Ting at lave i Paris på 1 dag

Du er måske bekymret for, at en enkelt dag er for lidt til en by med så meget at opleve, men bare rolig, det er muligt at organisere en 24-timers rejseplan for at få et overblik over byen og nyde det grundlæggende.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Ting at lave i Paris på 1 dag

Udsigt over Paris | ©Dimitri Iakymuk

Paris har det hele! At have en hel dag til at nyde, hvad den franske hovedstad har at byde på, er en fantastisk mulighed, og i denne guide tager jeg dig gennem en hektisk rejseplan, men en, der har til formål at hjælpe dig med at krydse din liste over ting at se og gøre i Paris af så meget som muligt på kort tid.

Nyd Paris' gotiske arkitektur: Notre Dame og Sainte-Chapelle

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Byen Paris er delt i to af Seine-flodens vand. Det er derfor, det er almindeligt at finde referencer til Paris' venstre og højre bred. Den venstre bred refererer til den nedre del, mens den højre bred refererer til den øvre del.

I midten af Seinen finder man to øer: Île de la Cité og Île Saint Louis. Jeg anbefaler, at du starter din dagstur med et besøg på Île de la Cité, hvor du finder Notre-Dame og Sainte-Chapelle.

Notre-Dame-katedralen

Sammen med Eiffeltårnet betragtes katedralen som et parisisk ikon, og det er et must-see på din dagstur til Paris. Byggeriet af denne berømte katedral begyndte i det 10. århundrede og tog næsten 200 år at færdiggøre den imponerende struktur.

I april 2019 forårsagede en ødelæggende brand betydelig skade på katedralens struktur: både trætaget og spiret kollapsede under begivenheden, så Notre Dame forbliver lukket indtil videre, selvom det ikke betyder, at du ikke kan besøge Notre-Dame udefra, da offentligheden har lov til at komme ind på Plaza-området, mens omstruktureringsplanen fortsætter. Hvis du bestiller en rundvisning i Notre-Dame udefra, kan du også komme ind og udforske krypten i dit eget tempo.

Book en rundvisning i Notre-Dame udvendigt

Sainte-Chapelle

Udnyt dit hurtige besøg i Notre Dame til at se et andet imponerende værk i gotisk arkitektur. Sainte-Chapelle er en katedral, der er berømt for sin samling af farvede glasvinduer, som kaldes den mest omfattende samling af farvede glasvinduer fra det 13. århundrede i verden.

Book billetter til Sainte Chapelle i Paris, og oplev de to kapeller:

 • Det øvre kapel, som blev skabt til den kongelige familie og adelen til at holde deres prædikener.
 • Det nedre kapel, som var beregnet til de ansatte på paladset.

Book billetter til Sainte Chapelle de Paris

Fordyb dig i kunst og historie på Louvre-museet

Facaden på Musée du Louvre om natten| ©Lonni Besançon
Facaden på Musée du Louvre om natten| ©Lonni Besançon

Intet besøg i Paris ville være komplet uden et stop ved byens mest berømte museum: Musée du Louvre. Denne ikoniske bygning blev oprindeligt bygget som et palads af Philip II og var længe det officielle hjem for de franske kongelige; indtil 1682, hvor Louis XIV besluttede at flytte den kongelige husholdning til Versailles-slottet lige uden for Paris.

Fra Sainte-Chapelle er der kun 12 minutters gang til Musée du Louvre ad boulevard Georges Pompidou ved Seinens bred.

Jeg anbefaler, at du køber dine skip-the-line-billetter til Louvre-museet på forhånd for at undgå lange køer, både ved billetkontoret og ved indgangen, og for at få mest muligt ud af din dag i Paris.

Book en guidet tur

Hvis du er kunstelsker, kan du med fordel booke en af de guidede ture på Louvre. Det er en af de bedste investeringer, du kan gøre for at spare tid og kræfter, når du besøger Louvre. Årsagen? Det er et stort museum, og på denne måde får du mest muligt ud af den minimale tid, der kræves til et besøg på Louvre.

Du vil have for meget at se og for lidt tid til at gøre det på, så en 2,5 timers guidet tur kan tage dig direkte til Louvres bedste værker som f.eks:

 • Venus de Milo skulpturen
 • Mona Lisa
 • Skulpturen af den græske gudinde Artemis
 • Botticellis fresker
 • De franske kronjuveler

Køb billetter til Louvre

Tag på en vandretur i Jardin des Tuileries

Tuileriehaven| ©Roland Turner
Tuileriehaven| ©Roland Turner

Tuileriehaven blev oprindeligt designet til eksklusiv brug for den kongelige familie og hoffet. Men haverne, der strækker sig over ca. 55 hektar, har været helt åbne for offentligheden siden 1667 og er gratis.

Haverne ligger lige over for Louvre-museet, så det bedste tidspunkt at besøge dem på er, når du er færdig med din rundtur på museumsområdet.

Hvorfor besøge Jardin des Tuileries?

Nyd en afslappet spadseretur gennem Jardin des Tuileries og nyd freden og roen i hjertet af Lysets By. Du behøver ikke at have en fast rute, bare gå derhen, hvor dine fødder fører dig hen, og nyd den sene morgensol.

I begyndelsen var området ikke andet end et sumpområde badet i Seinen, hvor der blev produceret fliser til parisiske huse og virksomheder. Arbejdet med at anlægge haven begyndte i 1564 efter ordre fra Catherine de Medici. Da haven blev åbnet for offentligheden i 1667, fik den titlen som den første have i Paris, der var helt åben for verden.

Book en guidet tur i Paris

Sug til dig af Paris' historie på Le Place de la Concorde

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

Find dig selv på Place de la Concorde, det mytiske parisiske sted, hvor kong Louis XVI og Marie-Antoinette blev henrettet under den franske revolution.

I den anden ende af Jardin des Tuileries finder du La Place de la Concorde. Det tager mellem 10 og 20 minutter at gå til pladsen gennem haven.

Hvorfor besøge La Concorde?

Den er designet af Ange-Jacques Gabriel og dækker et område på ca. 7,6 hektar, hvilket gør den til den største plads i Paris. Den blev oprindeligt bygget til ære for kong Ludvig XV, men under revolutionen blev flere kongelige henrettet her, bl.a. den daværende kong Ludvig XVI. Hvert år bygges der en tribune på pladsen, hvorfra de franske dignitarer overværer militærparaden på Bastilledagen.

I midten står den prestigefyldte Louxor-obelisk, og i hver ende er der to vigtige kunstværker, som du bør se, nemlig de monumentale fontæner på La Concorde.

 • Fontainedes Mers (Havets springvand)
 • Fontaine des Fleuves (flodernes springvand)

Book en cykeltur i Paris

Nyd en parisisk frokost

En eftermiddagssnack på Café Mollien.| ©Bharat Vohra
En eftermiddagssnack på Café Mollien.| ©Bharat Vohra

Paris er fuld af fantastiske tilbud om et godt måltid omkring Louvre-museet. Her er nogle steder, hvor du kan nyde et godt måltid afhængigt af dine præferencer og din rejseplan:

 • Hvis du er på udkig efter autentisk parisisk mad, kan du besøge Café Blanc.
 • Hvis du er på udkig efter fransk mad med et eksotisk twist, anbefaler jeg Le Fumoir.
 • Hvis du er på udkig efter en hurtig snack, er mine yndlingsmuligheder Bo & Mie, Pret-a-manger: eller Franprix Supermarket.

Men hvis du virkelig elsker gastronomi og vil bruge en del af din dag på at opdage hemmelighederne bag traditionelle franske retter, er mit forslag at sætte en time af til en gastronomisk rundtur i Paris. Du vil ikke blive skuffet.

Book en gastronomisk rundtur i Paris

Tag en rundtur på Champs Elysées Avenue

Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett
Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett

Place de La Concorde er det monument, der markerer slutningen på den smukkeste og mest berømte avenue i Paris: Le Champs-Élysées. Mit forslag er, at du, når du har tanket ny energi, går stien fra Louxor-obelisken til enden af avenuen. Det er en 1,9 kilometer lang tur, der inviterer dig til at opdage det bedste af det bedste i Paris: med prestigefyldte butikker og caféer overalt, hvor du kigger.

Interessante steder

Selvom der er meget at se på Avenue Champs Elysées, lister jeg nedenfor nogle steder, der kan være af interesse afhængigt af din smag.

 • Caféer og restauranter: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée, Léon
 • Butikker og forretninger: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane, Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton og BOSS Store.
 • Andre seværdigheder: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault og Galeries Lafayette Champs-Elysées.

Book en guidet tur i Paris

Kom til Triumfbuen i Paris

Triumfbuen i Paris| ©Alex Azabache
Triumfbuen i Paris| ©Alex Azabache

Det er tid til at lære et af de mest ikoniske monumenter i Lysets By at kende. At besøge denne emblematiske destination kan være så enkelt som at slentre under de enorme buer og betragte den smukke avenue, du lige har gået ned ad; du har også mulighed for at gå op til udsigtspunktet på toppen af strukturen.

For enden af Champs Elysées-alléen finder du Triumfbuen i Paris, som er et must på en dagstur.

Hvorfor besøge Triumfbuen?

Den er virkelig meget mere end et monument. Ikke alene må man ikke gå glip af Triumfbuen på en guidet tur i Paris, det er også et museum, hvis øverste terrasse byder på en betagende udsigt over Paris, og ved foden af den ligger Den Ukendte Soldats Grav. Byggeriet blev beordret af Napoleon Bonaparte i 1806 og afsluttet i 1836; desværre oplevede den franske kejser aldrig, at det blev færdigt.

Hvis du har tænkt dig at se Triumfbuen indefra, vil jeg råde dig til at købe billetter på forhånd, så du undgår kø og spildtid.

Hvis du ikke går ind, så tag dig alligevel tid til at beundre de fire store skulpturer, der udgør ydermurene. Disse er:

 • Le Triomphe de 1810 - (Triumfen)
 • La Résistance de 1814 - (Modstandsbevægelsen)
 • La Paix fra 1815 - (Freden)
 • Le Départ fra 1792 - (Afgangen)

Køb billetter til Triumfbuen

Gå rundt på pladsen og i Trocadero-haverne

Trocadero-haven.| ©MrT HK
Trocadero-haven.| ©MrT HK

Næste punkt på listen over must-sees på et besøg i Paris er Place du Trocadero og derefter Jardins du Trocadero, hvor man kan nyde udsigten.

For at komme fra Triumfbuen til Place du Trocadero skal du gå en tur på 30 minutter langs Av Kléber. Det er endnu en smuk avenue i Paris, hvor du kan nyde en spektakulær udsigt.

Hvorfor besøge Place Trocadero?

Derfra har du en af de mest imponerende udsigter til Eiffeltårnet. De fleste billeder af dette ikoniske parisiske vartegn, som du finder på internettet, i bøger og på postkort, er taget fra Trocadero-pladsen - glem ikke dit kamera, for der er næsten garanti for spektakulære billeder!

Hvorfor besøge Trocaderos-haverne?

Hovedsageligt for at beundre Warszawa-fontænen. Det er et rektangulært springvand, centreret omkring 12 enorme fontæner, som hver især er i stand til at projicere søjler af vand op til 33 meter. Det spektakulære design suppleres af 24 mindre fontæner og 10 vandbuer.

På de mere stille tidspunkter af dagen kan Warszawa-fontænens spejleffekt være smukt dramatisk og give fantastiske billeder. Men bliv ikke hængende for længe - du skal nå dit næste stop før solnedgang!

Book din plads på den store bus i Paris

Nyd solnedgangen ved Eiffeltårnet

Det fantastiske Eiffeltårn| ©Pedro Szekely
Det fantastiske Eiffeltårn| ©Pedro Szekely

Selvom vores rundtur i Paris næsten er slut, er det umuligt at forlade byen uden at beundre dens mest ikoniske vartegn.

Forlad din placering i Jardins du Trocadero, kryds Avenue de New York for at nå Pont d'Iéna, en af de klassiske parisiske broer, der forbinder de to bredder af Seinen, og du vil være i Eiffeltårnets have.

Eiffeltårnet ved solnedgang

Dette er et af de bedste steder i byen at se solnedgangen. Udsigten fra Eiffeltårnet giver dig mulighed for at se hele Paris og nyde de sidste solstråler, der falder på denne smukke by. Seinen med sine boulevarder, de smukke parisiske gader, bygninger og velplejede haver, alt sammen badet i en orange himmel, vil få dig til at forelske dig i byen og give dig lyst til at komme tilbage meget snart for at nyde nye oplevelser.

Husk på, at din tid i Paris er begrænset, så køb din billet til Eiffeltårnet på forhånd, så du ikke går glip af et sekund af din rejseplan. Husk også, at Eiffeltårnet er oplyst om natten og har et lysshow hver time.

Book billetter til Eiffeltårnet

Sig farvel til Paris med et krydstogt på Seinen

Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Som en afsked med Paris kan du tage på et aftenkrydstogt på Se inen, som inkluderer middag om bord og nogle gange levende musik.

Denne type udflugt inkluderer et krydstogt på kanalerne i Paris og de nærliggende floder, herunder Marne-floden og Saint-Martin-kanalen.

Hvorfor tage et krydstogt på Seinen?

Landskabet, maden og den fremragende service er det hele værd. Paris ved mørkets frembrud byder på enestående scenerier, du kan opleve arkitektoniske vidundere som Louvre, Eiffeltårnets natlige lysshow og meget mere.

Book et krydstogt på Seinen