billetter til Triumfbuen

2. Oplev kunstmessen i Paris

Kunstmesse i Paris| ©FRANCOIS GUILLOT
Kunstmesse i Paris| ©FRANCOIS GUILLOT

Hvis moderne kunst eller samtidskunst er din passion, bør den årlige Art Paris-messe stå øverst på din must-see-liste i april:

 • Den afholdes i Grand Palais i begyndelsen af april.
 • Du kan se værker af mere end 1.000 kunstnere fra over 70 lande.
 • Anerkendte og nye kunstnere optræder med særlige shows.
 • Der er soloudstillinger og digitale projektioner.
 • Billetter koster omkring 25 euro.

Paris er en by fuld af museer og kunstværker, og hvis du virkelig vil have mest muligt ud af dit besøg i den franske hovedstad, er min anbefaling at købe Paris Pass, som inkluderer billetter til mange af byens museer, blandt andre fordele som adgang til Big Bus Paris eller et sightseeing-krydstogt. Det lyder godt, gør det ikke? Adgang til Big Bus Paris

Book Paris Pass

3. Gå på jagt efter kirsebærblomster

Notre Dam blandt kirsebærtræerne| ©lagord5
Notre Dam blandt kirsebærtræerne| ©lagord5

Selvom magnolierne i byen er begyndt at falme, kan man ikke benægte, at nogle af de blødeste kirsebærtræer står i fuldt flor i de første to uger af april. Og der er ikke noget bedre end at tage en tur rundt i fængslet Île de la Cité, Notre Dame, Sainte Chapelle og La Conciergerie for at se dem.

Faktisk er nogle af de bedste steder at nyde kirsebærblomsterne i Paris i træerne omkring Notre Dame-katedralen. Lige på sydsiden af katedralen kan du se tusindvis af lyserøde blomster, som er på deres højeste i april.

Du kan også krydse Seinen og besøge Quai de Montebello. Her er tætheden af kirsebærtræer endnu større, så det er ikke usædvanligt at se et tæppe af blomster, som man kan plukke og sætte i en vase efter parisisk tradition. Duftene er fortryllende!

Tag en tur til Île de la Cité og Notre Dame

4. Besøg den internationale messe for sjældne bøger og autografer

Læsning af personer| ©cottonbro
Læsning af personer| ©cottonbro

Denne årlige begivenhed er en bibliofil drøm, da der vil være over hundrede og halvtreds udstillere. Messen afholdes i det midlertidige Grand Palais på Champ de Mars under åben himmel.

Det er noget af en oplevelse at kunne nyde en litterær atmosfære i forårets fulde flor, uden at væggene fungerer som en skærm. Selvom datoerne kan variere afhængigt af vejret, kan du finde alle de oplysninger, du har brug for, på Champ de Mars' officielle hjemmeside.

En god måde at komme frem og besøge de vigtigste steder i Paris på er at booke en plads på Paris' sightseeingbus.

Book en plads på turistbussen i Paris

5. Oplev kunst- og designmessen PAD Paris

Kunstværker fra PAD Paris Art and Design Fair| ©MAR SANTAMARÍA
Kunstværker fra PAD Paris Art and Design Fair| ©MAR SANTAMARÍA

Paris Art and Design har eksisteret i over 18 år i Tuileries-haven. Den finder sted i begyndelsen af april og varer normalt kun 4-5 dage, så sørg for, at du ikke går glip af den, især hvis kunst løber gennem dine årer. Og hvis det er tilfældet, så tøv ikke med at booke en privat kunsttur i Paris, helt tilpasset dine interesser og præferencer.

Deltagerne spænder fra professionelle designere og samlere til dem, der bare nyder at finde interessante værker eller inspiration til dit hjem.

Book en privat kunsttur i Paris

6. Nyd foråret i Versailles' haver

Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis
Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis

Versailles* er sjældent tomt, men det er bestemt umagen værd at ankomme i åbningstiden for at opleve de smukke haver, der omgiver det kongelige Versailles-slot. Og hvis du er i Paris i april på en dagstur eller bare en todages tur til Paris, bør du lægge vejen forbi dette ikoniske sted for at få lidt frisk luft og nyde stedets storhed.

Den friske luft, der fylder dine lunger, når du går gennem Grand Trianon, er meget speciel. Hvis vejret er godt, er det en god idé at købe billetter til Versailles-slottet, haverne og Marie Antoinettes ejendom og se forårsblomsterne, som de burde være på toppen af deres blomstring.

Book en udflugt til Versailles

7. Besøg Disneyland Paris

April er en af de bedste måneder på året til at besøge Disneyland Paris af to hovedårsager:

 • Fremragende temperatur: I april undgår du den overdrevne sommervarme og vinterkulde. Når man tænker på, at parken er udendørs, og at man kommer til at bruge lang tid på at stå i kø, er vejrforholdene mere end relevante.
 • Færre turister: Så længe du undgår påskedagene (i de år, hvor denne helligdag falder i april), er denne måned perfekt til at undgå de store menneskemængder, der opstår om sommeren. Det er rigtigt, at der findes mindre turistprægede måneder, men det er netop dem, hvor vejret er mindre gunstigt.

Hvis du allerede har besluttet dig, så glem ikke at bestille dine billetter til Disneyland Paris på forhånd. Når du reserverer, kan du vælge mellem at købe en billet til en enkelt park (Disneyland eller Walt Disney Studios) eller spare penge ved at købe begge. Husk dog, at disse billetter er til én dag, så hvis du vil bruge mere tid på at nyde det som et barn, anbefaler jeg dig at købe billetter til flere dage, som også som standard inkluderer adgang til begge parker.

Book billetter til Disneyland Paris

8. Tag en dagstur til Château de Sceaux

Besøg på Château de Sceaux| ©Jean-Pierre Dalbéra
Besøg på Château de Sceaux| ©Jean-Pierre Dalbéra

Det bedste tidspunkt at tage på en dagstur til det eventyrlige Château de Sceaux er i april.

Det er nemlig her, på det franske slots grund, at du finder en frugtplantage med kirsebærtræer, der står i fuldt flor midt i april. Selvom det ikke er den skjulte perle, det var for bare et par år siden, skal du sørge for at tage derhen så tidligt som muligt for at nyde udsigten uden menneskemængderne!

9. Besøg den årlige bogmesse i Paris

Bogudstilling| ©Benh LIEU SONG
Bogudstilling| ©Benh LIEU SONG

Apropos bøger, så afholdes der også en årlig bogmesse i den franske hovedstad, og den siges at være en af de mest populære litteraturrelaterede festivaler i verden- i slutningen af april kommer alle mulige bøger og bibliofile til byen for at fejre det skrevne ord!

For flere detaljer om messen kan du besøge :::link|text=website of Livre Paris|url=https://www.festivaldulivredeparis.fr. På samme website kan du også finde ud af, hvilke forfattere der vil deltage, og alle de mini-events, der vil ledsage disse 3 dages internationale messe.

10. Bliv forelsket i Foire du Trone

På Foire du Trone| ©Thomas Collins
På Foire du Trone| ©Thomas Collins

Foire du Trone tiltrækker næsten 5 millioner besøgende og afholdes hvert år i april og maj i Bois de Vicennes, 12. arrondissement. Det er en messe, der er berømt for karnevalsforlystelser, udstoppede dyr, chips og øl.

Der er helt gratis adgang, og priserne er ganske rimelige. Med metro kan du stå af ved Porte Dorée-stoppet (det betaler sig at vide, hvordan man bruger metroen i Paris).

Besøg Paris ' enorme Foire du Trone for at være en del af en tradition, der går tilbage til 857, da den 15-årige kong Lothair etablerede det første tivoli. Sjovt nok var det første tivoli en slags festlig markedsplads fyldt med akrobater og hasardspil til at underholde folkemængden.

11. Besøg La Promenade Plantée

Indgang til Promenade Plantée| ©jean-louis Zimmermann
Indgang til Promenade Plantée| ©jean-louis Zimmermann

Foråret er det perfekte tidspunkt at besøge Promenade plant ée (også kendt som Coulée verte René-Dumont). Et jernbanespor, der var i forfald, indtil det blev omdannet til en gangbro i 1993 med blomster i massevis.

Du kan også få en fantastisk udsigt over byen, når du slentrer langs denne 4,5 km høje gangbro med masser af grønne områder. Kan varmt anbefales i april!

Derfor skal du besøge Paris i april

Udsigt fra Sacré Coeur-basilikaen| ©Carlos Pinto
Udsigt fra Sacré Coeur-basilikaen| ©Carlos Pinto

Vi kunne nævne mange grunde til, at du bør besøge Paris i april:

 • Den første grund er uden tvivl de begyndende varme temperaturer.
 • En anden grund til at besøge kærlighedens by på denne tid af året er at se planterne blomstre, mens træerne naturligvis er prydet med blomster og frugt.
 • April er sammen med oktober de bedste måneder at besøge Paris, fordi disse måneder har en god balance mellem varmt vejr og færre menneskemængder.

Desuden kommer du ikke til at kede dig her. Jeg kan forsikre dig om, at der er masser af ting at lave i Paris i april, både udendørs og indendørs.

Vejret i Paris i april

Regnfuld dag| ©Eduardo Espinoza Raggi
Regnfuld dag| ©Eduardo Espinoza Raggi

Gennemsnitstemperaturen i april er lidt højere end i marts i Paris. Ikke alene regner det lidt mindre, men det er også varmere end i den foregående måned. Solen skinner også oftere. I april får Paris i gennemsnit 25 mm regn, hvilket kun er lidt mere end i marts.

På den anden side har april mange solskinstimer om dagen, omkring 5 for at være mere specifik. Det er en sand fornøjelse at være i denne del af Europa.

Hvad angår temperaturen i Paris i april, kan den stige betydeligt i løbet af dagen, så man kan gå behagelige ture langs Seinen eller i byens parker.

 • Minimumstemperatur: 7°C
 • Maksimal temperatur: 16°C
 • Gennemsnitlig temperatur i dagtimerne: 11°C

Hvad skal man have på i Paris i april?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

Hvis du rejser til Paris i april, er det værd at vide, at byen vil opleve lidt af hvert i løbet af måneden: regn, sol og blæst. Komfortable sko til dagtimerne bør helt sikkert være på din liste over, hvad du skal tage med til Paris. Og pak et par syntetiske læderstøvler til om aftenen - de vil være nyttige, når temperaturen falder på det tidspunkt af dagen.

Medmindre det er usædvanligt koldt for årstiden, behøver du hverken hue eller handsker, men et let halstørklæde er altid praktisk i Paris. Og som et sidste tip, sørg for at pakke en god tyverisikret taske, uanset hvor du tager hen, især hvis du skal være væk i 7 dage eller mere eller har brug for at bevæge dig meget rundt. Paris er fuld af lommetyve.

Turisttrafik i Paris i april

Gå rundt i Paris| ©Earth
Gå rundt i Paris| ©Earth

Paris er den mest besøgte by i Europa. I højsæsonen fra juli til september er der tusindvis af turister, der vandrer rundt i Paris.

I april er menneskemængderne meget mindre. De attraktioner, du besøger, vil ikke have kilometerlange køer eller menneskemængder, der blokerer for udsigten.