Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De bedste ture at tage på fra Paris

På din rejse til Paris har du en lang række uforglemmelige udflugter at vælge imellem. Hvilke har du lyst til at tage på? Vil du vide, hvad der er must-do's?

María Cano

María Cano

9 minutters læst

De bedste ture at tage på fra Paris

Den parisiske bro | ©Léonard Cotte

En tur til Versailles-slottet, et besøg i Disneyland eller en tur til Loire-slottene er nogle af de forskellige planer, du kan have på din rejse til Paris. Ud over alle monumenterne, museerne og attraktionerne i byen er der også en lang række udflugter til nærliggende steder, som arrangeres i løbet af ugen, og som du ikke må gå glip af. Hvis du er i tvivl om, hvilke der er værd at tage på, afhængigt af hvor mange dage du er i byen, så er her de vigtigste.

På den anden side anbefaler jeg, at du læser indlægget Hvad skal man se og lave i Paris for at lave en liste over de bedste planer for din rejse.

1.- Forundres over Versailles-slottet

Versailles-slottet| ©Travis Wise
Versailles-slottet| ©Travis Wise

Versailles-slottet er erklæret verdensarv og ligger kun en halv time fra Paris, og det er en af de mest populære udflugter under dit besøg i den franske hovedstad. På denne tur får du mulighed for at lære et af symbolerne på den franske guldalder at kende, opdage den emblematiske spejlsal, de kongelige lejligheder og slentre gennem haverne. Og hvis din rejse er mellem april og oktober, kan du også nyde de musikalske shows i paladsets haver og springvand. I artiklen Hvad skal man se på Versailles-slottet kan du læse mere om de vigtigste ting at se på dette besøg.

Der er halvdags- og heldagsudflugter. Sidstnævnte inkluderer også adgang til Grand og Petit Trianon samt Marie-Antoinettes ejendom. Afgangstiderne er tidligt om morgenen, omkring kl. 8, eller om eftermiddagen, omkring kl. 13. I denne artikel kan du læse alle oplysninger om åbningstiderne på Versailles-slottet. Og da turen er lang, anbefaler jeg dig at læse indlægget Hvor kan man spise i Versailles, hvis du vil nyde et lækkert måltid eller tage en pause.

På den anden side kan du i indlægget Billetter til Versailles-slottet og hvordan man kommer til Versailles fra Paris finde ekstra information om dette forslag. Og hvis du rejser med de yngste medlemmer af familien, giver artiklen Besøg Versailles med børn nogle sjove ideer.

 • Pris... Fra €59 for en halvdagstur og fra €89 for en heldagstur.
 • Varighed... Fra 4 timer afhængigt af typen af tur.
 • Hvad er inkluderet... Transport til og fra Paris, værtinde i bussen, adgang til haverne, spring køen over til paladset og audioguide. Heldagspakken inkluderer desuden adgang til Grand og Petit Trianon, Marie-Antoinettes ejendom og det musikalske show i haven.
 • Transportmidler... Bus.

Book din rejse til Versailles fra Paris

2. Hav det sjovt som et barn i Disneyland Paris

Disneyland Paris| ©Sean MacEntee
Disneyland Paris| ©Sean MacEntee

Disneyland Paris er den mest populære udflugt fra Paris. Og det er en ideel plan, uanset om du tager af sted med børn eller ej, er der garanti for sjov. Før dit besøg bør du vide, at der er to parker: Disneyland, som er den traditionelle park, og Walt Disney Studios, som er Disney Studios. For at finde ud af alle detaljerne kan du læse artiklerne, hvad man kan se og lave i Disneyland Paris og de bedste attraktioner i Disneyland.

Fra centrum af Paris har du mulighed for at tage af sted og komme tilbage på samme dag. Den mest behagelige løsning er toget. For at gøre det, skal du tage et tog til Marne-la-Vallee Chessy station. Billetten koster omkring €7-10 hver vej afhængigt af afgangsstationen. I indlægget Sådan kommer du fra Paris til Disneyland: alle muligheder kan du finde flere oplysninger om denne og andre muligheder.

Hvis du kun skal være der én dag, er det selvfølgelig meget vigtigt at tage af sted tidligt. Jeg anbefaler, at du læser indlægget Hvad skal man se i Disneyland Paris på én dag, så du ved alt, hvad du har brug for at vide til denne eventyrlige dag. Desuden er det vigtigt, at du kender tidsplanen for Disneyland Paris, så du kan organisere dig så godt som muligt, og du kan overveje at købe et fast pass for at undgå køer og få mest muligt ud af dagen.

Og hvis du tager af sted i flere dage, er du heldig, for Disneyland Paris har meget at se. For at give dig en idé kan du læse indlæggene Hvad skal man se i Disneyland Paris på to dage, Hvad skal man se i Disneyland Paris på tre dage og Hvad skal man se i Disneyland Paris på fire dage, og du vil indse, hvor mange planer du har foran dig.

Det er meget vigtigt, at du også har information om, hvordan du organiserer dine måltider, for du skal tage højde for, at parken ikke ligefrem er billig. Her er indlægget de bedste restauranter i Disneyland Paris, så du kan få alle detaljerne med.

Denne udflugt anbefales altid, men hvis din rejse falder sammen med vigtige datoer som jul eller halloween, bør du ikke tøve. Læs artiklerne Disneyland Paris ved juletid eller Disneyland Paris ved Halloween og få alle detaljerne om forlystelsesparken på disse dage. Du kan også besøge indlægget Det bedste tidspunkt at tage til Disneyland Paris og få flere oplysninger om din rejse på andre tidspunkter af året.

Traveller's tip

Fra Paris er der flere udflugter for enhver smag og pengepung: Versailles-slottet, Disneyland Paris, Giverny, Loire-dalen... Jeg anbefaler, at du planlægger dagene på din rejse meget godt og tager på mindst et par udflugter. Du vil ikke fortryde det!

 • Pris... Fra 54€.
 • Varighed... Fra en til fire dage.
 • Hvad er inkluderet... Der er forskellige typer billetter, men det ideelle er at købe en endagsbillet, der giver dig adgang til begge parker, Disneyland og Walt Disney Studios.
 • Transportmidler... Transport er op til dig. Den mest bekvemme måde er med tog.

Book din billet til Disneyland

3. Oplev de landskaber, der inspirerede Monet, med en tur til Giverny.

Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins
Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins

En anden interessant udflugt fra Paris, især for kunstelskere, er en halvdagstur til landsbyen Giverny, hvor den impressionistiske maler Claude Monet boede i over 40 år. På denne udflugt vil du opdage nogle af de landskaber, han malede: de farverige haver med åkander og grædepil, hvedemarkerne samt skovene i Normandiet. Du kan også besøge malerens hus, som familien i 1960'erne forærede til Académie des Beaux-Arts. Museet blev åbnet for offentligheden i 1980'erne.

Giverny ligger cirka 80 kilometer fra Paris, og udflugten, som varer cirka fem timer, foregår med bus. Prisen starter ved 69 euro.

 • Pris... Fra €90.
 • Varighed... 5 timer.
 • Hvad er inkluderet... Transportservice, guide eller audioguide afhængigt af dine præferencer, indgang til museet.
 • Transportmiddel... Bus.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

4. Oplev den eventyrlige region Loiredalen

Indgang til Chateau Cheverny| ©amanderson2
Indgang til Chateau Cheverny| ©amanderson2

En af de mest populære udflugter fra Paris er en tur til Loiredalen. På din tur til dette område af det franske landskab kan du nyde eventyrlige landskaber og få mulighed for at tage på en guidet tur til de vigtigste slotte i regionen som Château de Chenonceau og Château de Chambord, der har tjent som inspiration til film som "Skønheden og Udyret".

Efter den guidede tur til begge slotte har du desuden tid til at udforske dem på egen hånd og gå ind i de forskellige rum, slentre gennem haverne og gå rundt på grunden. På denne tur har du også mulighed for at deltage i en vinsmagning på vingården Cave des Domes, hvis vine er fremstillet af vinstokke fra Chenonceau.

 • Pris... Omkring 150 €.
 • Varighed... 12 timer.
 • Hvad er inkluderet... Bustransport, indgang til slottene Chambord og Chenonceau, vinsmagning på Château de Chenonceau.
 • Transportmiddel... Bus.

Book en udflugt til Loire-slottene

5. Besøg Chantilly-slottet og bliv fortryllet af Château du Condé-museet

Chantilly-slottet| ©Angel de los Rios
Chantilly-slottet| ©Angel de los Rios

Cirka 50 kilometer fra Paris ligger Château de Chantilly, et af de mest populære slotte i Frankrig. Det er opdelt i to dele: Château Petit, et lille slot fra det 16. århundrede, og Château Grand, det store slot fra det 19. århundrede.

En af hovedattraktionerne ved dette besøg er Grevens Museum, som efter Louvre huser den næstvigtigste samling af klassisk maleri i landet. Derudover huser biblioteket næsten 13.000 bind, herunder mere end 1.500 manuskripter, hvoraf to hundrede er fra middelalderen. På din tur kan du også slentre gennem haverne og besøge staldene samt det levende hestemuseum.

 • Pris... Der findes forskellige typer af billetter. Den mest komplette billet koster omkring 20 euro.
 • Varighed... En time fra Paris plus det gratis besøg.
 • Hvad er inkluderet... Den mest komplette billet inkluderer paladset, Condé-museet, haverne, staldene og det levende hestemuseum. Der er rabat, hvis du køber familiebilletter.
 • Transportmiddel... Den mest bekvemme løsning er toget, og endestationen er Chantilly-Govieux. For at komme dertil skal du tage linje D.

6. Mont Saint-Michel Abbey

Mont Saint-Michel-klosteret| ©Romain Cloff
Mont Saint-Michel-klosteret| ©Romain Cloff

Fra Paris kan du også tage en tur til Mont Saint-Michel. Det ligger i Normandiet i det nordvestlige Frankrig og er et virkelig spektakulært besøg, som hvert år besøges af mere end 3,5 millioner mennesker. På din tur fra Paris kan du besøge benediktinerklosteret, der kan dateres tilbage til det 10. århundrede og blev erklæret for verdensarv i 1979, slentre gennem de middelalderlige gader, gå på voldene og vigtigst af alt se stedets unikke tidevand.

 • Pris... Fra 140 €.
 • Varighed... Cirka 14 timer.
 • Hvad er inkluderet... Transport til og fra stedet, indgang til Mont Saint Michel og ledsagelse af en ekspertguide.
 • Transportmiddel... Bus.

Book en udflugt til Mont Saint-Michel

7. Lær alt om slaget om Normandiet på en tur til D-dags-strandene...

Sword Beach, landingsstrand i Normandiet| ©Mike McBey
Sword Beach, landingsstrand i Normandiet| ©Mike McBey

Blandt de forskellige tilbud fra Paris er også heldagsturen til D-dags-strandene i Normandiet. Denne tur viser de besøgende alle detaljerne og scenerne fra denne vigtige dag, der markerede begyndelsen på slaget om Normandiet og afslutningen på Anden Verdenskrig. Under hele turen vil du kunne se landskaberne i det franske landskab, besøge Caen Memorial Museum, som giver en detaljeret redegørelse for denne episode af Anden Verdenskrig, tage til Pointe du Hoc, hvorfra du vil se de hundredvis af meter høje klipper mellem Utah- og Omaha-strandene, besøge den amerikanske kirkegård i Saint Laurent og Arromanches, og det sidste stop vil være på Juno Beach og dens kirkegård.

 • Pris... Fra 185 €.
 • Varighed... 14 timer.
 • Hvad er inkluderet... Transport tur/retur, guide, entré til Caen Museum, frokost, besøg på Saint Laurent-kirkegården og Pointe du Hoc.
 • Transportmidler... Bus

8. Besøg en vinkælder i Champagne

Campagna vingård| ©Vassil
Campagna vingård| ©Vassil

Du kan også vælge at tage på en lille gruppetur i Champagne-regionen. På denne tur vil du lære denne typiske og populære region at kende i dybden. I starter dagen med et besøg hos Moët & Chandon, Veuve Clicquot eller Mercier, nyder landskabet i vinmarkerne og en vinsmagning, spiser frokost i en familiedrevet champagnekælder, slentrer gennem Côte des Blancs og Vallée de la Marne. Du vil også besøge Hautvillers, den franske Dom Perignon-landsby.

 • Pris... fra 269€.
 • Varighed... 11 timer.
 • Hvad er inkluderet... Besøg i tre champagnekældre og smagning i hver af dem, frokost med mad- og vinparring, transport fra Paris i varevogn, engelsktalende guide.
 • Transportmiddel... Varevogn.

Book en udflugt til Moët et Chandon-kældrene

Hvor meget koster en tur fra Paris?

Penge| ©cottonbro
Penge| ©cottonbro

Udflugter fra Paris varierer meget i pris afhængigt af destinationen, om du gør det på egen hånd, hvor du kun skal købe en togbillet og indgang til stedet, eller om du booker en tur. Generelt set kan du nyde de vigtigste udflugter fra €30 til €150.

Hvilke udflugter skal man se fra Paris?

Besøg hos Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besøg hos Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Hvis du er i Paris i flere dage, skal du ikke tøve med at besøge Disneyland Paris. Det er stjerneudflugten. Nogle mennesker tager turen til forlystelsesparken uden at passere gennem den parisiske by. Det vil give dig en idé om, hvor vigtig denne destination er.

En anden mulighed er at besøge Versailles-slottet, et af de vigtigste paladser i verden, og et besøg, der vil give dig en idé om det franske monarkis storhedstid før dets fald. Derudover, og selvom det er en længere tur, anbefaler jeg, at du besøger Loire-slottene, en eventyrlig region, eller klosteret Mont Saint-Michel, som går tilbage til det 10. århundrede og besøges af mere end tre en halv million mennesker hvert år. Hvis du leder efter originalitet, skal du tjekke mere originale besøg som udflugten til Fontainebleau og Vaux Le Vicomte-slottet.

Og hvis du er kunstelsker, må du ikke gå glip af et besøg i Giverny, hvor du kan fordybe dig i Monets arbejde, samt et besøg i Chantilly, som huser et af de fineste værker af klassisk maleri efter Louvre.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver